هوگو بارا رییس بخش بینالملل شیائومی این شرکت را پس از چهار سال ترک کرد. شیائومی در این چهار سال دوران پر فراز و نشیبی داشت و از یک استارتاپ، به پرفروشترین برند اسمارتفون چین تبدیل شد. رقبای این شرکت با دیدن موفقیت شیائومی از روشهای این شرکت کپیبرداری کرده و گوی سبقت را از آن ربودند.
هوگو بارا که یکی از مدیران گوگل بود، حدود چهار سال قبل به این شرکت پیوست تا رهبری بخش بینالملل این برند نوپای چینی را عهدهدار شود. بارا در پستی که در فیسبوک منتشر کرده، گفته که وقت آن است که ماجراجویی جدیدی را آغاز کند، اما دلیلی برای ترک شیائومی عنوان نکرده است. او در پست خود در فیسبوک مینویسد:
من فهمیدهام که زندگی در این محیط منحصربفرد چه تاثیری بر من داشته و کمکم سلامت مرا تحت تاثیر قرار داده است. دوستان من، زندگی من در سیلیکون ولی بوده که به خانواده من نیز نزدیک است. با توجه به چند سال گذشته، وقت آن است که به خانه خود بازگردم.
بارا رییس بخش جهانی شیائومی بود و به این شرکت کمک کرد تا در هند به موفقیت نسبی رسیده و فروش خود را به یک میلیارد دلار برساند. در زمان هوگو بارا، شیائومی با قراردادن مشخصات فنی بالا در گوشیهای ارزان به پرفروشترین سازنده اسمارتفون در چین تبدیل شد. اما برندهای محلی همچون اوپو، ویوو و هواوی از تکنیکهای شیائومی کپیبرداری کرده و توانستند موفقیت را از آن خود کنند. کیتی فک از تحلیلگران IDC China میگوید:
هوگو در اوایل تشکیل شیائومی یکی از چهرههای کلیدی بود، چون به گسترش بینالمللی این شرکت کمک کرد. خروج بارا چندان تاثیری بر موفقیت این شرکت در هند نخواهد داشت، چون شیائومی در هند تثبیت شده و حال به دنبال گسترش سهم بازار خود است.
خروج هوگو بارار ممکن است نشان از آن داشته باشد که شیائومی قصد تمرکز بر بازار داخلی چین را داشته باشد. شیائومی در سال ۲۰۱۴ به ارزش ۴۵ میلیارد دلار دست یافت و برخی لقب اپل آسیا را به آن نسبت دادند. شیائومی در هند موفقیت زیادی داشته و فقط در سال گذشته، ۱۵۰ درصد در این بازار رشد کرده است. در ماه نوامبر سال گذشته نیز ۵۰ درصد فروش اسمارتفون در هند از آن شیائومی بود. این شرکت چینی، هند را به عنوان موتور رشد بعدی خود میبیند. با این حال، بزرگترین موفقیت شیائومی در بازار چین بوده و هند تنها بازار بینالمللی است که این شرکت چینی توانسته در آن نفوذ کند. بازار آمریکا نیز به دلیل حضور قدرتمند سامسونگ و اپل چندان فرصتی برای شیائومی ایجاد نمیکند.
لین بین، بنیانگذار شیائومی در پستی در فیسبوک میگوید:
ما دوست داشتیم که هوگو مدت طولانیتری در پکن با ما باشد، اما چالشهای شخصی او را درک میکنیم و برای او بهترین آرزوها را داریم.
بهتره شرکتای ایرانی مثل جی ال ایکس و دیمو سریع جذبش کنن تا برند اول تو دنیا بشن!! خخخ