پس از پشت سر گذاشتن مرحله گروهی و حذفی رقابتهای آیتیرسان کاپ، امروز شاهد نخستین دیدار از مرحله نیمه نهایی این مسابقات خواهیم بود. رقابتها به اوج حساسیت خود رسیده است و از میان ۱۶ گوشی که در مرحله گروهی حضور داشتند، تنها ۴ گوشی باقی ماندهاند و سایر شرکت کنندهها با جام خداحافظی کردهاند. شاید ناکام اصلی این رقابتها را بتوان نمایندگان سونی دانست اما بر خلاف آنها، چینیها عملکرد مناسبی در طول جام داشتند و در بسیاری از رقابتها، توانستند شگفتی ساز شوند و نظر طرفداران گوشی را به خودشان معطوف کنند. این در حالی است که هواوی P9 پلاس، موفقترین نماینده این کشور بود که توانست گام به مرحله نیمه نهایی بگذارد. هواوی P9 پلاس، با پشت سر گذاشتن رقیب سرسختش، آیفون ۶S پلاس، توانست بار دیگر قدرتش را به رخ بکشد و به این مرحله راه یابد. حریف او، پرچمدار الجی، G5 است که در مسابقه خود در مرحله حذفی، توانست در مقابل هموطنش یعنی سامسونگ گلکسی نوت ۵ به پیروزی برسد و جواز حضور در مرحله نیمه نهایی را کسب کند. نقطه مشترک دو حریف، این است که هر دو آنها توانستند در مقابل محصول گران قیمت اپل، آیفون ۶S پلاس به برتری برسند. امروز و در یک نبرد تمام آسیایی، این دو شرکت کننده در مقابل یک دیگر صف آرایی خواهند کرد تا مشخص شود کدام گوشی، به فینال این رقابتها راه خواهد یافت و کدام یک، از دور رقابتها کنار میرود. انتظار بازی بسیار حساس و نزدیکی را از سوی هر دو گوشی داریم. همچنین در صورتیکه دو تیم در ۹۰ دقیقه به نتیجهای نرسند، این وقتهای اضافه و ضربات پنالتی هستند که یک پای فینال این رقابتها را مشخص خواهند کرد.
۱۰ دقیقه ابتدایی: طراحی و ساخت
طبق روال همیشگی آیتیرسان کاپ، هر دو گوشی در این مرحله سعی خواهند داشت برتریهای ظاهری و ساختاری خود را به نمایش بگذارند. زیبایی ظاهری و خلاقیت در ساخت گوشی، از مهمترین جنبههایی است که در هنگام خرید، به آن توجه خواهد شد. به همین دلیل است که این بخش، با جزییات بیشتری بررسی میشود. اولین بخش رقابت را هواوی P9 پلاس آغاز میکند.
هواوی P9 پلاس با ابعاد ۱۵۲.۲ در ۷۵.۳ و ضخامت ۷ میلیمتر، پا به میدان رقابتها گذاشته است. طراحی زیبا و صد البته خوش دست این گوشی، واقعا شایسته ستایش است و بدنه فلزی به همراه نمایشگر ۵.۵ اینچی، با ظرافت تمام طراحی شدهاند و حس کار کردن با یک گوشی لوکس را به کاربر منتقل میکنند. شاید بتوان انقلاب طراحی در گوشیهای هواوی را، مربوط به هواوی P6 دانست. از آن پس بود که گوشیهای این کمپانی در بخش طراحی، تکانی به خود دادند و رفته رفته به یکی از زیباترین گوشیهای موجود در بازار تبدیل شدند. با نگاهی به جلو دستگاه، متوجه میشوید که هواوی، چقدر برای طراحی این گوشی فکر و هزینه صرف کرده است. نمایشگر ۵.۵ اینچی، کاملا در محل مناسبی نسبت به بدنه قرار گرفته و حاشیه کم آن از دو طرف بدنه، این موضوع را اثبات میکند. حاشیه بالایی، محل قرارگیری بلندگو تماس و دوربین سلفی به همراه سنسورهای دستگاه هستند. در حاشیه پایینی، نام هواوی نقش بسته و هیچ دکمه فیزیکی در این قسمت در نظر گرفته نشده است. نسبت نمایشگر به بدنه دستگاه، ۷۲.۷ درصد است و طراحی یکپارچه ظاهر جلو دستگاه، مفهوم زیبایی در اوج سادگی را به کاربر القا میکند. در نگاهی به اطراف گوشی، در یک سمت، دکمههای پاور (که در کنارش فرورفتگی ایجاد شده) و ولوم به چشم میخورند که در مقایسه با ابعاد گوشی، طوری قرار گرفتهاند تا بتوان به راحتی (هنگام کار با یک دست) به آنها دسترسی داشت. در طرف مقابل، محل ورود سیم کارت نانو و کارت حافظه جانبی قرار گرفته است. در بخش پایینی، جک ۳.۵ میلیمتری، پورت USB Type-C و اسپیکر دستگاه قرار داده شدهاند و فریم بالایی، میزبان سنسور مادون قرمز و میکروفون دوم است.
اگر دستگاه را به پشت برگردانیم، به ظرافت و زیبایی طراحی پی میبریم. بدنه فلزی تراش خورده، جلوه خاصی به این گوشی بخشیده است. شاید در اولین نگاه، مستطیل مشکی رنگی که در بخش بالایی قرار گرفته، نظر شما را جلب کند. محلی که دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی و LED دوگانه جای گرفتهاند و نام کمپانی Leica نیز در گوشه سمت راست این قسمت حک شده است. هواوی برای محافظت از دوربین دوگانه، از Gorilla Glass 4 بهره گرفته تا این بخش از دستگاه، در هنگام زمین خوردن، کمترین آسیب را ببینید. مهمترین نکته در خصوص P9 پلاس، این است که دوربینها هیچگونه بیرون زدگی از بدنه ندارند و هواوی توانسته این دو را در ضخامت ۷ میلیمتر جای دهد. کاری که خیلی از کمپانیها نتوانستند در خصوص پرچمدارانشان انجام دهند.
کمی پایینتر، یک فرورفتگی مربعی میبینیم که محل قرارگیری سنسور اثر انگشت هواوی p9 پلاس است. این سنسور، همیشه در حالت فعال قرار دارد و حتی در زمانی که صفحه نمایش خاموش است، میتواند اثر انگشت را با سرعت بالا تشخیص داده و مستقیما شما را وارد فضای کاربری کند. در بخش پایینی، باز هم شاهد نام هواوی هستیم.
اینک دوربین را روی الجی G5 زوم میکنیم تا ببینیم این گوشی، از چه استراتژی برای حمله به سمت دروازه حریف استفاده خواهد کرد. الجی، جدیدترین پرچمدار خود را با بدنهای تمام فلزی و به شکل ماژولار طراحی کرده است. G5 ابعادی به اندازه ۱۴۹.۴ در ۷۳.۹ در ۷.۷ میلیمتر دارد که نمایشگر ۵.۳ اینچی بر روی آن قرار گرفته است. ضخامت دستگاه، اندکی در مقایسه با ابعاد آن زیاد است و این برای یک پرچمدار، میتواند به عنوان یک نقطه ضعف مطرح شود. حاشیههای کناری نمایشگر با دستگاه، اندازه مناسبی دارد ولی در خصوص حاشیه بالا و پایین نمایشگر، باید گفت که الجی نتوانسته بهترین عملکرد را به نمایش بگذارد و شاهد فاصله زیادی در این دو بخش هستیم. البته بالا و پایین نمایشگر، با انحنای کمی به سمت پایین کشیده شدهاند که ظاهر جلویی دستگاه را کمی زیباتر میکند. دوربین سلفی، سنسورها و چراغ اعلانات، به همراه لوگو الجی که در پایین نمایشگر حک شده، سایر قسمتهای بخش روبهرویی این محصول را تشکیل میدهند. گوشی را میچرخانیم تا نگاهی به قاب کناری آن داشته باشیم. سمت راست G5، میزبان محل ورود سیم کارت و کارت حافظه جانبی به دستگاه است. در طرف مقابل، الجی کلیدهای یکپارچه صدا را قرار داده است. کمی پایینتر نیز یک دکمه هم سطح با بدنه قرار داده شده که با فشردن آن، میتوانید قسمت ماژولار بدنه را جدا نمایید. بالای دستگاه، ورودی جک ۳.۵ میلیمتری، سنسور مادون قرمز و میکروفون دوم قرار گرفته است و در بخش زیرین، اسپیکر و ورودی USB Type-C جای خوش کردهاند.
در نگاه نخست به بدنه پشتی دستگاه، این دوربین دوگانه G5 است که نظر شما را متوجه خود میسازد. دو دوربین با کیفیت ۱۶ و ۸ مگاپیکسل، LED دوگانه و فوکوس لیزری، همگی در کنار یکدیگر، در این قسمت جا داده شدهاند. اندکی پایینتر، دکمه پاور قرار گرفته که از بخش کناری دستگاه، به بدنه پشتی منتقل شده و سنسور اثر انگشت نیز در زیر آن تعبیه گردیده است. علاوه بر اینکه محل قرار گیری دوربینها از بدنه خارج شدهاند و احتمال هر گونه برخورد و آسیب برای آن وجود دارد، دکمه پاور هم اندکی از بدنه بیرون زده است. ماژولار بودن گوشی، میتواند این امکان را برای کاربر فراهم سازد که قابلیتهای دیگری را هم به دستگاهش اضافه کند تا بتواند استفاده بهینهتری از تلفن هوشمندش داشته باشد.
نظر کارشناسی داور: یکی از نکات قابل بحث در خصوص P9 پلاس، این است که برخی اخبار، ادعا کردند که هواوی یک نسخه از این دستگاه را با رنگ سفید و بدنه سرامیکی به بازار عرضه کرده است. به هر حال نسخهای که ما در حال بررسی آن هستیم، از بدنه فلزی تراش خورده ساخته شده است. ضخامت کمتر نماینده چین، این امکان را میدهد که گوشی با یک دست به راحتی قابل کنترل باشد. این در حالی است که G5، به نظر من، یکی از گوشیهایی است که در بخش طراحی حرفی برای گفتن ندارد. بیرون زدگی دوربین و حسگر اثر انگشت در کنار کیفیت ساخت پایین بخش ماژولار، میتواند کاربر را نگران سازد. هنگامی که دو گوشی را در دست میگیرید، استحکام بدنه P9 پلاس را نسبت به رقیبش درک میکنید. در خصوص استعداد در جذب اثر انگشت، باید بگوییم که این الجی بود که توانست نمایش بهتری داشته باشد و P9 پلاس، اندکی چربی انگشتان را جذب میکند.
دقیقه ۱۰ تا ۲۰: وزن و کیفیت ساخت
وارد مرحله دوم بازی میشویم. جایی که گوشیها قرار است قابلیتهای خود را در بخش کیفیت ساخت محک بزنند. نماینده الجی کاملا آماده و سرحال وارد میدان مسابقه میشود (و مورد تشویق طرفداران خود قرار میگیرد). وزن ۱۵۹ گرمی این دستگاه، توزیع مناسبی در بدنه دارد و کمک میکند که گوشی راحتتر در دست بماند و نقاط مختلف نمایشگر (با توجه به سایز ۵.۳ اینچی آن) به راحتی قابل دسترس باشد. با اینکه بدنه دستگاه فلزی است، ولی با مشاهده تستهای سقوط، دریافتیم که بدنه از مقاومت بسیار پایینی برخوردار است و در مقابل رها شدن از ارتفاع متوسط، آسیب جدی میبیند. حتی در زمان رونمایی از این محصول شایعه شده بود که بدنه، اصلا از فلز ساخته نشده است که مدتی بعد شرکت الجی طبق بیانیهای اعلام کرد که دستگاه از نوعی پلاستیک مقاوم با روکش فلزی ساخته شده است.
در طرف دیگر میدان، هواوی P9 پلاس هم با وجود بدنه فلزیاش، وزنی برابر ۱۶۵ گرم دارد. ممکن است بدنه دستگاه اندکی لیز باشد و سخت بتوان آن را کنترل کرد، ولی پس از مدتی استفاده، میتوانید به راحتی با آن کار کنید. ضخامت ۷ میلیمتری، P9 پلاس را با وجود نمایشگر ۵.۵ اینچیاش، بسیار خوش دست ساخته است. فلز استفاده شده در ساخت این گوشی، از کیفیت به مراتب بهتری نسبت به رقیبش برخوردار است و عملکرد موفقتری را در تستهای سقوط از خودش به نمایش گذاشت. صفحه محافظ دوربینهای P9 پلاس، در تست سقوط توانست رضایت ما را جلب کند و به خوبی وظیفه محافظت را انجام دهد.
نظر کارشناسی داور: مواد سازنده الجی G5، به شدت از کیفیت پایینی برخوردار است و هر ضربهای (حتی با شدت کم) میتواند آسیبی بر روی بدنه دستگاه به جا بگذارد. از طرفی فریم دور دستگاه، پس از مدتی (به صورت خود جوش!) کنده میشود. به هر حال اگر دنبال یک گوشی مقاوم و با دوام هستید، الجی G5 بدترین گزینه ممکن است. نماینده چین، توانست به راحتی در این بخش هم رقیبش را شکست دهد و اختلافش را با او بیشتر کند.
دقیقه ۲۰ تا ۳۰: نمایشگر
به هرحال مهمترین بخشی که کاربر بیشترین استفاده را از آن میکند، صفحه نمایش دستگاه است. حال وقت آن رسیده که نمایشگرهای دو شرکت کننده را به چالش بکشیم تا ببینیم آیا الجی، میتواند فاصله را کمتر کند و امیدش برای پیروزی در این مسابقه را زنده نگه دارد یا باز هم این هواوی است که نتیجه را به نفع خودش رقم میزند؟!
الجی G5 مجهز به نمایشگر ۵.۳ اینچی که با استفاده از فناوری IPS LCD ساخته شده است، قادر خواهد بود تصاویر را با کیفیت QHD به نمایش بگذارد. چگالی پیکسلی صفحه نمایش، ۵۵۴ پیکسل بر هر اینچ است که برای نمایشگری با این ابعاد، عدد مناسبی به شمار میآید. صفحه نمایش این محصول از فناوری Gorilla Glass 4 به عنوان محافظ استفاده میکند. پیشتر در برخی گوشیها دیده بودیم که کمپانیهای سازنده، از قابلیتی با نام صفحه نمایش همیشه روشن (Always On Display) به منظور نشان دادن اعلانات و ساعت استفاده میکردند. الجی نیز برای پرچمدار خود این قابلیت را قرار داده است. این قابلیت، بیشتر بر روی صفحات ساخته شده با فناوری امولد به کار گرفته میشود ولی این کمپانی توانسته با روشی اختصاصی، این کار را بر روی نمایشگرهای IPS LCD نیز به انجام برساند. علاوه بر اینکه میزان مصرف باتری در این حالت، حدودا ۰.۸ درصد در یک ساعت است.
در طرف مقابل، رقیب سرسخت چینی، با نمایشگر ۵.۵ اینچی وارد میدان شده که با فناوری سوپر امولد ساخته شده است. یکی از ویژگیهای این صفحات، نمایش رنگها با عمق زیاد است که در هواوی P9 پلاس این موضوع به خصوص در رنگ مشکی قابل درک است. نماینده هواوی، صفحه نمایشی با کیفیت ۱۰۸۰p دارد که چگالی پیکسلی آن، ۴۰۱ پیکسل بر هر اینچ است. نمایشگر، از فناوری Scratch Resistant بهره برده که از آن در مواجه با برخوردهای وارد شده محافظت میکند. قابلیت مهمی که در صفحه نمایش هواوی P9 پلاس استفاده شده (که تنه به تنه پرچمدار اپل میزند) قابلیت Force Touch است. امکانی که به شما کمک میکند در زمان استفاده از برخی برنامهها و یا دیدن عکسها، با تغییر فشاری که به صفحه نمایش وارد میکنید، کارهای مختلفی مانند زوم کردن عکس یا باز کردن منو تنظیمات را انجام دهید. روی این نمایشگر، یک شیشه ۲.۵D قرار گرفته است که علاوه بر افزودن به استحکام صفحه، به زیباییهای آن نیز اضافه کرده است.
هر دو نمایشگر، میتوانند ۱۶ میلیون رنگ را به نمایش بگذارند ولی همانطور که اشاره کردیم، رنگها در هواوی P9 پلاس، به دلیل استفاده از فناوری امولد، با عمق بیشتری به نمایش در میآیند و از اشباع مناسبی برخوردار هستند. نمایشگر پرچمدار الجی، توجه بیشتری به نمایش رنگها در طیف آبی داشته به طوری که میتوان رنگهای نمایش داده شده را اندکی سرد و مایل به آبی دانست. دلیل این امر هم دمای ۷۸۲۰ کلوینی رنگهاست که در مقایسه با سایر گوشیهای پرچمدار، شاید عدد قابل قبولی نباشد. این موضوع، زمانی بیشتر به چشم میآید که سعی در نمایش رنگهایی گرم با طیف رنگی قرمز داشته باشید. اوج کار در الجی G5، ماکزیمم نور صفحه نمایش آن است. طبق اعلام الجی، بیشترین نور نمایشگر این دستگاه، ۸۱۶nits است که به شما کمک میکند بدون کوچکترین مشکلی، در محیطهای باز و زیر نور آفتاب، از گوشی استفاده کنید و متنها را به راحتی بخوانید. علاوه بر این، الجی از الگوریتمی اختصاصی با نام Assertive Display استفاده کرده که در هنگام تابش مستقیم نور، به طور هوشمند تغییراتی در شیوه نمایش پیکسلها ایجاد میکند و خوانایی صفحه نمایش را افزایش میدهد.
هواوی به کاربر خود این امکان را داده است که از میان حالتهای مختلف صفحه نمایش، حالت مورد علاقهاش را انتخاب کند. به عنوان مثال، Warm Color Mode برای نمایش رنگهایی در طیف رنگ قرمز به کار میرود. همچنین Vivid Mode نیز یکی از حالتهایی است که با تغییر کنتراست و اشباع رنگها، آنها را زندهتر و عمیقتر نمایش میدهد. در مقایسه مصرف باتری توسط نمایشگر، شاید بتوان این گونه اظهار داشت که به دلیل ماکزیمم نور کمتر و کیفیت پایینتر هواوی نسبت به رقیبش، این P9 پلاس است که مصرف پایینتری را خواهد داشت. هر دو نمایشگر، زاویه دید مناسبی دارند ولی مشکل رفلکس بالا (تاثیر تصاویر خارجی بر روی صفحه نمایش)، به خصوص در الجی G5 ممکن است در برخی موارد کاربر را با مشکل مواجه سازد. (سمت راست هواوی P9 پلاس و سمت چپ الجی G5)
تصویر مربوط به تست زیر نور آفتاب را در پایین مشاهده میکنید.
نظر کارشناسی داور: علیرغم اعلام الجی مبنی بر نور زیاد صفحه نمایش در G5، در عمل به این نتیجه میرسیم که این حرف صحت چندانی ندارد و نماینده کره، آن طور که باید و شاید عملکرد مناسبی را از خود به نمایش نمیگذارد. الجی همچنین سعی کرده ویژگی Double Tap را در این پرچمدار خود نیز استفاده کند و کاربر با دو بار ضربه به نمایشگر، بتواند آن را روشن یا خاموش کند. علاوه بر این، هر دو شرکت کننده به کاربر این امکان را میدهند که نمایش رنگها در صفحه نمایش را مدیریت کنند و به صورت دستی، بتوانند تغییراتی در میزان دما یا غلظت رنگها ایجاد نمایند. البته باید اشاره کرد که با چرخاندن گوشی و امتحان زوایای دید مختلف، این هواوی P9 پلاس بود که توانست از رقیبش بهتر عمل کند و خوانایی بهتری داشته باشد.
دقیقه ۳۰ تا ۴۰: رابط کاربری
با رسیدن به دقیقه ۳۰، وارد بخش مقایسه نرم افزاری هر دو شرکت کننده میشویم و منتظر هستیم تا ببینیم هواوی P9 پلاس و الجی G5، چه قابلیتهایی را به نمایش خواهند گذاشت.
الجی UX قرار است در مقابل رقیب سر سختش Emotion UI 4.1 قرار میگیرد. هر دو رقیب (چشم در چشم یکدیگر!) آماده هستند تا حملهای به سمت دروازه طرف مقابل انجام دهند. در ابتدا، پرچمدار کرهای توپ و میدان را در دست میگیرد و حمله را آغاز میکند. الجی برای پرچمدار جدیدش، از نسخه ۵ رابط کاربری UX رونمایی کرد و در ابتدا، آن را به همراه اندروید Lollipop به بازارها عرضه کرد؛ ولی پس از معرفی اندروید ۶ با نام Maeshmellow کاربران توانستند آپدیت مربوط به این سیستم عامل را نیز بر روی گوشیهای خود دریافت کنند. تفاوت عمده الجی UX با نسخههای قبلی رابط کاربری این کمپانی، مانند Optimus، فضای رسمیتر و به دور از فانتزی رابط کاربری است. البته باز هم آیکنهای رنگارنگ، بخش جدا نشدنی رابط کاربری الجی را تشکیل میدهند و کاربر میتواند با اضافه کردن تمهای مختلف (که از فروشگاه Smart World الجی قابل دانلود است) آنها را عوض کرده و فضای جدیدی را در استفاده از G5 خود تجربه کند. همچنین توجه به شخصی سازی و وجود برنامههایی که این امکان را میدهد که از اطلاعات موجود بر روی گوشی، محافظت شود، کاری است که الجی در این نسخه از رابط کاربریاش به طور ویژهای به آن توجه داشته و در عمل هم میتوان گفت خوب از پس آن بر آمده است.
اما هواوی هم سعی کرده برای کاربرانش، کم نگذارد و امکانات زیادی را برای آنها فراهم آورد و نوآوریهایی که در طراحی رابط کاربریاش به خرج داده، نظر بسیاری از منتقدان را به خودش جلب کرده است. البته هنوز هم بسیاری از افراد بر این باور هستند که هواوی، رابط کاربریاش را شبیه به اپل طراحی کرده و به خصوص در منو تنظیمات، این امر به وضوح قابل مشاهده است. قابلیتهایی که در صفحه قفل در نظر گرفته شده، به شما این امکان را میدهد که بدون باز کردن صفحه نمایش، از امکاناتی مانند چراغ قوه، ماشین حساب و ضبط کننده صدا استفاده کنید. اگر صفحه نمایش ۵.۵ اینچی شما را اذیت میکند، میتوانید صفحه را به اندازه کوچکتری در بیاورید و به راحتی با یک دست از آن استفاده نمایید. گرفتن اسکرین شات، به وسیله دو بار ضربه زدن با پشت انگشت، فیلم برداری از صفحه نمایش و تقسیم نمایشگر برای انجام دو کار به صورت همزمان، تنها بخشی از قابلیتهای رابط کاربری جالب هواوی است.
نظر کارشناسی داور: درست است که رابط کاربری هواوی، شباهتهای زیادی با iOS دارد اما هواوی سعی کرده امکانات بیشتری در آن بگنجاند تا کاربران حس نکنند که دارند با یک گوشی آیفون کار میکنند. این در حالی است که الجی تلاش کرده تا شکل و شمایل اندروید خام را بر روی دستگاهش حفظ کند و علاوه بر این، رابط کاربری سبک و با حجم پایینی را بسازد که در عین کاربردی بودن، حجم زیادی را نیز بر روی دستگاه اشغال نکند. عمدهترین شباهت رابط کاربری این دو رقیب، این است که هر دو فاقد اپ دراور هستند و تمامی برنامهها، بر روی صفحه اصلی قرار گرفتهاند. البته با آپدیتهای انجام شده، این قابلیت به نماینده الجی بازگشته ولی هواوی به همان سبک همیشگی، به زندگی خود ادامه میدهد.
دقیقه ۴۰ تا ۵۰: سخت افزار
با شروع نیمه دوم، دو شرکت کننده وارد بخش مقایسه نرم افزاری میشوند. هر دو گوشی، سخت افزار قدرتمندی دارند که کار را برای تصمیمگیری دشوار میسازد. سعی داریم اندکی جزییتر به این مقوله نگاهی داشته باشیم تا به شما در تصمیم گیری درست، کمک کنیم.
الجی G5، با استفاده از چیپست اسنپدراگون ۸۲۰ به همراه ۴ هسته کریو، یکی از قدرتمندترین گوشیهای موجود در بازار در بخش سخت افزار است. این ۴ هسته، به دو دسته (که هر کدام ۲ هسته دارند) تقسیم شدهاند به طوریکه یک گروه با فرکانس ۲.۱۵ گیگاهرتز و گروه دیگر با ۱.۶ گیگاهرتز، وظیفه پردازش دادهها را به عهده دارند. جدا از این، وجود ۴ گیگابایت حافظه برای رم به همراه ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی، میتواند کار مالتی تسکینگ را سرعت ببخشد و کاربر، نگرانیای از بابت اجرا چند برنامه به صورت همزمان را نداشته باشد. برای تکمیل این بخش، اضافه میکنیم که این گوشی از Adreno 530 جهت پردازشهای گرافیکی استفاده میکند.
در سمت دیگر، این P9 پلاس است که باز هم از چیپست ساخته خود هواوی بهره میبرد. چیپستی با نام Kirin 955 که از پردازندههای Cortex-A72 (چهار هستهای) با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز و Cortex-A53 (چهار هستهای) با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز تشکیل شده است. Mali-T880، وظیفه پردازشهای گرافیکی دستگاه را به دوش میکشد. به این مجموعه، میتوانید ۴ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت هم حافظه داخلی اضافه کنید که پک سخت افزاری P9 پلاس را کامل میسازند.
برای اینکه اطلاعات بیشتر در خصوص هر دو شرکت کننده کسب کنیم، آنها را وارد آزمایشگاه آیتیرسان کردیم و از بنچ مارکهای محترم هم درخواست کردیم که تشریف بیاورند و ما را در انجام مقایسه بهتر، یاری نمایند.
در ابتدا، از AnTuTu استفاده میکنیم تا قدرت سخت افزاری را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد و بتوانیم نمره نهایی هر دو گوشی را با یکدیگر بسنجیم.
در گام دوم، از Bonsai کمک میگیریم تا عملکرد پردازنده گرافیکی را بهتر مورد بازبینی قرار دهیم.
حال، نوبت GeekBench است که نظر خود را در خصوص این دو شرکت کننده صادر کند.
دو مهمان ویژه هم به جمع ما اضافه شدهاند تا ما را در هر چه دقیقتر شدن این مقایسه یاری نمایند. نفر اول، بنچ مارک Pi است که مدت زمان محاسبه عدد پی را در هر دستگاه اندازهگیری خواهد کرد.
بنچ مارک Quadrant تمام کننده بخش تست بنچ مارک است.
نظر کارشناسی داور: جدیدترین پرچمدار الجی، با استفاده از قویترین تراشه شرکت کوالکام، توانست بسیاری از رقیبان حال حاضر در بازار تلفنهای هوشمند را به زانو دربیاورد. از طرفی هواوی با استفاده از چیپست ساخت خودش، سعی کرده قیمت محصولش را پایین بیاورد. این در حالی است که این اختلاف قیمت، در عمل باعث نشده که از کارایی P9 پلاس کاسته شود و کاربر میتواند به راحتی به اجرا بازیهای سنگین بپردازد بدون اینکه شاهد هیچ گونه هنگ یا لگ بر روی گوشی خود باشد. برای اینکه قدرت سخت افزاری هر دو شرکت کننده را بهتر مقایسه کنید، میتوانید نگاهی به دو ویدیو زیر که مربوط به تست گیمینگ و سرعت بوت شدن این دو مدل است، داشته باشید.
دقیقه ۵۰ تا ۶۰: دوربین
به بخش جذاب مقایسه دوربینهای دستگاه میرسیم. جایی که قرار است دو چشمها با هم به رقابت بپردازند تا ببینیم کدام یک عملکرد بهتری را از خودشان به نمایش خواهند گذاشت.
از دوربین هواوی P9 پلاس شروع میکنیم. دوباره به این نکته اشاره میکنیم که هیچ کدام از دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی هواوی (با سایز دیافراگم F/2.2)، حتی ۱ میلیمتر هم از بدنه بیرون نزدهاند. یکی از دو دوربین، تصاویر را به صورت سیاه سفید به ثبت میرساند و دیگری به طور عادی عکاسی میکند. تصویر نهایی، ترکیبی خواهد بود از این دو عکس که به صورت کاملا واضح و با جزییات بالا، به همراه عمق رنگی مناسب، یکی از بهترین تجربههای عکاسی را برای شما رقم خواهد زد. علاوه بر این، دوربین به سنسور مونوکروم مجهز شده که به شما این قابلیت را میدهد که در هنگام عکاسی در شب یا محیطهای کم نور، بتوانید تصویر بهتری را بگیرید. همکاری هواوی و شرکت آلمانی لایکا، به طراحی و ساخت دو دوربین فوقالعاده با امکانات زیاد ختم شده و لایکا توانسته کاری بکند که (به خصوص در بخش نرم افزاری) دوربین P9 پلاس، گوی سبقت را از سایر اسمارت فونها برباید.
بیایید تا نگاهی به دوربین الجی G5 داشته باشیم. کمپانی الجی که کلکسیونی از ایدههایی که برای اولین بار در محصولات این کمپانی استفاده میشوند را در G5 قرار داده، در بخش دوربین هم سعی کرده این شیوه را حفظ کند و جدیدترین پرچمدار خود را با دوربین دوگانه به بازار عرضه کرده است. ثبت تصویر در این دستگاه، توسط یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با سایز دیافراگم f/1.8 و دوربین دومی با کیفیت ۸ مگاپیکسل و دیافراگم f/2.4 انجام میگیرد. دوربین ۱۶ مگاپیکسلی G5 وظیفه اصلی ثبت تصاویر را دارد. کیفیت رنگها در عکس به همراه عمق نمایش داده شده و جزییات آنها، به میزان قابل قبولی در نظر گرفته شده است. با استفاده از دوربین دوم، میتوانید فضای بیشتری را وارد کادر خود نمایید و به اصطلاح، عکاسی Wide انجام دهید. زاویه دید در دوربین دوم، در بیشترین حالت، ۱۳۵ درجه است. در مقایسه با پرچمدار قبل سریG، الجی با اضافه کردن سیستم لرزشگیر حرفهای به همراه جدا کننده طیفهای رنگی، پیشرفت قابل قبولی را به نمایش گذاشته است.
هواوی P9 پلاس، یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی دارد که میتواند با فراهم آوردن زاویه دید مناسب در عکاسی سلفی و همچنین قابلیتهای فراوان طراحی شده بر روی دوربین، لذت عکس گرفتن به صورت سلفی را چند برابر کند. دوربین سلفی P9 پلاس دارای گشادگی دیافراگم f/1.9 است و از فوکوس اتوماتیک نیز بهره میبرد. همچنین در محیطهای کمنور، میتوانید از نور سفید صفحه نمایش به عنوان ابزاری برای روشنتر شدن محیط اطراف استفاده نمایید و عکس با کیفیتتری را به ثبت برسانید. مورذی که در G5 نیز شاهدش هستیم. در سمت مقابل، الجی G5 از یک دوربیین سلفی با کیفیت ۸ مگاپیکسل بهره میبرد. علاوه بر موارد ذکر شده، دوربین قابلیت فیلم برداری با کیفیت ۱۰۸۰p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد که این امکان را میدهد حتی در حالت سلفی هم بتوانید فیلمهای با کیفیت بردارید. میتوانید با بالا آوردن دست و مشت کردن آن، از خودتان عکس سلفی بگیرید و به محض پایین آوردن گوشی، عکس را تماشا کنید. قابلیت Beauty Face هم در هر دو دوربین قرار دارد و میتواند لکههای موجود روی صورت را تا حدی در عکس ترمیم کند. نمونه عکسهایی که با دوربین سلفی دو دستگاه گرفته شدهاند را در پایین مشاهده نمایید.
در مقایسه رابط کاربری دوربینها، کار بسیار دشواری را پیش رو داریم. هر دو گوشی، از قابلیتهای نرم افزاری فوق العادهای برخوردار هستند که باعث میشود عکاسی با هر کدام از آنها، لذت خاصی داشته باشد. هواوی برای کاربرانش، ۳ حالت مختلف عکاسی (Standard,Vivid,Smooth) را قرار داده که بسته به سوژه و مکان عکاسی، قابل تغییر است. همچنین دوربین میتواند فرمان صوتی شما را نیز آنالیز کرده و با شنیدن واژه P9، شروع به ثبت عکس نماید. علاوه بر این، با فعالسازی سنسور تشخیص لبخند، دوربین به هنگام لبخند زدن شما، عکس میگیرد. همچنین، هواوی قابلیتی بسیار خوب و کارآمد را در رابط کاربری دوربینش قرار داده که این امکان را مهیا میسازد تا با دو بار فشار دادن دکمه کاهش صدا در زمانی که نمایشگر گوشی خاموش است، در کمتر از ۱ ثانیه از سوژه عکس گرفته شود. یکی دیگر از کار آمدترین بخشهای رابط دوربین، بخش Document Readjustment است. با استفاده از این امکان، میتوانید صفحهای از مجله یا کتاب را (با کیفیت بسیار بالا) اسکن کنید و از طریق شبکههای مختلف به اشتراک بگذارید. علاوه بر اینها، با رفتن به حالت Pro، قادر خواهید بود بسیاری از تنظیمات دوربین مانند ISO، سرعت شاتر، اکسپوژر و … را به اندازهای که میخواهید تغییر دهید. همچنین سیستم فوکوس اتوماتیک، این قابلیت را دارد که روی سوژه قفل کند تا در هنگام حرکت ناگهانی دوربین یا سوژه، فوکوس شما به هم نخورد.
رابط کاربری دوربین الجی G5 به سه حالت Simple، Manual و Auto تقسیم شده است. هر کدام از بخشها، تنظیمات خاصی را شامل میشوند که کاربر را در هنگام عکاسی کمک میکنند. بخش Manual این امکان را میدهد که مانند یک عکاس حرفهای، تنظیماتی که دوست دارید را بر روی دوربین اعمال کرده و از سوژه مورد نظر به بهترین شکل ممکن عکاسی کنید. علاوه بر این، فوکوس دستی این امکان را دارد که به سادگی هر چه تمامتر، روی محلی که دوست دارید فوکوس را تنظیم کرده و به گرفتن عکس مشغول شوید. همچنین مدهای مختلف عکاسی، میتواند به شما این امکان را بدهد که عکسهایی متفاوتتر ثبت کنید. عکاسی پانوراما، Multi-View و Popout بخشی از حالاتی هستند که میتوانند قابلیتهای بیشتری را در اختیار شما قرار دهند. علاوه بر این، با فعال کردن تشخیص فرمان صوتی، میتوانید با گفتن یک کلمه خاص، عکسی را به ثبت برسانید.
در انتها، نگاهی میاندازیم به بخش فیلم برداری دو دستگاه. مهمترین تفاوت در این بخش، فیلم برداری ۴K است. الجی G5 همانند محصول سری V این کمپانی یعنی الجی V10، میتواند با کیفیت ۴K به فیلم برداری بپردازد. این در حالی است که دوربین هواوی P9 پلاس، این امکان را ندارد. درست است که بسیاری از پرچمداران موجود در بازار، ممکن است بتوانند ویدیو با کیفیت ۴K ضبط کنند ولی حقیقت امر اینجاست که این موضوع، چندان کاربرد گستردهای نداشته و نمیتوان آن را به چشم یک قابلیتی که حتما باید روی گوشیها قرار داشته باشد نگاه کرد. دوربین این دستگاه، قابلیت فیلم برداری با کیفیت ۱۰۸۰p و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه را دارد. همچنین برای فیلم برداری آهسته، دوربین میتواند ۱۲۰ فریم را در هر ثانیه و با کیفیت ۷۲۰p به ثبت برساند. همچنین در فیلم برداری در حال حرکت، این الجی است که بار دیگر از هواوی پیش میافتد. لرزشگیر ۳ محوره G5، بسیاری از لرزشها را خنثی میکند و تصویری به مراتب ثابتتر را نسبت به حریفش در این مسابقه ضبط میکند. برای درک بهتر، از شما دعوت میکنیم تا ویدیو گرفته شده توسط دوربینهای دو شرکت کننده را مشاهده نمایید.
نظر کارشناسی داور: اینکه هر کمپانی از دوربین دومش به چه نحوی استفاده کند، کاملا به سلیقه و سیاست کمپانی سازنده بستگی دارد ولی نکته مهم این است که هر چقدر ایدهای که برای ساختن دوربین استفاده میکنند کار آمدتر باشد، به همان میزان استقبال بهتری از محصول اتفاق خواهد افتاد. دوربین عکاسی هواوی، میتواند جزییات بیشتری را وارد عکس سازد و کاری کند که در مقایسه با دوربینهای پرچمداران سایر کمپانیها هم حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. البته که باید اشاره داشت هر کدام از دو شرکت کننده، رابط کاربری بسیار کارآمد و با امکاناتی داشتند که کار مقایسه را برای ما کمی سخت کرده بود. ولی به هر حال، هر دو گوشی بسیار به بخش دوربین خود اهمیت دادهاند و سعی کردهاند بهترین خود را به نمایش بگذارند. شاید موضوعی که بتواند برگ برنده G5 در این مقایسه باشد، ماژول مخصوص Cam Plus است. در انتها بیشتر در مورد این ماژول و قابلیتهای آن صحبت خواهیم کرد.
دقیقه ۶۰ تا ۷۰:پخش چند رسانهای
در این بخش، به بررسی تواناییهای دو شرکت کننده در بخش مالتی مدیا خواهیم پرداخت تا ببینیم کدام گوشی، میتواند رقابت را به نفع خودش به پایان برساند. هر دو دستگاه، نمایشگرهایی با سایز مناسب و امکانات بسیاری دارند که به ما این امکان را میدهد که به راحتی به تماشای فیلم بر روی آنها بپردازیم. علاوه بر این مورد، کیفیت صدای خوب در اسپیکر هر دو رقیب، این امکان را میدهد که حتی در محیطهای شلوغ و پر سر و صدا، بتوانید به راحتی صداهای خروجی را تشخیص دهید. صدای خروجی توسط بلندگوهای هواوی P9 پلاس، به دو حالت تقسیم میشود. در صورتی که گوشی را به صورت عمودی نگه دارید، صدا به صورت مونو پخش خواهد شد و در حالتی که گوشی را بچرخانید و آن را در حالت افقی نگه دارید، صدا به حالت استریو منتشر میشود. همچنین در حالت پرتره، میتوان خروجی صدا بلندگو بالا دستگاه را روی پخش تریبل و بلندگو پایین را روی پخش بیس تنظیم کرد. بلندی صدا در الجی G5، خوب است اما اگر دنبال صدا با کیفیتتر و بلندتر هستید، ما ماژول Hi-Fi که محصول همکاری الجی با شرکت دانمارکی Bang & Olufsen است را به شما معرفی میکنیم. رابط کاربری جداگانه این ماژول، به شما این امکان را میدهد که به طور حرفهای تنظیمات مختلفی را روی صدای خروجی انجام دهید.
در خصوص پلیرهای دستگاه، باید گفت که هر دو شرکت کننده، روی پلیرهای خود قابلیتهای ویژهای را در نظر گرفتهاند. پخش کننده ویدیویی، قابلیت پشتیبانی از بیشتر فرمتها را دارد. همچنین کاربر، نگرانی در خصوص نمایش زیر نویسهای مختلف را نخواهد داشت و تنظیمات دیگری که در بخش پلیر ویدیویی استفاده شده، میتواند فیلم دیدن را برای شما لذت بخشتر سازد. از قابلیتهایی که پخش کننده ویدیویی G5 داراست، قابلیت پخش شناور فیلم است. به طوری که میتوانید فیلم در حال پخش را در یک پنجره کوچک تماشا کرده و همزمان به انجام کارهای دیگری نیز مشغول شوید.
نظر کارشناسی داور: در محصول هواوی و هنگام نمایش عکسها، میتوانید از قابلیت Force Touch بهره بگیرید و بسته به میزان فشاری که روی صفحه وارد میآورید، روی عکس زوم کنید. یکی از مشکلات نماینده هواوی، کیفیت پایین هندزفری دستگاه است. بهتر است برای اینکه قدرت واقعی خروجی صدا را در P9 پلاس درک کنید، با هندزفری غیر از نمونهای که در جعبه قرار داده شده است این کار را انجام دهید.
دقیقه ۷۰ تا ۸۰: باتری
کم کم به دقایق پایانی مسابقه نزدیک میشویم و میتوان خستگی را در چهره هر دو شرکت کننده مشاهده کرد. در این بخش، به مقایسه باتریها میپردازیم. باتری ماژولار الجی، به کاربر این امکان را میدهد به محض اینکه شارژ به اتمام رسید، بتوان آن را با نمونه دیگری جایگزین کرد. با این روش، کاربر هیچگاه نگران توقف کارش به دلیل تمام شدن باتری نخواهد بود. این باتری از جنس لیتیوم یون و با ظرفیت ۲۸۰۰ میلیآمپر ساخته شده است که شارژکامل آن، حدودا ۸۰ دقیقه به طول میانجامد. نکته منفی این است که G5 از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند ولی سازندگان آن را به فناوری Quick Charge 3.0 مجهز ساختهاند تا در زمان ۳۰ دقیقه، باتری را تا ۸۳ درصد شارژ کند.
در طرف دیگر، باتری هواوی P9 پلاس، از جنس لیتیوم- پلیمر ساخته شده است و ظرفیتی معادل ۳۴۰۰ میلیآمپر ساعت را دارد. با توجه به اینکه صفحه نمایش P9 پلاس بزرگتر از G5 ساخته شده، کاملا طبیعی است که ظرفیت باتری بیشتری نسبت به رقیب کرهای داشته باشد. به لطف فناوری شارژ سریع، میتوانید باتری دستگاه را در ۳۰ دقیقه، ۳۸ درصد شارژ کنید.
نظر کارشناسی داور: هواوی P9 پلاس هم مانند رقیبش، از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند و هر دو دستگاه توسط کابل USB Type-C شارژ میشوند. یکی از نکاتی که کاربران الجی G5 را نگران ساخته، این است که جدا کردن باتری اندکی سخت است و حتی ممکن است در زمان جدا کردن، آسیبی به محفظه نگه دارنده باتری وارد شود. به هر حال باید نهایت دقت را در هنگام کندن باتری از نگه دارنده ماژولار داشت.
دقیقه ۸۰ تا ۹۰: سایر امکانات
اینک، وقت آن است که امکانات اضافی هر دو گوشی را معرفی کنیم تا ببینیم کدام یک نظر شما مخاطبان را بیشتر به خودش جلب خواهد کرد. شاید بتوان ماژولار بودن G5 را یکی از امکانات مهم بر روی این گوشی دانست. چرا که کاربر میتواند با تعویض ماژول، گوشی خود را کاربردیتر سازد. از طرف دیگر، Force Touch، قابلیتی است که در نمایشگر هواوی P9 پلاس در نظر گرفته شده است و دقت و سرعت بالا در تشخیص فشار وارده، میتواند کار با آن را بسیار جذاب سازد. هردو گوشی، دارای حسگر اثر انگشت هستند که در پشت دستگاه قرار گرفته است و همانطور که اشاره شد، حسگر هواوی، حتی در هنگام خاموش بودن صفحه نمایش هم کار میکند. هر دو گوشی، از سنسور مادون قرمز استفاده میکنند و دارای پورت USB Type-C هستند. علاوه بر این، هر دو از قابلیت NFC پشتیبانی میکنند و از بلوتوث نسخه ۴.۲ بهره میبرند. قابل ذکر است که الجی G5 قابلیت پخش رادیو FM را نیز دارد.
نظر کارشناسی داور: هیچ کدام از دو شرکت کننده، ضد آب و ضد گرد و غبار نیستند. به علاوه اینکه سرعت تشخیص اثر انگشت در هواوی P9 پلاس بیشتر از الجی G5 است. شاید مشکل اینجا باشد که به دلیل استفاده از USB Type-C نتوانید این کابل را به راحتی در هر جایی که میروید، پیدا کنید و مجبور باشید همیشه کابل گوشیتان را همراه خود داشته باشید.
به بخش پایانی رقابت رسیدیم. ولی همانطور که شاهد بودید، هر دو گوشی، مبارزه بسیار نزدیکی داشتند و بی انصافی است که تعیین نتیجه بازی را به ۹۰ دقیقه محدود کنیم. لذا در نظر داریم دو وقت اضافه ۱۵ دقیقهای دیگر را به این بازی اضافه کنیم تا مقایسه کاملتری را انجام داده باشیم.
وقت اضافه اول: نرم افزارهای کاربردی
یکی از تغییراتی که در نسخه جدید رابط کاربری الجی به وجود آمده، اضافه شدن نرم افزارهایی کاربردی برای مدیریت جداگانه باتری، رم و فضای حافظه است. Battery savar میتواند به صورت اتوماتیک، هنگامی که میزان شارژ باتری از یک عددی کمتر شود، فعال شده و با بستن برنامههای فعال در پس زمینه یا خاموش کردن حالت صفحه نمایش همیشه روشن، طول عمر باتری دستگاه را افزایش دهد. Memory جزییات استفاده برنامههای مختلف از منابع سخت افزاری سیستم را نشان میدهد که با استفاده از آن، میتوانید برنامههای پرمصرف را Force Stop کنید. نرم افزاری به نام Uninstalled Apps میتواند اطلاعات برنامه پاک شده را تا ۲۴ ساعت در بخشی از حافظه نگه دارد تا بتوانید آن را (پس از حذف ناگهانی برنامه) بازیابی نمایید.
در طرف مقابل، برنامه مدیریتی گوشی در هواوی، بسیار کامل و کاربردی طراحی شده است. شما این امکان را خواهید داشت که تمام قابلیتهای P9 پلاس را به طور کامل مدیریت کنید و در صورت نیاز، تغییرات لازم را روی آنها اعمال نمایید. برنامه بهینه ساز منابع سیستم عامل، میتواند کار پاک کردن فایلهای خطرناک یا ویروسی را انجام دهد و راه حلهایی جهت مصرف بهینه باتری به کاربر پیشنهاد کند. همچنین برنامه مدیریت باتری، به صورت جداگانه، قادر است مصرف هر برنامه از باتری دستگاه را مشخص سازد. همچنین برای ذخیره بیشتر انرژی، میتوان تغییراتی را در نحوه به نمایش در آمدن رنگها ایجاد کرد که تا حد امکان، باتری کمتری توسط صفحه نمایش مصرف شود.
وقت اضافه دوم: نمایشگر با قابلیت Force Touch در مقابل ماژولها
P9 پلاس، پس از هواوی میت S (که به صورت محدود در بازارها عرضه شد) دومین گوشی هواوی است که قابلیت Force Touch را دارد. با اینکه قبل از P9 پلاس، گوشیهای اندرویدی دیگری هم از این قابلیت استفاده کرده بودند، ولی این نماینده هواوی است که به صورت جهانی وارد بازار شد و در مقابل آیفون ۶S و قابلیت ۳D Touch آن، قد علم کرد و خودی نشان داد (البته میت S قبل از آیفون به چنین فناوری مجهز شده بود). با فشار دادن روی آیکون بیشتر نرم افزارهای از پیش نصب شده بر روی گوشی، منویی جداگانه (به شکل شورتکات) باز میشود. به عنوان مثال، با فشار دادن آیکن تلفن، میتوانید لیستی از مخاطبان مورد علاقتان را مشاهده نمایید. همچنین همانطور که پیشتر اشاره داشتیم، در هنگام مشاهده یک عکس در گالری، میتوان با استفاده از فشاری که به صفحه نمایش وارد میآورید، روی نقاط مختلف عکس زوم کنید. هرچقدر فشار بیشتر باشد، میزان بزرگنمایی هم بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، با رفتن به بخش تنظیمات و مشخص کردن چندین برنامه، این امکان وجود دارد که با فشار بر روی گوشههای بالایی نمایشگر، برنامههای تعیین شده به صورت مستقیم شروع به اجرا کنند.
به سراغ پرچمدار الجی میرویم تا ببینیم ماژولهای این دستگاه، چه امکاناتی را برای کاربر فراهم میآورند. تا به امروز، تنها دو ماژول برای این هندست معرفی شده است. یکی از ماژولها، Cam Plus است که دکمههای فیزیکی جهت زوم کردن، تغییر فوکوس و دکمه شاتر را بر روی خود دارد و میتواند تجربه لذت بخشتری را از عکاسی برای شما به ارمغان بیاورد. ماژول دوم هم Hi-Fi Plus نام دارد که با تولید صدای ۲۴ بیتی، میتواند به واضحتر شنیده شدن صداهای خروجی کمک شایانی بکند.
نظر کارشناسی داور در وقت اضافه: شاید الجی، بخش اعظمی از تبلیغات خود را صرف معرفی ماژولار بودن گوشی خود کرده، اما با نگاهی دقیقتر، درمییابیم که این محصول، نقطه ضعفهای زیادی در این زمینه دارد که ممکن است باعث شود کاربران، اعتماد چندانی به این محصول نداشته باشند و حتی خرید آن را ریسک بدانند. شاید بهتر است الجی، به فکر معرفی ماژولهای جدیدی برای پرچمدارش باشد تا حداقل تنوع در محصول، بتواند کاربران را به سوی G5 جذب کند. در سمت مقابل، این P9 پلاس است که توانسته با اضافه کردن امکانات نرم افزاری و سخت افزاری فراوان، کاربران را متقاعد سازد که هواوی، دگر آن شرکت تولید کننده گوشیهای پایین رده و ارزان نیست و پتانسیلهای این کمپانی، بسیار فراتر از این حرف هاست. بی دلیل نیست که این غول چینی، به عنوان سومین تولید کننده تلفن هوشمند در سطح جهان لقب گرفته است.
وقت اضافه: قیمت
ارزش خرید یک محصول، بیشتر از همه چیز به قیمت آن بستگی دارد. در خصوص این دو شرکت کننده، با گشت و گذاری در بازار ایران، میتوان دریافت که میانگین قیمت الجی G5، حدودا ۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است. از طرفی هواوی، با امکانات فراوانی که بر روی گوشی خود قرار داده، تنها ۲ میلیون تومان قیمت دارد.
موقعیتهای خطرناکی که هواوی P9 پلاس بر روی دروازه G5 ایجاد کرد:
- توانایی تولید صدای استریو
- صفحه نمایش با حاشیه کمتر
- دو دوربین بدون بیرون زدگی
- خوش دستی و توزیع وزن مناسب
- فعال بودن همیشگی حسگر اثرانگشت بدون فشردن دکمه
- کیفیت ساخت بهتر
موقعیتهای خطرناکی که الجی G5 بر روی دروازه هواوی P9 پلاس ایجاد کرد:
- ماژولار بودن
- باتری قابل تعویض
- سخت افزار قدرتمند
[totalpoll id=”133824″]
هواوی اپل رو شکست داد این که پشمکه
زورتون نگیره به هواوی رای. بدین
جالبه از رو تعصب رای میدن به g5 که یه وقت گوشی چینی نره فینال با اینکه واقعا بهتره p 9 😐
والا تو اکثر بنچمارکا ک پی ۹ بهتر بود مخصوصا بنچمارک پی ک فقط روی پردازنده تکیه کرده تو بنچمارک بنسای هم ک روی پردازنده ی گرافیکی تاکید میکنه بازم پی ۹ بهتر بوده آنتوتو اصلا قابل اتکا نیست چون امکان تقلب توش زیاده
هواوی اینهمه خوبی محاله!!!! o_O
عجب غولی زده هواوی!!!
هواوی p9 عالی بود
هواوی P9 پلاس از لحاظ دوربین از گوشی الجی بهتره و هواوی P9 پلاس از لحاظ طراحی خوش دستتر از الجی هستش
قابیلت تعویض راحت باطری در گوشی الجی G5 توسط کاربر اماکن عالی هستش که الجی در این گوشی گنجانده در حالی که گوشی های فلزی دیگر این امکان را ندارن
دم هواوی گرم با طراحی p9؛امیدوارم هواوی همین روند رو ادامه بده ؛ال جی لیاقت حضور تو نیمه نهایی رو هم نداشت؛وقتی خود شرکت ال جی بعد از فروش ناامید کننده g5 مدیران بخش موبایلشو تغییر داد یعنی g5 یه شکست بزرگ برای این شرکت بود؛حالا دوستان باز به g5 رای میدن؛عجیبه والا
بنظرم تنها برتری g5 نسبت به p9 plus پردازنده قوی تر تازه اونم به لطف کمپانی کوالکامه
تقربا برابرند ولی صرف اینکه ۴ ساله از محصولات ال جی استفاده میکنم و راضی بودم و از ۳ محصول هواوی که گرفتم هیچ کدوم ماندگاریوپ دوام نداشتند ال جی رو انتخاب کردم
این مقایسه نفس نگیر ترین مسابقه ی تورنمنت بود! چون ال جی اصلا در حد پی۹ پلاس نبود به هیچ وجه! خوابم برد بس که همه چی معلوم بود و قابل پیش بینی! والا.
جای z11 zte و oneplus 3 و lenovo zuk z2 pro که امتیازای فوق العاده ای تو انتوتو اوردن اینجا خیلی خالیه
دوتاشون گوشی های شاخین …. از نظر سی پی یو و جی پی یو g۵ بهتره ولی باتریش خیلی ضعیفه طراحیشم خوب نیست صفحه نمایشش هم LCD هست که تو اون رنج قیمت عجیبه و یخورده هم سنگینه نسبت به سایزش در کل نمی صرفه نسبت به پی ۹ پلاس
دادا اگه کارشناس نمیدونم داور ندارین من معرفی کنم براتون
یه جا میگن مازولار بودن بده یا جا خوبه
P9 P بذاری جلو NOTE 5 کم میاره حالا چه طور شده G5 کم آورده
خخخ جالبه بازم تفاوت رای هاشون خیلی نیست نزدیک هستش ، فک میکردم هواوی خیلی بیشتر از اینا باشه
هواوی خیلی راه داره تا به برندی مثل ال جی نزدیک بشه
موافق نیستم . به نظرم ال جی با فاصله زیاد از هواوی عقبه
هواوی خیلی وقته به ال جی نزدیک شده و ازش سبقتم گرفته
دوست عزیز…….هواوی الان سومین شرکت تولید کننده تلفن هوشمند در جهان است و این رشد سریع در قبضه کردن بازارهای جهان، به خصوص در کشورهای بزرگ آسیایی، حتی نگرانی شرکتهایی مانند اپل و سامسونگ رو هم بر انگیخته… همانطور که دوستان هم فرمودند، هواوی دیگه اون شرکت سابق نیست و به پیشرفتهای زیادی هم در عرصه طراحی و ساخت و هم در زمینه فروش محصولات دست یافته است.
دوست عزیز دلیل رشد هواوی قیمت پایین اون هست نه کیفیتش
یه جا G5 چنان بزرگش میکنن که میرسه به اینجا
اینجا چنان میزنن رو سرش که از HUAWIE کم میاره
اخه مگه داریم مگه میشه
ما چرا درس رای ندیم
عزیز اینجا داریم مقایسه میکنیم! وقتی صحبت از مقایسه هست یعنی دو محصول کنار هم قرار میگیرن اگه بررسی یه گجت باشه صحبت شما درسته و همه چیز یه روند نرمال داره اما وقتی صحبت از مقایسه هست همه چیز نسبی میشه و شما باید طبق رقیب نظر بدین! دستگاه X در برابر دستگاه Y قرار میگیره و از اون برتره بنابراین باید از برتریهاش گفت حالا همون دستگاه X در برابر Z قرار میگیره و از اون ضعیفتره بنابراین باید از برتریهای رقیبش گفت!
این روند هم یه چیز کلیه و ارتباطی به گوشیها نداره شما هر چیزی رو که بخواین مقایسه کنید باید نسبی نظر بدین
شاد باشید
دادا X Y Z ولش کن G5 از P9 P با اون قیمت کم آورد
خدایا خودت ظهور کن
یعنی شما پولش داشته باشی بعد به جای S7 E بری P9 P بخری
اخ مگه میشه مگه داریم
نظر کارشناسی داور رو مینوشتین نظر مستقیم داور بهتر بود
هواوی بهتره
اصن معلوم نمیشه نویسنده طرفدار کدوم گوشیه؟ یه بار دیگه اینو بخونید
موقعیتهای خطرناکی که الجی G5 بر روی دروازه هواوی P9 پلاس ایجاد کرد:
ماژولار بودن
باتری قابل تعویض
سخت افزار قدرتمند
پس قیمت مناسب تر و نمایشگر همیشه روشن و قابلیت های فوق العاده دوربین و… چی میشه؟؟
واقعا این بررسی تخصصیه؟؟؟
با سلام و وقت بخیر……… اولا اینکه من طرفدار هیچ گوشی نیستم و اصلا لزومی هم برای این کار نمیبینم که بخواهم از روی تعصب جانب داری یک گوشی رو بکنم …… ثانیا، اگر بحث مقایسه قیمت باشه، قطعا هواوی P9 پلاس در مقایسه با امکانات فوق العادش، ارزش خرید بسیار بالاتری نسبت به ال جی G5 داره که این موضوع رو با کمی دقیقتر خواندن بررسی، به راحتی میتونید درک کنید ……. در انتها هم باید اضافه کنم هواوی امکانات بسیاری به خصوص در رابط کاربری دوربینش به کار برده که سعی کردیم گوشهای از اونها را تو متن اشاره کنیم. برای اینکه اطلاعات بیشتری در این خصوص داشته باشید، پیشنهاد میکنم بررسی مربوط به هواوی P9 (بخش رابط کاربری دوربین) را در همین سایت مطالعه فرمایید.
موفق باشید.
نفس گیر بود واقعا!!!!!
معلومه دیگه
چون گوشیه فوق العاده ایه
دوستان خواهش می کنم منطقی فکر کنید
هواوی P9 پلاس یه گوشیه ایده اله
اگه مشکلی نیس خودتم منطقی فکر کن
واقعا متاسفم واسه کسایی که فقط از روی تعصب به الجی و نفرت از هواوی به الجی رای دادن…یه بچه هم میتونه تشخیص بده کدوم گوشی برتر بوده
با سلام خدمت دوستان و زحمت کشان این سایت
ما که اخر نفهمیدیم تکلیف چیه یه بار در رقابت با بلکبری گفتید الجی g5 چون در کره ساخته میشه کیفیتش از خیلی گوشی ها برتر و در مقایسه با ایفون گفتید که چیزی از ایفون کمتر نداره بلکه حس مقاومت بیشتری میده به علت یکپارچه بودن اما به یکباره این جا گفتید بدترین کیفیت ساخت رو داره در بین گوشی ها و خود به خود خراب میشه ؟؟؟
و در کل این مقایسه بر خلاف سایرین کاملا با بی عدالتی بود به خصوص که گفتید اثر انگشت همیشه فعال در هواوی در صورتی که g5هم نیازی به فشردن دکمه ای ندارد
و اوج مقرضانه بودن این رقابت در انتهای ان است که هواوی با ۳۰۰ تومن بیشتر شما طوری گفتید انگار که با صرفه تره (با امکانات فراوانی که بر روی گوشی خود قرار داده، تنها ۲ میلیون تومان قیمت دارد.)لفظ تنها چی میگه اصلا اون جا ؟؟امکانات فراوان چی میگه ؟؟ اگه به امکانات باشه الجی با پردازنده گران تر و قدرتمند تر و صفحه نمایش گران QHD و برندی با سابقه تر (هر چند خودم به ان اهمیتی نمیدهم ) و هزینه زیاد یرای ساختار ماژولار باید گرون تر باشه نه ارزانتر
با سلام و وقت بخیر خدمت شما دوست گرامی……. اولا اینکه به نظر من کشور سازنده گوشی، معیار خیلی کلیای هستش که بخواهیم بهتر بودن یک گوشی رو به اون نسبت بدهیم …… در وحله دوم ما سعی داریم که مقایسه انجام دهیم. کاملا واضح و مشخص است که یک محصول، ممکن در است در مقابله با محصولی از یک کمپانی، برتر باشد و در مقایسه با یک محصول دیگر ( حتی از همان کمپانی یا شاید هم کمپانی دیگر) ضعیفتر عمل کند. بهتر است کمی تعصب رو کنار بگذاریم و واقع بینانهتر به قضایا نگاه کنیم…..
موفق باشید.
اصلا هواویو قبول ندارم پس به ال جی رای دادم که هواوی حذف بشه?
واقعا برات متاسفم ???
مسئله قبول داشتن شما نیست. مهندسی برتر در ساخت هواوی کاملا مشخصه
اگه فقط یکبار مقایسه رو سرسری میخوندی اینطور حرفی نمیزدی؛دوست عزیز این هواوی دیگه اون هواوی چند سال پیش نیست
پرچمدار هواوی واقعا قاطعانه حقش برد هست چون تقریبا تو همه آیتم ها برتر بود حتی تو ایتم هایی هم که ال جی برتر بود،برتریش نسبی بود واگر به جزئیات آیتم نگاه کنیم هواوی بازم برتری داشت.
در ضمن برتری قاطعانه هواوی نسبت به ال جی تو آیتم هایی بود که همه در خرید یک گوشی معیار قرارش میدن مثل:باتری،دوربین،طراحی ظاهری،کیفیت ساخت،نرم افزار،صفحه نمایش و نسبی سخت افزار در بعضی موارد.
ممنون بابت بررسی خوبتون
اه این هواویه دهن سرویس چرا حذف نمیشه!!!!
LG G5 نا امیدم کرد و تقریبا تو بیشتر آیتم ها کم آورد. با اینکه از P9 Plus انتظار نداشتم ولی خیلی خوب ظاهر شد. اما تو فینال نمیتونه با S7 Edge رقابت کنه.
ال جی خوبه . هوآوی اگه به این جوایزش ادامه بده اونموقعه در حد ال جی هست.
اما برای آیفون عمرا رقیب محسوب نمیشه. این چه عنوانی بود آخه
به نظر من ال جی با کیفیت تر از هواوی هست
دوست عزیز کجاش بهتره؟ تو مسابقه مشخص شد که کیفیت P9 Plus خیلی بهتره همچنین تو قسمت موقعیت های خطرناک نوشته P9 Plus کیفیت ساخت بهتری نسبت به G5 داره.
ال جی رو دست میگیری اصلا دلچسب نیست . ولی کیفیت هواوی بسیار خوبه
شما خودت هر دوتاشو داری که نظر میدی؟؟؟
اساتید ای تی رسان با امتحان عملی گفتن که هواوی ساخت بهتری داره،،
اگه شما هر دوتاشو داری امتحان کردی نظرت محترم،
P9 با این امکاناتش
توانایی تولید صدای استریو
صفحه نمایش با حاشیه کمتر
دو دوربین بدون بیرون زدگی
خوش دستی و توزیع وزن مناسب
فعال بودن همیشگی حسگر اثرانگشت بدون فشردن دکمه
کیفیت ساخت بهتر
ال جی خیلی بی کیفیت ساخته شده
p9 ال جی رو دوست دارم ولی تو این مسابقه هواوی برتره :((
P9+ خوبه خصوصا فعال بودن همیشگی حسگر اثرانگشت بدون فشردن دکمه تا این مرحله بهش کمک کرده
در این رقابت هواوی برتر از ال جی هست هر چند قیمتش بیشتره
به شخصه این رقابت را قبول ندارم چون به جاى این که گوشى اى که لیاقت داره برنده بشه،گوشى اى برنده میشه که طرفداراش بیشتره
اقا مهدی یعنی مخوای بگی ال جی لیاقت داره برنده شه ولی طرفدارای هواوی چون بیشتره هواوی برنده میشه؟
با توجه به اینکه امتیاز هواوی از ال جی بیشتره معنی حرف شما همینی است که در بالا گفتم.
ولی کاملا بر عکس! هواوی لیاقتش برای برنده شدن از الجی بیشتره!!!!!!
واقعا جای تاسف داره که دوستان تعصبی رای میدن
هواوی که تا اینجا خوب بالا اومده و تو این رقابت برنده هست
Dorost ray bedin lg az har nazar behtare
تقریبا تو همه چیز P9 Plus بهتر بود. مطمئنا به فینال میره
به p9 رای دادم ولی شما هم بیش از حد از g5 خرده گرفتید
هوآوی خوبه ولی یه مشکل خیلی اساسی داره
اندروید گوشی بروز نمیشه دیگه.شرکت ابدیت های جدیدو نمیده و همین میشه که گوشی از تو بورس بودن میوفته
هواوی پارسال مدیر نرم افزاری اپل رو استخدام کرد و این یعنی بهینه ی تمام اپ ها و بروز رسانی خوب وحالا هم میبینیم که حتی برای گوشی های میان ردش هم اپدیت میده مثال : ۴C
با سلام اقا مسبوقی.
میشه اسم اون باز ماشین که در تست گیمینگ استفاده کردید را بگید؟
با تشکر.
Daytona Rush
نظر من به دلیل دوربین بهتر.سخت افزار قویتر.رابط کاربری بهتر ال جی جی۵ هست
توی اکثر موارد هواوی بهتره
هر دو گوشیهای خوبی هستن که به این مرحله رسیدن … اما هواوی رو ترجیح میدم به الجی — با توجه به برتری هایی که نسبت به حریفش در این رقابت داره . از جمله : باتری – کیفیت ساخت – دوربین دوگانه – خوش دست بودن و ظرافت ساخت …
ال جی دیگه قدرتشو نداره و نمیتونه بیاد بالاتر
هم از لحاظ طراحی و هم کیفینت ساخت هوآوی حرف نداره و از لحاظ سخت افزاری هم آدمو کلافه نمی کنه
چه مقایسه ای!! عالی بود عالی
بنظرم هر دو شاهکارن اما گوشی هواوی لیاقت برتر بودن رو داره!!
نظر خودم در پاسخ به این دوست عزیز نوشتم تا بیشتر دیده بشه.خواهشا مثل مقایسه های قبلی انصاف رو زیر پا نگذارید.وتعصبی رای ندهید.در اینجا هواوی از هر لحاظ که فکرش رو بکنی از الجی با کیفیت تره.صفحه نمایش بهتر.باتری قدرتمند تر.بدنه محکم بسیار زیبا با کیفیت ساخت بسیار بالا.وهمچنین دوربین بسیار کاربردی.البته در مقابل سخت افزاری در چند پارامتر پایین تر از الجی است ولی شما هر بازی رو که روی گوشی هواوی نصب کنی کم نمیاره..
خواهشا بررسی و نقد را حتما مطالعه نمایید.با تشکر
یه نظرم قاطعانه برد p9 و نیاز به وقت اضافه نبود 😐
اولین رای رو من دادم?
ما همیشه نظراتمون از روی تعصبه…کاش اصلا مسابقه به صورت نظر سنجی نبود…چون ماها یاد گرفتیم تعصب رو بر عقل و منطق ترجیح بدیم…ایا واقعا حق ال جی بود که بره فینال؟؟اون سمت مسابقه هم دوستان متعصب دارن باعث حذف اس ۷ میشن…امان از تعصب