در سراسر کره زمین سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک تولید میشود، همچنین متاسفانه هر ساله ۸ میلیون تن از آنها در اقیانوسها رها میشوند. در حال حاضر بخشی از این پلاستیکها بازیافت میشوند اما مقدار زیادی از آنها همچنان رها میشوند که همین موضوع محققین را به فکر واداشته تا راه جدید برای استفاده بهینه از این زبالهها بیابند. یکی از امیدوارکنندهترین روشهایی که در Science Advances منتشر شده، شامل تبدیل پلاستیک به سوخت مایع از طریق دانش شیمی است.
ژنگ هانگ، از شیمیدانان آکادمی علوم چین، راهی برای ذوب پلاستیک با استفاده از ترکیب کردن آن با مواد ارگانومتالیک (ترکیبی از مولکولهای ارگانیک مانند نفت خام، اتر و فلز لیتیوم) کشف کرده است. نتیجه این است که از ترکیب ارگانومتالیکها با پلی اتیلن در دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت، مایعی به دست میآید که میتوان از آن به عنوان سوخت موتورهای دیزلی استفاده کرد.
استفاده از این فرآیند هنوز نیاز به تفکر بیشتری دارد، برای مثال لیتیوم بسیار گران است، بنابراین برای کاهش هزینه این فرآیند باید راهی پیدا کرد که همان نتیجه با استفاده از میزان بسیار کمتری لیتیوم به دست آید و یا از فلز ارزانتری استفاده شود. مشکل دیگر مقیاس پذیری است، یعنی نتیجه اولیه از ذوب چند گرم مواد بدست آمده اما اگر بخواهیم چندین تن زبالهای را که ذکر شد با این روش بازیافت و به سوخت تبدیل کنیم به تجهیزات و امکانات زیادی نیاز است. با وجود تمام مشکلات، هانگ امیدوار است که روش ابداعی او روزی بتواند زبالههای پلاستیکی را به سوخت خودروها تبدیل کند.
اگه تبدیل بشه به سوخت که خیلی عالیه.