اگر نگاهی به آخرین محصول سونی پیش از اتحاد آن با اریکسون بیاندازیم، با نام CMD Z7 روبرو خواهیم شد که در اوایل سال 2002 وارد بازار گردید. حال پس از 10 سال این بار لوگوی سونی پس از جدایی اریکسون بر روی پیشانی Xperia S حک شده است. تفاوت این دو مدل در طی این سالها به قدری زیاد است که شاید Z7 را بتوان در مقابل Xperia S تنها به یک اسباب بازی تشبیه کرد! ظاهرا یک دهه همکاری سونی با اریکسون برای این سازنده مطرح ژاپنی چندان خوشایند نبوده که تن به جدایی داده، بلکه بتواند با توان خودش روزهای درخشان گذشته را دوباره تکرار کند.
در این مقاله قصد داریم فرزند جدید و نوپای سونی را برای شما از نزدیک بررسی کنیم تا بیشتر با شاهکار سال 2012 این کمپانی آشنا شوید.
طراحی: ساخته شده بر بلور!
به جرات میتوان طراحی این گوشی را تحسین برانگیز عنوان کرد. ظاهر Xperia S به گونهای است که بسیاری نمیتوانند چشم از آن بردارند. نوار شیشهای یکپارچه در پایین که هماهنگ با ساختار نمایشگرهای سونی است، چهرهای منحصربفرد به آن بخشیده است. البته Xperia S به صورت تمام پلاستیکی بوده و تقریبا هیچ اثری از فلز در آن نیست. در سمت راست کلید یکپارچه صدا قرار دارد و در پایین دکمه مخصوص به شاتر که سونی به درستی تشخیص داده حضور آن یک ضرورت برای گوشیای با دوربین 12 مگاپیکسلی است، دیده میشود. بر روی نمایشگر خبری از کلیدهای فیزیکی نیست و تنها سه کلید لمسی وجود دارد که علامتهای آنها بر روی نوار شیشهای درج شده است. شک نداشته باشید که در بار نخست، به اشتباه روی نوار شیشهای را فشار خواهید داد و به طور حتم این کار را چندین بار نیز تکرار خواهید کرد (تا زمانی که بفهمید این عمل غلط است!)، در واقع این مدل طراحی کاربر را به اشتباه میاندازد. عملکرد کلیدهای لمسی در کل چندان هم رضایت بخش نیست و گاها مجبور خواهید شد تا چندین بار برای دریافت فرامین خود بر روی آن فشار بیاورید. نوار شیشهای ظاهر جذابی دارد که به خصوص در هنگام روشن شدن، فریفته آن خواهید شد. اگرچه کار کردن این نوار تنها در هنگام روشن شدن گوشی است، اما من حدس میزنم که با ارتقا به نسخه بستنی حصیری اندروید، قابلیتهای بیشتری از آن بکار گرفته خواهد شد و در واقع سونی کاربر خود را با تواناییهای آن سورپرایز خواهد کرد (اگر این کار را نکند، به طور جد یک قابلیت بزرگ در جذب کاربر را از دست داده است).
سطح کناری گوشی کاملا تخت طراحی شده و اگر قوس پشتی گوشی نبود، شباهت Xperia S به آیفون 4 بسیار مشهود به نظر میرسید.
جعبه این مدل اندازه نسبتا بزرگی دارد اما درون آن امکانات چندانی دیده نمیشود. وجود تنها هدفون، شارژر و کابل USB مواردی هستند که تقریبا در تمام مدلهای امروزی وجود دارند. حتی بر روی دفترچههای راهنما و یا شارژر همچنان نام سونی اریکسون حک شده که نوعی دوگانگی را نمایش میدهد.
در کل میتوان ساختار این مدل را بسیار زیبا و دلفریب توصیه کرد (به خصوص رنگ سفید آن که در اختیار من بود)، سونی در اولین گام به خوبی نشان داده که قصد تکرار روزهای پرشکوه خویش در ساخت تلفن همراه را دارد.
نمایشگر: چقدر پیکسل!
ظاهرا ساخت نخستین مدل دو هستهای انقدر سونی را ذوق زده کرده که وضوح تصویر نمایشگر را تا حد HD یعنی 720×1280 پیکسل بالا برده تا عملا با یک سوپرفون طرف باشید (واژه فارسیش میشه ابر گوشی، اما حس کردم انگلیسیش با ابهتتره!!). اندازه این نمایشگر 4/3 اینچ است و به ازای هر اینچ، 342 پیکسل وجود دارد. در نمایش تصاویر از موتور براویا نیز بهره گرفته شده و نمایشگر کاملا ضد خش است. البته همچنان مشکل سفید شدن تصاویر در هنگام مشاهده از کنارهها وجود دارد و به نظر میرسد که سونی اهمیتی به این موضوع در رده اکسپریا نمیدهد (احتمالا سونی فکر میکنه همه فقط به صورت مستقیم و تک نفره به گوشی نگاه میکنند و کسی دوست نداره به شکل چند نفره تصاویر گوشی را به تماشا بنشیند).
سخت افزار: قدرت را به آغوش بکش!
تقریبا پس از یکسال از ورود نخستین گوشی دو هستهای و در آستانه حضور چهار هستهایها، سرانجام سونی رضایت به استفاده از پردازنده دو هستهای داد. خوشبختانه بر روی Xperia S از قدرتمندترین چیپستهای موجود استفاده شده تا حداقل تا مدتها خیال کاربر از توانمندی گوشی خود راحت باشد (در حال حاضر یک مدل چهار هستهای بیشتر از آنکه کاربردی باشد، تنها یک قدرت نمایی برای سازنده است).
چیپست دو هستهای Qualcomm MSM8260 با فرکانس کاری 1/5 گیگاهرتز برای هر هسته، مجهز به چیپست گرافیکی Adreno 220 نیز است که این دو به روانی برنامههای موجود را اجرا میکنند.
از نسخه 2/3 اندروید بر روی Xperia S استفاده شده که شاید در این بین سونی فرصت خوبی برای بهره بردن و به نوعی رونمایی از نسخه 4 را بر روی این سوپرفون از دست داده باشد. البته به زودی این به روز رسانی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. این نسخه اندروید که توسط پوسته اختصاصی سونی بهینه شده است، دارای ایراداتی نیز است. به طور مثال با گذاشتن قفل Pattern، همچنان قفل نمایشگر نیز باقی میماند، صفحه کلید فارسی فاقد کلمه “ژ” است و در هنگام ارسال پیامک فارسی، بسیاری از اوقات گیرنده قادر به خواندن پیام نیست و حروف دچار به هم ریختگی کامل میشوند.
در این بین بایستی به حافظه داخلی 32 گیگابایتی هم اشاره کرد که البته پشتیبانی از کارت حافظه برای آن در نظر گرفته نشده و همچنین برای استفاده از سیمکارت خود، بایستی آن را تبدیل به مدل میکرو کنید (یکی از سیمکارتهای من بدین خاطر نابود شد!).
دوربین: بالا و پایین
گوشیهای سونی (و یا همان سونی اریکسون سابق!) همیشه به داشتن دوربینهای توانمند معروف بودند. در اینجا نیز سونی با استفاده از یک لنز 12 مگاپیکسلی، نشان داده که همچنان این اصل را در سرلوحه برنامههای خویش دارد. در وهله نخست بایستی گفت که سرعت دوربین فوقالعاده است و تنها با نگاه داشتن کلید شاتر (حتی در زمانیکه گوشی قفل است)، به سرعت وارد منوی اصلی دوربین شده و گوشی آماده عکسبرداری میشود. در بار نخست که دوربین را بررسی میکردم، سرعت فوکوس آن فوق العاده بود. به قدری اشیاء دور و نزدیک خوب شناخته میشدند که این کارایی رویایی به نظر میرسید. اما این رویا دیری نپایید زیرا در هنگام عکسبرداری، به خصوص در شرایط نور کم، ممکن است دوربین بدون انجام فوکوس صحیح اقدام به عکسبرداری کند. حتی گاهی اوقات فشردن کلید شاتر به صورت نیمه یا انجام فوکوس لمسی نیز کمکی به بهبود شرایط نمیکند، امری که بایستی امید داشت در آپدیتهای آینده برطرف شود.
در هنگام فیلمبرداری (و به خصوص در روز) کیفیت تصاویر گرفته شده بسیار خوب هستند، رنگها در کل کمی حالت اشباع شده دارند که البته این امر سبب زیبا شدن تصاویر (اگرچه کمی به صورت مجازی) میشود. تنها ایراد در زمان فیلمبرداری باز به مشکل فوکوس باز میگردد که به خصوص پس از گرفتن اجسام نزدیک، دوربین تا لحظاتی توانایی تطبیق خود را از دست میدهد و تصاویر تار تحویل شما خواهد داد (برای درست شدن بایستی برای چند لحظه لنز را به صورت ثابت بر روی یک جسم بدون حرکت نگاه دارید).
آزمون همراه
در ابتدای این بخش به سراغ برنامه بنچمارک پی رفتم تا سرعت محاسبه عدد پی را به نظاره بنشینم. محاسبه این عدد تنها در عرض 544 میلیثانیه، قدرت پردازنده را به خوبی نشان میدهد.
در گام دوم نوبت به Quadrant Advanced رسید که نتایج حاصله از چهار آزمون گوناگون و مقایسه آن با سایر مدلهای هم رده را میتوانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.
پس از این مرحله از برنامه SmartBench استفاده کردم که عملکرد گوشی را در دو بخش پردازنده و گرافیک به خوبی میسنجد.
در پایان نیز تست browsermark را انجام دادم که نمره 64868 به گوشی تعلق گرفت، این امتیاز با آنکه بهترین نیست اما یکی از خوبها در آزمونهای ما تا کنون بوده است.
سخن پایانی
Xperia S را میتوان متفاوتترین گوشی تولیدی سونی تا به امروز دانست. این مدل با طراحی دلفریب، توانمندی سخت افزاری و امکانات کامل ارتباطی بیتردید یکی از برترینهای بازار است که با رفع برخی از نواقص آن میتوان امید داشت که به درخشانترین تولید سونی موبایل تا به امروز بدل شود.
[box type=”info”]
خوبها
طراحی فوقالعاده جذاب
عملکرد بسیار خوب گوشی
حافظه داخلی بالا
نمایشگر HD
بدها
پشتیبانی از سیم کارت میکرو
عدم پشتیبانی از کارت حافظه
ایرادات فوکوس در دوربین
امتیاز
طراحی 10
امکانات 9
ارزش 8
امتیاز نهایی 9
[/box]
[box type=”info”]
مشخصات فنی
ابعاد: 128×64×10/6 میلیمتر
وزن: 144 گرم
نمایشگر: 4/3 اینچ لمسی با وضوح تصویر 1280×720 پیکسل
سیستم عامل: اندروید نسخه 3/2
پردازنده: Dual-core 1.5 GHz Qualcomm MSM8260
دوربین: 12مگاپیکسل با فلاش LED، فیلمبرداری HD Full با سرعت 30 فریم بر ثانیه
شبکه بیسیم: Wi-Fi 802.11 b/g/n
باتری: 1750 میلیآمپر
[/box]
واقعا گوشی خوبی هستش دیگه ازی گوشی چی می خوای؟؟؟؟من داداشم ایفون5اس داره اینقدر توقع از گوشیش نداره
سلام اقای گلکار
میخواستم طریقه آپدیت کردن به 4.1 و با 0.6.211 رو کامل و راحا آموزش بدید….
میگن باید با ورژنی آگدیت شه که wi fi و از کار نندازه و دوربین فیلمبرداریش و هم عالی کنه…ممنون میشم آموزش و بهم ایمیل کنید….یک دنیا سپازگزارم
ghaffar_hashemi@yahoo.com
رامهایی که غیر رسمی هستن، چون به صورت اختصاصی برای یک مدل گوشی میان و مشکلاتشو برطرف میکنن، میتونه کمکتون کنه!
به سایت XDA Developers سر بزنید.
من حدود 2ساعت با این گوشی کارکردم.دریک کلام عالیه،اتفاقا خیلی سری فوکوس میکنه، فقط مشکلش بدنه پلاستیکیه که سری اثر انگشت جذب میکنه.آقا پیمان به نظر شما XPERIA sدست دوم بگیرم یاXPERIA pنوع؟
بستگی به بودجتون داره اما ترجیحا گوشی نو بگیرید
ایا ارزش خرید کردن داره یا ion رو بخرم بخاطر پشتیبانی از کارت حافظه sd الان قیمتاشون تو بازار چنده ؟
راستی سایتتون تو په .
ارزش داره عزیز، ۳۲ گیگابایت چیزی نیست که به این آسونیها تموم بشه!
میخواستم بدونم مشکلاتی که درباره این گوشی وجود داره واقعیت داره؟1:مشکل وای فای.2:مشکل زرد شدن صفحه نمایش.3:ضعیف بودن دوربین و فوکوس نسبت به بقیه گوشیا.و میخواستم بدونم این مشکلات تو Xperia SL هم وجود داره یا نه؟
مشکل وایفای بیشتر مربوط به سیستم عامل است تا گوشی
زردی برای معدود مدلهایی هست و عمومیت نداره
دوربینش ضعیف نیست اما برخی اواقت فوکوس خنگ میشه!
اس ال هم در واقع همین مدل است که فقط فرکانس هسته کمی افزایش یافته
سلام میشه شما یه فروشگاه اینترنتی معرفی کنید که هم قیمتش خوب باشه وهم ارسال به تمام نقاط ایران روداشته باشه؟ممنون.
فروشگاه گوشی شاپ خوب است
سلام درسته که باتری این گوشی قابل تعویض نیست؟ این مشکل بزرگی نیست؟
خیلی از گوشیهای امروزی مانند تمام آیفونها و یا نکسوس 4 باتری غیر قابل تعویض دارند و این امر مشکل خاصی ایجاد نمیکند
امروز قسمت و شد و از نزدیک چند دقیقه ای با این گوشی ملاقات کردم
نظرات شخصیم:
درازه!
خوشگله (من مشکیش را دیدم)
تاچش واقعا عالی بود و تاچ اون 3تا دکمه اش هم واقعا روون و خوب بود (البته گوشی به 4.0.4 آپدیت شده بود)
وقت نشد برنامه سنگین روش واکنم اما سرعت گوشی واقعا خوب بود
کلا خوشم اومد ازش. واقعا لیاقت پیوستن به خانواده نکسوس ها را داره. حتی شاید از نکسوس کنونی هم یه سر و گردن بالاتر باشه
گوشی حدود700یا 800 دوربین خوب چی بکیرم عزیز؟