مقایسه آی‌فون ۶s Plus و بلک‌بری Priv؛ میراث‌داران کلمب!

با ششمین بازی از جام بزرگ آی‌تی‌رسان در خدمت شما هستیم، تاکنون ۱۰ شرکت‌کننده قدرتمند مسابقات خود را برگزار کرده‌اند و اکنون با دو حریف از قاره آمریکا رو‌به‌رو هستیم. اولین شرکت کننده در این مسابقه آی‌فون‌نامی است با مدل ۶S Plus، حریفی قدرتمند که آوازه شهرتش جهانی است، هرچند اخیرا در کشورمان مورد نامهربانی قرار گرفته است. در سمت مقابل یک تازه وارد در دنیای اندروید وجود دارد، محصولی ساخته کمپانی خوشنام بلک‌بری که Priv نام داشته و این روزها حال و روز خوشی را ندارد. به مانند سایر مقایسات (منظور همان مسابقات است!) این دو حریف را در ده فاکتور به مقایسه می‌نشانیم.

ده دقیقه ابتدایی: طراحی و ظاهر

با ورود اولین شرکت‌کننده یعنی آی‌فون ۶s Plus به میدان رقابت عده کثیری از تماشاچیان انگشت به دهان فرو برده و در همان حال عده‌ای چشمان خود را بستند! ظاهر این اسمارت‌فون به گونه‌ای است که دو دسته کاربر را پدید می‌آورد؛ عده‌ای که دل بسته به اسلاف این اسمارت‌فون هستند، از ظاهر آی‌فون‌های جدید ناراضی هستند و آن را نازیبا می‌دانند و عده دیگری از کاربران، از تغییرات صورت گرفته در تغییر سایز و ظاهر آی‌فون‌های اخیر رضایت دارند و آن را کاملا زیبا می‌دانند، ما نیز به رسم انسانیت به سلیقه هر دو دسته احترام می‌گذاریم. در بخش جلویی به جز تک دکمه گرد هوم، اسپیکر، دوربین جلو و صد البته نمایشگر ۵.۵ اینچی چیز دیگری وجود ندارد! اپل علاقه چندانی به درج لوگو در بخش جلویی ندارد و به همین دلیل بخش بالایی نمایشگر چندان شلوغ نیست و همه چیز در سادگی خلاصه می‌شود. در بخش پشتی نیز سادگی زیادی به چشم می‌آید و به جز دوربین، فلاش، دو خط آنتن و یک لوگوی سیب گاز زده شده چیزی مشاهده نمی‌شود! البته انتظار چیز دیگری هم نباید داشته باشیم!

PrivVs6SPlus (3)

بخش زیرین، بالایین و البته کنارین (امان از این قواعد عربی!) طراحی خاصی دارد و با توجه به ضخامت کم و طراحی فوق‌العاده اپل زیبایی خاصی را در این بخش شاهد هستیم به گونه‌ای که در حال حاضر هر کجا سخن از زیبایی است، نام بخش پایینی آی‌فون می‌درخشد! چینش کلیدهای سخت‌افزاری به بهترین نحو انجام گرفته و دسترسی به آنها نیز بسیار راحت است.

حال نوبت به دیگر شرکت‌کننده می‌رسد تا با ورود به میدان رقابت خودی نشان دهد، ظاهرا این اسمارت‌فون از نظر قدی از آی‌فون کوچک‌تر است اما از نظر ضخامت بزرگتر! و تقریبا جز گوشی‌های چاق محسوب می‌شود. قسمت جلو بلک‌بری Priv از یک اسپیکر، دوربین، نمایشگر و البته یک اسپیکر بزرگ در زیر نمایشگر تشکیل شده است. درخشش لوگوی بلک‌بری در بخش بالایی و هم‌چنین طراحی کلاسیک این قسمت از اسمارت‌فون زیبایی خاصی را به این مدل اعطا کرده است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این محصول وجود نمایشگر اج است که با توجه به رابط‌کاربری مورد استفاده در این اسمارت‌فون ویژگی‌های جالبی را به ارمغان می‌آورد. در بخش پشتی متاسفانه شاهد کمی بی سلیقه‌گی از جانب بلک‌بری هستیم، لنز دوربین کمی بیرون زدگی دارد و پترن به کار رفته بر روی کیس پلاستیکی طراحی مناسبی را ندارد. از دیگر ویژگی‌های این بخش از اسمارت‌فون می‌توان به لوگوی بلک‌بری و فلاش دوگانه اشاره کرد. ظاهر بخش پشتی بلک‌بری Priv بیش‌تر برای اسمارت‌فون‌های صنعنی و نظامی مناسب است و ظرافت خاصی ندارد. بخش زیرین این اسمارت‌فون بدون شک خاص‌ترین بخش Priv است، جایی که می‌توان یک کیبورد کامل به سبک بلک‌بری را به صورت کشویی بیرون آورد و گوشی لمسی خود را به یک اسمارت‌فون با کیبورد QWERTY تبدیل کرد. با خروج کیبورد از دل دستگاه بخش بالایی اسمارت‌فون نیز حرکت می‌کند و ظاهر این گوشی را عجیب‌تر می‌کند!

در بخش کناری بلک‌بری Priv با وجود اینکه جای کافی برای گذاشتن امکانات و دکمه‌های بزرگ‌تر وجود داشته اما بلک‌بری ترجیح داده است دکمه‌ها را با ظرافتی خاص در آن به کار گیرد، در سمت راست کلیدهای ولوم قرار گرفته‌اند و در بخش سمت چپ نیز کلید پاور جا‌گذاری شده است، مطمئنا چینش این کلیدها هم‌چون نام و ظاهر Priv کمی عجیب است؛ با توجه به جای‌گیری کلید پاور در سمت چپ دسترسی به آن کمی سخت است و بهتر بود بلک‌بری چینشی بهتر را برای این کلیدها انتخاب می‌کرد. در بخش زیرین نیز می‌توانیم شاهد یک پورت USB در قسمت وسط و یک پورت ۳.۵ میلی‌متری هدفون در سمت راست باشیم. برای ورود سیم‌کارت و کارت حافظه می‌بایست از بخش بالایی استفاده کنید.

 دقیقه ۱۰ تا ۲۰: وزن و کیفیت ساخت

با ورود دو شرکت‌کننده و به رخ کشیدن زیبایی‌های ظاهریشان به یکدیگر نوبت به آمادگی بدنی و تناسب‌اندام این دو اسمارت‌فون می‌رسد. شرکت‌کننده اول یعنی آی‌فون ۶S Plus با توجه به سابقه خوبش در گذشته، خود را یک اسمارت‌فون باکیفیت می‌داند، از متریال مورد استفاده گرفته تا انتخاب قطعات همگی دستچین‌ شده‌اند تا باکیفیت باشند. از نظر تناسب اندام باید بگوییم این اسمارت‌فون با ابعاد ۷.۳×۷۷.۹×۱۵۸.۲ میلی‌متری خود وزنی ۱۹۲ گرمی دارد. در مقابل دیگر شرکت کننده این مسابقه با جلوه‌ای خاص نماد بلک‌بری را نشان می‌دهد و با فریادی بلند باکیفیت بودنش را به رخ تماشاچیان می‌کشد. Priv ابعادی ۹.۴×۷۷.۲×۱۴۷ میلی‌متری دارد و هنگامی که روی ترازو می‌رود با کسب عدد ۱۹۲ گرم، نشان می‌دهد حریفی در حد و اندازه آی‌فون ۶s Plus است. البته محصول ساخته اپل کمی ظریف‌تر است و این موضوع خود دلیل مهمی است تا بگوییم اپل معمار بهتری است تا بلک‌بری!

PrivVs6SPlus (16)

آی‌فون ۶s Plus شاید دیگر هم‌چون گذشته جمع و جور نباشد، اما ظرافت و دقت به کار رفته در این فبلت مثال زدنی است. محصولات بلک‌بری از نظر قیمتی چیزی کم‌تر از اپل ندارند اما زمانی که پای کیفیت ساخت در میان باشد، میراث‌داران جابز نشان درجه یک کیفیت را در دست دارند. بلک‌بری Priv درست برعکس ظاهر پر ابهتش تنها به قاب آلومینیومی مجهز گشته و بدنه اصلی شکل‌گرفته از پلاستیک است، هرچند پلاستیک به کار رفته در بدنه بلک‌بری Priv از نوع خوب و مرغوب است اما بازهم در مقایسه با بدنه آلومینیومی آی‌فون ۶S Plus حرفی برای گفتن ندارد. گذشته از این آمیختگی نام اپل با کیفیت ساخت بالا خود گواهی بر این است که بلک‌بری Priv در این میدان از نظر کیفیت ساخت شانسی برای پیروزی ندارد.

دقیقه ۲۰ تا ۳۰: نمایشگر

خب بهتر است بخش ظاهر و رخ‌نمایی را کنار بگذاریم و این دو اسمارت‌فون را از دیگر زوایا مورد سنجش قرار دهیم. اولین و شاید یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر اسمارت‌فون، نمایشگر آن است. در این بازی با دو اسمارت‌فون غول پیکر روبه‌رو هستیم، اولین مدل بلک‌بری Priv است که با داشتن نمایشگر ۵.۴ اینچی یک گزینه شایسته برای دریافت لقب فبلت است و دیگر رقیب این میدان آی‌فون ۶S Plus نمایشگری ۵.۵ اینچی دارد. نمایشگر مورد استفاده در بلک‌بری Priv‌ از نظر وضوح عدد ۲۵۶۰×۱۴۴۰ پیکسل را نشان می‌دهد. استفاده از این رزولوشن در ابعاد ۵.۴ اینچی چگالی پیکسلی ۵۴۰ppi را برای این اسمارت‌فون پدید آورده است. به لطف استفاده از پنل امولد کیفیت تصاویر در حد مطلوبی است و با نمایش زنده‌تر رنگ‌ها توجه بیش‌تری را به خود جلب می‌کند. مهم‌ترین ویژگی این نمایشگر بهره‌مندی از کناره‌های خمیده است.

PrivVs6SPlus (2)

دیگر شرکت کننده در این مسابقه نمایشگری ۵.۵ اینچی دارد که با توجه به اینکه اپل بازی با اعداد را دوست ندارد از وضوح ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد. این مقدار رزولوشن چگالی پیکسلی ۴۰۱ppi را برای نماینده اپل به ارمغان آورده است، نمایشگر این اسمارت‌فون از نوع IPS است که گذشته از نمایش طبیعی‌تر رنگ‌ها در نگاه از زوایا عملکرد بهتری دارد و نمایشگر به سرعت رنگ رخسارش را نمی‌بازد.

پس از معرفی مشخصات نمایشگری این دو اسمارت‌فون حال این دو رقیب را در کنار یکدیگر به مقایسه می‌نشانیم. تصویر سمت راست مربوط به آی‌فون ۶S plus و سمت چپ بلک‌بری Priv است.

Prive-6splus-scr (1)

Prive-6splus-scr (2)

Prive-6splus-scr (3)

همان‌طور که از تصاویر مشخص است، نمایش رنگ‌ها در بلک‌بری Priv‌ زنده‌تر هستند در عوض تصاویر به نمایش درآمده در آی‌فون ۶S Plus طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. نمایش رنگ سفید در نمایشگر آی‌فون ۶S Plus بهتر از بلک‌بری Priv است، در مقابل رنگ‌های تیره در محصول ساخته بلک‌بری عمق بیشتری دارد، هم‌چنین این اسمارت‌فون تنظیمات خوبی را برای مدیریت نمایشگر در اختیار کاربر قرار می‌دهد و البته یک ویژگی خاص را هم می‌توان در این نمایشگر مشاهده کرد، هنگام شارژ شدن دستگاه میزان باتری بر روی لبه خمیده به نمایش در می‌آید که جلوه خاص و زیبایی به دستگاه می‌دهد و حتی در زمان خاموش بودن صفحه نیز شاهدش خواهید بود. بلک‌بری Priv خود به داشتن چنین قابلیتی افتخار می‌کند!

دقیقه ۳۰ تا ۴۰: رابط کاربری

اکثر تماشاچیان از ابتدای مقایسه منتظر فرا رسیدن این بخش بوده‌اند، یکبار دیگر شاهد روبه‌رو شدن iOS و اندروید هستیم. هرچند بلک‌بری Priv یک نماینده همه چیز تمام برای اندروید نیست اما بازهم می‌توان انتظار داشت میان این دو رقیب یک بازی تمام عیار را شاهد باشیم. نماینده اندروید در این میدان بلک‌بری Priv است، اندروید مورد استفاده در این اسمارت‌فون تقریبا همان چیزی است که در گوشی‌های نکسوس دیده‌ایم، انیمیشن‌ها، منوها و حتی آیکون‌ها دقیقا مشابه با اندروید خالص هستند. بلک‌بری برای اینکه دست خالی به میدان اندروید وارد نشده باشد دو اپلیکیشن BBM و BBM Meeting را بر آن افزوده است. هم‌چنین دو اپلیکیشن امنیتی به نام‌های DTEK by BlackBerry و Password Keeper برای تعیین سطح دسترسی برنامه‌ها و دیگری به منظور ذخیره پسوردها به اندروید خالص اضافه شده است. همانطور که می‌دانید نمایشگر در کناره‌ها خمیدگی دارد و Priv با این ویژگی هماهنگ شده و امکانات جالبی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. در سمت مقابل محصول ساخته اپل از سیستم عامل انحصاری خودش استفاده می‌کند، تنوع رنگی و هم‌چنین انیمیشن‌ها در این رابط کاربری بیشتر از اندروید خالص است و در طراحی آیکون‌ها سلیقه بیشتری به کار رفته است. هرچند iOS به نسبت اندروید محدودیت بیش‌تری دارد اما حد دسترسی برای یک کاربر معمولی در سطح مناسبی است و به خوبی پاسخ‌گوی نیاز آنان خواهد بود. امکان شخصی‌سازی در iOS به نسبت اندروید محدودتر است در عوض با سیستم‌عاملی یکپارچه و سریع روبه‌رو هستیم. هم‌چنین استفاده از لمس سه‌ بعدی ویژگی‌های جالبی را برای ۶S Plus‌ به ارمغان آورده است. پشتیبانی نرم‌افزاری از اسمارت‌فون‌های اپل در سطح خوبی قرار دارد و معمولا تعداد به‌روزرسانی‌های بیش‌تر و منظم‌تری را دریافت می‌کنند.

Android

priv-1 priv-2

iOS

ios1 ios2

در بخش رابط کاربری نمی‌توان برتری خاصی را برای یک اسمارت‌فون در نظر گرفت، هر دو سیستم‌عامل مزایا و معایب خاص خودشان را دارند، سرعت بالاتر، هماهنگی بیش‌تر میان اجزا، پشتیبانی بهتر از جمله مزایای iOS و سطح دسترسی بیش‌تر، منبع‌باز بودن و امکان شخصی‌سازی از جمله نکات مثبت اندروید است.

دقیقه ۴۰ تا ۵۰: سخت افزار

به حساس‌ترین دقیقه مسابقه نزدیک می‌شویم، هر دو شرکت‌کننده در حال حاضر لقب پرچم‌داری را با خود به یدک می‌کشند، اگر بخواهیم نگاهی به مشخصات سخت افزاری این دو اسمارت‌فون داشته باشیم در بلک‌بری Priv می‌توانیم چیپست اسنپدراگون ۸۰۸ با ۶ هسته را ببینیم که به دو هسته کورتکس A57 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز و چهار هسته کورتکس A53 با فرکانس ۱.۴۴ گیگاهرتز تقسیم شده است. سه گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی در کنار پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت ۲۰۰ گیگابایت تکمیل کننده مشخصات این مدل است. در مقابل محصول قدرتمند اپل با پردازنده A10 که ۲ هسته ۲ گیگاهرتزی دارد قرار گرفته است، از دیگر مشخصات این فبلت می‌توان به ۲ گیگابایت رم و حافظه داخلی ۱۶/۶۴/۱۲۸ گیگابایتی اشاره کرد، متاسفانه این آی‌فون هم از کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کند و عدم وجود نسخه ۳۲ گیگابایتی را می‌توان یک ضعف برای این محصول دانست.

IMG_0042

هرچند از نظر اعداد برتری با بلک‌بری Priv است اما صعف عددی آی‌فون در مشخصات به معنای قدرت کم سخت‌افزاری آن نیست. هماهنگی بی‌نظیر اکوسیستم اپل موجب شده آی‌فون‌های اپل هرساله در رده بهترین‌ها جای بگیرند. متاسفانه سخت‌افزار بلک‌بری Priv‌ به‌روز نیست و قدرت سخت‌افزاری در حدی نیست که بتوان آن را بی نقص دانست. استفاده از چیپست نه چندان قدرتمند اسنپدراگون ۸۰۸ در کنار سه گیگابایت رم موجب شده این اسمارت‌فون در مقابل سایر مدعیان اندرویدی حرفی برای گفتن نداشته باشد. در مقابل آی‌فون ۶S Plus‌ از جدیدترین چیپست معرفی شده توسط اپل بهره می‌گیرد و استفاده از رم دو گیگابایتی برای سیستم‌عاملی هم‌چون iOS عملکردی بدون نقص را ایجاد می‌کند. هر دو رقیب به خوبی پاسخ‌گوی نیازهای روزانه هستند اما از نظر بنچمارک برتری با اختلاف بسیار زیاد به آی‌فون ۶S Plus تعلق دارد که خود نشان دهنده عملکرد بهتر اپل در چینش سخت‌افزار است. اختلاف ۷۵۶۶۳ واحدی AnTuTu بین این دو اسمارت‌فون به خوبی نشان می‌دهد آی‌فون ۶S Plus حداقل یک نسل پیشرفته‌تر از بلک‌بری Priv است.

در ادامه ویدیو مقایسه سرعت بوت شدن این دو اسمارت‌فون را مشاهده می‌کنیم که خود معیار خوبی برای سنجش قدرت سخت‌افزاری است:


دقیقه ۵۰ تا ۶۰: دوربین

یک زورآزمایی هیجان انگیز را در بخش سخت‌افزار پشت سر گذاشتیم و پس از یک استراحت کوتاه نیمه دوم مسابقه را با مقایسه دوربین مورد استفاده در دو شرکت کننده ادامه می‌دهیم. بلک‌بری برای تولید لنز دوربین خود از کمپانی نام آشنای اشنایدر کروزناخ کمک گرفته است، حاصل این همکاری تولید یک سنسور دوربین ۱۸ مگاپیکسلی از نوع CMOS BSI 2 است. گشودگی دیافراگم F2/2، تثبیت کننده اپتیکال و فوکوس خودکار از جمله ویژگی‌های این سنسور است. متاسفانه بر خلاف مشخصات، کیفیت تصاویر ثبت شده توسط این دوربین چندان بی نقص و عالی نیست، در محیط‌های با نور کافی می‌توان روی توانایی این دوربین حساب باز کرد اما در محیط‌های داخلی و با نور کم تصاویر ثبت شده از وضوح و شفافیت مناسبی برخوردار نیستند. رنگ‌ها هرچند واقعی اما عمق مناسبی ندارند. دوربین سلفی مورد استفاده در این اسمارت‌فون ۲ مگاپیکسلی است، کیفیت دوربین دوم به هیچ وجه مناسب یک پرچم‌دار نیست و بهتر بود بلک‌بری توجه بیش‌تری به این بخش ‌می‌داشت.

priv-6splus-camera

در طرف دیگر کوپرتینویی‌ها با دست پر وارد زمین شده‌اند، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی آی‌فون ۶S Plus اگرچه از نظر عددی بازی را به Priv می‌بازد اما تصاویر ثبت شده به وسیله آن در نوع خود خوب هستند. وضوح تصاویر در سطح مناسبی است و رنگ‌ها به خوبی در آن به ثبت رسیده‌اند. از ویژگی‌های سنسور به کار رفته در آی‌فون ۶S Plus می‌توان به قابلیت ضبط تصاویر به صورت آهسته، تشخیص فاز، فوکوس خودکار و تثبیت کننده تصویر اپتیکال نام برد. در بخش دوربین سلفی اپل با دست و دل‌بازی سنسوری ۵ مگاپیکسلی را در نظر گرفته که تصاویر به ثبت رسیده توسط آن کیفیت قابل قبولی دارند اما بازهم جا برای بهتر شدن وجود دارد. ثبت تصاویر به صورت زنده یکی از ویژگی‌هایی است که به لطف سیستم عامل iOS و هم‌چنین قابلیت ۳D Touch در این اسمارت‌فون وجود دارد، این قابلیت اجازه ثبت تصاویر متحرک را به شما می‌دهد که در برخی موارد می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

رابط‌کاربری دوربین بلک‌بری Priv
رابط‌کاربری دوربین بلک‌بری Priv

هر دو شرکت کننده امکان ضبط تصاویر به صورت ۴K را دارند، این ویژگی هرچند در صورت دسترسی نداشتن به نمایشگر ۴K تقریبا بی فایده است اما برای یک پرچم‌دار در سال ۲۰۱۶ وجود آن امری ضروری به نظر می‌رسد. رابط کاربری دوربین بلک‌بری تفاوت زیادی با اندروید خام دارد اما متاسفانه امکانات و قابلیت‌هایش چندان مناسب نیست. در این رابط کاربری تنها سه حالت عکاسی پانوراما، عکاسی معمولی و ضبط ویدیو مشاهده می‌شود حالت دیگری وجود ندارد. در بخش تنظیمات نیز می‌توانید میزان رزولوشن و اندازه قاب تصویر و هم‌چنین HDR را مشاهده کنید.

 

Priv-Camera (1)

۶SPlus-Camera (1)

Priv-Camera (2)

۶SPlus-Camera (2)

Priv-Camera (3)

۶SPlus-Camera (3)

Priv-Camera (4)

۶SPlus-Camera-(4)

دقیقه ۶۰ تا ۷۰: پخش چندرسانه‌ای

مطمئنا یکی از دلایل شکل‌گیری رده فبلت‌ها مناسب بودن آن‌ها برای فعالیت‌های چند رسانه‌ای است، نمایشگر دو اسمارت‌فون مورد مقایسه اندازه مناسبی برای تماشای فیلم دارند و با توجه به کیفیت خوب می‌توان حساب ویژه‌ای روی آن‌ها باز کرد. هر دو اسمارت‌فون به اسپیکرهای مونو مجهز شده‌اند، کیفیت صدا در هر دو اسمارت‌فون در سطح خوبی است اما صدای بلک‌بری پریو کمی زیرتر است. کیفیت هندزفری در هر دو رقیب قابل قبول است اما صدای خروجی از هندزفری آی‌فون ۶s Plus کیفیت و حجم بیش‌تری دارد.

PrivVs6SPlus (5)

در بخش نرم‌افزار متاسفانه بازهم شاهد عملکرد ضعیف بلک‌بری هستیم، Priv دقیقا از ابزارهای پیش‌فرض و ساده گوگل برای پخش محتوا استفاده می‌کند که هرچند می‌توانند کار را راه بیندازند اما در مقابل سایر پلیرها چندان قدرت‌مند به حساب نمی‌آیند، خوشبختانه در اندروید پلیرهای قدرت‌مندی وجود دارد که می‌تواند به خوبی این ضعف را بپوشاند. اپلیکیشن پلیر موجود در iOS نیز به خوبی پاسخ‌گوی نیاز کاربران خواهد بود اما بازهم پلیرهای غیر پیش‌فرض امکانات بیش‌تری را در اختیار شما خواهند گذاشت.

دقیقه ۷۰ تا ۸۰: باتری

به واپسین دقایق بازی وارد شده‌ایم، تا به حال هر دو شرکت‌کننده هر چه در چنته داشته‌اند رو کرده‌اند، حال نوبت به شیشه جان آن‌ها یعنی باتری رسیده است. متاسفانه ناهماهنگی پیشرفت باتری‌ها به همراه پیشرفته‌تر شدن دیوایس‌ها موجب شده این بخش از اسمارت‌فون‌ها وضعیت چندان مناسبی نداشته باشد. خوشبختانه دو اسمارت‌فون مورد مقایسه از نمونه‌های خوب محسوب می‌شوند. بلک‌بری Priv‌ به یک باتری غول پیکر ۳۴۱۰ میلی‌آمپری مجهز شده است، عملکرد بلک‌بری Priv در سطح متوسطی است. این اسمارت‌فون با یک‌بار شارژ توانایی نمایش ۶ ساعت و ۱۲ دقیقه ویدیو به‌صورت ممتد و هم‌چنین ۸ ساعت و ۱۲ دقیقه وب‌گردی را دارد. شارژ کردن این باتری غول پیکر به ۸۰ دقیقه زمان نیاز دارد که مقدار مناسبی به نظر می‌رسد.

رقیب بلک‌بری یعنی آی‌فون ۶S Plus که تاکنون نیز ستاره میدان بوده است با پخش ممتد ۱۲ ساعت و ۴۸ دقیقه ویدیو و هم‌چنین ۱۱ ساعت و ۵ دقیقه وب‌گردی نشان می‌دهد یکی از برترین‌های روزگار در این بخش است! این رکورد درحالی به دست می‌آید که باتری ۶s Plus ظرفیتی کم‌تر از بلک‌بری Priv دارد (۲۷۵۰میلی‌آمپر). مدت زمان شارژ این باتری ۷۰ دقیقه است که بسیار مناسب است.

مطمئنا داشتن نمایشگری با رزولوشن بیشتر و هم‌چنین پردازنده با مصرف بیش‌تر به نسبت چیپست A10 آی‌فون ۶s Plus در شکل‌گیری چنین نتیحه‌ای دخیل بوده است. در هر صورت آمار و ارقام نشان می‌دهند اپل در بخش شارژدهی باتری موفق‌تر از هم قاره‌ای (!) خود عمل کرده و نتیجه بهتری را گرفته است.

PRIV

۶SPLUS

دقیقه ۸۰ تا ۹۰: سایر امکانات

با نزدیک شدن به زمان اتمام مسابقه خستگی بر دو شرکت‌کننده غلبه کرده و هر دو مایل هستند موضوع مسابقه را به سمت قابلیت‌های ارثی خود تغییر دهند. خوشبختانه هر دو اسمارت‌فون دارای حداقل یک ویژگی خاص هستند و همین موضوع سبب شده دقایق پایانی رقابتی نفس‌گیر را میان این دو رقیب شاهد باشیم. در یک طرف آی‌فون ۶s Plus قرار دارد که با پشتیبانی از سنسور اثر انگشت و هم‌چنین مجهز بودن به فناوری لمس سه بعدی (۳D Touch) اوضاع را بر رقیب سرسختش سخت‌تر می‌کند (آرایه واج‌آرایی در مسابقه!). به وسیله لمس سه بعدی نمایشگر، آیفون می‌تواند تفاوت میان یک لمس معمولی و یا لمس با فشار بیش‌تر را تشخیص دهد، این ویژگی قابلیت‌های زیادی را به کاربر هدیه می‌کند به عنوان مثال دسترسی به برخی تنظیمات یک اپلیکیشن بدون نیاز به مراجعه به آن صورت می‌گیرد و یا می‌تواند جذابیت زیادی را به بازی‌ها ببخشد.

PrivVs6SPlus (18)

در سمت مقابل بلک‌بری Priv با نشان‌دادن لبه‌های خمیده خود در دو سمت نمایشگر خودی نشان می‌دهد، حضور این نوع نمایشگر را برای اولین بار در نوت اج سامسونگ شاهد بودیم، بعدها در گلکسی S6 Edge این فناوری به اوج خود رسید، در بلک‌بری Priv هرچند خمیدگی به اندازه محصولات سامسونگ نیست اما خلاقیت بلک‌بری در استفاده بهینه از این بخش ستودنی است و ویژگی‌های خوبی را برای این قسمت از نمایشگر در نظر گرفته است. با نمایش صفحه کلید کشویی مانند در زیر نمایشگر بار دیگر بلک‌بری Priv تماشاگران را در بهت فرو می‌برد، اولین محصول اندرویدی بلک‌بری به خوبی میراث این کمپانی را در خود جا داده است. حضور یک کیبورد فیزیکی در زیر صفحه نمایش موجب می‌شود Priv یک محصول رویایی برای عاشقان چت کردن با عشقشان باشد! اگرچه این کیبورد از زبان فارسی بهره نمی‌گیرد اما ویژگی‌های را دارد که آن را به یک جز مفید تبدیل می‌کند، به عنوان مثال صفحه کلید فیزیکی از قابلیت سوایپ پشتیبانی می‌کند و هم‌چنین در مرور صفحات وب می‌تواند نقش اسکرول را ایفا کند.

وقت اضافه: قیمت

با پایان پذیرفتن وقت عادی مسابقه هر دو اسمارت‌فون در وقت اضافه قیمت خود را به میدان می‌آورند، متاسفانه یا خوشبختانه با حضور یافتن حریفان شرقی در میدان رقابت اسمارت‌فون‌ها، این دو شرکت کننده در این بخش حرف زیادی برای گفتن ندارند. در صورت یافتن یک آی‌فون ۶s Plus می‌توانید با قیمت حداقل ۲۳۵۰ هزار تومان برای نسخه ۱۶ گیگابایتی، ۲۸۷۰ هزار تومان برای نسخه ۶۴ گیگابایتی و ۳۰۷۰ هزار تومان برای نسخه ۱۲۸ گیگابایتی یکی از آن‌ها را به خانه ببرید. در سمت مقابل بلک‌بری Priv  با قیمت حداقل ۱۶۰۰ هزار تومان موجود است. بدون شک برنده بخش قیمت بلک‌بری Priv است، این مبلغ برای یک اسمارت‌فون باکیفیت و ساخته برند نام‌آشنای بلک‌بری مقدار مناسبی است.

banner-charkhan-2

موقعیت‌های خطرناکی که بلک‌بری Priv بر روی دروازه آی‌فون ۶S Plus ایجاد کرد:

  • مجهز بودن به نمایشگر خمیده
  • صفحه‌کلید فیزیکی با قابلیت‌های ویژه!
  • قیمت مناسب‌تر به نسبت آی‌فون ۶s Plus
  • پنل امولد و نمایش عمیق‌تر رنگ‌های تیره

موقعیت‌های خطرناکی که آی‌فون ۶S Plus بر روی دروازه بلک‌بری Priv ایجاد کرد:

  • سخت افزار قدرتمند
  • دوربین بهتر
  • صفحه‌نمایش حساس به فشار
  • وجود اسکنر اثر انگشت
  • نمایش طبیعی‌تر رنگ‌ها
  • کیفیت بهتر هندزفری
  • باتری قدرتمند

[totalpoll id=”130285″]

94 در مورد “مقایسه آی‌فون ۶s Plus و بلک‌بری Priv؛ میراث‌داران کلمب!”

  1. بی شک ایفون ۶s پلاس هم از لحاظ طراحی.کیفیت.قدرت سخت ازاری.نرم افزاری.دوربین.ایده های خلاقانه درنرم افزار خود را پیروز میدان می داند.

  2. بلک بری همیشه سعی در ساخت گوشی های داشته که از نظر طراحی با رقبای خود متفاوت تر وخاص ترباشد .

  3. اپل نسبت به بلک بری از رابط کاربری, سخت افزار , سیستم عامل پیشرفته تری ,نرم افزار بیشتری برخوردار است .

  4. دوستان من خودم طرفدار سونی ام و توی این مقایسه به آیفون رای دادم اما بیاین منصف باشیم بلک بری اولین تجربه اش بلک بری پرایو هس که اگر دقت داشته باشین تو سال ۲۰۱۵ این گوشی رو وارد کرده و برای اون زمان اسنپ دراگون ۸۰۸ جزو قدرتمند ترین تراشه ها بوده و هرچند که آیفون ۶ اس پلاس هم محصول ۲۰۱۵ هسش ولی آیفونا همیشه پردازنده شون حدود یک نسل از گوشیای دیگه بهتر بودن

  5. با سلام
    به عقیده من نظر کارشناسی باشه بهتره چون رای گیری میتونه براساس منطق بیشتری جلو بره وگرنه مقایسه و بررسی انجام میشه و نظر کارشناسی نباشه رای گیری میره به سمت احساس و این که هر کسی برندی که دوست داره انتخاب میکنه

  6. ببخشید
    من فکر کردم که این بررسی رو آقای گلکار گذاشته
    از آقای بکتاش عذر میخوام و ازشون تشکر میکنم

  7. بلک بری شرکت قدیمی و با سابقه ای هست اما برای رقابت با اندرویدی ها و گوشی های آیفون راه درازی پیش رو داره
    البته من گوشی بلک بری رو دیدم خیلی شیکه
    جا داره از آقای گلکار هم برای این بررسی تشکر کنم

  8. پریو گوشی خوبی اما آیفون ۶اس پلاس گوشی تاپیه و اینم بگم پریو تو اندرویدی ها هم حرفی برای گفتن نداره چه برسه اینکه بیاد با ios مقایس بشه
    کلا بین اینها طبعا آیفون ۶s plus گزینه بسیار بسیار بهتری است

    1. خخخخخ عزیزم الان هرکیو میبینی دستش ایفونه بعد میگی مثه بنزه؟؟؟؟ توو خیابون بگرد ببین در روز چنتا بنز میبینی ک داری با ایفون مقایسه میکنی ایفونی ک دست ی پسره ۱۲ ساله هم هست خز شده عزیزم خزززززز دست هرکیو میبینی ایفونه

  9. سلام
    این مسابقه مثل مسابقه دو تیم فوتبال می موند که یکیشون فوتبال آمریکایی بازی میکنه و دیگری فوتبال معمولی و خب مسلمه فوتبال آمریکایی نه تنها پیروز میشه بلکه تیم حریف رو هم له میکنه

  10. البته من فینالو گفتم ایفون سامسونگ پس طبیعتا هرکدوم برتر بشن خوشحال میشم
    چه بلک بری چه ایفون

  11. من priv رو به چند دلیل ترجیح میدم دوستان اگر حمله نکنند
    ۱- اندروید رو دوست دارم و اندروید بلک بری هم خامه پس هنگ نداره مثل بقیه
    ۲-اون کیبردش خیلی خوبه واقعا کاربردیه دوستان تا تست نزنن نمیفهمن منظورمو
    ۳-blackberry کلا یه برند خاصه و تو امریکا زیاد دست مردم هست
    ۴-قیمتش خیلی بهتره
    ۵-شما امکان نداره priv دست کسی تو خیابون ببینی ولی ایفون خز شده( خب واقعا الان دست همه هست )
    ۶-مموری میخوره
    ۷-ویژگی های امنیتیش خیلی خوبه
    ۸-کلا از اپل خوشم نمیاد
    ولی در کل برای کاربران عادی ایفون بهتره و حق ایفونه که ببره

      1. با تمام احترامی که برای نظر دوستان و بقیه قائلم بنده تا کنون دروغ نگفته باشم از تمام گوشی های بورس از جمله ایفون و بلک بری و سامسونگ و…. رو داشتم ولی بهترین گوشی دنیا بلک بریه آیفون فقط پول مارک خودش رو میگره شما دقت کن بزرگ ترین افراد سنای امریکا از بلک بری استفاده میکنن درحال که ایفون حکم تزئیناتی داره شما از لحاظ امنیتی و مقدار استقامت در نظر بگیری بلک بری همیشه از اپل جلو تر قرار گرفته است در هر صورت هرکس به دنبال چیزی برای برند موبایل خودشه ولی برنامه نویسی و سیستم های هکری و ضد هکری ای که در بلک بری موجوده در هیچ گوشی ای نظیرش نیس…. البته بلک بری به درد عامه ی مردم که دنبال کلاس گذاشتنن نمیخوره اینو به عنوان یه برنامه نویس و طراح وب گفتم امیدوارم همتون موفق باشید و دیگ ازین مقابسه های اشتباه قرار ندید

  12. رقابت خوبی نبود اگه بلک بری با سیستم عامل خودش مبمود صد درصد اپل رو میخورد
    بعدشم باید حق به بلک بری داده شه چون اولین گوشی اندرویدش بود و خب جای کار داره تا دوباره معروف بشه در صورتی که اپل نزدیک ده سال از اولین گوشی میگذره و سیستم عاملش حسابی محبوب و مشکلاش برطرف شده من حق به بلک بری میدم و اینکه رقابت منصفی نبود.

    1. امید بکتاش

      اگر بررسی‌های قبلی جام آی‌تی‌رسان را خوانده باشید متوجه می‌شوید که چارچوب کلی بررسی و مقایسه کاملا مشخص و تمامی نویسندگان ملزم به رعایت این شیوه هستند، نظر شخصی و یا کارشناسی نویسنده مطلقا ارتباطی با وقت و یا توانایی نویسنده مطلب ندارد و با توجه به صلاح‌دید یک نویسنده به صورت اختیاری نوشته می‌شود. عدم وجود بخش نظر کارشناسی در این مقایسه به این علت است که تمایل چندانی به بیان نظر شخصی در رابطه با یک شرکت‌کننده در این جام ندارم و ترجیح می‌دهم صفر تا صد قضاوت توسط کاربران انجام بگیرد و سمت و سوی فکری من در آرا تاثیری نداشته باشد. با تشکر

  13. عالی بود امید بکتاش .خوب مشخص بود ایفون میزنه بلک بری رو ایفون و ساسونگ تو فینال هستند

  14. مهسا اکبری

    عال بود ریویو امید ممنونم . خوب معلومه ایفون میخوره بلک‌بری رو اما اقای غول بزرگ صبر کن p9 بیاد بالا بعد ببینم چکاره هستی

  15. بلک بری مظلوم افتاده واقعا . گوشی خوبیه و بخصوص تنها مدلیه که کیبورد به این باحالی داره .
    من به بلک بری رای میدم تا اپل دوستا حالشون گرفته بشه . خخخخخخ

  16. قطعا ایفون برنده این رقابت هست بخاطر هماهنگی فوق العاده نرم افزار و سخت افزار.پشتیبانی عالی .دوربین های فوق العاده و …

  17. با تشکر از بررسی بسیار خوب امید بکتاش ، خاک برسرت بلک‌بری پریو وایسا حداقل فقط دفاع کن اینجوری که ابکشت میکنه ایفون . یاد بازی المان ـ برزیل افتادم که المان ۷ تا به برزیل زد نابود شد برزیل .ولی وایسا ایفون تا ما ( سونییییییییییییییییییییییییی ) بیائیم بخوریم به هم . وایسا

    1. من فکر کنم شما زیاد استادیوم میری که از این الفاظ بی ادبی استفاده میکنی!! یه بار طرفدار اپلی یه بار طرفدار سامسونگی و اخرم روی عکست زدی سونی!! بنظرم باید اسمت رو بذاریم حزب باد!! ها ها ها ها ها

      1
      1
      1. روی عکس و کاور گه معلومه کاربر گرامی طرف دار کدوم گوشی هستم و از هر گوشی که دیگه ی هم بخوام و خوشم بیاد طرفداری میکنم و بهشون رای میدم استادیوم نمیرم و اره اتفاقا حزب باد نیستم و دوست دارم از اینجا لذت ببرم ولی انگار شما دنبال موضوع های دیگه ی هستید . ولی شما کابر قدیمی هستید از شما انتظار بیشتری می رود دقت کنید بیشتر

  18. بلک بری تو ایران کمه و ایفون هم گوشی شناخته شده ای هست پس تردیدی نیست که آیفون با اختلاف میبره

  19. طرفدار هیچکدام نیستم اما واقعا ایفون توی این مقایسه کاملا برتر بود، احتمال زیاد یه طرف فینال ۶ اس پلاس هست

  20. آیفون ۶ پلاس بیش از حد بزرگ است و حتی باریکی زیاد آن نیز نتوانسته آن را خوش دست کند اما در این رقابت آیفون برنده هست

  21. ســـــــــــــــــــام

    این یک نبردی ناجانمردانه بود خخخ ، اخه بلک بری با این طراحی قدیمی که داشت با اونم آی‌فون ۶s Plus اصلا نمیشه قیاس کرد

    و به راحتی آی‌فون ۶s Plus خوردش

  22. اپل باید با سونی مسابقه بده بلک برب اسمشم خنده داره من ننیدونم تا وقتی برندهای خوب هست این بلک بری چطور ورشکست نشده?

    4
    1
  23. خوب من این بلک‌بری پریو رو قابل مقایسه با iphone نمی دونم. اصلا رقیبی تو این کاپ برای ایفون وجود نداره ، دوستان سامی و سونی برید با هم متحد بشید شاید رحم کرد غول بزرگ بهتون ، تا بتونید تا فینال بیائید .

    1. غول بزرگ! خوبه دیگه تو چرا اینقدر تخیلی صحبت میکنی حتما کتاب دلفینها پرواز میکنند رو زیاد میخونی

  24. رضا وارسته

    گوشی آیفون ۶ پلاس اولین گوشی هوشمند بزرگ دنیا نیست بلکه اولین گوشی هوشمند بسیار بزرگ اپل است، این گوشی اولین تجربه اپل در دنیای فبلت‌ها است

    1. اصلا این جوری نیست ایفون یک ملیون از بلک بری گران تر است حتی اگر یک گوشی از سازندهای چینی هم با این اختلاف قیمت بیاریم خوب نتیجه معلوم است باید هم قیمت های بلک بری را مقایسه کنیم که بلک بری خیلی سر است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH