چگونه یک تلسکوپ گذشته را می‌بیند؟!

برای فهمیدن این موضوع که یک تلسکوپ چگونه در زمان سفر کرده و از گذشته خبر می‌دهد، با یک مثال ساده شروع می‌کنیم. هنگامی‌که ما به خورشید خیره می‌شویم. البته خیره شدن به خورشید هرگز ایده جالبی نیست اما اگر به نور انتشاریافته از خورشید نگاه کنیم، این نور 8 دقیقه قبل از خورشید ساطع شده است.

موضوع جالبی است، نه؟ ما در آینده زندگی می‌کنیم! البته آینده‌ای برای ساکنان سایر کهکشان‌ها.

متأسفانه ما لحظات هیجان‌انگیز جهان را قبل از شخص دیگری تجربه نمی‌کنیم. ما بسیار دورتر از آن هستیم که بدانیم در همین لحظه چه اتفاقی در خورشید رخ می‌دهد. نور بالاترین سرعت در جهان هستی را دارد و با سرعتی معادل 300000 هزار کیلومتر بر ثانیه حرکت می‌کند.

این سرعت بالایی است و به‌عنوان مثال هنگامی‌که لامپ اتاق خود را روشن می‌کنید، نیازی به انتظار کشیدن برای نور نیست و اگر بخواهیم دقیق‌تر باشیم، این انتظار آن‌قدر ناچیز است که نادیده گرفته می‌شود. خورشید 150 میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد و نور آن برای رسیدن به زمین باید مسافت طولانی را طی کند. بنابراین ما همیشه خورشید را در 8 دقیقه قبل مشاهده می‌کنیم و اگر خورشید به ناگهان خاموش شود، ما انسان‌ها بر روی زمین تا 8 دقیقه متوجه این موضوع نخواهیم شد!

البته می‌توان گفت که خورشید بسیار به ما نزدیک است. اگر از طریق یک تلسکوپ به نزدیکترین ستاره به خودمان یعنی «آلفا قنطورس» نگاهی بیندازیم، درواقع شکل ظاهری مربوط به آن در 4.2 میلیون سال قبل را می‌نگریم.

ستاره آلفا قنطورس

تلسکوپی مانند هابل، به وضعیت 100 میلیون سال قبل کهکشان‌ها نگاه می‌کند. درحالی‌که خورشید تنها 8 دقیقه پیرتر از آن چیزی است که ما می‌بینیم، این اختلاف بین ما و کهکشان می‌تواند به بیش از 100 میلیون سال برسد. این بدان معنی است که اگر ما اکنون در کهکشانی در 100 میلیون سال دورتر بودیم و به زمین نگاه می‌کردیم، می‌توانستیم نسل دایناسورها را بر روی کره خاکی خود ببینیم!

12 در مورد “چگونه یک تلسکوپ گذشته را می‌بیند؟!”

    1. سلام به آقای فرید،دیدن ما توسط اشعه نور که با سرعت حد ۳۰۰۰۰۰ کیلومتر در ثانیه فضا را طی می کند مشاهده می شود.اما بشر در حال حاضر وسیله ای که با چنین سرعتی حتی بسیار کمتر از آنهم نساخته که بتوانیم این مسافت را بپیمایبم.ضمن اینکه سفر به گذشته دارای پیچیدگی خاص خودش و پارادوکس می باشد.حسین.ت

  1. اااااااااااا

    به شرطی میشه قبلو دید ک سرعت ما خیلی بیشتر از سرعت نور باشه. یه به صورت فرضیه انیشتن برای جابجایی استفاده کرد

  2. علی نیک نام بروجنی

    سوال این جاست که آیا تصاویر همراه نور در هال ساطع شدن هست یعنی یعنی تصویر از زمین به سمت دیگر سیارات میرود نمیتوان نور را با تصویر یکی دانست چون خود نور یک نوع تصویری هست که ما میبینیم و دلیل طول موجش قدرت حرارتی هست که دارد نور یک چراغ ممکن هست یک کیلومتر برود نه بیشتر آیا میتوان گفت تصویر از زمین در حال انتقال هست یعنی دنیا در هر مکان مکانیزمی خود کار دارد که تصویر را به صورت آنلاین برداشت وپخش میکند آیا در امواج فرا بنفش یا هر امواجی این قدرت هست کن تصویر کره زمین را به دگر کهکشانها بفرستند اگر چنین امکانی هست آیا در زمین میشود با تلسکب به گرسنه سیارات دیگر نگاه کرد آیا مثلاً ما فاصله زمانی یک ساعتها در یک سیاره با زمین را ببینیم و در آن سیاره نماینده داشته تا سخت این کار ثابت شود

    3
    4
    1. اااااااااااااا

      حرفت مورد قبول نبود تصویر همون نوره برگشتی ازسطحه وما وقتی ستاره با 4،2میلیون سالو می‌بینیم اینم دیده میشه

  3. تلسکوپ ها واقعا چطور میتونن اینقد زوم داشته باشن به نظر من بالاترین تکنولوژی دست بشر همین تلسکوپ ها هستن

    1
    9
  4. جالبه ما میتونیم گذشته رو ببینیم ولی نمیتونیم تغییرش بدیم اما آینده رو نمیتونیم ببینیم اما هر لحظه میتونیم تغییرش بدیم

    2
    31
    1. حساب کن از یه سیاره دیگه خودتو ببینی که در حال کار اشتباهی هستی و هی داد میزنی نکن نکن ولی کاری نمیشه کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH