گوگل بالاخره از نظر دوربین از دیگر سازندگان جلو افتاد. این گفته، چیزی است که بسیاری فکر نمیکردند که حتی امکان اتفاق افتادن داشته باشد. از نظر دوربین، محصولات سختافزاری گوگل مانند گوشیهای نکسوس، هیچ گاه بهترین در بازار نبودند. هر سال، گوگل از گوشی جدید نکسوس رونمایی میکرد که گرچه دوربین بهتری نسبت به مدل پیشین داشتند، اما هیچ گاه بهترین دوربین را نداشتند. اما امسال با رونمایی از پیکسل و پیکسل XL، همه چیز تغییر کرد و گوگل به شاگرد اول دپارتمان عکاسی تبدیل شد. این بهترین بودن از نظر دوربین، تنها مدیون سختافزار و لنزهای بهتر نیست، بلکه نرمافزار دوربین نیز نقشی اساسی دارد. معجزه واقعی در پس پرده اتفاق میافتد.
گوگل پیکسل و پیکسل XL دارای امکانانی از نظر نرمافزاری هستند که به منظور افزایش و بهبود تجربه کاربر در استفاده از دوربین تعبیه شدهاند. بنظر میرسد که بدون این امکانات نرمافزاری، دوربین این دو پرچمدار نمیتوانست بهترین باشد. اولین مورد این است که نرم افزار دوربین هر دو گوشی، اتوماتیک و هوشمند است. زمانی که پیکسل را بر میدارید و عکس میگیرید، دوربین بدون هیچ زحمتی و سریع باز میشود. سرعت خوب است، اما ویژگی اصلی را شاید بتوان HDR+ دانست که گوگل آن را به صورت پیش فرض فعال کرده است.
ستاره اصلی بازی HDR+ است. این فناوری قبل از اینکه دکمه دوربین را بفشارید، چند عکس میگیرد. این کار، این امکان را به شما میدهد که بتوانید بهترین عکس را داشته باشید. البته واضح است که همه تصاویر عالی نخواهند بود، اما این فناوری به شما کمک میکند تا عکسهای بهتری بگیرید. سوالی که مطرح میشود این است که دکمه دوربین یا گرفتن عکس، چه کاری انجام میدهد. دکمه شاتر باعث میشود که تصویر مورد نظر را انتخاب و ذخیره کنید. دیگر زمانی که دکمه را میفشارید، تصویری گرفته نمیشود.
اعمال دیگری که فناوری HDR+ را از HDR متمایز میسازد، این است که در این فناوری چندین عکس با هم ترکیب میشوند که همه در نوردهی کم گرفته شدهاند، اما در HDR، چند عکس ترکیب شده، در نوردهی کم، متوسط و زیاد گرفته میشوند. استدلال گوگل این است که در نور کم، گرفتن چند عکس در نوردهی کم، نتیجه بهتری دارد. نرمافزار گوگل در از بین بردن نویز به خوبی عمل میکند و این باعث میشود که رنگها به خوبی نشان داده شوند، که این نیز خود به افزایش عمق و وضوح تصویر در نورهای کم میانجامد. البته نرمافزار برای حفط بافت عکس، کمی از نویزها را حذف نمیکند. در هر زمانی قادر خواهید بود تا HDR+ را غیر فعال کنید، چون همانطور هم که قبلا گفته شد، این ویژگی به صورت پیشفرض فعال است. همچنین شما میتوانید به طور دستی، نوردهی دوربین را کنترل و تنظیم کنید.
گرچه گوشیهای پیکسل، لرزشگیر اپتیکی ندارند، اما لرزشگیر الکترونیکی دارند، که به شما کمک میکند تا تصاویر بهتری داشته باشید. البته گوگل معتقد است که با وجود فناوری HDR+، نیازی به لرزشگیر اپتیکال نیست. چون این فناوری چندین عکس را با هم ترکیب میکند، پس نیازی به لرزشگیر اپتیکی نیست. لرزشگیر اپیتکی در زمانهای نوردهی زیاد کاربرد دارد. این بدان معنا نیست که دوربین پیکسل همیشه در رقابت با گوشیهای بهرهمند از لرزشگیر اپتیکال پیروز میشود، بلکه فناوری HDR+ به گوگل اجازه داده که بدون لرزشگیر اپتیکال به کیفیت خوبی از عکاسی برسد. فناوریهای دیگری نیز در این دوربینها وجود دارد. حالت پانوراما که به شما اجازه میدهد عکسهای گسترده بگیرید. Photo Sphere و Lens Blur نیز برگشتهاند. حالت حرکت آهسته به شما اجازه میدهد که ویدئوهایی با ۱۲۰ فریم بر ثانیه در کیفیت ۱۰۸۰p و یا ۲۴۰ فریم بر ثانیه در کیفیت ۷۲۰p بگیرید. گرچه ۷۲۰p رزولوشن بالایی نیست، اما قابلیت تصویربرداری با ۲۴۰ فریم بر ثانیه در کمتر محصولی پیدا میشود، البته اگر قصد استفاده از آن را داشته باشید.
ویژگیهای کوچک دیگری نیز وجود دارد که استفاده از دوربینهای پیکسل را لذتبخشتر میکند. شما میتوانید با دو بار فشردن دکمه پاور، دوربین را فعال کنید. دوربینهای گوشیهای پیکسل افکتها و حالتهای زیادی ندارند، اما استفاده از تکنولوژیهای مفید باعث میشود که گوگل قدمی از دیگر سازندگان جلو باشد. البته سلیقه هر فرد متفاوت است و نمیتوان کسی را مجبور به استفاده از چیزی کرد، اما گوگل توانسته با افزودن این تکنولوژیها، دوربین اسمارتفونها را تا حد ممکن بهبود داده و بیشترین امتیاز را برای دوربین اسمارتفون از آن خود کند. دیگر سازندگان نیز ساکت نخواهند نشست و سعی در بهبود دوربین گوشیهای خود خواهند داشت و این باعث میشود که کاربران برنده واقعی این بازی باشند.