بیایید فرض کنیم که پس از مدتها صرفهجویی در خرج و مخارج خود، بتوانیم حدود دو میلیون تومان پسانداز کنیم و حالا آن را در جیب خود گذاشتهایم و میخواهیم به یک مغازه برویم و یک گوشی برای خود خریداری کنیم. ما یک نوع گوشی میخواهیم که تا ۲ یا ۳ سال آینده و یا حتی بیشتر هم مناسب باشد. در ادامه ماجرا با ما همراه باشید تا انتخابهای پیش رو را بررسی کنیم.
انتخابهای ما به دو دستگاه محدود میشود! یکی پرچمدار جدید کمپانی کالیفرنیایی اپل یعنی نسخهی ۳۲ گیگابایتی آیفون ۷ (iPhone 7) که چیزی حدود ۶۴۹ دلار (حدود ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان) برای ما آب خواهد خورد و در طرف مقابل دردانه کمپانی گوگل یعنی نسخه ۳۲ گیگابایتی گوگل پیکسل (Google Pixel) است که با همین قیمت حضور دارد.
در این لحظه با پولی که در دست داریم، کدامیک را انتخاب کنیم بهتر است؟ طراحی به کنار ولی با وجود سیستمعامل، اکوسیستم و مشخصات متفاوت، کدام گزینه میتواند در طولانیمدت برای ما بهصرفهتر باشد؟ میدانیم کمپانی اپل حدود ۴ سال آینده ما را آپدیت نگاه خواهد داشت و مطمئن هستیم گوشی ما با نسخههای آینده برنامهها و ویژگیهای جدید آنها کاملا سازگار خواهد بود. این بدان معنی است که ما هیچ یک از ویژگیهای خاص اپلیکیشنهای جدید آی.او.اس (iOS) را در چند سال آینده از دست نخواهیم داد، حتی اگر یک آدمِ ارزانخر باشیم!
خب حالا وضعیت محصول کمپانی گوگل چگونه خواهد بود؟ آنها هم برای مشتریانی که گوشی مناسب برای چند سال میخواهند، تدابیری را اندیشیدهاند، چون خریدارانِ دو دردانه جدید کمپانی جدید گوگل، یعنی گوگل پیکسل (Google Pixel) و پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL) تا دو سال ارتقاهای سیستمعامل و ۳ سال بهروزرسانیهای امنیتی را دریافت خواهند کرد. معلوم است که پرچمهای گوگل در این زمینه بالا هست. باید به این نکته هم توجه کرد که اگر این گوشیها تا دو سال بتوانند بهخوبی از پسِ نسخههای جدید اندروید هم بربیایند، ولی بیگ جی (Big G منظور گوگل است) به من اجازه نخواهد داد که بدون خرید دستگاه جدید از نرمافزارهای چند سال آینده با ویژگیهای جدید سیستم عامل اندروید استفاده کنم (بله حقیقت تلخ است).
من دارم دقیقا همان هزینه آیفون۷ را پرداخت میکنم ولی چرا نمیتوانم بر روی گوشی خود برای استفاده از نرمافزار سالهای آینده حساب باز کنم؟
به عنوان یک مشتری واقعا این وضعیت برای من خوشایند نیست و این اوضاع به هیچوجه هم به نفع گوگل نخواهد بود. این همان سیاستی است که بسیاری از تولیدکنندگان محصولاتِ اندرویدی در پیش گرفتهاند و بر طبق آن کشتیهای تجارتی خود را هدایت میکنند. حالا که گوگل دوباره به عرصه تولیدکنندگی گوشیهای اندرویدی وارد شده است، فرض کنید که اگر برخی ویژگیهای گسترشیافته را به پرچمدارانِ جدید خود اضافه میکرد، مانند محصولات اپل چه اتفاقی میافتاد؟ (حتما این تحول بهعنوان یک انقلاب محسوب میشد).
فقط فرض کنید که گوگل پیکسل (Google Pixel) و پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL) در بهروزرسانیها مانند آیفون باشند، خرید آنها چقدر بهصرفهتر خواهد بود؟ این تغییر رویه، پرچم گوگل را در بازار موبایلها بالاتر خواهد برد.
صحبت از کاربران نکسوس (Nexus) شد، من بهشخصه بسیار خشمگین خواهم شد با ارتقای آینده اندروید و ویژگی های خاص نرم افزارهای جدید، چیزی عاید این کاربران نشود و آنها مجبور باشند که تن به خرید گوگل پیکسل (Google Pixel) و پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL) دهند. شما ممکن است با خود بگویید که “نه ممکن نیست همچنین اتفاقی بیفتد” ولی نگاهی به ویژگیهای اختصاصی پیکسل در اندروید نسخهی ۷.۱ بیندازید تا حساب کار دستتان بیاید و خود را جای خریداری قرار دهید که گوشیهای نکسوس را در روزهای اول با بالاترین قیمت خریداری کرده است و نمیتواند از ویژگیهای جدید پیکسل بهره ببرد.
من به شخصه از چنین سیاستی خوشم نمیآید و مطمئنم که فقط من تنها نیستم که همچین نظری دارم!
منبع: Phonearena
رابط کاربری مسخره پیکسل رو با رابط کاربری عالی ios مقایسه می کنند .
واقعا پیکسل یک دهم قیمت ایفون هم نمیرزد !