بیشتر کاربران اندروید بر این عقیده هستند که دسترسی به فایلهای سیستمی و انجام شخصیسازیهای بیشتر در این سیستم عامل، تنها با روت کردن گوشی امکان پذیر است. کاملا موافقیم که با روت کردن دستگاه، به دنیایی از امکانات و تواناییها دسترسی خواهید داشت. اما در این آموزش میخواهیم به شما چند قابلیت مهم را که شاید فکر کنید انجام دادنشان نیاز به دسترسی روت دارند، معرفی کنیم.
از راه دور موبایل اندرویدیتان را قفل کنید
هیچ چیزی بدتر از گم کردن و دزدیده شدن تلفنهمراه نیست. آن هم زمانی که اطلاعات شخصی زیادی بر روی آن داشته باشید. اما در اندروید قابلیت خاصی وجود دارد که این نگرانیها را از بین برده است. توسط این ویژگی شما قادر خواهید بود از راه دور و بدون هیچ برنامه خاصی تلفن اندرویدیتان را قفل کرده و یا رمز آن را عوض کنید. همچنین حالتی هم وجود داشته که توسط آن قادر خواهید بود تمامی اطلاعات گوشی را بدون هیچ اعلانی، به سرعت پاک کنید. برای فعال سازی این قابلیت میتوانید وارد منوی تنظیمات شده و از آنجا Android Device Manager را فعال کنید.
تنظیمات امنیتی را توسعه دهید
قابلیت جالبی در اندروید وجود دارد که سطح امنیتی دستگاه را توسعه میبخشد. با این ویژگی شما میتوانید برنامهای را تنظیم کنید که تلفنهمراهتان در مکانهای مطمئنی که شما انتخاب میکنید، از شما درخواست رمز عبور نکند و یا مکانی را انتخاب کنید که با قرارگیری گوشی در آنجا از شما رمز عبور پرسیده شود. بعنوان مثال شما خانه را بعنوان یکی از مکانهای مطمئن گذاشتهاید. در این حالت هنگامی که در خانه هستید بدون پرسیده شدن رمز میتوانید از دستگاه خود استفاده کنید. اما زمانی که گوشی را به بیرون از منزل میبرید، درخواست رمز عبور بر روی گوشی نمایان میگردد. برای فعال کردن این قابلیت شما میتوانید در منوی تنظیمات در بخش امنیت وارد Smart Lock شده و در آن قسمت Trusted location را انتخاب کنید.
مکالمات تلفنی را ضبط کنید
آیا تا به حال به فکر ضبط کردن مکالمات و یا کنفرانسهای تلفنی خود بودهاید؟! برنامههای مختلفی در این زمینه برای اندروید وجود داشته که استفاده از آنها نیاز به دسترسی روت دارند. اما اپلیکیشن Automatic Call Recorder بدون نیاز به دسترسی روت میتواند تمامی مکالمات تلفنی شما را با کیفیتی بسیار مناسب ضبط میکند و امکانت زیادی را نیز در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید به راحتی این اپ را از گوگل پلی دانلود و نصب کنید.
لینوکس را بر روی موبایل اندرویدی خود نصب کنید
نصب کردن سیستم عاملهای دسکتاپی مانند لینوکس بر روی تلفنهای همراه اندرویدی نیاز به مهارت زیادی در زمینه هک دارد. اما با این آموزش شما قادر خواهید بود به راحتی سیستمعامل لینوکس را بر روی موبایلتان نصب کنید. برنامهای با نام Debian در گوگل پلی وجود داشته که بدون دسترسی روت به شما امکان میدهد تا صفحه لینوکس را بر روی اندروید بالا بیاورید. این اپلیکیشن را میتوانید به صورت رایگان از گوگل پلی دانلود و نصب کنید.
از فلاش LED بعنوان حسگر ضربان قلب استفاده کنید
اگر سنسور ضربان قلب بر روی دستگاه اندرویدیتان وجود ندارد شما میتوانید توسط فلاش LED موجود، آن را بسازید. نحوه کار حسگرهای ضربان قلب مانند فلاشهای LED بوده که با انداختن نور بر روی پوست میتوانند به تعداد ضربان قلب پی ببرند. تنها چیزی که برای این فرآیند نیاز دارید یک اپلیکیشن در این زمینه است. Instant Heart Rate یکی از این برنامههاست که به صورت رایگان در گوگل پلی موجود بوده و بدون نیاز به دسترسی روت میتواند ضربان قلب شما را محاسبه کند.
از نوار Navigation به عنوان میانبر استفاده کنید
از نوار Navigation علاوه بر وظیفه اصلی خودش، میتوان به عنوان میانبر برای دسترسی به بخشهای مختلف گوشی استفاده کرد. بعنوان مثال با دو بار ضربه زدن به کلید Home برنامه دوربین را باز کنید و یا با نگهداشتن دست بر روی Back برنامه آلارم را فراخوانی کنید. یکی از بهترین برنامهها در این زمینه This ancient-looking نام داشته که به راحتی از گوگل پلی به صورت رایگان قابل دانلود بوده و نیاز به دسترسی روت هم ندارد.
ظاهر کلی گوشی اندرویدی خودتان را تغییر دهید
شما میتوانید با نصب برنامههای متعددی که با نام لانچر شناخته میشوند، ظاهر کلی اندروید را تغییر دهید. این برنامهها با امکاناتی فراوان برای شخصیسازی بخشهای مختلف دستگاه بسیار کاربردی خواهند بود. تعداد زیادی از این اپلیکیشنهای لانچر در بازاریهای اندرویدی یافت میشوند که معمولا رایگان و بدون نیاز به دسترسی روت هستند.
خسته نباشید
ممنون از اطلاعات خوبتون