ویرگول: جی‌ال‌ایکس ماد، پرچم‌داری پایین رده!

مدتی بود که خبری از جی‌ال‌ایکس و محصولات پرحاشیه‌اش منتشر نشده بود تا اینکه چندی پیش مشخص شد این شرکت ایرانی قرار است پرچم‌داری جدید را رونمایی کند که G6 نام دارد و عرضه آن به صورت پیش فروش انجام خواهد پذیرفت. برخلاف تبلیغات اخیر پخش شده از صدا وسیما، G6 محصولی تازه وارد نیست و اولین نشانه‌های حضور آن در زمستان سال ۹۴ رویت شد، پیش فروش این محصول از اواسط زمستان ۹۴ با قیمت ۳۹۹ هزار تومان آغاز شد و مطابق اعلام شرکت، خریداران محصول خود را در اردیبهشت‌ ماه ۹۵ دریافت می‌کردند. نکته جالبی که در رابطه با قیمت این اسمارت‌فون وجود دارد، تفاوت قیمت بسیار زیاد نسخه پیش فروش شده و نسخه تحویل فوری آن است که از ۳۹۹ هزار تومان تا ۷۹۹ هزار تومان متغیر است، هر چند این معامله در ابتدا بسیار پر سود وانمود می‌کند اما هنوز دلیل این تفاوت قیمت فاحش مشخص نشده است. در ادامه قرار است نگاهی به شرایط این اسمارت‌فون داشته باشیم و میزان ارزشمندی جدیدترین [مثلا] پرچم‌دار این شرکت را بسنجیم!

از G6 تا ماد

glx-maad

همان‌طور که در مقدمه بیان شد، جدیدترین پرچم‌دار جی‌ال‌ایکس در ابتدا با نام G6 شناخته می‌شد که در واقع ادامه دهنده راه خانواده G این تولیدکننده داخلی است. اگر نگاهی به خانواده G جی‌ال‌ایکس بیندازیم، محصولاتی را مشاهده می‌کنیم که به هیچ وجه با یکدیگر هم‌خوانی ندارند، G1 به عنوان اولین اسمارت‌فون جی‌ال‌ایکس محصولی معمولی بود که با توجه به شرایط آن‌زمان بازار توانست فروش خوبی را کسب کند. نسل بعدی این خانواده اسمارت‌فونی عجیب بود که در برابر نفوذ مایعات مقاوم و در واقع ضد آب بود! متاسفانه پس از این اسمارت‌فون دیگر در هیچ‌کدام از اسمارت‌فون‌های جی‌ال‌ایکس قابلیت ضد آب بودن دیده نشد، نسل بعدی این خانواده یعنی G3 اسمارت‌فونی ناشناس بود که محصولی شکست خورده نامیده شد. چهارمین نسل، G4 بود که پس از یک جهش زیاد در تغییر سایز این بار مجهز به فناوری شارژ بی‌سیم و NFC شده بود، هرچند این قابلیت‌ها نیز خیلی زود فراموش شده و در نسل بعدی محصولی معمولی و بزرگ جثه را دیدیم که البته ظاهرش را بعدها در اچ‌تی‌سی ۱۰ مشاهده کردیم!

جی‌ال‌ایکس ماد را می‌توان ششمین نسل از این خانواده پر فراز و نشیب دانست که ماهیت گوشی و یا فبلت بودنشان هنوز برای کسی مشخص نیست، متاسفانه در این نسل هیچ ویژگی متمایز کننده‌ای را شاهد نیستیم که البته این موضوع را نمی‌توان یک نقطه ضعف برای شرکتی هم‌چون جی‌ال‌ایکس دانست! وجود تغییراتی تا این حد وسیع و عدم انسجام میان محصولات این خانواده و حتی دیگر تولیدات جی‌ال‌ایکس نشان از ضعف مدیریتی بزرگی دارد که تولید را بدون توجه به نیاز بازار انجام می‌دهد، ظاهرا این شرکت ایرانی فراموش کرده که کاربران اندروید دیگر به محصولی فوق‌العاده ساده و ارزان رضایت نمی‌دهند و این ویژگی‌های یک محصول اندرویدی است که حرف نخست را می‌زند.

گذشته از این موضوع در بخش سخت‌افزار شاهد نوعی درجا زدن در محصولات این تولیدکننده هستیم که باعث می‌شود کاربرانی که در حال حاضر یکی از محصولات حتی قدیمی از این شرکت را در اختیار دارند، رغبتی برای به‌روزرسانی اسمارت‌فون خود نداشته باشند.

پرچم‌داری قدیمی

۱۲

پردازنده مدیاتک MT6735 با چهار هسته ۱.۳ گیگاهرتزی، نمایشگر با رزولوشن اچ‌دی، دو گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی هیچ محصولی را در سال ۲۰۱۶ شایسته پرچم‌داری و یا بالا رده‌ای نمی‌کند، حتی اگر آن محصول را جی‌ال‌ایکس ساخته باشد! اما به راستی اسمارت‌فونی با این مشخصات چگونه می‌تواند در رده برترین‌ها نام برده شود؟ آن هم در زمانی که بالارده‌ها و حتی میان‌رده‌ها از چیپست‌های قدرتمند با نیروی پردازشی چندین برابر مدیاتک ۶۷۳۵ بهره می‌برند!

شاید بگویید این محصول در بازه قیمتی خود قدرتمند محسوب می‌شود اما بد نیست بدانید بنابر گفته این شرکت، ماد در زمان عرضه قیمتی معادل ۷۹۹ هزارتومان خواهد داشت که قیمتی نزدیک به ال‌جی G3 و یا حتی سونی اکسپریا Z3 است که هر دو هنوز هم از بهترین‌های بازار شناخته می‌شوند و از کیفیت ساخت و هم‌چنین قدرت سخت‌افزاری فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند. در رابطه با پیش فروش ۳۹۹ هزار تومانی این محصول نیز بد نیست بدانید از زمان خرید تا تحویل حداقل یک ماه (بنابر اعلام شرکت) آن‌هم در صورتی که ارسال محصول به تاخیر نیفتد، فاصله وجود دارد.

گذشته از مشخصات سخت افزاری، استفاده از بدنه‌ای پلاستیکی و هم‌چنین طراحی تکراری آی‌فون که مشابه آن‌ را در ده‌ها مدل مختلف از تولیدکنندگان نامعتبر (و بعضا معتبر) چینی دیده‌ایم، دیگر نمی‌تواند کسی را مجاب به خرید این اسمارت‌فون آن هم با قیمت ۷۹۹ هزار تومان کند. مهم‌ترین نقطه قوت ماد را می‌توان در پشتیبانی از نسل چهارم ارتباطی دانست که آن را تبدیل به یکی از ارزان‌ترین اسمارت‌فون‌های ۴G (البته با قیمت پیش فروش) کرده است، اگرچه ماد در این زمینه تنها نیست و سایه اسمارت‌فون‌هایی هم‌چون Y560 هواوی را بالای سر خود می‌بیند که از نظر کیفیت ساخت به ماد جی‌ال‌ایکس برتری دارند و البته لازم نیست یک ماه صبر کنید.

خداحافظ ارزانی

glxmaad

زمانی می‌توانستیم ارزان بودن را مهم‌ترین برتری جی‌ال‌ایکس بدانیم اما از دو سال پیش و با قدرت گرفتن برندهای چینی در بازار، نه تنها این لقب از محصولات جی‌ال‌ایکس و دیگر تولیدکنندگان ایرانی سلب شد، بلکه گران بودن بیش از حد محصولات ضعیف تولید شده توسط این شرکت‌ها، موجب کاهش تمایل کاربران برای خرید این محصولات گردید. اسپایدر جی‌ال‌ایکس زمانی با قیمت ۶۰۰ هزار تومان می‌توانست انتخاب مناسبی برای کاربران باشد اما اینکه جی‌ال‌ایکس دو سال پس از عرضه این محصول آن‌هم با سه نام مختلف، همان قیمت را حفظ کند، باعث شد ارزش خرید این محصول به شدت کاهش یابد. هرچند اوضاع مالی جی‌ال‌ایکس در یک سال گذشته رضایت بخش نبوده و تعدیل نیروی زیادی در آن صورت گرفته اما احتکار محصولی قدیمی هم‌چون اسپایدر و پرچم‌دار نامیدن آن برای دو سال، تنها موجب شد اعتماد اندک کاربران به این برند به طور کلی از بین برود و آینده این تولیدکننده در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد. مطمئنا طرح پیش فروش ماد برای جبران وضعیت کنونی می‌تواند تاثیر مثبتی را داشته باشد اما اعلام مبلغ ۷۹۹ هزار تومانی برای محصولی هم‌چون ماد که نه تنها مشخصات خوبی ندارد بلکه به نسبت سایرین کیفیت ساخت کم‌تری دارد، امری اشتباه است.

جمع بندی

متاسفانه وضعیت جی‌ال‌ایکس در چند سال اخیر به‌گونه‌ای پیش رفته که این شرکت نه تنها توان معرفی مدل‌های تازه را نداشته بلکه با توجه به رکود فعلی تلفن‌همراه ایرانی، بیش‌تر دستگاه‌های تولیدی توسط این شرکت در انبارها مانده و شاهد تعطیلی بخش بزرگی از شبکه نمایندگان این شرکت بوده‌ایم (دیمو که ورشکست شد!). جی‌ال‌ایکس ماد یکی از آخرین تلاش‌های این شرکت برای زنده ماندن و حضور در بازار است، شاید این اسمارت‌فون از نظر مشخصات به نسبت سایر گوشی‌های ایرانی در سطح بهتری باشد اما در حال حاضر شاهد حکم‌رانی چینی‌ها بر بازار محصولات ارزان قیمت هستیم و خرید از جی‌ال‌ایکس بیش‌تر از آنکه برای دریافت محصول و یا خدمات باشد، جنبه‌ای حمایتی پیدا کرده تا شاید بتواند نفسی تازه برای شرکتی باشد که امیدی به زنده ماندن آن نمی‌رود.

نکاتی در رابطه با ویرگول:

  • این مطلب یک رپورتاژ آگهی نیست، بنابراین نگارش این مطلب بدون هرگونه تعصب انجام پذیرفته است.
  • ویرگول مطلبی ثابت و هفتگی است که هر هفته، پنجشنبه ساعت ۲۱ می‌توانید آن‌ را در آی‌تی‌رسان مطالعه کنید.
  • لطفا در بیان نظرات خود، اعتدال را رعایت و از تعصب بی‌جا و غیر منطقی خودداری کنید.

16 در مورد “ویرگول: جی‌ال‌ایکس ماد، پرچم‌داری پایین رده!”

  1. آرمین از خرم آباد

    سلام یک سوال
    چرا شرکت جی ال ایکس پول مارو دو ماه تو بانک میذاره و سودش نوش جان میکنه????
    ضمنا تولید ملی نیست !
    گوشی پارس همون Ramos m7 چینی هست که. اینا فقط واردش میکنن و همچنین گوشی ماد که از kta mobile وارد میشه!

  2. سلام
    من خودم چندین سال هستش محصولات جی ال ایکس را مصرف میکنم، ضعف هایی داشتن ولی اگه کسی با دید منصفانه نگاه کنه متوجه میشه که در اکثر موارد واقعا با محصولات مشابه خارجی رقابت میکنن
    موفق باشید

  3. کدوم ۸۰۰ تومن؟؟ ۴۰۰ تومنه..چرا دروغ مینویسید؟؟اگه واقعا راست گویید ثبت کنید نظرم رو

    1. امید بکتاش

      سلام پاسخ دوتا کامنتتون رو یه جا میدم اول در مورد قیمت ۳۹۹ هزار تومان مبلغ پیش خرید هست که تا تحویل دو یا سه ماه انتظار لازم هست تازه اگر به تاخیر نخوره و قیمت خرید آنی گرونتر هست. در رابطه با تولیدات این شرکت همین ماد که به عنوان پرچمدار ایرانی و ساخته ایران عرضه می‌شود رو میتونید با یه جستجوی ساده در اینترنت پیدا کنید کافیه عبارت kta mobile رو‌سرچ‌کنید تا نمونه اصلی ماد رو مشاهده کنید. در رابطه با دستبند هوشمند هم‌مطمئن هستم همکاری در ساخت داشتن با یه کمپانی چینی که اونهم با یه جستجوی ساده میتونید پیداش کنید. من به عنوان یک‌ایرانی عاشق محصولات ایرانی باکیفیت هستم و وظیفه خودم میدونم که حمایت کنم اما وقتی چندبار در اخبار اعلام شده که تولید موبایل ایرانی در کشور به صفر رسیده‌تولیدات ظاهرا داخلی جی ال ایکس برام غیر قابل باوره. موفق و کمی مودب باشید!

  4. خیلی یک طرفه نوشتید..من هر کسی رو دیدم که اسمارت فون های جدید جی ال ایکس رو خریده(ماد-جی ۵ و ۴ و اسپایدر) واقعا راضی بوده و شایعاتی که در نت پخش شده در موردشون صدق نمیکنه به هیچ وجه..تا وقتی خودتون از چیزی استفاده نکردین دربارش قضاوت نکنین…جی ال ایکس حتی اگه یه گوشی سه برابر بهتر از اپل رو هم بسازه شما باز میاین بدش رو میگین..مشکل از ایرانی هاست نه شرکت های ایرانی..سامسونگ و اپل در دهه اول فعالیتشون چه پیشرفتی داشتن؟ ما چه پیشرفتی داشتیم؟ اونا گوش کوب میساختن..ما تو ده سال اول مچ بند هوشمند ساختیم..در حالی که تکنولوژی اونها بعد از ۱۰ ها سال تازه تونسته ضربان قلب رو بگیره در حالی که جی ال ایکس دیروز از این محصول رونمایی کرد

    مرد نیستین اگه ثبت نکنین نظرم رو

  5. رسول از تبریز

    سلام
    من دو ماهه که گوشی جی ال ایکس ماد رو خریدم و دارم ازش استفاده میکنم. از خریدم پشیمون نیستم و گوشی خیلی خوبی میباشد.
    چند توصیه برای نویسنده ویرگول داشتم:

    نخست اینکه تا زمانی که از یک گوشی استفاده نکرده اید در مورد آن نظر کارشناسی ندهید.

    دوم آنکه مشکل از جی ال ایکس نیست. بلکه مشکل در تفکر شماست و اعتماد به نفس پایین شماست. و این جمله در ذهن شماست که ایرانی نمی تواند. پی اگر جی ال ایکس گوشی آیفون را هم تولید کند باز شما انتقاد خواهید کرد.

    سوم اینکه با آنکه شما ما را در نظر دادن به اعتدال و دوری از تعصب فرا خوانده اید ولی این توصیه را خودتان عمل نکرده اید.
    موفق باشید!

    1. امید بکتاش

      سلام دوست عزیز. اگر متن را کامل مطالعه کرده باشید متوجه می‌شوید اکثر بخش‌های این متن به جهت گسترش حمایت هست. اگر میبینید نکاتی منفی در مورد ماد بیان شده بدانید که رسالت نویسندگی و انتقاد بیان حقیقت‌ها را می‌طلبد و نمی‌توان به صرف حمایت از بیان واقعیت ها امتناع کرد. موفق باشید

  6. منتقد مطلب

    بنظرم اینهمه کوچیک کردن شرکت های ایرانی و بزرگ نمایی مشکلاتشون و بزرگ کردن گوشی های به درد نخوره چینی میتونه دلیله خاصی داشته باشه !
    آقای عزیز تو اصلا این گوشیو دیدی؟
    من خودم گوشیه ماد دارم اصلا شبیهه گفته های این سایت نیست و گوشیه با ارزشیه ! به امید عقل در سره بعضی ها !

  7. حمایت از تولید ملی خوبه اما مطمئن باشین همین شرکت جی ال ایکس وقتی کلفت شد یاد این روزا دیگه نیس و میشه داستان پراید های بی کیفیت !

  8. من میخواستم یه گوشی سامسونگ یا نوکیا بخرم اما با همین حرفا و حمایت از تولید ملی جی ال ایکس خریدم همون هفته اول ۲بار بردمش گارانتی
    فقط مردم باید تاوان حمایت از تولید ملی رو بدن؟!

  9. شرکت جی ال ایکس بیشتر یه شرکت چینیه تا ایرانی و حمایت از اون بیشتر از کارگران چینی حمایت میکنیم. بهتر نیست تمام قطعات رو در کشور تولید کنیم؟ با ۶۰۰ تومن میشه یه گوشی خوب هواوی خرید با ۸۰۰ تومن یه گوشی خوب سامسونگ.
    مورد بعدی اینه که مگه ما کارخانه تولید پول داریم که جی ال ایکسی بخریم که سال بعد چیزی ازش نمونده و چندین بار تعمیرگاه رفته. بخدا ما هم با بدبختی و هزار کار و… پول پس انداز میکنیم. ضمن اینکه نیاز نیست حتما گوشی لمسی تولید کنن.ابزار داخلی رو باید بسنجن و یه گوشی مثل ۱۱۰۰ نوکیا تولید کنن و بعد گذشت دو سال و قوت گرفتن شرکت و زیرساختهاشون یه مدل درست حسابی بده بیرون که قابل رقابت باشه.

  10. واقعا اینا با خودشون چی فکر کردن؟؟ یعنی ۷۹۹ هزار تومن برا یه همچین چیزی؟ بعد میگن از کالای داخلی حمایت نمیشه

  11. اینکه از محصول وطنی حمایت کنیم درسته اما به چه قیمتی!
    بنده خودم ی کارگر از این مملکتم و مشغول ب کار شدن چند جوان مثه خودم خیلی خوبه
    اما ایا محصول ارزشش رو داره یا خواهد داشت ک گران بخریم یا اصن حمایت کنیم؟
    حمایت از تولید ملی خوبه اما همونا ک تولید میکنند ب فکر ملت هستند!؟(البته خوب و بد همه جا هس)
    امید ب پیشرفت ایران اسلامی

    ممنون از مطلب مفیدتون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH