دانش آموز ۱۴ ساله هندی با ساخت برنامهای برپایه GPS و با هدف کمک به حفظ امنیت ماهیگیران و افزایش بهرهوری آنها، برنده جایزه تاثیر در جامعه گوگل شد. این جایزه ۱۰ هزار دلاری به علت تمرکز او بر روی پروژههایی که با پرداختن به چالشهای محیط زیستی، بهداشتی و منابع طبیعی باعث ایجاد تفاوت عملی در جوامع میشود، پرداخت شده است. ادوای رامش دانشآموز کلاس دهم در شهر جنوبی چنای، در حال رقابت با ۲۰ فینالیست برای کسب ۵۰ هزار دلار بورسیه تحصیلی از نمایشگاه علوم گوگل در سال ۲۰۱۶ است.
رامش در نهایت امیدوار است که برنامه خود را به یک دستگاه دستی تبدیل کند، دستگاهی که او ترمینال خط زندگی ماهیگیران (FELT) مینامد. این برنامه با نقشه گوگل امتحان شده است، اما در نهایت از سیستم موقعیتیابی استاندارد استفاده خواهد کرد. این سیستم که یک سرویس ناوبری است توسط سازمان تحقیقات فضایی هند برای دقت بیشتر در دریا، تهیه شده است. رامش زمانی که متوجه وجود مشکلات برای ماهیگیران در شهر کناری به نام Rameshwaram شد، تصمیم به ساخت این برنامه گرفت. موارد متعددی از عبور ماهیگیران از مرز بینالمللی Maritime در میان هند و سریلانکا گزارش شده است که نتیجه آن دستگیری توسط نیروی دریایی سریلانکا و آزاد شدنشان بعد از چند ماه حبس است. رامش همکاری نزدیکی با ISRO جهت ساخت برنامهای با استفاده از سیستم موقعیتیابی ملی و سیستم ناوبری ماهوارهای منطقهای هند (IRNSS) برای تعیین محل ماهیگیران و ایجاد یک سیستم اضطراری دارد.
رامش میگوید:
اطلاعات مبنی بر مکان میتواند خدمات با ارزش زیادی برای ماهیگیران فراهم کند تا آنها بتوانند به وضعیتهای سخت در دریا رسیدگی کنند.
این دانشآموز برای درک نگرانیهای ماهیگیران با آنها صحبت کرده است. رامش خود توضیح میدهد:
با وجود فضای محدود برای ماهیگیری، احتمال انحراف عمدی یا غیرعمدی آنها وجود دارد که باعث ایجاد مشکل میشود. آنها ۱۲ الی ۱۳ کیلومتر در دل دریا پیش میروند و در آن اقامت میکنند، درنتیجه نیاز به تکنولوژی قابل اعتماد و ارزان دارند.
او اکنون در حال توسعه ویژگیهایی مانند هشدار برای عبور از مرز بینالمللی Maritime، ردیابی مسیر پیموده شده توسط ماهیگیران و تاریخچه حوضه آبریز است و به گفته او، وجود این سیستم باعث سفر بیخطر ماهیگیران، برنامهریزی آنها، داشتن زمانی پربارتر و آگاهی از هشدارهاست.