شاید کمتر کسی را از علاقهمندان به دنیای فناوری بتوان پیدا کرد که از ماجرای گلکسی نوت ۷ و آتش گرفتن آن خبر نداشته باشد؛ امری که سبب شد تا کمپانی بزرگ کرهای، یکی از تلخترین دوران خودش را بهخاطر یکی از محبوبترین کالاهایش بگذراند و خسارتی میلیارد دلاری از این بابت متحمل شود.
ظاهرا سیاست پریدن از نوت ۵ به نوت ۷ برای سامسونگ خوش یُمن نبوده و محصولی که میبایست نام گلکسی نوت ۶ را پیدا میکرد، با یدک کشیدن عدد ۷، نحسی زیادی را برای سازندهاش به بار آورد. در اینجا میخواهیم به ۷ دلیلی نگاه کنیم که این محصول محبوب و پرطرفدار را به سختی بر زمین زد.
۱- باتری
بیتردید بزرگترین و اصلیترین دلیل شکست برای سامسونگ گلکسی نوت ۷، باتری آن بود که سبب شد تا دستگاههای زیادی دچار مشکلاتی از قبیل داغی زیادی، خراب شدن و نهایتا انفجار شده و زنگ خطر را برای این کمپانی به صدا در بیاورد. تغییرات گسترده در بخش مدیریتی سامسونگ، همگی حاصل همین باتریهای چند گرمی بود که شاید تنها درصد کوچکی از آنها بهدرستی کار نکردند، اما همین میزان کافی بود تا نوت ۷ تبدیل به تراژیکترین تلفن همراه تاریخ شود.
۲- فروش بالا
شاید تعجب کنید که این عامل چگونه سبب زمین زدن نوت ۷ شد. اما واقعیت اینجاست که فروش چندین میلیون دستگاه گلکسی نوت ۷ تنها در عرض چند روز، بهواسطه محبوبیت و تبلیغات گسترده، باعث شد تا پس از وقوع مشکلات باتری، با توجه به تعداد زیادتر در بازار، این معضل بسیار پررنگتر دیده شود و از سوی دیگر، کار حل مشکل را برای سازنده دشوارتر کند. شاید اگر به جای ۲.۵ میلیون گوشی فروخته شده تنها ۲۵۰ هزار عدد نوت ۷ خریداری شده بود، کار به این جاهای باریک نمیکشید!
۳- نوشدارو پس از مرگ سهراب
سامسونگ زمانی تصمیم به فراخوان عمومی برای گوشیهایش گرفت که به اعتقاد بسیاری، دیگر دیر شده بود. بالای ۲ میلیون گوشی در دست کاربرانی در اقصی نقاط دنیا وجود داشت و بهطور حتم دادن اطلاعیه برای چنین حجم گستردهای، به این راحتیها امکان پذیر نیست. شاید برخی از کاربران متوجه آن نشوند، بعضی بهسادگی از کنارش بگذرند و عدهای هم به علت علاقه وافر به موبایلشان، حاضر به تعویضش نبوده و ریسک داشتنش را به جان بخرند. اگرچه، وقتی گوشی آنها دچار مشکل شود، بهطور حتم آن را در بوق و کرنا کرده و بر طبل آتش گرفتنش خواهند کوبید!
۴- جایگزین بد
با تمام مشکلاتی که وجود داشت، سامسونگ عزمش را برای جایگزینی هرچه سریعتر محصولات جزم کرد. کار تولید گوشیهای جدید با باتریهای تازه آغاز شده و دسته دسته از خریداران برای داشتن نوتهای جدید صف کشیدند. اما شاید تنها مدت کوتاهی لازم بود تا خبری از انفجار همین گلکسی نوتهای جدید بهگوش برسد. بیتردید درصد این انفجارها بسیار کمتر بوده و حتی میتوان آن را در قیاس با سایر تلفنهای همراه، نرمال طبیعی کرد. اما اینجا صحبت از نوت ۷ است، پس حتی یک انفجار ترقه به اندازه بمب اتم صدا خواهد کرد و همین جایگزینهای بد سبب شد تا سازنده، بهصورت رسمی بازنشسته شدن زود هنگام گلکسی نوت ۷ را اعلام کند.
۵- هجمه تبلیغاتی رقبا
بالاخره وقتی شما در تبلیغات خودتان، به سایرین طعنه میزنید، رقبای زیادی دارید و بارها و بارها به دادگاههای مختلف برای اثبات حق خودتان و یا دفاع در برابر شاکیتان میروید، پس بایستی انتظار داشته باشید که همین رقبا، چنین فرصتی را غنیمت شمرده و با انواع و اقسام روشها، انفجارهای گوشیها را بزرگتر کرده و بر فاجعهآمیز بودن آن تاکید کنند. شاید اگر بهجای سامسونگ، نام شرکت دیگری در پشت گلکسی نوت ۷ قرار میگرفت، تا این حد برای رقبایش حساسیت برانگیز نبوده و آن را به عنوان چاشنی انفجاری در بازی GTA استفاده نمیکردند!
۶- ایجاد ترس و محدودیت
برای نخستین بار، برخی شرکتهای هواپیمایی آمریکایی از مسافران خودشان خواستند که اگر گوشی گلکسی نوت ۷ دارند، آن را در طول پرواز خاموش نگاه داشته و پس از پایان مسافرت، تلفن همراهشان را روشن کنند. اما این اطلاعیهها خیلی سریع پخش شد و به اکثر ایرلاینهای جهان رسید. حتی پروازهای امارات و فلای دبی نیز تابلوهایی بدین منظور نصب کرده و همین امر سبب شد تا بسیاری نه تنها نسبت به این گوشی، بلکه در برابر کاربرانش نیز دچار ترس شوند و در مقابل آنها موضع بگیرند، درست مثل فردی که اسلحهای در دست داشته و سایرین دوست ندارند که به وی نزدیک شوند. البته پس از آنکه یکی از همین گوشیها در حالت خاموش نیز دچار دود گرفتگی شد و یک هواپیما را بهخاطرش تخلیه کردند، بسیاری از ایرلاینها ورود خاموش آن را نیز قدغن کردند تا نوت ۷ فرق چندانی با یک اسلحه گرم نداشته باشد!
۷- همزمانی با عرضه آیفون ۷
سامسونگ، گلکسی نوت ۷ خود را در مرداد ماه معرفی کرده و خیلی سریع وارد بازار نمود. دلیل اصلی این امر، عدم مواجهه با آیفونهای شرکت اپل بود تا کسانی که هنوز تصمیم خودشان را برای خرید گوشی جدید نگرفتهاند، با مشاهده نوتهای تازه پیش از عرضه آیفون، به سراغ محصول سامسونگ بروند. اما این فاجعه درست زمانی اتفاق افتاد که اپل از گوشیهای جدیدش رونمایی کرد. حال کسانی که بر سر دو راهی قرار داشتند، چاره را بر داشتن یک آیفون ۷ پلاس دیدند و حتی برخی از افراد که زودتر اقدام به خرید نوت ۷ کرده بودند، از این کار خود پشیمان شده و درصدی از آنها نیز به سراغ کمپانی سیب نشان رفتند. در واقع همزمانی عرضه آیفون ۷ با رسوایی نوت ۷ سبب شد تا مزه این ناکامی برای کرهایها، تلختر جلوه کند.
به هر حال پرچم سامسونگ همیشه بالاست
به هر حال وقتی کمیت رو فدای کیفیت کنی یه جایی به مشکل میخوری…
برای شرکتهایی مثل سامسونگ که در سال هفت هشت محصول جور واجور فقط برای موندن در بورس گوشیها تولید میکنن، کمتر به فکر کیفیت اونها هستند.
هرچند شرکتهایی مثل سامسونگ، جنازهٔ گوشیهاشون شرف داره به شرکتهای بیهویت چینی…
من خیلی از این گوشی خوشم اومده بود و واقعن سامسونگ بدشانسی اورد که چنین بلایی سرش اومد وگرنه پرفروشترین گوشیش میشد . باقی برندها کلی خوشحال شدن