اگر کمی به عقب بازگردیم و از زمان ورود تلفنهای همراه به بازار تا به امروز را نگاه کنیم، همیشه تعدادی از گوشیها به عنوان پرچمداران این عرصه در زمان خود شناخته شدهاند. زمانی که نوکیا با 6600 خود توانست انقلابی در گوشیهای هوشمند به پا کند. اپل با نو آوری خودش در ساخت آیفون زمینه ساز عصری جدید در دنیای تلفن همراه شد و سامسونگ با گلکسی اس نشان داد که تا چه حد میتوان تکامل را در یک رده از گوشیها به پیش راند. اما سونی در این سالها چه کرد؟ شاید قبل از اتحاد با اریکسون، مدلی همچون Z5 شهرت مناسبی داشت و یا بعدا با محصولاتی همچون P910 W810 ،Arc S و یا حتی Xperia T و TX، جرقههایی از یک تولید کننده تمام عیار را به نمایش گذاشت اما هیچکدام از اینها برای ایجاد یک انقلاب خونین! کافی نبودند. پس چاره چه بود؟ ادامه دادن با همان روند گذشته، حرکت در سایه و انتظار برای رسیدن روزهای شاید خوش آینده؛ یا جمع کردن توان و به کار گرفتن دانش در تولید یک جرقه که این بار تبدیل به شعلهای شود که همگان در نور آن بتوانند چهره مصمم سونی را ببینند؟
ظاهرا سونی راه دوم را برگزید، معرفی یک سوپر گوشی به نام Xperia Z همان جرقهای است که بسیاری انتظارش را میکشیدند و حال با ورود رسمی آن به بازار، بایستی منتظر ماند و دید که آیا این شعله خواهد توانست علاوه بر گرما بخشیدن به بازار سونی، محصولات سایر رقبا را به آتش بکشد؟!
اگر دوست دارید که در جریان چند و چون این قضیه قرار بگیرید، با آیتیرسان همگام شوید زیرا قصد داریم تا داستان این قهرمان تازه وارد یعنی سونی اکسپریا زد را از نزدیک برایتان تعریف کنیم.
زیبایی یعنی چه؟
همیشه بحث بر سر ظاهر یک چیز، اول از همه به سلیقه افراد باز میگردد و اگر قرار بود که تمام انسانها یک سلیقه داشته باشند، نه چیز زشت به وجود میآمد و نه محصول زیبا خلق میشد. اما باید قبول کرد که یک تلفن همراه مانند تابلوی نقاشی نیست و سازنده همیشه با یک سری از محدودیتها رو به رو است، به خصوص وقتی که قرار باشد شما یک قهرمان انقلابی را به کارزار بفرستید! به غیر از اینها، سونی در ساخت Xperia Z که ما از این به بعد آن را Z صدا میکنیم، یک محدودیت بزرگ دیگر نیز داشت، اگر گفتید چه؟!
بسیاری از سازندگان خود را در برخی از عرصهها یکهتاز بازار میدانند، یکی از ساخت بهترین نمایشگر میگوید و دیگری بر داشتن قویترین سختافزار بر خود میبالد. اما چیزی که سونی در این چند وقت اخیر به خوبی ثابت کرده، اصرار بر ساخت دستگاههایی محکم است که قابلیت ضد آب و ضربه بودن داشته باشند. ساخت مدلهایی چون اکسپریا اکتیو، آکرو اس و Go به خوبی موید این قضیه است. اگر نگاهی به این سه مدل بیندازید، متوجه منظور من در یک محدودیت بزرگ برای سازنده خواهید شد. گوشیهای این بخش به طور معمول ضخیمتر، سنگینتر و ناچار به رعایت استانداردهایی خاص هستند. پس اگر شما Z را دیدید و از چهرهاش خوشتان آمد، دو بار به سونی بابت ساخت چنین شاهکاری تبریک بگویید، زیرا پشتیبانی از استاندارد IP57 به تنهایی سبب میشود که این قهرمان تا عمق ۱ متری آب به راحتی نفس بکشد و در مقابل گرد و غبار نیز مقاوم باشد. با تمام این تفاسیر، ضخامت گوشی تنها 7.9 میلیمتر بوده و وزنش به 146 گرم میرسد (اگر این محصول تنها یک سازنده داشت، حتما باهاش یک عکس یادگاری میانداختم!).
شاهکار سونی در ساخت به همین جا ختم نمیشود زیرا این کمپانی به خوبی ذائقه بسیاری از مشتریان در دوری جستن و یا حداقل غر زدن! درباره محصولات پلاستیکی را شناخته و به سراغ ساختاری از جنس شیشه رفته است. شیشه بسیار مستحکم که دور تا دور Z را همچون یک جلیقه ضد گلوله در بر گرفته تا از نا مهربانیهای زمان دورش نگاه دارد! نکته جالب درباره این شیشهها، سازنده آنان است که بخش پشتی توسط کمپانی مشهور Gorilla ساخته شده اما بخش جلویی یک سازنده نه چندان مشهوربه نام Dragontrail دارد که محصولش وظیفه محافظت از مهمترین قسمت دستگاه یعنی نمایشگر ۵ اینچی را بر عهده گرفته است (البته گفته میشود که این شیشه تا چند برابر مستحکمتر از گوریلا است).
البته قرار نیست که ما کلا از Z تعریف کنیم و احتمالا در این قسمت سونی یک چیز مهم را فراموش کرده و زیادی در نام Z غرق شده و حالت Zzz (خواب) را به خود گرفته زیرا به قدری اثر انگشت، لک و چربی بر روی این سطوح شیشهای باقی میماند که اگر آدم وسواسی باشید، هزینه روزانه استفاده از دستمال کاغذی جهت تمیز کردن گوشیتان، از مبلغ پرداختی برای مکالمهتان پیشی میگیرد! به شخصه این بخش را تاریکترین قسمت وجودی قهرمان خود میدانم که کمی سبب آزردگی خاطرم شد (چه حساس شدمها!). بخش پشتی گوشی کمی عجیب و غریب است! جایی که لنز دوربین خیلی مظلومانه و کوچک دیده میشود و در مقابل نوشتههای درشتی در پایین موبایل، سعی در زشت کردن Z داشتهاند! نمیدانم چرا سونی این متنهای غیر ضروری را در پایین قهرمان ما آورده و درست مانند گلادیاتوری که میخواسته به او یادآوری کند هرکاری کنی باز مال من هستی! این نوشتهها از ظاهر جذاب گوشی کاسته است. در نوار پایینی Z بارکد آن درج شده که برخلاف بخش پشتی چندان آزار دهنده نیست.
در کل ساختار مستطیلی و تمام شیشهای گوشی زیباست و سونی با وجود تمام محدودیتهایی که داشته، به خوبی توانسته تا از پس این کار دشوار بر بیاید (اگرچه برخی جاها نظیر اون نوشتههای عجیب و غریب خود زنی کرده است!).
در ویدیوی زیر، گوشی را به صورت کوتاه برای شما بررسی کردهایم
کلیدها در کجا هستند؟
نحوه قرار گیری کلیدها از آن بخشهایی است که شاید بسیاری چندان به آن توجه نکنند. اما وقتی شما یک تلفن همراه با نمایشگر ۵ اینچی دارید و بخواهید خیلی اوقات با یک دست خودتان با آن کار کنید، جایگیری کلیدها نقشی حیاتی مییابند. فکر میکنید مهمترین کلید بر روی یک گوشی کدام است؟ دکمه شاتر دوربین؟! این دیگر چه جوابی بود! Z اصلا چنین کلیدی ندارد (غصه خوردید؟!). اصلیترین را باید کلید قفل/پاور دانست که برای هر بار کار کردن با گوشی مجبور به لمس آن هستید. ظاهرا سونی هم این کلید را خیلی دوست داشته زیرا بیش از حد معمول آن را بزرگ طراحی کرده و حتی از لنز دوربین نیز بیشتر میدرخشد! این دکمه در سمت راست و تقریبا میانههای گوشی کار گذاشته شده که نشان از هوشمندی سونی در این بخش دارد زیرا به راحتی و با هر دستی قادر به رسیدن به آن هستید (به طور معمول این کلید در بالا یا گوشهها کار گذاشته میشود که کار دسترسی به آن را سخت میکند). نکته جالب در اینجا استفاده از کلیدهای یکپارچه کم و زیاد کردن صدا در زیر دکمه پاور است و با آنکه کاری عرف نیست، اما به شخصه آن را پسندیدم. واکنش پذیری نیز در حد بسیار مناسبی قرار دارد و کلید پاور نه آن قدر حساس است که با هر لمسی به کار بیفتد و نه آن قدر سفت که برای فشردنش مجبور به کلاس ایروبیک رفتن شوید!
پورتها را میبینید؟!
همان طوری که بالاتر گفتم، قهرمان داستان ما ضد آب است و هر کاری که بکنید، نمیتوانید سرش را زیر آب کنید! به همین منظور یک لباس غواصی کامل به تن کرده و از همه پورتها به خوبی محافظت میشود. گوشی دارای چهار درگاه میکرو یو اس بی (که همان MHL نیز است)، ورودی کارت حافظه جانبی (که در کمال تعجب یک کارت حافظه ۲ گیگابایتی در آن قرار دارد)، پورت استاندارد 3.5 میلیمتری و ورودی میکرو سیمکارت است. نکته عجیب در این بین، استفاده از دو آیکون هدفون و کارت حافظه میکرو بر روی درپوشها و در مقابل خالی گذاشتن دو تای دیگر است (شاید سونی آیکون کم آورده!). همین امر سبب میشود که در وهله اول استفاده از گوشی، بیشتر از همه به دنبال محل جایگذاری سیم کارت بگردید زیرا نسبت به بقیه مخفیانهتر کار شده است! در زیر ورودی کارت حافظه، دو حفره کنار همدیگر میبینید که همچون چشمان Z به شما مینگرند! البته وظیفه این نقاط اتصال برای استفاده از داک ویژه گوشی است که بایستی به صورت مجزا خریداری نمایید.
تا اینجا همه چیز در طراحی خوب بود، اما از آنجایی که قهرمان ما نمیخواست خیلی هم بینقص باشد، محل جایگیری اسپیکرها را در مکانی گذاشت که در همان لحظه برخورد، دهن من از تعجب باز ماند! حالا چرا؟ برای آنکه خروجی صدا درست در جایی قرار دارد که امکان حضور دست در آن قسمت بیشتر است. به خصوص اگر شما راست دست باشید، این مشکل را کاملا حس خواهید کرد و احتمالا اخم کوچکی نیز برای این بیدقتی سونی بر پیشانی خود میاندازید و میپرسید: واقعا چرا؟! البته چون سونی زبان فارسی نمیفهمد ما بهجایش جواب میدهیم و میگوییم: دلیل اصلی به همان محدودیت باز میگردد که وقتی شما یک گوشی ضد آب میسازید، هر جایی اسپیکر را نمیتوانید تعبیه کنید. ضمن آنکه به طور معمول بازی در حالت افقی گوشی انجام میشود و فیلم را نیز بایستی بدین صورت ببینید، پس در این مواقع بلندگو در بالای گوشی قرار گرفته و حداقل دست شما در این زمان بر روی آن نیست!
البته تمام اینها را از قول سونی نگفتیم که بخواهیم نمره قبول به سازنده بدهیم، اما حداقل میشود با کمی اغماض، آن را تبرئه کرد.
آیا فول اچدی یعنی همه چی؟
اگر بخواهم صادقانه بگویم، هنگامی که برای نخستین بار گوشی را روشن کردم و به دست گرفتم، از تماشای کیفیت آن به وجد نیامدم! شاید تاثیر واژه فول اچدی آنقدر بود که فکر میکردم حال که سونی برای نخستین بار یک گوشی با این وضوح تصویر تولید میکند و از طرفی موتور براویا را نیز به نسخه دوم ارتقا داده، بایستی چیزی شگفت انگیز را ببینم که اشک را از دیدگانم جاری سازد! اما دریغ از حتی یک قطره! کیفیت نمایشگر خوب است، تصویر شفاف و بسیار شارپ نشان داده میشود اما واقعا آن چیزی نیست که حداقل از عنوان فول اچدی انتظار دارید. در واقع زمانی که یک گوشی همچون نکسوس 4 را برای نخستین بار در دست گرفتم و یا گلکسی اس ۳ را روشن کردم، نمایشگر آنها من را خیلی بیشتر تحت تاثیر قرار داد. البته باید در این بین یک واقعیت را بپذیریم و آن عدم نیاز گوشیها به نمایشگر فول اچدی است. یک بحثی که در دنیای نمایشگرها به تازگی مطرح شده، حتی عدم نیاز تلویزیونهایی ۵۵ اینچی و بزرگتر به کیفیت اولترا اچدی (۴ برابر فول اچدی) است زیرا بسیاری اعتقاد دارند چشم انسان قادر به تشخیص این مقدار پیکسل نیست. با یک ضرب و تقسیم ساده میتوانیم بفهمیم که در اینجا چگالی پیکسل ۴۴۱ در هر اینچ میرسد و بیشتر از آنکه مورد نیاز باشد، تنها عنوانی دهن پر کن برای نشان دادن قدرت سازنده و به رخ کشاندن آن به رقباست که سبب میشود سایرین نیز به خاطر کم نیاوردن، روی به سمت تولید چنین نمایشگرهایی بیاورند، موردی که به شخصه اعتقاد دارم تاثیر خاصی بر کیفیتی که بیننده بر روی این نمایشگر کوچک میبیند، نخواهد داشت.
خب، بهتر است که از بحث اصلی خودمان و Z دوست داشتنی دور نشویم و ببینیم نمایشگر قهرمان ما چه عملکردی دارد. به همین خاطر کمی گوشی را کج و کوله کردم تا زاویه دید را بهتر ببینم و متوجه شدم که همچنان همان آش است و همان کاسه و انگار سونی پای خود را در یک کفش کرده که این قسمت یعنی نمایش از کنارهها را بهبود نبخشد! البته هستند کاربرانی که این بخش را نکته مثبتی نیز قلمداد میکنند اما واقعیت این نیست! اگرچه، آن قدرها هم نباید به آن بها داد چون بعید است کسی به گوشی خودش از کنارهها نگاه کند! (مگر آنکه بخواهد بقیه او را خل صدا کنند!) اما در مشاهده کردنهای چند نفری، این موضوع اهمیت مییابد (مگه با مویایل فوتبال میبینید؟!)
در هر صورت برای آنکه از چند و چون ماجرا و ارتقایی که این نمایشگر ۵ اینچی نسبت به نسل قبلی خود برخوردار شده با خبر شوید، آن را در کنار یک اکسپریا اس گذاشته و با تصاویر یکسان نمایشگر و حداکثر نور، مشغول به عکاسی از چهره خندان آنها شدم تا شما خودتان انتخاب کنید که به Z چه عنوانی را در این بخش اعطا کنیم!
چند هسته میخواهید؟
سونی با آغاز سال ۲۰۱۲، نخستین گوشی دو هستهای خودش را عرضه کرد و تا پایان سال هیچ گوشیای که بیشتر از این تعداد هسته در چیپست خودش داشته باشد را روانه بازار ننمود تا این تصور برای برخی پیش بیاید که این کمپانی شاید کمی خرافاتی باشد و به عدد دو به نشانه پیروزی اعتقاد راسخ دارد! اما استفاده از چیپست قدرتمند کوالکام موسوم به S4 Pro تمام این گمانها را نقش بر آب کرد و نشان داد که سال ۲۰۱۳ برای سونی، پر از هسته خواهد بود! این چیپست چهار هستهای از واحد گرافیکی پر توانی چون Adreno 320 نیز بهره میگیرد تا جمع خوبان در قلب تپنده Z تکمیل شود.
برای آنکه کمی بیشتر با تواناییهای Z آشنا شوید، آن را وارد آزمونهای دشوار خودمان کردیم تا ببینید چه نتیجهای در قیاس با ابر قدرتان بازار میگیرد.
در آزمون نخست به سراغ بنچمارک پی رفتم. برنامهای که علیرغم سادگی، نتایج بسیار خوب و دقیقی را ارایه میدهد. محاسبه این عدد تنها در ۲۶۶ میلیثانیه، سبب شد ابتدا در جا خشکمان بزند! و سپس اعلام کنیم که Z به عنوان برترین گوشی تا به امروز در این آزمون شناخته میشود (مدال طلای آزمایشگاه آیتیرسان را بر گردنش آویختیم که البته چون طلا خیلی گران بود، به آن رنگ طلایی زدیم!).
مرحله بعدی مربوط به آزمون دوست داشتنی Quadrant Professional بود تا در چهار مرحله مختلف، توانایی گوشی را در مواجهه با رقبا به چالش بکشد. نمودارهای زیر، نتایج همین چالش است.
برای آنکه عملکرد Adreno 320 را به صورت جداگانه بسنجیم، از NenaMark 2 استفاده کردیم. ثبت عدد 59.9 فریم بر ثانیه، هیچ حرف و حدیثی در قدرت واحد گرافیکی باقی نگذاشت.
آزمون آخر را به اسمارت بنچ اختصاص دادیم تا به صورت همزمان کار واحد گرافیکی و پردازنده را در کنار یکدیگر بسنجد. نتیجه این آزمون نشان داد که Z را باید قهرمان طلایی خود بنامیم که به خوبی از پس سرافراز کردن سازندهاش بر خواهد آمد.
آیا عدد مگاپیکسل مهم است؟
در جواب تیتر این بخش باید گفت عدد مگاپیکسل مهم است اما عامل اصلی نیست! خیلی از فاکتورهای مختلف در گرفتن عکس بهتر دخیل هستند که بحث درباره آن خود به یک مقاله جداگانه نیاز دارد. اما اگر بخواهیم دوربین ۱۳ مگاپیکسلی Z را مورد سنجش قرار دهیم، بهترین راه گرفتن تستهای عملی از آن است.
منوی دوربین گزینههای بسیار کامل و خوبی را در پیش روی شما قرار میدهد و یکی از نکات جالب در این بین، تشویق Z به گرفتن عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی است! در واقع گزینهای وجود دارد به نام Superior auto mode که در آن همهچیز به صورت اتوماتیک تنظیم میشود و حال اگر بخواهید یک مگاپیکسل بالاتر بروید، توسط Z جریمه شده و مجبور میشوید که یک سری از گزینههای عکاسی را به صورت دستی تنظیم کنید (احتمالا گوشی خیلی خرافاتی هست و به هر طریقی میخواهد مانع از رو به رو شدن با نحسی ۱۳ شود!).
از نکاتی که به نظر من سونی با عدم رعایت آن، یکی از مزیتهای خودش بر رقبا را به راحتی از دست داده، استفاده نکردن از کلید اختصاصی شاتر است. البته خود کلید به تنهایی مهم نیست بلکه اثر فیزیکی آن که بر کارکرد گوشی میگذارد اهمیت دارد! حالا این حرفی که زدم یعنی چه؟! از شما میپرسم، آیا میتوانید با گلکسی اس ۳ خود در استخر شیرجه بزنید و یا با اکسپریا TX در زیر امواج خروشان فیلم و عکس بگیرید؟! به طور حتم خیر زیرا اگر این کار را بکنید، بایستی گوشی خودتان را پس از آن به سطل آشغال بیندازید! ولی Z این توانایی را دارد که همراه شما شنا کنید، اما از آنجایی که نمایشگر لمسی در زیر آب کار نخواهد کرد، پس عملا کار عکاسی و فیلمبرداری تعطیل شده و فقط باید به نمایشگر نگاه کنید! مگر آنکه قبل از داخل شدن به درون آب کلید را بزنید و خلاصه با کلی دنگ و فنگ و آزمون و خطا، یک چیزی را بگیرید که سر و ته درست و حسابی ندارد! در واقع سونی خیلی راحت میتوانست با استفاده از یک کلید فیزیکی و ارایه راهکاری همچون غیر فعال سازی کامل نمایشگر لمسی در مواقع دلخواه، کاری کند که همه دارندگان سایر گوشیها به شما حسودی کنند!
در ویدیوی زیر گوشی را برای لحظاتی در زیر آب قرار دادیم تا از نزدیک ببینید که گوشی چقدر در زیر آب پایدار و قابل اطمینان عمل میکند.
در پایین چند تصویر از هنر نمایی Z را میبینید که البته به درخواست دوستان و با کلی کلنجار رفتن با گوشی، یکبار هم که Z حواسش نبود سرش را در زیر آب کرده و یک عکس زیر آبی گرفتیم!
بخش فیلمبردای، قابلیت ضبط تصاویر به صورت فول اچدی و حداکثر سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد، موردی که البته در مورد گوشیهای پیشرفته بازار چیزی طبیعی است. فقط در این بین یک نکته را نبایستی فراموش کنید و آن مشاهده تصاویر با همان وضوح تصویر بر روی نمایشگر خود گوشی است که تا پیش از این بر روی اکثریت مدلها امکان پذیر نبود (به دلیل وضوح تصویر پایینتر نمایشگر).
یکی دیگر از نکات متمایز کننده دوربین، توانایی فیلمبرداری با قابلیت HDR است که یک بازه روشنایی بیشتری را برای دوربین فراهم میآورد. به کمک این امکان جدید شما میتوانید تا جزئیات بیشتر را تصویر برداری کرده و در نور کم نیز فیلم بهتری بگیرید. اگرچه در محیطهای نسبتا تاریک، امکان بالا رفتن میزان نویز وجود دارد اما در کل HDR امکانی است که از داشتنش بر Z میبالید!
در نمونه کلیپ یک دقیقهای که با گوشی گرفتم، حجم آن در حدود ۱۲۷ مگابایت شد و جزئیات خوب به همراه ضبط صدای قوی، همگی نشان از یک دوربین فیلمبرداری قابل اعتماد برای کاربر داشت. البته سونی یک حرکت عجیب هم در هنگام فیلمبرداری انجام داده و آن توانایی گرفتن عکس به صورت هم زمان است. این مورد اصلا عجیب نیست و در واقع خیلی هم کاربردی است اما اگر نگاهی به وضوح تصویر عکس انداخته شده بیندازید آن موقع واژه عجیب معنا پیدا میکند! شما فقط قادر هستید با کیفیت ۱ مگاپیکسل عکس بیندازید (یعنی حتی نصف همان کیفیت فیلمی که میگیرید) و مشخص نیست هدف سونی از گذاشتن چنین تواناییای چه بوده، اما هرچه بوده، کار بیهودهای بوده!
با گوشی فیلم ببینم؟
به طور حتم یک گوشی ۵ اینچی با وضوح تصویر فول اچدی و موتور براویا آن هم نسخه ۲، گزینه ایدهآلی برای تماشای فیلم و کلیپ است اما اگر همان فیلم را در یک تبلت ۱۰ اینچی، سپس در مانیتور ۱۶ اینچی و آخر در یک تلویزیون ۵۵ اینچی ببینید، متوجه خواهید شد که آن قدرها هم که فکر میکردید دیدن فیلم در گوشی لذت بخش نیست! البته اینها را نگفتم که شما را نا امید کنم زیرا حداقل Z در بین تلفنهای همراه، یک گزینه خیلی خوب به حساب میآید.
برای بررسی وضعیت نمایش تصاویر فول اچدی، ابتدا یک انیمیشن بر روی گوشی ریختم و سریع کاسه تخمه را آوردم، چراغها را خاموش کردم و مشغول تماشا شدم. در ابتدا کیفیت عالی بود و هیچگونه افت فریمی مشاهده نمیشد اما هر چی صبر کردم خبری از صدا نشد که نشد! یک فیلم دیگر امتحان کردم و باز همان داستان تکرار شد! تصمیم گرفتم از یک مدیا پلیر دیگر استفاده کنم و به همین خاطر Rock Player و Vita Player را نصب کردم اما آنها هم رضایت به پخش ندادند و خلاصه من هم زدم کاسه تخمهها را شکستم و نشستم پای همان لپتاپ خودم به فیلم دیدن!
حال شاید بپرسید که چرا گوشی این گونه کرد؟ دلیل اصلی به فرمت کلیپ باز میگشت که mkv بود و ظاهرا مدیا پلیر خود گوشی انطباق خوبی با آن ندارد. البته به صورت خودکار به شما پیشنهاد تبدیل کردن به mp4 در ابتدای کپی داده میشود اما یک بار که من این کار را کردم، به قدری کیفیت کلیپ پایین آمد که احساس کردم دارم فیلم آپاراتی میبینم! البته بهتر است خیلی نگران این موضوع نشوید زیرا احتمالا با نصب یک پک خوب کدک این مشکل برطرف خواهد شد زیرا Z آنقدر قدرت دارد تا از این بابت کوچکترین نگرانی به خود راه ندهید.
آپدیت: بر روی گوشی Mx Player را هم نصب کردیم و برای اطمینان تمام کدکهای مربوط به پردازنده را هم ریختیم، اما همچنان مشکل صدا برای کلیپهای فول اچدی با فرمت mkv باقی ماند!
ویدیوی زیر را هم برای نشان دادن توانایی نشان دادن فیلم گوشی برای شما گرفتیم.
به توان Z اطمینان کنیم؟
قضاوت در این باره کمی دشوار است! باتری توانی ۲۳۳۰ میلیآمپری دارد که اگر بخواهم صادقانه بگویم، برای یک گوشی با نمایشگر ۵ اینچی فول اچدی، اصلا رقم امیدوار کنندهای نیست. اما بهتر است چندان هم نا امید نباشید زیرا در طول مدتی که گوشی در اختیارم بود، با یک کارکرد معمولی تا دو روز و در یک استفاده نسبتا سنگین، از یک صبح تا شب میشود بر روی توان آن حساب باز کرد.
در این بین سونی دست به یک عمل هوشمندانه هم زده است که اضافه کردن قابلیتی به نام Stamina mode است. به کمک این برنامه شما قادر هستید تا کاری کنید که به محض خاموش شدن نمایشگر، تمام برنامههای در حال اجرا نیز بسته شوند و این یعنی افزوده شدن توان بیشتر برای باتری! از آنجایی که Stamina mode بیشتر یک قابلیت نرمافزاری است، پس میتوان انتظار داشت که بر روی گوشیهای جدید سونی و حتی مدلهایی که آپدیت میشوند نیز آن را ببینیم.
بخرم یا نخرم؟
قیمتی که سونی برای بازار خاورمیانه در نظر گرفته، ۲۵۰۰ درهم امارات است که با قیمت ارز فعلی (یعنی همان لحظهای که من دارم مطلب را مینویسم و با لحظه خواندن شما بسیار متفاوت است!) چیزی بیشتر از 2.5 میلیون تومان بایستی بابت خرید این گوشی بپردازید (کی میگفت ارز مبادلهای میدهند؟!). با تمام این تفاسیر باید جیب پر پولی داشته باشید که به سراغ Z بروید زیرا سونی گفته: Z را به کسی میدم که کس باشه! پیرهن تنش اطلس باشه!
پس اگر شما پیراهن اطلسی به تن دارید، بایستی بدانید صاحب محصولی خواهید شد که شاید ظاهری شیشهای داشته باشد، اما کارایی آن به اندازه طلا برای شما خواهد ارزید و از داشتن Z هیچگاه پشیمان نخواهید شد.
لبخند
طراحی محکم و شیشهای
ضد آب و ضد ضربه
عملکرد عالی سختافزاری
نمایشگر فول اچدی
اشک
ضعف نمایشگر در نگاه از زاویهها
باقی ماندن اثر انگشت و کثیفی بر روی گوشی
[box type=”info”]
ابعاد: 139×71×7.9 میلیمتر
وزن: 146 گرم
نمایشگر: 5 اینچ لمسی با وضوح تصویر 1920×1080 پیکسل
سیستم عامل: اندروید نسخه 4.1
پردازنده: Quad-core 1.5 GHz Krait
دوربین: 13 مگاپیکسل با فلاش LED، فیلمبرداری HD Full با سرعت 30 فریم بر ثانیه
شبکه بیسیم: Wi-Fi 802.11 b/g/n
باتری: 2330 میلیآمپر[/box]
سلام
کسی میدونه کیفیت صفحه نمایش این گوشی بهتره یا اکسپریا v؟
هم از نظر رنگ ها و هم از نظر زاویه دید…؟
ممنون میشم کمکم کنید دوستان
سلام علی جان.
اگه پست قبلی منو ببینی، گفتم که تازه این گوشی را خریدم. من که وقتی از زوایا به گوشیم نگاه میکنم هیچ تغییری احساس نمیکنم. به نظرم از IPS-LCD توی این گوشی استفاده شده چون هیچ خبری از سفید شدن تصویر تو زوایا نیست. من تجربه ی کار با V را ندارم ولی درباره ی Z فقط یه کلمه میگم : فوق العاده
ممنون پیمان جان پس همین گوشی Xperia Z سونی رو میگیرم ..
دوستان یه نکته ای رو بدونین که سونی به زودی پرچم دار قدرتمندشو برای مقابله با وان و گلکسی اس 4 معرفی خواهد کرد…
دلار ازاد در استانه 3000 تومان
دوستانی که دلار دخیره کردند ! تا قبل از عید بفروشن چون به خاک سیاه میشینن ! از ما گفتن بود
دلال محترم بزن منفی رو 😀
اقا پیمان من یک سئوال دارم در مورد گوشی الان من میخوام گوشی بگبرم و منتظر شدم تا این z سونی هم بیاد تا بتونم با htc1 یا htc1+ یا نوت 2 سامسونگ یکی رو انتخاب کنم الان سردرگوم شدم از نظر شما الان این سه گوشی کدامش بهتر هست از نظر کیفیت و کارائی یا آیا گوشی دیگه ای هست که پیشنهاد بدین اگر نه بین این سه گوشی کدامش رو پیش نهاد میدید که هم از امکانات خوبی برخوردار است و هم کیفیت و سرعت پردازش و راحتی کارکردممنون میشم .
اگر قیمت براتون اولویت ندارد، گوشی سونی امکانات بهتر و قدرت بیشتری داره
اون دوتا منفی کی داده !
یعنی اون دونفری که منفی داده راضی هستند گوشی که حداکثر باید 1.200 باشه 2.500 خرید کنند!؟
اصلا شما اگر دلار 3700 تومن رو هم حساب کنی قیمت میشه 1.800
شاید این دو دوستی !که منفی دادن از موبایل فروشان محترم یا از دلالان خیلی محترم هستند!
در غیر اینصورت از ماست که بر ماست.
با سلام به آقای گل کار
تست ضد آب و ضد ضربه چی شد؟
فیلم ضد آب بودن که گذاشته شده! ضد ضربه بودن رو هم دو سه باری که گوشی افتاد مطمئن شدم اوکی هست اما خب فیلم گرفتن ازش کمی ریسک داره باز!!
سلام فیلم گرفتن چرا؟
حداقل سالم هست یا نه
آره عزیز، گوشی هیچیش نشد و با خیال راحت بخرید
گوشی شاپ امروز زده 2580000.احتمالا تا چند روز آینده پایین تر هم میاد. عجله نکنید
مابقی دیدگاها کجا رفتن !؟
.
دومیلیون و هشتصد هزار تومان ! یعنی کسی پیدا میشه این مقدار پول بابت چنین چیزی بده !؟
شاید مرفهین بی درد و یا شاید دلال بسیار محترم ویا..؟؟
با سلام خدمت اقا پیمان
میخواستم بدونم شما تصمیم دارید ابر گوشی اچ تی سی وان رو بررسی کنید؟
اگه اره کی؟
راستی به نظرتون وان اگه بیاد ایران از زد ارزون تره؟
خیلی تنکس!
اگر گوشی به دستمون برسه که حتما. احتمالس ۵۰ درصد هست
به احتمال زیاد گرانتر از زد هم خواهد بود
سونی ایکسپریا وارد شده چرا نذاشتید قیمتشم 28000گارانتی متفرقه
واقعا ممنون و متشکر آقای گلکار…
یک سوال داشتم که اگه پاسخ بدید واقعا باعث خرسندی من خواهد شد!
برای من اندازه ی این گوشی (xperia Z)یک مقداری بزرگه با توجه به این مسئله اگه xperia V رو خریداری کنم بهتر نیست؟(البته میدونم که از نظر سخت افزاری V ضعیف تره)
در کل xperia V صفحه ی نمایشش در حد tx هستش؟کلا V بهتر از tx نیست؟
باز هم تشکر!
صفحه نمایش v بهتر از tx هست اما z خیلی سرتره!
با سلام خدمت آقای گل کار
یه سوال در مورد زاویه دید این گوشی دارم!؟
مشکل زاویه دید این گوشی در مقایسه با زاویه دید Ipod 4 به چه شکله؟
بدتره بهتره مثله همه…؟؟؟!
ممنون
زاویه دید آیپاد مناسبتر است
بچه ها با نصب برنامه mx player و کدکهاش که روی هم 20 مگ نمیشه، تموم فرمتها رو براحتی اجرا کنید. از هرجایی هم قابل دانلوده. موفق باشید
جناب گل کار شما بودین ایفون 5 رو می گرفتین یا سونی رو ؟؟؟؟ از همه لحاظ …
با توجه به اینکه ایفون 16 گیگ از سونی ارزونتر هست در حال حاضر
بسته به علاقه شما به اکو سیستم داره اما من باشم سونی را بخاطر اندروید انتخاب میکنم
بالاخره به ایران هم رسید
قیمت سایت دیجی کالا بدون گارانتی 2895000 تومان …. به 3 نرسید :-)))))
سلام آقای گلکار . ممنون بابت مطالب و وقتتون
یه سوال راجب ZL داشتم .
ZL هم مثل گوشیه Z از جنس شیشه و مقاوم در برابر ضربه است یا نه ؟
و بنظر شما چقدر تفاوت قیمتشه اگه بیاد
سوم اینکه ارزش داره آدم بجای این گوشی ZL بگیره بخاطر قیمتش ؟
تفاوت اصلی این دو گوشی در قابلیت ضد آب و محکم تر بودن Z هست که فکر نمیکنم بیشتر از 200 هزار تومان تفاوت قیمتی داشته باشند
Z رو من بیشتر دوست دارم
سلام جناب گل کار . zl به ایران میاد ؟
به احتمال فراوان میاد
با تشکر از بررسی خوبتون. می خواستم بپرسم که یعنی نمیشه با دست خیس باهاش کار کرد؟
خیلی سخت میشه
ممنون پیمان عزیز. نقد بسیار کامل و جامعی بود .مخصوصا که با ادبیات شیوای شما همراه بود. در مورد مشکل پخش فیلم بافرمت mkv حق با شماست.اکسپریا اس که داشتم همینجوری بود.توکلیپ های 1080p وبافرمتmkv صدا ازتصویر عقب میموند.توبعضی فروم ها این مشکل رو به چیپست کوالکوم گوشی ربط میدن.بعیده مشکل نرم افزاری باشه.چون تو اکسپریا اس با آپدیت به آندروید4 حل نشد. جالب اینجاست الان یک پرادا دارم که انصافا تو دو تا چیزرقیب نداره.یکی پخش فیلم با هر فرمت و کدک تصویری تا رزولیشن فول اچ دی بدون هیچ مشکلی و یکی هم کیفیت و روشنایی تصویر که خیلی دوست دارم تو تست های صفحه نمایش از این پرادا استفاده کنید.
راستی نمیدونم چرا سونی تو عدد دوربین از عدد 12 استفاده نکرده!! میدونه که تو ایران محصولاتش خیلی طرفدار دارن و ایرانی ها هم که حساس به عدد 13 یکیش خودم به خاطر همین عدد این گوشی رو نمیخرم وخیلی ها هم اینطور…چرا واقعا از 12 استفاده نکرد؟
یه چیز دیگه این عکسایی که شما از گوشی گذاشتید رو با دوربین اکرو در همین قسمت ازمایشگاه خودتون مقایسه کردم عکس های اکرو شفاف تر بودن این طور نیست؟
عکس برداری در روز زیر نور افتاب رو نذاشتید
با سلام من که اصلا عدد 13 رو نحش نمی دونم عدد جالبی.
بررسی عالی بود فقط نقد هارو خیلی دیر قرار میدید در صورتی که میشه سریع تر انجامش بدید چون من خودم قبلا بررسی کننده بودم میگم
به هر حال اقای گل کار نتونستید قدرت واقعی صفحه نمایش رو نشون بدید چرا؟ چون یه سری عکس تکراری دارید و همش اونها رو برای مقایسه میزارید و از عکس های زنده استفاده نکردید
در ثانی نمیدونم این دستگاهی که در اختیار شما گذاشته بودند خراب بوده یا نه ولی تمامی سایت های بر این ادعا هستند که مشکل زاویه در این نمایشگر کمی حل شده و بهترین محصول سونی موبایل تا کنون بوده ولی شما با اس که یکی از ضعیف ترین های حتی خود سونی موبایل به حساب میومد مقایسش کردید و اس از زد بهتر عمل کرد در زاویه!!!!!!!!
به هر حال اگر واقعا این چنین باشه و با وجود این چند عکس خشکی که گذاشتید این نتیجه رو میشه بگیریم که این گوشی با اختلاف اندکی از صفحه نمایش های اچ دی (خودش) مثل اکرو اس یا اس یا ایون جلوتره و این اختلاف چیزی نیست که به چشم بیاد.کنتراست هم ضعیفه به نظر من بهترین کنتراست رو اکرو اس در بین محصولات سونی داره نظر شما چیه؟…حال به نظرتون خرید این گوشی به صرفس با گوشیهای ضد اب دیگری مثل وی یا اکرو؟
درباره بررسی، حرف شما درسته اما به شرطی که کار من فقط آیتیرسان باشه!! در صورتیکه نیست ( خودمون زندگی داریم دیگه! 😉 )
برای نمایشگر هم همیشه بهترین کار مشاهده از نزدیکه و با فیلم و عکس فقط امکان یک بررسی اجمالی وجود داره. اینکاری هم که ما انجام میدیم فقط جهت یک اطلاع رسانی و مقایسه کوتاه است و البته این مشکل زاویه رو در برخی از ریویوهای دیگه هم دیده بودم و همان طور هم که به خیلی از دوستان عرض کردم، واقعا مشکل بزرگی نیست! اما در هر صورت Z این ایراد رو داره و گوشی هم که دست ماست کاملا سالمه!
در کل هم گفتم نمایشگر آن چیزی که پیشبینی شده نبوده و فقط میتوان گفت خوبه!
ولی با توجه به جمیع جهات، اکسپریا زد گوشیه بسیار خوبی هست و واقعا امکانات مناسبی در اختیار کاربرش قرار میده
آقای گلکار کاملا درست گفتن مشکل صفحه هنوز هم توی این گوشی هست.
توی اکثر سایت ها هم به این موضوع اشاره شده.
آخه چرا با mkv مشکل داره!؟
خیلی ناراحت شدم
آقای گل کار شما میگی صفحه نمایشش بهتر از tx هستش اما tx زاویه ی دید کاملی داره و حتی تو مقایسه شما با صفحه s در برخی موارد حتی s رنگهارو طبیعی تر نشون میده که خوب مسلما صفحه نمایش tx بهتر از s هستش پس نتیجه می گیریم که صفحه نمایش tx برتری کامل رو نسبت به دو صفحه نمایش دیگه داره.البته صفحه نمایش tx در برخی موارد رنگهارو بهتر از butterflyو iphone 5 هم نشون میده و زاویه دید بهتری هم نسبت بهشون داره
زاویه دید آن قدرها که فکر میکنید مهم نیست. ضمن انکه شما باید نمایشگر یک گوشی را از نزدیک ببنید و کار کنید و قضاوت از روی عکس تنها یک چیز تخمینی خواهد بود. چگالی پیکسل بالاتر به طور حتم در برخی کاربردها همچون تماشای کلیپهای فول اچدی تفاوت اصلی را آشکار خواهد کرد
ممنون از پاسختون .
جالبه نارنجی امروز بررسی اکسپریا z رو گذاشته !
همزمان شدن با ای تی رسان !
احتمال تصادفی بودنش ….!؟؟
رنکینگ پروژه کاری سایت امارمیده به دوستان !
بخصوص اکسپریا z که بررسی ان تا به این لحظه از هیچ سایتی نداشتیم !
با تشکر و خسته نباشید به آقای گلکار
من از اول مطمئن بودم که این گوشی ناامیدم نمیکنه و حالا با خوندن این آزمایش دیگه با خیال کاملا راحت واسه خریدش اقدام میکنم.
بازم ممنون
مثل اینکه شما هم پیرهن تن تون اطلسیه!!!
باتشکر از بررسی عالیتون
رابط کاربری این گوشی بهتره یا htc one x?
رابط کاربری چیز سلیقهای است. سونی هم خیلی تلاش کرده تا در این مدل اون رو بهبود ببخشه اما خب سنس…! محبوبتره!
آقا پیمان شما که با این نسخه آندروید و رابط کاربری جدید سونی کار کردید لطفا بگید در این گوشی بصورت پیش فرض از تماس تصویری پشتیبانی میکنه یا خیر؟
و اینکه هوم اسکرین روتیشن بدون اتصال شارژر یا otg رو بصورت یه باگ جدید در این نسخه طراحی کرده یا خیر؟
همچنین اگه امکانات جدیدی به اون اضافه کرده رو توضیح بدید (مثلا قفل کرکره ای یا چیزای جدید)
از تماس تصویری که به طور حتم پشتیبانی میکنه
به صورت کلی هم بگم تغییرات نسبتا زیاد هست و با اینکه این مورد در مقاله نیز بهش چندان پرداخته نشد اما حجم مطلب باز خیلی بود! سعی میکنم در صورت امکان یک مطلب در مورد همین تغییرات به صورت جداگانه بنویسم
واقعا ممنون داداش.آخه بقول خودتون یه مطلبی رو کلی گفتن به مزاج هیچ کسی سازگار نیست.منظورم از تماس تصویری این بود که مثلا مثل گوشی های نوکیا زمانی که با یه مخاطب از دفترچه تلفن میخوای تماس بگیری بتونی انتخاب کنی که تماس تصویری باشه یا صوتی و پیش فرض خود گوشی باشه نه استفاده از برنامه هایی مثل تانگو یا اووو….
ممنون از بررسی
با سلام وعرض خسته نباشید.
آقای گلکار عزیز یک سوال ازتون داشتم اونم اینکه چه تفاوتی بین میزان باتری در حالت typical و minimum وجود داره.چون من وقتی white paper این گوشی رو از سایت سونی دانلود کردم نوشته بود که باتری در حالت تاپیکال 2400 mah و در حالت مینیموم 2330 mah.
به شخصه تا به حال به چنین موردی برخورد نکردم! نمیدونم دلیلش چی میتونه باشه چون آمپر باتری که قابل تغییر نیست
سلام خدمت اقای گلکار عزیز
نقد و بررسی خوبی بود ، خسته نباشید .
فقط یک مورد
کیفیت صدا در حالت واکمن و بخصوص نوع هدفون و مدل ان؟ اگر تصویرمیذاشتین عالی بود.
گویا سونی از چیبست جدیدی برای صدای این گوشی در حالت واکمن استفاده کرده !؟
سونی همیشه در این بخش خوب عمل کرده. هدستها کمی کشیدهتر هستند و بجای استفاده از درایور ۹ میلیمتری از یک درایور 13.5 میلیمتری استفاده شده که در کیفیت صدا تاثیر مثبتی داره، اگرچه در حد خیلی متفاوتی نیست
مرسی که پیشنهاد منو قبول کردین و ویدیو گذاشتین
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت اقا پیمان
1.میخواست بگم که بررسیتون بسیار خوب بود
2.اقا پیمان حالا که این گوشیو دیدی در کل به نظرت این گوش برای خرید بهتره یا ال جی اپتیموس جی از هر لحاظ؟؟؟؟؟؟؟؟
3.شنیدم بلندگوی ضعیفی داره واقعا ضعیف بود؟
ممنون
اجازه بدین با اپتیموس جی هم کار کنم و بعد نظرم رو اعلام کنم
بلندگو قوی نیست اما ضعیف هم نیست و در حد متوسطی قرار داره
در کل گوشیه خوبیه
راستی نکته ای که هست اینه که W810 برای ایجاد یک انقلاب خوینن محصول خوبی بود اما متاسفانه قربانی توطئه های پلید و کثیفی شد که هر گوشی دیگه ای جای اون بود باتریش باد میکرد! من که ازش راضیم. خدا ازش راضی باشه!
میگم ممکن نیست اون نوشته های پشتش به خاطر نسخه ای بوده که شما داشتید؟ نسخه نهایی بوده یا تست؟
نسخه نهایی است عزیز!
اقای گلکار این کلیپ ویدیویی مربوط به کهدوم فیلمه
؟
چیه چرا اینجوری نگاهم میکنید خخخخ
سلام
خیلی خوب بود ولی همون مشکل همیشگی مدل های سونی یعنی ضعف نمایشگر
به جای این گوشی میشه اچ تی سی باترفلای رو خرید که صفحه نمایشش خیلی بهتره
سلام.به نظرم گوشی فوق العاده عالی میاد.خودم p دارم و از برند سونی فوق العاده راضی ام و همینطور از گوشیم.استحکام بسیار بالایی داره.به نظرم z هم باید اینطور عالی باشه
اگه پولدار بشم حتما میخرمش:دی
اگـــــــــــــــــــــــــــــــه :))
ما که پول نداریم اینو بخریم
اگر زد ال ارزون تر باشه مثلا 1800 یا 1700(اینا الان مثلا ارزونن) بابام رو راضی میکنم بخره
به افتخار همه باباهایی که میخوان زد ال بخرن (:دی)
ممنون
گل کارجان ایاصفخه نمایشش ازروبه رو بینظیره؟؟
خوبه عزیز اما بینظیر…؟! فکر نکنم!
گل کارجان چندتاسوال داشتم اگه زحمتی نیست جواب بدیدچون میخوام عیدبخرمش.تشکر
1صفحه نمایش zبهتره یااس3یاtx؟
2به نظرشمازاویه دیدازاردهندست؟
3دوربینش بهترازاس3هست؟
4صفحش tftهست یاips؟
5داک درجعبش بود؟
6به نظرتون وایستم یاهمین رابخرم؟(عجله هم ندارم}
بازهم تشکر
از TX که حتما بهتره و از S3 چگالی پیکسل بالاتری داره، اما از اونجایی که فناوری نمایشگرها کاملا متفاوته، نمیشه راحت نظر داد
زاویه دید اصلا آزار دهنده نیست
دوربین را هم باید در کنار همدیگر و با سوژههای یکسان و شرایط نوری برابر مقایسه کرد تا بشه به درستی نظر داد، اما در کل تفاوت آن چنانی ندارند
صفحه TFT است که البته یک TFT میتونه IPS هم باشه! که البته اینجا نیست
داک درون جعبه نیست و کلا در جعبه چیز خاصی جز شارژر و کابل اتصال و هدفون نداره!
گوشیه خوبی هست و فکر نمیکنم قیمتش به زودی پایین بیاد
نکسوس 4 هم نمیتونه mkv رو پخش کنه
صحفه نمایش گوشی های سونی با htc فرق میکنه کدوم بهتر و چرا هستند ؟
ببخشید فیلم ها به نمایش در نمیان؟
چرا عزیز، به نمایش در میان اما صدا ندارند (برای mkv) که با پلیری چون mx باید حل بشه
مشکل فیلم هل نمیشه
وسطای خوندن بررسیم و حدس میزنم میخواید کامل ترش کنید
فقط یک سوال
اقا گل کار عزیز
چرا هی استفهام انکاری ب کار میبرید (فهمیدید منم ادبیات بلدم یا بیشتر توضیح بدم)
عاغا یه چیز میگید که ما مجبور شیم بیایم تو قسمت نظرات از این گوشی دفاع کنیم بعد یهو خودتون خیلی خوب طرفداری میکنید
این جمله هم ک عالی بود
مدال طلای آزمایشگاه آیتیرسان را بر گردنش آویختیم که البته چون طلا خیلی گران بود، به آن رنگ طلایی زدیم!).
(حوضش ماهی نداشت!).
خخخخخخخخخخ
هنوز نخوندم
ولی قبل از خوندن باید بگم
مچکـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرم ازتون
فکر کنم اگر شدت نور صفحه کمتر بشه زاویه دید اینقدر به چشم نیاد
در کل صفحه نمایش خوبی داره ولی با احتساب پولی که بابتش میدیم شاید راضی کننده نباشه البته اگه ارزون تر بشه قابل قبول تره…!
ممنون بابت این بررسی خوب
از یه چیزی خیلی نارحت بود ولی اینو که دیدیم کلا هم نارحتی هایم از بین برد
جسارته، بررسی رابط کاربری جدید سونی و رابط جدید دوربین و نرم افزارهای اختصاصی sony car و sony select و walman و Album و smart connect و…. چی شد؟
قابلیتهای nfc از جمله one touch mirroring و… چی شد؟
نرم افزار پلی استیشن موبایل و فایده هاش چی شد؟
بنظر من جسارتا یه مقدار بررسی رو کاملتر کنید.
من با این گوشی چند دقیقه ای کار کردم. به همون میزان اثر انگشت جذب میکنه که iphone 4s جذب میکنه. گرچه اینو میشه شست.
اگر قبل از ورود گوشی به آب دکمه مجازی ضبط فیلم را بفشارید، میتونید از زیر آب هم فیلمبرداری کنید.
به نظر من این گوشی در برابر گوشی های جدیدی که دارند می ایند در چند مورد ضعیف و مانع خرید میشه
۱ پردازنده که نسبت به 4s سامسونگ و ایفون 5s یا حتی htc one ضعیف است
۲ صفحه نمایش که یکی از نقاط قوط این موبایل بود که طی بررسی که انجام دادی زیاد خوب به نظر نمیرسه
اخه شما از کجا میدونید در مقابل اس فور کم میاره ؟
مگه اس تری نبود که در مقابل تی ایکس شکست خورد؟
بنظرم خیلی کوتاه بود. نرم افزارها و مالتی مدیا به خوبی بررسی نشد. خب فیلمو با mx player پخش میکردید.
به هر حال ممنون. مثل اینکه نمایشگر این گوشی برای بازارهای مختلف متفاوته. مثل ژاپن و آمریکا که ips هست. باقی رو اطلاع ندارم. مهم زاویه روبه رو هست. گوشی های ضدآب کلید دوربین ندارند.
بنظرم هرکی بخره پشیمون نمیشه. چون واقعا حس لوکس بودن به آدم دست میده. فوق العاده زیبا و خوش ساخت و دارای کمترین عیب نسبت به گوشی های هم رده.
کاش یه مقدار در مورد قدرت dragontrail صحبت میکردید که 6 برابر محکمتر و مقاومتر از گوریل گلس 2 هست.
به نظر من این گوشی بهترین دیزاین و کیفیت ساخت رو داره .
احتمال زیاد می خرمش ! ( در صورت منطقی شدن قیمت ها )
بررسی نسبتا خوبی بود هرچند ویدیوها کامل نبود و صدای موزیک اون اینقدر زیاد و بیربط بود که اصلا متوجه توضیحات نمیشدم.در کل مرسی از بررسی و اطلاع رسانی
متاسفانه صدای ویدیوها در آپلود به آپارات دچار مشکل شد وگرنه در نسخه اصلی کاملا واضح است
در قسمت تنظیمات چیزی مربوط به سفیدی صفحه نمایش یا چیزی مثل این نبود؟
نه عزیز، چنین گزینهای نداره
ممنون ، بررسی جالبی بود .
بررسی خیلی خوبی بود ، ممنون از آی تی رسان .
اما از صفحه نمایش گوشی واقعا مایوس شدم . زوایای دیدش حتی از ایکسپریا اس هم کمتره .
بچه ها نگران mkv یا هر فرمتی نباشید. با یک برنامه mx player و کدکهاش که کلا 20 مگابایت نمیشه، تموم مشکلات حله. هر فرمتی براحتی پخش میشه. موفق باشید
علی جان mx با کدکهاش رو هم ریختم اما مشکل صدا پابرجاست! فکر کنم قضیه یه کم داره مشکوک میشه دیگه!