بر اساس آخرین گزارش IDC، فروش اسمارت فونها در سهماهه اول سال 2016 به 334.9 میلیون واحد رسیده است که نسبت به 334.3 میلیون واحد در مدت مشابه پارسال، رشد اندکی را نشان میدهد. این رشد کم، به اشباع بازار در کشورهای در حال توسعه و کاهش فروش شرکتهای اپل و سامسونگ نسبت داده شده است.
بزرگترین تغییر در بازار گوشی، قرار گرفتن اوپو و vivo در جایگاه چهارم و پنجم بازار است که قبلا جایگاه لنوو و شیائومی بوده است! با اشباعشدن بازار چین، اشتها برای خریدن اسمارت فونها به شدت کاهش یافته است. رشد خرید اسمارت فون در سال 2013 در چین، 62 درصد بوده که این مقدار در سال 2015 به 2.5 درصد رسیده است. در روندی برعکس، متوسط قیمت گوشیهای خریده شده در چین، از 207 دلار به 257 دلار افزایش یافته است. ملیسا چاو، مدیر ارشد تحقیقات در IDC، میگوید:
علاوه بر اشباع بازار مصرف چین، شرکتهای سازنده گوشی باید با مشتریانی که هر روز آگاهتر از روز قبل میشوند، تطابق یابند. لنوو در سال 2013، از گوشیهای زیر 150 دلار سود برد و شیائومی در سالهای 2013 تا 2015، از گوشیهای زیر 250 دلار سود برد. حال، بازیگران اصلی در گوشیهای زیر 250 دلار، هواوی، اوپو و vivo هستند و امسال نیز فروش قدرتمندی خواهند داشت. به این سازندگان اکیدا توصیه میشود با بازار دائم در حال تغییر اسمارت فون تطابق یابند و آگاه باشند که نگه داشتن وفاداری مشتری بسیار سخت است، حتی اگر شیائومی باشید.
آنتونی اسکارسلا، مدیر تحقیقات تیم موبایل IDC میگوید:
بیشتر این برندها در خارج از بازار چین، ناشناخته هستند و اگر این بلندپروازی را دارند که بخواهند با اپل و سامسونگ رقابت کنند، باید این توانایی را پیدا کنند که به بازار ایالات متحده و اروپای غربی، وارد شوند. هواوی ثابت کرده است که میتواند محصولات پریمیوم نیز بفروشد. در چین، هواوی به عنوان برند پریمیوم شناخته میشود، اما برای بدست آوردن بازار جهانی باید با دیگر گوشیهای پریمیوم رقابت کند. در حالیکه در بازار جهانی، هواوی از همه جلوتر است، برندهای شیائومی، لنوو، اوپو و vivo، برای فروش زیاد و موفق در بازاهای بینالمللی با مشکل مواجهاند.
بر خلاف رشد 0.6 درصدی فروش، سامسونگ کماکان رتبه اول در بازار اسمارت فون را دارد. گلکسی S7 و S7 edge به فروش کمک کردند و بازگشت شکاف کارت حافظه و خاصیت ضد آب، اثر خود را بر فروش سامسونگ گذاشته است. در بازار کشورهای در حال توسعه، سری J به سامسونگ کمک کرده است که عملکرد خوبی داشته باشد. اپل نیز اولین کاهش فروش خود را تجربه کرد و در سه ماهه اول، 51.6 میلیون آیفون فروخته است که کاهش 16.3 درصدی نسبت به سال قبل دارد.
هواوی کماکان به سلطه خود در چین ادامه میدهد و این سلطه به هواوی کمک کرده است که رتبه سوم را از آن خود کند. فروش گوشیهای هواوی از 17.4 میلیون در سهماهه اول 2015 به 27.5 میلیون دستگاه رسیده است که رشدی 58 درصدی دارد. رهیافت دوگانه هواوی مبتنی بر فروش محصولات پریمیوم و ساده، موفقیت خود را در چین و کشورهای غربی ثابت کرده است. رونمایی از P9، سلاح دیگری از هواوی برای رقابت با اپل و سامسونگ است. دستگاههای پریمیوم مانند P9، میت و نکسوس 6P به هواوی کمک میکند که به گسترش جهانی خود ادامه دهد.
اوپو کار خود را در 2011 شروع کرد و درحالیکه تمرکز اصلی را بر بازارهای داخلی گذاشته است، از سال 2012 گسترش جهانی خود را آغاز کرده است. اوپو اولین بار در تایلند حضور یافت و سپس به بازارهای جنوب شرق آسیا و پس از آن به بازارهای آفریقا، آسیا و خوارمیانه وارد شده است. در سهماهه اول سال 2016، اوپو 18.5 میلیون دستگاه گوشی فروخته است که رشد 153 درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد و این بیشترین رشد در بین این پنج تولیدکننده است.
vivo نیز مانند اوپو کار خود را از 2011 شروع کرده است، ولی تمرکز بسیار زیادی بر بازار چین دارد. بازار جنوب شرق آسیا و هند را در سال 2014 تست کرد، اما با این حال، کمتر از 10 درصد فروش vivo در سال 2015 در بازارهای بینالمللی بوده است. vivo در چین با پرچمدار 300 دلاری X5 Pro، برندی تقریبا پریمیوم شناخته میشود. علت فروش و موفقیت vivo، حضور در بازار خردهفروشی و بازاریابی در بازارهای پاییندست بوده است. vivo برای متمایزکردن خود از دیگر برندها، تمرکز بیشتری بر ویژگیهای صوتی گوشیهایش دارد. با فروش 14.3 میلیون واحدی و رشد 123.8 درصدی، vivo در رقابت تنگاتنگ با سایر برندها قرار دارد.