رییس Nokia Technologies این شرکت را ترک کرد تا به دنبال فرصت‌های جدید باشد

نوکیا امروز اعلام کرد که رییس بخش Nokia Technologies که قرار بود دوباره این شرکت را به بازار محصولات مصرفی الکترونیکی برگرداند، نوکیا را ترک می‌کند. رمزی هایداموس، رییس Nokia Technologies که در سیلیکون ولی قرار دارد، فردا این پست را ترک می‌کند، ولی تا آخر سپتامبر با این شرکت خواهد بود که به دوران گذار کمک کند.

این شرکت اعلام کرده که برد رودریگز تا پیداشدن فرد مناسب به عنوان رییس موقتی شرکت منصوب خواهد شد. رجیو سوری، رییس و مدیر عامل نوکیا می‌گوید:

رمزی بنیادهای مهمی در Nokia Technologies ایجاد کرده است. من برای رمزی آرزوی خوبی دارم و مطمئنم که Nokia Technologies با بنیادهای محکمی که دارد، بدون از دست دادن چیزی به راه خود ادامه می‌دهد.

Nokia Technologies یک استارتاپ است که در مجموعه نوکیا قرار دارد. این شرکت دو سال پیش با هدف برگرداندن نوکیا به بازار الکترونیک مصرفی تاسیس شد. ۳۰ هزار پتنت نوکیا به این واحد اختصاص داده شده که درآمد ۸۰۰ میلیون دلاری نصیب آن می‌کند. ۸۰۰ کارمند که بیشتر مهندس هستند در این مجموعه کار می‌کنند. هایداموس نیز قبل از کار در این شرکت، در Dolby Laboratories مشغول به کار بوده و مدیریت لایسنس پتنت‌ها را به عهده داشته است.

رمزی هایداموس در مدت دو سالی که این مجموعه را رهبری می‌کرد، تجارت رسانه دیجیتال این شرکت را ایجاد کرد و سپس آن را گسترش داد و اولین محصول آن یعنی دوربین واقعیت مجازی اوزو (OZO) را البته با قیمت گزاف ۶۰ هزار دلاری عرضه کرد. البته به دلیل استقبال کم به خاطر قیمت بالا، اوزو اکنون با قیمت ۴۵ هزار دلار عرضه می‌شود. سپس یک گروه سلامت دیجیتال تاسیس کرد و شرکت فرانسوی Withings را به مبلغ ۱۹۲ میلیون دلار خریداری کرد.

رمزی هایداموس همچنین رییس بخش لایسنس پتنت‌های نوکیا و لایسنس برند نوکیا به HMD بود. HMD قصد دارد تا تبلت‌ها و اسمارت‌فون‌هایی با برند نوکیا به بازار عرضه کند. البته این معامله کمی پیچیده است. HMD از نوکیا و Nokia Technologies جداست، اما یکی از مدیران سابق نوکیا، آن را مدیریت می‌کند. HMD قراردادی با نوکیا و مایکروسافت برای تولید اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌هایی با برند نوکیا دارد، اما نوکیا و مایکروسافت هیچ دخالتی در تولید، توزیع، تبلیغات و بازاریابی این محصولات نخواهند داشت.

معامله دوم با سامسونگ بود. بر اساس قراردادی که سامسونگ با نوکیا دارد، این کمپانی کره‌ای می‌تواند از پتنت‌های نوکیا در محصولات آینده خود استفاده کند. این معامله بر خلاف معامله قبلی، اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب کرد. قرارداد پیشین، چندان به نفع نوکیا نبود و به همین دلیل سرمایه‌گذاران خوشنود نبودند. قرارداد با سامسونگ، اولین قرارداد پس از فروش نوکیا به مایکروسافت در سال ۲۰۱۴ بود. این معامله، راه را برای بستن قرادادهایی با دیگر شرکت‌های تکنولوژی همانند اپل، هواوی و کوالکام باز می‌کند. همچنین این را هم بدانید که این قراردادها تا سال‌ها ادامه خواهند داشت.

Nokia Technologies که تنها دارایی مهم آن، پتنت‌هایی است که این شرکت در زمان اوج خود داشته است، کمتر از دو درصد درآمد نوکیا را به خود اختصاص می‌دهد، اما ۱۴ درصد سود از این واحد حاصل می‌شود. درآمد Nokia Technologies در نیمه اول سال ۲۰۱۶ به ۳۹۱ میلیون یورو می‌رسد.

هایداموس دلایل خود را برای ترک شرکت نگفته است. هایداموس می‌گوید:

چیزی که زمانی مجموع برخی از دارایی‌ها بود، اکنون به یک گروه متمرکز، در حال رشد و سودآور تبدیل شده است. با توجه به این پیشرفت، حال زمان مناسبی برای من است تا بتوانم علاقه خود برای ایجاد و دگرگون‌کردن شرکت‌ها را دنبال کنم. من به آنچه در Nokia Technologies رسیده‌ایم، افتخار می‌کنم و امیدوارم که به رشد و شکوفایی خود ادامه دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH