MSI یک کمپانی تایوانی تولیدکننده لپتاپ و قطعات جانبی است و در ایران بیش از هر چیز آن را به عنوان یک تولیدکننده مادربرد میشناسند. مدتی است که این کمپانی خوشنام علاقه خاصی به دنیای گیم پیدا کرده و سعی نموده محصولات تولیدیاش را با پسوند گیمینگ روانه بازار کند. همین گیمینگ بودن، وارد خط تولید لپتاپهای MSI نیز شده است. تایوانیها تمام توانایی خود را بهکار گرفتهاند تا لپتاپهای متفاوتی را روانه بازار کنند و در سری جدید محصولاتشان توجه ویژهای به وزن و ضخامت شده است. مدتی است که یکی از همین لپتاپهای خوش ساخت با نام GS43VR 6RE وارد آزمایشگاه آیتیرسان شده و به ما فرصتی دست داده تا از نزدیک با این غول تایوانی که با نام Phantom Pro نیز شناخته میشود، آشنا شویم. با ما و بررسی این محصول خاص همراه باشید.
طراحی و ظاهر
علاوه بر سختافزار قدرتمند یکی از ویژگیهای لپتاپهای گیمینگ، ظاهر خشن (بخوانید مردانه!) آنهاست. اما فانتوم پرو قصه امروز ما کمی هم ویژگیهای زنانه دارد! با اینکه ظاهر خشن لپتاپ حفظ شده اما ظرافت خاصی نیز در طراحی آن به چشم میخورد. هنگامی که برای نخستین بار این لپتاپ را دیدم، کمی جا خوردم! راستش را بخواهید اصلا انتظارش را نداشتم که یک محصول گیمینگ چنین ضخامتی داشته باشد. در واقع فانتوم پرو اگر از لپتاپهای معمولی بازار نازکتر نباشد، قطعا ضخیمتر هم نیست.
برای ساخت پشت نمایشگر و اطراف کیبورد دستگاه از آلومینیوم تراش خورده کمک گرفته شده و سایر بخشهای لپتاپ پلاستیکی است. پشت نمایشگر همچون اکثر لپتاپهای گیمینگ MSI صاف و یکدست نیست و نقش و نگارهایی را به خود میبیند که بیش از هر چیز دیگری شما را به یاد کاپوت خودروهای لوکس بازار میاندازد. البته منظور از آلومینیوم، یک لایه نازک است و فکر نکنید که واقعا با کاپوت یک خودرو طرف هستید! به دلیل همین نازک بودن بیش از حد، این قسمت با کمی فشار خم میشود و استحکام بالایی ندارد. اگر این بخش را به صورت افقی به سه قسمت مساوی تقسیم کنیم، در دو بخش اول چیزی برای نمایش وجود ندارد اما قسمت سوم و در بالاییترین بخش نامی از MSI و لوگوی Gaming Series به چشم میخورد. این لوگو که یک اژدهای خشمگین را در خود جای داده به رنگ قرمز است و با روشن شدن لپتاپ هم نورانی میشود و بیش از پیش خودنمایی میکند.
MSI سعی کرده تا در اطراف کیبورد نیز طرحهایی را پیاده کند تا این محصولش نیز ظاهری خشنتر به خودش بگیرد. بنابراین در این بخش نیز شاهد پستی و بلندیهایی هستیم. بهطور کلی بخش آلومینیومی فانتوم پرو بینهایت در جذب چربی انگشتان دست استعداد دارد و تقریبا همیشه باید همچون شاگرد شوفرها لنگ به دست بمانید و این اژدهای خشمیگن را تمیز کنید! بالای کیبورد و در سمت چپ شاهد کلید پاور دستگاه هستیم که ظاهر کاملا متفاوتی دارد و تا حدی نیز تقارن را در لپتاپ بههم زده است.
اطراف نمایشگر حاشیههای نسبتا زیادی دیده میشود که خب البته از یک اژدها چیزی جز این هم انتظار نمیرفت! اما راستش را بخواهید در ساخت این قسمت از پلاستیک نهچندان مرغوبی استفاده شده و آن ظرافت و کیفیت ساخت بالا را (حداقل در اینجا) شاهد نیستیم! تقریبا بدون هیچ دردسری میتوانید پلاستیک موجود در این قسمت را جدا کنید و دل و روده لپتاپ را ببینید!
برای باز کردن لپتاپ نیاز به کلید خاصی نیست و بدون مشکل و خیلی راحت میتوانید این کار را انجام دهید. نمایشگر توسط لولاهای باکیفیتی به بدنه متصل شده و این اطمینان را میدهد که در دراز مدت و پس از بارها باز و بسته شدن لپتاپ مشکلی برایش پیش نیاید.
وقتی صحبت از یک لپتاپ میشود، میبایست قابل حمل بودن آن در کانون توجه باشد. خوشبختانه MSI در فانتوم پرو به این ویژگی توجه داشته و لپتاپش را با ضخامتی در حدود ۲ سانتیمتر و وزن ۱.۸ کیلوگرمی روانه بازار کرده است. با اینکه چنین ویژگیهایی برای یک لپتاپ گیمینگ فوقالعاده به نظر میرسد اما فانتوم پرو در این بخش حرف اول را در بازار نمیزند چرا که پیشتر محصولاتی همچون Razer Blade با وزنی به مراتب کمتر وارد بازار شدهاند و مسلما توانایی حمل بیشتری هم دارند.
همیشه در محصولات گیمینگ MSI شاهد ترکیب رنگهای قرمز و مشکی بودهایم. فانتوم پرو نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست. بدنه دستگاه به رنگ مشکی است و باقی اجزا از لوگو گرفته تا نور پسزمینه کیبورد همگی به رنگ قرمز در آمدهاند تا زیبایی لپتاپ دو چندان شود.
اقلام همراه دستگاه
همراه با این لپتاپ گیمینگ، یک شارژر نسبتا بزرگ ۱۹.۵ ولت با شدت جریان ۹.۲۳ آمپر عرضه میشود که خب از جمله اقلام همراه تمامی لپتاپهای موجود در بازار است. علاوه بر دفترچههای راهنما و دستمال مخصوص، شاهد یک ماوس ساخت خود MSI نیز هستیم که اطلاعات خاصی در رابطه با آن در دسترس نیست. ظاهر ماوس بر خلاف چیزی که پیشتر در محصولات MSI دیده بودیم چندان متناسب با بدنه لپتاپ طراحی نشده و حتی ظاهر خشنی هم ندارد. البته خود ماوس از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و بر روی سطوح صاف و حتی شیشهای نیز خیلی خوب کار میکند.
بر خلاف اکثر لپتاپهای امروزی بازار، همراه با فانتوم پرو درایورهای آن عرضه شده است تا دیگر نیازی به دانلود آنها از وبسایت مربوطه نداشته باشید. باز خدا پدر و مادرش را بیامرزد چرا که با این سرعت فضایی (!) اینترنت در ایران دانلود درایورها پس از کار در معدن در رتبه دوم سختترین کارها قرار میگیرد. البته داستان این درایورها به همین جا ختم نمیشود و در ادامه بیشتر در رابطه با آن خواهید خواند…!
کیبورد و تاچپد
فانتوم پرو به یک کیبورد ۸۱ دکمهای مجهز است که توسط Steelseries ساخته شده است. به واسطه سایز دستگاه جایی برای قرارگیری کلیدهای NumPad در سمت راست باقی نمانده و شما از این کلیدهای به اصطلاح ماشین حسابی بینصیب میمانید. کلیدها نسبت به بدنه دستگاه ارتفاع چندان بالایی ندارند و خیلی قرص و محکم در بدنه جای خوش کردهاند. در مدلی که در اختیار ما بود، خبری از نقش بستن حروف پارسی بر روی کیبورد نبود. با اینکه کلیدها از طرح لبخندی برخوردار نیستند و صاف و تخت دیده میشوند اما تایپ با آنها لذت بخش است و از این بابت مشکلی نخواهید داشت. با توجه با گیمینگ بودن این محصول MSI سایز را بهانه نکرده تا دکمههای کیبورد را کوچک بسازد. به همین دلیل کلیدهای شیفت، فاصله، اینتر و… در اندازه ای قابل قبول به چشم میخورند که مسلما برای گیمرها خبری خوب خواهد بود.
در سمت راست کیبورد یک دکمه بکاسلش قرار گرفته که هرچه فکرش را کردم دلیل منطقی برای حضور آن در این قسمت پیدا نکردم! هنگام تایپ و کار با کیبورد بارها این کلید را با کلید ALT اشتباه گرفتم و همه اینها در حالی است که بکاسلش در همان جای همیشگی و بالای اینتر نیز وجود دارد!
این محصول همچون سایر لپتاپهای امروزی به نور پس زمینه برای کیبورد نیز مجهز است که البته به واسطه شیشهای نبودن اطراف کلیدها نور چندانی دیده نمیشود. این بکلایت به رنگ قرمز بوده و بر خلاف سایر محصولات MSI در رنگهای متنوعی هم دیده نمیشود و شما نمیتوانید آنرا به دلخواه شخصی سازی کنید.
درست در زیر این کیبورد، تاچپد فانتوم پرو به چشم میخورد. این تاچپد نسبت به بدنه، کمی تو رفتگی دارد و اطراف آن با رنگ قرمز دیده میشود تا ترکیب رنگی موجود در لپتاپ حفظ شود. تاچپد به صورت تمام لمسی قرار گرفته و در زیر آن بخشی جداگانه برای کلیدهای چپ و راست قرار نگرفته که این خود موجب میشود تا فضای بیشتری برای کار در اختیار داشته باشید.
به شخصه نتوانستم با این ترکپد ارتباط برقرار کنم! حرکت بر روی آن و حتی کلیک کردن نیز خیلی راحت صورت نمیگیرد و شاید خیلی زود قیدش را بزنید و به سراغ یک ماوس بروید. البته با توجه به کمبود پورتها در صورت اتصال ماوس رسما فقط یک پورت USB برایتان باقی خواهد ماند. ناگفته نماند که ترکپد نیز علاقه عجیبی به جذب چربی انگشتان دارد.
پورتها و اتصالات
از آنجایی که مهمترین مزیت لپتاپها توانایی حمل و نقل آنهاست، در نتیجه حداقل انتظارمان این است که با مجموعه کاملی از پورتها مواجه باشیم تا هنگام جابهجایی آن، دست به دامان لوازم جانبی جهت تکمیل پورتها نشویم. این موضوع در GS43VR آنطور که باید و شاید رعایت نشده است. در سمت چپ علاوه بر پورت شارژ، شاهد یک پورت USB 3.0 ، پورت Ethernet، کارت خوان و دو جک ۳.۵ میلیمتری برای هدفون و میکروفون هستیم.
در سمت راست نیز پورت HDMI 1.4، یک پورت USB 3.0 و یک پورت USB نوع C نیز دیده میشود که از فناوری تاندربولت ۳ نیز پشتیبانی میکند. بنابراین میتوانید تصویر ۴K را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه انتقال دهید. در بخش پشتی فانتوم پرو یک پورت Mini Display جا خوش کرده آن هم میتواند تصاویر ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را انتقال دهد در نتیجه شما میتوانید تصویر را بر روی ۳ نمایشگر (با نمایشگر خود لپتاپ) ببینید.
در اطراف محصول هرچه گشتیم خبری از درایو نوری نبود! تصورش را بکنید که یکی از بازیهای روز را از بازار خریدهاید و نمیتوانید آنرا بر روی لپتاپ چند میلیونی خود نصب کنید چرا که این محصول فاقد درایو نوری است! پس ظاهرا باید دست به دامان یک سیستم دیگر شوید و محتوای بازی را به یک هارد اکسترنال منتقل کنید و سپس بر روی فانتوم پرو خود نصب کنید! نکته جالب دیگر اینکه DVD مربوط به درایورهای این محصول همراه با آن عرضه میشود و سازنده فکرش را نکرده که خب حالا ما با این DVD چه باید بکنیم؟!
از طرفی با توجه به تاچپد نهچندان خوب، همیشه میبایست یک ماوس را به لپتاپ بزنید که خب یکی از پورتهای USB درگیر خواهد شد و لپتاپ شما رسما یک پورت USB خواهد داشت.
نمایشگر
GS43VR به یک نمایشگر ۱۴ اینچی Full HD مجهز شده و تراکم پیکسلی ۱۵۷ppi را ارایه میدهد. این نمایشگر که ساخت LG Philips است هنوز هم به میزان ۸۸ درصد از استاندارد sRGB پشتیبانی میکند. البته نسبت به نسلهای قبلی شاهد بهبودهایی در نحوه نمایش رنگها نیز هستیم. جالب است بدانید که این نمایشگر با همه مزایایش تنها میتواند ۲۸۸ نیت روشنایی داشته باشد که کمی کار با آن را در محیطهای خارجی مشکل میکند. البته باید بگوییم که به واسطه روکش ماتی که بر روی صفحه کشیده شده میزان رفلکس نمایشگر تا حد بسیار زیادی کاهش یافته و دیگر هنگام کار با دستگاه در و دیوار اتاق را در آن نخواهید دید.
MSI با قابلیتهای نرمافزاری خاصی سعی کرده تا نواقص این نمایشگر را رفع کند. یکی از همین نرمافزارها True Color نام دارد. با این برنامه شما میتوانید نحوه نمایش رنگها را متناسب با سلیقه خود تغییر دهید. چندین حالت پیشفرض همچون حالت بازی، طراحی، انجام امور روزانه، کاهش نور آبی و یا تماشای ویدیو نیز برای آن در نظر گرفته شده که با فشردن کلید فانکشن به همراه A میتوانید دسترسی سریعی به آنها داشته باشید.
به طور کلی در نگاه از زوایا مشکلی با فانتوم پرو نخواهید داشت و میتوان گفت که این نمایشگر برای گیم مناسب است اما اگر قصد دارید که در کنار بازی از نرمافزارهای طراحی همچون فتوشاپ استفاده کنید، توصیه میکنم که به سراغ محصول دیگری بروید.
سخت افزار
وقتی به یک لپتاپ لقب گیمینگ را میدهند، اینکه از آن یک سخت افزار قدرتمند را بخواهیم انتظار بیجایی نیست. MSI نیز بهترین سخت افزار ممکن را برای این مدل در نظر گرفته است. Intel Core i7 6700HQ با چهار هسته پردازشی به عنوان مغز متفکر اژدهای خشمگین MSI انتخاب شده است. فرکانس هستههای این پردازنده قدرتمند که با فناوری ۱۴ نانومتری ساخته شده در حالت پایه بر روی ۲.۶ گیگاهرتز قرار گرفتهاند که هنگام پردازشهای سنگین در حالت توربو قرار میگیرند و آنوقت است که سرعتشان تا ۳.۵ گیگاهرتز ناقابل افزایش مییابد. این چهار هسته در کنار پردازنده گرافیکیIntel HD Graphics 530 جای خوش کردهاند که البته در یک لپتاپ گیمینگ شاید هیچوقت نیازی به استفاده از آن نباشد. از جمله دیگر قابلیتهای ویژه این پردازنده میتوان به پشتیبانی از ۶۴ گیگابایت رم اشاره داشت که در نوع خود فوقالعاده است. ناگفته نماند که این پردازنده به کش L3 شش مگابایتی نیز مجهز است.
فانتوم پرو یکی از نخستین محصولات بازار بوده که به کارت گرافیک سری پاسکال مجهز است. پیشتر به دلیل مشکلاتی خاص همچون کمبود فضا و عدم توانایی در خنک کردن کارتهای گرافیک، آنها را با پسوند m راهی بازار میکردند که نسبت به نسخه دسکتاپ قدرت پردازشی بسیار کمتری داشت. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی دیگر مشکل خاصی بر سر راه سازندگان نیست و تقریبا کارتگرافیکهای سری موبایل و دسکتاپ یکی شدهاند.
اژدهای ۱۴ اینچی قصه امروز ما به کارت گرافیک GTX 1060 مجهز شده و میتواند بدون هیچ مشکلی تمامی بازیهای روز دنیا را اجرا کند. تنها تفاوت این سری با نسخه دسکتاپ در ۱۰۰ مگاهرتز فرکانس کمتر هستههای پردازشی است که آن هم تنها به دلیل سایز ۱۴ اینچی فانتوم پرو است. به لطف این کارت گرافیک خاص حالا لپتاپ MSI از واقعیت مجازی نیز پشتیبانی میکند و میتوانید عینکهای واقعیت مجازی بازار را به این محصول متصل کنید و لذتش را ببرید.
به این مجموعه سخت افزاری قدرتمند ۱۶ گیگابایت (۲ ماژول ۸ گیگابایتی DDR4) حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت SSD را نیز اضافه کنید تا زبانه کشیدن آتش از دهان این اژدهای خشمگین را ببینید. با اینکه SSD قرار گرفته بر روی این لپتاپ بسیار سریعتر از SSDهای موجود در بازار است، اما برای آنکه با مشکل ذخیره سازی مواجه نشوید، کمپانی سازنده یک هارد ۱ ترابایتی را نیز بر روی این لپتاپ قرار داده تا رسما حجت را بر او (و شما!) تمام کند.
پس از این قدرتنماییها تصمیم گرفتیم تا این محصول را با سایر رقبا در بنچمارکها مقایسه کنیم که حاصل کار را در زیر مشاهده میکنید:
MSI برای این مدل از قابلیتهای ویژه و اختصاصی خودش نیز بهره گرفته تا راحتی را برای کاربرانش به ارمغان آورد. در همین راستا شما میتوانید میزان انرژی و قدرت دستگاه را تنظیم کنید. در صورتی که وضعیت را بر روی حالت Eco تنظیم کنید، لپتاپ اجازه افزایش قدرت را ندارد و دمای آن نیز بالا نخواهد رفت. اگر قصد استفاده از حالت Sport را داشته باشید در واقع اجازه دادهاید که لپتاپ از حداکثر قدرت گرافیکی و پردازشی خودش استفاده کند. حالتی دیگر با نام Comfort برای آن در نظر گرفته شده که وضعیت دستگاه را در حالت متعادل نگه میدارد. برای تعیین وضعیت نیز نیازی نیست که شاخ غول بشکنید و این کار در هر جایی و با استفاده از کلیدهای ترکیبی فانکشن و F1 قابل انجام است.
توانایی اجرای بازیها
با توجه به قدرت سختافزاری بالای این مدل و همچنین به دوش کشیدن نامی همچون گیمینگ، تصمیم گرفتیم تا دو بازی گرافیکی را بر روی آن به اجرا درآوریم و اژدهای خشمگین MSI را به چالش بکشیم. در مرحله نخست به سراغ GTA V رفتیم و مشغول بازی با لپتاپ شدیم. در ابتدا همه چیز خیلی خوب بود اما با بالا رفتن هیجان بازی، دمای دستگاه نیز بالا میرفت. بیشترین دما در بخش بالایی و در واقع کمی بالاتر از کلید F10 احساس میشد اما هیچگاه شاهد لگ و یا افت فریم نبودیم. با توجه به فنها و تکنولوژیهایی که برای خنکسازی این مدل در نظر گرفته شده، به شخصه انتظار داشتم که دما کنترل شود و بیش از حد بالا نرود اما چنین نبود. راستش را بخواهید ظاهرا این اژدها کنترل زیادی بر روی اعصاب خودش ندارد و خیلی زود آتش از دهانش در میآید. در واقع نمیتوان به لپتاپ دست زد بس که داغ میشود! این بازی در حالت Ultra با ۵۷ فریم بر ثانیه اجرا شد.
در مرحله دوم به سراغ یک بازی گرافیکی دیگر با نام Metal Gear Solid V رفتیم. این بازی نیز در حالت Ultra با ۵۹ فریم بر ثانیه اجرا شد. همچون GTA V گرمای تولید شده هنگام اجرای بازی بسیار بالا بود. صدای فنهای دستگاه کمی بیش از حد معمول است اما آزار دهنده نیست. در این بین بازیهای دیگری همچون Doom و یک نمونه از سری جذاب NFS را نیز بر روی آن اجرا کردیم و مطابق انتظار همه چیز خیلی خوب پیش رفت جز گرمای زیاد!
اسپیکر
فانتوم پرو دارای دو اسپیکر دو واتی است که در بخش جلوی بدنه خودنمایی میکنند. صدای اسپیکرها بلند است اما کیفیت آن راضی کننده نیست. در مدلی که در اختیار ما بود اسپیکر دستگاه ظاهرا مشکل داشت و هرچه تلاش کردیم نتوانستیم صدای با کیفیتی را از آن بشنویم! این مشکلات در خروجی هدفون دستگاه نیز به چشم میآمد و بنابراین نمیتوانیم نظر خاصی را در این باره بدهیم.
MSI نسخه دوم از نرم افزار Nahimic را بر روی این محصول نصب کرده که توسط آن میتوانید صدای خروجی را شخصی سازی کنید. ناگفته نماند که توسط این برنامه میتوانید کیفیت ضبط میکروفون لپتاپ را نیز تا حد زیادی افزایش دهید.
باتری
عملکرد باتری فانتوم پرو همچون اکثر محصولات ۱۴ اینچی بازار است و تفاوت چشمگیری با آنها نخواهد داشت. در یک استفاده معمولی این مدل تا ۴.۵ ساعت پا به پای شما خواهد آمد و سپس باید آن را به شارژ بزنید. برای فول شارژ کردن دستگاه نیز به چیزی در حدود ۳ ساعت زمان نیاز دارید که میزان معقولی است. اگر قصد دارید که هنگام اجرای بازیهای روز دنیا بدون اتصال به شارژر و تنها از باتری دستگاه استفاده کنید، فانتوم پرو در بهترین حالت حتی نیم ساعت هم با شما نخواهد بود.
قابلیتهای نرمافزاری
معمولا کمپانیهای سازنده در لپتاپهای امروزی بیش از هر چیز به سختافزار توجه میکنند و کمتر پیش میآید که یک کمپانی بر روی بخش نرمافزاری محصولش کار کند. با این حال MSI علاوه بر سختافزار، قابلیتهای خاص نرمافزاری را نیز در محصولاتش پیاده کرده است. Dragon Center همان بخشی است که MSI ویژگیهای اصلی نرمافزاریش را در آن گنجانده است. این برنامه به بخشهای متفاوتی تقسیم شده که به صورت خلاصه آنها را معرفی میکنیم:
- App Portal: این قسمت مربوط به میانبرهای لپتاپ است. برخی برنامهها به صورت پیشفرض قرار گرفتهاند و شما هم میتوانید برنامه دلخواهتان را به آن اضافه کنید تا هنگام کار با لپتاپ خیلی سریع به آن دسترسی داشته باشید.
- System Monitor: پس از ورود به این بخش میتوانید بر روی عملکرد کلی لپتاپتان نظارت داشته باشید و میزان مصرف CPU و رم و حتی دمای آنها را ببینید.
- System Tuner: در این بخش میتوانید تمام قابلیتهای MSI را کنترل کنید. بهعنوان مثال میتوانید یک پروفایل اختصاصی برای کیبورد دستگاه تنظیم کنید و یا سرعت فنهای دستگاه را تنظیم کنید. بخشی نیز به صورت اختصاصی برای استفاده از واقعیت مجازی در نظر گرفته شده که با فعال کردن آن لپتاپ به صورت خودکار اتصال هدستهای واقعیت مجازی را تشخیص میدهد.
- Mobile Center: راستش را بخواهید نیازی نیست که توضیح خاصی در رابطه با این قسمت بدهیم چرا که در ایران در دسترس نیست!
- Tool & Help: در آخرین قسمت نیز میتوانید از ابزارها استفاده کنید. به عنوان مثال دیسک ریکاوری بسازید و یا باتری را کالیبره کنید.
سخن پایانی
اگر سری به بازار بزنید و از اهل دلان (!) در رابطه با لپتاپهای MSI بپرسید، نظرات مثبت چندانی را دریافت نخواهید کرد؛ البته جای تعجبی هم ندارد چرا که لپتاپهای این برند آنطور که باید و شاید در بازار یافت نمیشوند. با این حال اگر یک گیمر حرفهای هستید و بیش از ۵ میلیون تومان پول در جیبتان یافت میشود و البته خیلی هم اهل سفر هستید، بدانید که GS43VR برای شما ساخته شده است.
میشه خواهشا msi gs63vr بررسی کنید؟؟؟؟
صد در صد با نظر عابد موافقم
این لپ تاپ ها اصلا قیمتشون نمی ارزه و کلا نمیصرفه
چون کنسول پلی استین یا ایکس باکس با عملکرد بهتر و همین سخت افزار ۱/۵ قیمتشه
من بیشتر XPS 15 رو دوست دارم، کاش گرافیک اون رو هم به سری ۱۰ ارتقا بدن
با تشکر از بررسی خوبتون
لطفا لپ تاپ msi gs72 6qf رو هم بررسی کنید که یکی از پرطرفدارترین لپ تاپ های ام اس آی هست….قبلا ge72 بررسی کردین ولی اون مدل کلا وارد ایران نمیشه..منتظریم