با بررسی یکی از جدیدترین و هیجانیترین محصولات کمپانی ایسوس در زمینه لپتاپ، همراه شما عزیزان هستم. کمپانی ایسوس را میتوان از قدیمیهای حوضه تکنولوژی دانست که ورودش به عرصه رایانههای همراه، موفقیت عظیمی را در این زمینه در بر داشت. یکی از نوآورترین محصولات این کمپانی، لپتاپ تاشویی است که به تازگی معرفی شده و بخش نمایشگر آن میتواند تا ۳۶۰ درجه به جلو یا عقب خم شود. همراه ما با بررسی تخصصی لپتاپ ایسوس ذنبوک فلیپ UX360 باشید.
در ابتدا بیایید نگاهی به مشخصات کلیدی این دستگاه بر روی کاغذ بیاندازیم.
- پردازنده m7-6Y75 ساخته شده توسط شرکت اینتل، سرعت پردازش ۱.۲۰ گیگاهرتز
- پردازنده گرافیکی اینتل مدل ۵۱۵، حافظه گرافیکی ۱۰۲۴ مگابایت از نوع DDR3
- حافظه رم ۸۱۹۲ مگابایت دو کاناله و از نوع LPDDR3
- صفحه نمایش لمسی با اندازه ۱۳.۳ اینچ، رزولوشن ۱۸۰۰×۳۲۰۰ پیکسل (QHD)، نمایشگر از نوع براق
- هارددیسک از نوع درایو جامد با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت با اتصال SATA3 M.2
- بدنه تمام فلزی دستگاه، قابلیت تا شدن ۳۶۰ درجهای، موجود در رنگهای مشکی و طلایی، وزن حدود ۱ کیلو و ۳۵۰ گرم.
بررسی تخصصی این محصول نوآور ایسوس را همراه ما دنبال کنید.
طراحی
در بحث طراحی، ذنبوک فلیپ حرفهای زیادی برای گفتن دارد. بدنهای تمام فلزی با تراشهای زیبا و طرحهای دایرهای موجود، چشمانداز فوقالعادهای را به این دستگاه بخشیدهاند، به طوری که این بدنه فلزی همراه با ضخامت بسیار ناچیز یک ترکیب عالی از طراحی را میسازد. فلز استفاده شده فقط بر روی بخش پشتی صفحه نمایش نبوده، بلکه زیر دستگاه هم از همین متریال استفاده شده است.
جنس این فلز بسیار مناسب بوده و هنگامی که با دست آن را لمس میکنید، کاملا متوجه کیفیت بالای آن میشوید. متاسفانه مشکلی که در بحث طراحی با آن مواجه خواهید شد، به جای ماندن لکه و اثر انگشت است که میتواند کمی آزار دهنده باشد. این موضوع زمانی بیشتر خودش را نشان میدهد که لپتاپ در برابر نور قرار بگیرد. در قاب پشتی ذنبوک فلیپ تنها شاهد لوگوی کمپانی ایسوس هستیم که درست در وسط قاب و با جنس فلز، خودش را جای داده است. دیگر چیزی جز خطوط تراش خورده دایرهای شکل در این بخش از دستگاه دیده نمیشود. چهار لبه این لپتاپ با ظرافت خاصی به صورت گرد و زاویهدار در آمدهاند که زیبایی این بخش را دو چندان کردهاند. ضخامت این محصول ایسوس تنها ۱۸ میلیمتر بوده و این مقدار برای یک لپتاپ بسیار خوب محسوب میگردد. ضخامت کم دستگاه در کنار ۳۲۳ میلیمتر طول و ۲۲۰ میلیمتر عرض، حمل و نقل را به آسانی برای کاربر مقدور میسازد و مطمئن باشید با هیچ مشکلی در این زمینه مواجه نخواهید شد.
پورتهای این رایانه قابل حمل طبق معمول در لبههای کناری قرار گرفتهاند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت. در بخش زیرین لپتاپ شاهد دو اسپیکر هستیم که محیط پایینی را پر کردهاند. برچسب لوگوی ویندوز و اطلاعات دستگاه هم در این قسمت دیده میشوند. هنگامی که نمایشگر ذنبوک فلیپ را باز میکنید، کیبورد و تاچپد مشاهده میگردند که بر روی یک سطح فلزی از همان جنس قاب پشتی، قرار گرفتهاند. بخش روبهرویی دستگاه هم از شیشه تشکیل شده که لوگوی ایسوس در پایین و لنز وبکم در بالای آن نمایان هستند. به طور کلی کیفیت و ساخت این لپتاپ بسیار خوب ارزیابی میگردد و طراحی بسیار زیبایی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
کیبورد و تاچپد
یکی از بخشهای مهم موجود بر روی یک لپتاپ را میتوان کیبورد و تاچپد آن دانست، چراکه هنگام کار کردن بیشترین ارتباط بین کاربر و لپتاپ توسط این بخشها صورت میگیرد. کیبورد ذنبوک فلیپ از دکمههای بسیار نرم و راحتی تشکیل شده که با کمترین فشار ممکن عمل میکنند. طرح چینش این کیبورد طبق معمول به صورت QWERTY بوده و خبری از طرح لبخند بر روی این دکمهها نیست. این کلیدها بسیار تخت و هم سطح هستند و یک چینش منظم را ارایه میدهند. همچنین خبری از بخش Num Pad بر روی صفحه کلید ذنبوک نیست و این موضوع با توجه به طول کم دستگاه توجیه میگردد. بزرگی دکمههای موجود در این صفحه کلید به حدی است که کار کردن برایتان آسان باشد. علاوه بر اینها خوشبختانه شاهد حروف فارسی بر روی این دکمهها نیز هستیم. ناگفته نماند که این کیبورد فاقد نور پسزمینه است!
درست کمی پایینتر از صفحه کلید، تاچپد خودش را نشان میدهد. این تاچپد مستطیلی است که با رنگی روشنتر از بدنه دستگاه به صورت یک تو رفتگی جزیی در این بخش جاخوش کرده است. هیچ دکمه خاصی در نگاه اول با چشم دیده نمیشود و تنها یک سطح صاف این بخش را تشکیل داده است. دکمههای راست کلیک و چپ کلیک در واقع زیر این سطح قرار گرفتهاند که با فشردن بخش راستی و یا چپی قسمت پایینی تاچپد، میتوان عملیات کلیک را انجام داد. جنس سطح این تاچپد بسیار مناسب بوده و اصطکاکی که با انگشتان ایجاد میکند، باعث راحتی در کنترل خواهد بود. کار کردن با تاچپد شاید به اندازه ماوس برای کاربر راحت و دلنشین نباشد، اما میتوان تاچپد به کار رفته در این دستگاه را از راحتترینها در این زمینه دانست.
صفحه نمایش
صفحه نمایش بکار رفته در این لپتاپ از نوع لمسی بر روی پنل IPS بوده که اندازهای معادل ۱۳.۳ اینچ و رزولوشن QHD دارد. کیفیت کلی این نمایشگر بسیار مناسب بوده و از کنتراست بالایی نیز برخوردار است. البته روشنایی به حد ایدهآل نیست و میتواند در حداکثر میزان خودش تا ۳۰۰ نیت بالا برود. رنگهای به نمایش گذاشته شده توسط این نمایشگر کمی میل به گرمی دارند و برای این که به واقعیترین حالت ممکن دست پیدا کنید، نیاز دارید تا کمی تنظیمات را در این زمینه دستکاری کنید. عملکرد ذنبوک فلیپ با توجه به براق بودن صفحه نمایش، در زیر نور آفتاب اصلا مناسب نیست و نمیتوانید به راحتی به کار کردن با آن بپردازید که این موضوع با توجه به روشنایی نسبتا کم نمایشگر بیشتر خودش را نشان میدهد. حاشیه صفحه نمایش که از جنس شیشه بوده میتوانست کمتر از این مقدار باشد اما با وجود ضخامت کم در این بخش، جای هیچگونه ایرادی به آن نمیماند.
عملکرد نمایشگر در زوایای مختلف بسیار خوب بوده و تغییرات در رنگهای به نمایش گذاشته شده آنچنان دیده نمیشود. یکی از مهمترین قابلیتهای موجود بر روی ذنبوک فلیپ لمسی بودن نمایشگرش است به طوری که میتوانید کنترل لپتاپ را به راحتی در دست بگیرید. همچنین بخش روبهرویی که شامل نمایشگر میشود، میتواند حرکت ۳۶۰ درجهای داشته باشد و لپتاپ را به یک تبلت ۱۳ اینچی تبدیل کند. البته استفاده از قابلیت لمسی این نمایشگر برای زمانی که صفحه نمایش به طور معمولی باز بوده کمی مشکل ساز خواهد بود، چرا که با هر ضربه و لمس، نمایشگر تکان خورده و نمیشود به راحتی با آن کار کرد. سرعت پاسخ گویی این نمایشگر در لمس، بسیار بالا بوده و عملکرد خوبی دارد. همچنین یک اپلیکیشن اختصاصی بر روی این لپتاپ موجود است که با انجام تنظیمات خاصی در نمایش رنگها، از چشمان شما در برابر خستگی در اثر دیدن صفحه نمایش محافظت میکند. البته کانفیگهای مختلفی هم از این نوتبوک موجود بوده که رزولوشن صفحه نمایش کمتری را ارایه میدهند.
پورتها و اتصالات
پورتهای دستگاه طبق معمول در لبههای کناری قرار گرفتهاند. البته به جز پورتها شاهد دو کلید سختافزاری کنترل صدا و پاور بر روی این بخش هستیم. بنابراین دیگر این کلیدها در کیبورد لپتاپ مشاهده نمیشوند. بخش سمت راست ذنبوک فلیپ را ورودی آداپتور، یک عدد پورت USB 3.0، درگاه USB-C، درگاه micro HDMI و ورودی هدفون تشکیل داده است. به لبه سمت چپ دستگاه که میرسیم همان دو دکمه سختافزاری کنترل صدا و پاور دیده میشوند که در کنار دو درگاه USB 3.0 و کارت خوان حافظه SDXC حضور پیدا کردهاند. همچنین دو نور اعلانات باتری و مدیریت هارد هم در این بخش دیده میشوند. تعداد پورتهای بکار رفته در این لپتاپ خوب ارزیابی میشود و هنگام کار کردن با آن احساس کمبود در این زمینه نخواهید داشت. تقریبا تمامی چیزهایی که نیاز دارید، به طور خلاصه در دسترس شما هستند. همچنین Wireless-AC 8260 و نسخه ۴.۱ بلوتوث هم حضور دارند تا شما را بیشتر در ارتباط قرار دهند. البته بر روی این نوتبوک درایو نوری وجود ندارد پس باید فکری به حال اطلاعاتی که بر روی CDها و DVDها دارید، بکنید.
پردازنده و عملکرد
به یکی از مهمترین بخشهای موجود یعنی قلب دستگاه میرسیم. پردازنده موجود بر روی ذنبوک فلیپ، از نوع Core m7 اینتل مدل ۶Y75 بوده که سرعت پردازش ۱.۲۰ گیگاهرتز را ارایه میدهد. حافظه رم ۸ گیگابایتی از نوع LPDDR3 هم مسئولیت مدیریت برنامههای در حال اجرا را بر عهده دارد. موتور گرافیکی اینتل ۵۱۵ هم حضور دارد تا پردازش گرافیکی را به همراه ۱ گیگابایت حافظه گرافیکی ازنوع DDR3 به انجام برساند. هارددیسک از نوع درایو جامد با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت و اتصال SATA3 M.2 هم در کنار این مشخصات قرار گرفته است.
سختافزار موجود خبر از قدرتمندی این لپتاپ میدهد و میتوان انتظار اجرای برنامههای سنگین را از این دستگاه داشت. یکی از نوآوریهایی که در این بخش از ذنبوک مشاهده میگردد، عدم استفاده از فن برای کاهش دادن ضخامت است، به طوریکه هیتسینک مسولیت خنک سازی پردازنده را بر عهده دارد. با این وجود هنگام کار کردن با این لپتاپ دمای دستگاه مناسب بوده و گرمای زیادی تولید نمیشود. در ادامه میتوانید نتایج بنچمارکهای بدست آمده توسط ذنبوک فلیپ را مشاهده کنید.
نرمافزار
به لطف حضور ویندوز ۱۰ بر روی این لپتاپ و همچنین قابلیت تا شدن کامل دو بخش جلویی و پشتی، به راحتی قادر خواهید بود تا از ذنبوک فلیپ بعنوان یک تبلت استفاده کنید. در این حالت محیط ویندوز به طور اتوماتیک به حالت تبلت مود میرود و همه چیز در دسترستان قرار میگیرد. با توجه به ابعاد تقریبا بزرگ نمایشگر شاید کار کردن با انگشتان دست برای دسترسی به بخشهای مختلف مشکل باشد که وجود یک قلم میتوانست این مشکل را تا حد زیادی حل کند. نرمافزارهای اختصاصی ایسوس هم در کنار ویندوز حضور دارند. یکی از آنها Asus HiPost نام داشته که اطلاعات را بین دستگاههای مختلفتان سینک کرده و دیوایسها را در ارتباط قرار میدهد. نرمافزارهای دیگری مانند DropBox و MyAsus بر روی این لپتاپ حضور داشته که با اتصال به اینترنت امکانات مختلفی را در اختیارتان میگذارد. کار کردن با برنامههای مخصوص طراحی و گرافیکی توسط نمایشگر لمسی و تاشوی ذنبوک فلیپ، بسیار لذت بخش خواهد بود. اما یک مشکل کوچک عدم پشتیبانی برخی از اپها مانند فتوشاپ از رزولوشون QHD است؛ که البته راهکارهایی برایش وجود دارد و به مرور زمان این پشتیبانیها بیشتر هم خواهد شد.
باتری
باتری استفاده شده در ذنبوک از نوع لیتیوم پلیمر ۳ سلولی بوده که ۵۴Wh ظرفیت دارد. به گفته خود کمپانی ایسوس استقامت این باتری چیزی حدود ۱۲ ساعت است که عملکردی بسیار مناسب محسوب میگردد. شارژ شدن دوباره این باتری میتواند در مدت ۲ ساعت از صفر تا ۱۰۰ درصد انجام بپذیرد. البته بهتر است این موضوع را بدانید که این باتری غیرقابل تعویض بوده و شما به آن دسترسی نخواهید داشت.
اسپیکر
دو عدد اسپیکر به طور استریو در بخش زیرین ذنبوک فلیپ UX360 حضور دارد که صدای قابل قبولی تولید میکند. قرارگیری بلندگو به صورتی است که با قرار دادن لپتاپ بر روی یک سطح صاف، کمی جلوی محفظههای خروجی صدا گرفته میشود که شاید موضوع چندان خوشایندی نباشد. اما به طور کلی حجم و کیفیت صدای تولید شده مناسب است. در میان پورتها هم فقط یک وردودی هدفون دیده میشود و خبری از ورودی برای میکروفون نیست.
قیمت
شما میتوانید این لپتاپ را در کانفیگهای متعددی با پردازنده ضعیفتر و یا حافظه رم کمتر خریداری کنید که هر کدام با قیمتهای متفاوتی در بازار حضور دارند. مدل موجود که امروز به بررسی آن پرداختیم ذنبوک فلیپ UX360c بوده که با قیمتی بالاتر از ۶ میلیون تومان در بازار برای فروش عرضه میشود.
جمع بندی
به طور کلی ایسوس ذنبوک فلیپ را میتوان برای افرادی که به دنبال یک لپتاپ برای کارهای روزمرهشان هستند، معرفی کرد. با حضور پردازنده قدرتمند و به روز، اجرای برنامههای مختلف به راحتی هرچه تمام صورت میگیرد. تا شدن ۳۶۰ درجهای صفحه نمایش، کار کردن را بسیار لذتبخشتر میکند و میتوانید به راحتی از آن به عنوان یک تبلت پرقدرت استفاده کنید. وزن بینهایت سبک و ضخامت کم آن باعث میشود تا بهراحتی هرچه تمام آن را حمل کرده و همراه خود داشته باشید. شاید قیمت گذاری این دستگاه با توجه به مشخصات سختافزاری آنچنان مناسب نباشد، اما باید بدانید که با یک محصول نوآور و متفاوت سر و کار خواهید داشت.
مرسی عالی بود
چند بار کامنت زدم سایتتون ای تی شما میخواین اخبار ای تی رو بدین حداقل یکم املاتون رو قوی کن ذن فون نه زن فون براتون متاسفم
عزیز طبق گفتههای خود ایسوس و کمپینی که به همین منظور به راه انداختن ذنفون درسته
در ضمن این مطلب در رابطه با ذنبوک هست و با ذنفون خیلی فرق داره
شاد باشید