چگونه تکنولوژی می‌تواند به یک قهرمان ورزش‌های سه‌گانه کمک کند تا برای المپیک آماده شود؟!

زندگی Katie Kelly همیشه بر محور ورزش جریان داشته است و حتی معلولیت جسمی هم نتوانسته او را از این کار باز دارد. او در سن ۲۰ سالگی با تشخیص پزشکان، به بیماری نشانگان آشر (Usher Syndrome) مبتلا شد که باعث به وجود آمدن مشکلات شنوایی و بینایی و اختلال تکلم در او گردید. امروز، وی در سن ۴۱ سالگی، عضو تیم ملی استرالیا در رشته ورزش‌های سهگانه است و هدف اصلی‌اش را، قهرمانی در رقابت‌های پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو اعلام کرده است. او در یکی از مصاحبه‌های خود گفت:

من به عنوان یک ورزشکار حرفه‌ای، برای همه افرادی که با مشکلات جسمی دست و پنجه نرم می‌کنند پیامی دارم و آن این است که هیچ‌گاه برای رسیدن به هدف و بالاترین نقطه در زندگی دیر نیست.

کلی، از سن ۲۰ سالگی شروع به شرکت در رقابت‌های سه‌گانه و مارتن‌های دوندگی در سرتاسر جهان کرد ولی از زمانی که چشم پزشک او، تایید کرد که بینایی‌اش بسیار کاهش یافته و او کم کم به مرز کوری رسیده است، تصمیم او برای شرکت در مسابقات جهانی همراه تیم سه‌گانه استرالیا، جدی‌تر شد. با تلاش‌های بی‌وقفه و پشت کار کلی، او توانست به همراه تیم استرالیا، قهرمان رقابت‌های جهانی ورزش‌های سه‌گانه معلولان شود.

مراحل ورزش سه‌گانه پارالمپیک شامل ۷۵۰ متر شنا، ۲۰ کیلومتر دوچرخه سواری و ۵ کیلومتر مارتن دوندگی است که کلی کیت به همراه هم تیمی‌اش، Michellie Jones، باید این ۳ بخش را طی کرده و زودتر از بقیه به خط پایان برسند تا قهرمانی المپیک را بدست بیاورند. این دو هم تیمی در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ هم در کنار یکدیگر موفق به کسب مقام قهرمانی شده بودند.

کلی، تمرینات خود را در دو نوبت سه ساعته در روز انجام می‌دهد. برنامه Listen Live اپل، همراه اصلی او در تمرینات است و کلی با استفاده از آن می‌تواند با مربی‌های خود ارتباط برقرار کند. تمامی مطالب از جانب مربی او با استفاده از این برنامه به کلی منتقل می‌شود. به عنوان مثال، برای دوچرخه سواری، مربی او در کنار وی بر روی یک دوچرخه دو نفره قرار می‌گیرد و با توضیح مسیر مسابقه به کلی، او را از اطلاعات مسیر آگاه می‌سازد. همچنین کلی و جونز در تمرینات خود برای هماهنگی با یکدیگر در هنگام دویدن و شنا کردن، از این برنامه استفاده می‌کنند.

البته این نکته مطرح است که استفاده از این تکنولوژی‌ها در مسابقات ممنوع است و کلی تنها برای تمرینات خود از این امکان استفاده می‌کند. همچنین کلی برای ارتباط با مربی‌اش در زمانی که مشغول تمرین شنا است، از هدفونی ضدآب استفاده می‌کند.

در هنگام تمرین دوندگی، کلی از اپل واچ خودش استفاده و از آن به عنوان هدیه الهی یاد می‌کند. کلی در این باره می‌گوید:

برای شخصی مثل من که محدودیت دید دارد، گم شدن در مکان‌های بزرگ یا جا گذاشتن اشیا شخصی، امری اجتناب ناپذیر است. با استفاده از ساعت هوشمندم، دیگر نیازی به همراه داشتن آیفون خود ندارم و می‌توانم هر جا که باشم با دستیار صوتی سیری ارتباط برقرار کنم و پیام‌هایم را بررسی کنم.

علاوه بر آن، برنامه‌هایی مانند iPhone torch به گفته خودش، کمک فراوانی به او می‌کند تا در زمان‌هایی که هوا تاریک می‌شود، مسیر حرکتش را پیدا کند و از موانع اطرافش مطلع شود.

del_8471__medium

از آنجایی که بسیاری از کمپانی‌ها مانند اپل سعی در این دارند که طراحی محصولات و همچنین لوازم جانبی که برای آن‌ها عرضه می‌شوند را بهبود بخشند، کلی چند پیشنهاد را در این زمینه با مسئولین اپل در میان گذاشته است. به عنوان مثال، کلی درخواست کرده که برای استفاده از برنامه Listen Live ریموت جداگانه‌ای طراحی شود که به کاربر کمک کند که از آن طریق اقدام به فعالسازی یا غیر فعال کردن این سیستم بکند چرا که تکنولوژی بلوتوث با محدودیت‌هایی مواجه است که می‌تواند در برخی از شریط، کاربر را با محدودیت روبه‌رو سازد.

کلی در ادامه، بحثی را مطرح کرد که پرداختن به آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. او گفت:

درست است که شرکت‌های بزرگ فعال در زمینه تکنولوژی برای اینکه فروش محصولات خود را به بیشترین حد ممکن برسانند، نیاز به در نظر گرفتن سلایق و نیازهای اکثریت مردم عادی دارند، اما اضافه کردن ویزگی‌هایی که بتواند برای دیگر قشرهای مختلف جامعه مانند معلولان کارآمد باشد، از نکته‌هایی است که هر کمپانی بهتر است آن را رعایت کند تا بدین روش، افراد بیشتری بتوانند از قابلیت‌های محصولشان استفاده کنند.

علاوه بر اینکه کلی، ورزش را به طور جدی دنبال می‌کند، او درگیر پروژه‌ای است که هدف اصلی آن، کمک به کودکان معلول است تا بتوانند استعدادیابی شده و در عرصه‌های مختلف به فعالیت بپردازند. در  راستای اینکه مردم با بیماری Usher syndrome و روش‌های مبارزه با آن آشنا شوند، گروهی تشکیل شده است که به فعالیت در این زمینه مشغول است. آن‌ها قصد دارند که سطح دانش عمومی را افزایش دهند و به مبتلایان به این بیماری کمک کنند که چطور از بیماری خود، به عنوان انگیزه‌ای برای فعالیت بیشتر در زمینه‌هایی که علاقه‌مند هستند، استفاده کنند. درست همان کاری که Katie Kelly انجام داد و به یک قهرمان در رشته ورزش‌های سه‌گانه بدل شد.

کلی به گفته خودش، هیچ‌گاه تصور نمی‌کرد که روزی به جایی برسد که بتواند به عنوان یکی از بخت‌های قهرمانی در پارالمپیک مطرح شود و او در تلاش است که به همه ثابت کند محدودیت در هر زمینه، نمی‌تواند مانعی برای پیشرفت باشد و انسان خواهد توانست با تلاش و پشت کار، آرزوهای خودش را به واقعیت تبدیل کند.

 

1 در مورد “چگونه تکنولوژی می‌تواند به یک قهرمان ورزش‌های سه‌گانه کمک کند تا برای المپیک آماده شود؟!”

  1. واقعا مطلب بسیار آموزنده ای بود…. آدم گاهی از اراده و پشت کار افرادی که محدودیت جسمانی دارند تعجب میکنه…. واقعا باید داستان زندگیشون رو الگو قرار بدیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH