VPN چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

برای این که ردپایی از خودتان در فضای اینترنت برای سرویس دهنده اینترنت‌تان و یا هر شخص دیگری به جا نگذارید، می‌توانید از شبکه خصوصی مجازی یا به اختصار VPN استفاده کنید. اما VPN چیست و چرا باید از آن‌ها استفاده کرد؟ در این مطلب می‌خواهیم شما را با طرز کار کلی VPNها و اپلیکیشن‌های مرتبط در این زمینه آشنا کنیم. از طرفی هم می‌خواهیم بگوییم که چرا هر شخصی که وقت زیادی را در اینترنت سپری می‌کند باید حتما از یک سرویس ارایه دهنده VPN استفاده کند. پس همراه ما باشید.

چرا باید از VPN استفاده کنم؟

همان طور که از اسمش معلوم است، VPN شما را به جای وارد کردن مستقیم به فضای شلوغ و ناامن اینترنت به یک شبکه خصوصی از اینترنت که فقط محدود به خودتان است، متصل می‌کند. VPN‌ها مکان‌یابی شما را بر اساس آی‌پی، به جایی که اصلا معلق به شما نیست، انتخاب می‌کنند. از همین طریق است که شما خودتان می‌توانید امنیت‌تان را در فضای اینترنت تامین کنید. یکی دیگر از کاربردهای VPNها، ریموت کردن کارمندان یک کمپانی به شبکه خصوصی اداره بوده؛ حتی اگر به صورت فیزیکی در اداره حضور نداشته باشند!

به طور کلی استفاده از VPN در دو بخش برای شما مفید خواهد بود. یکی اینکه با فعال سازی آن شما قادر خواهید بود تا توسط سرورهای هاست VPN، به صورت دروغین از یک کشور دیگر به فضای اینترنت دسترسی داشته باشید. این مورد معمولا برای دسترسی به محتواهایی است که در کشور زندگی شما قابل دسترس نیستند. به عنوان مثال نتفلیکیس یکی از آن دسته سرویس دهنده‌هایی است که در تعدادی از کشورها قابل استفاده و دسترسی نیست و شما با VPN می‌توانید از آن استفاده کنید. یا مثلا گوگل سرویسی چون آنالیتیک را برای دسترسی ایرانیان مسدود کرده و شما چاره‌ای جز استفاده از VPN برای دسترسی به این سرویس ندارید.

اما دومین و مهم‌ترین فایده استفاده از VPN، رمزگذاری تمامی داده‌های ترافیک شما در فضای اینترنت است. از این طریق تقریبا درصد این که شخصی بتواند ردپای شما را در اینترنت دنبال کند به صفر می‌رسد و در نتیجه امنیت بالاتری برای‌تان فراهم می‌شود. آن شخص می‌تواند یک هکر معمولی در همان کافی شاپی باشد که از وای‌فای‌اش استفاده می‌کنید و یا یک سازمان که می‌خواهد از وضعیت شما در اینترنت و تاریخچه اینترنت‌گردی‌تان باخبر شود. اگر نمی‌خواهید از VPN استفاده کنید، هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد؛ اما مواردی که در بالا گرفته شد را هم حتما در نظر بگیرید.

VPN چگونه از من محافظت می‌کند؟ فواید و ضررهای آن چیست؟

VPNها در تلفن‌های همراه و یا کامپیوتر شما قرار می‌گیرند و با اتصال به سرور‌های سازنده آن‌ها، یک اتصال رمزگذاری شده همراه با لینک‌های قابل اعتماد را در اختیارتان قرار می‌دهد و شما می‌توانید توسط آن‌ها به طور معمولی اما این بار بدون نگرانی و یا محدودیت خاصی از اینترنت استفاده کنید. اما موردی که وجود دارد این است که با اتصال به VPN اطلاعات شما و سوابق وب‌گردی‌تان به جای این که توسط ISP خودتان قابل ردیابی باشد، توسط سازنده VPN قابل دسترسی خواهد بود. بنابراین نباید حتما به آن‌ها اعتماد کامل بکنید و فکر کنید که در فضای اینترنت به طور 100 درصد به حالت ناشناس درآمده‌اید.

به‌عنوان مثال هنگامی که به گوگل، فیس‌بوک و یا وب‌سایت‌هایی که نیاز به وارد شدن دارند سر می‌زنید، اطلاعات شما به صورت Cookie ذخیره می‌گردند و دفعات بعدی هم حتی اگر با VPN وارد شوید، باز هم اطلاعات‌تان را به صورت ذخیره شده مشاهده خواهید کرد. در این صورت اگر شخصی از همان دستگاه استفاده کند به اطلاعات شما دست خواهد یافت. بنابراین فکر نکنید که با فعال سازی VPN کاملا به صورت ناشناس خواهید بود.

از طرف دیگر تعدادی از سازمان‌های دولتی و اجرای قانون هستند که می‌توانند با محبور سازی سرویس دهنده VPN شما، آن را غیرفعال کنند و از این طریق به مانیتور کردن شما در فضای اینترنت بپردازند. عملی شدن این موضوع به سرورهای استفاده شده در VPN، سرویس دهنده VPN و موارد دیگری مربوط خواهد بود.

از طرف دیگر استفاده از VPN سرعت دانلود و آپلودتان را کاهش می‌دهد. این مورد به این دلیل است که با استفاده از آن‌ها به جای این که به طور مستقیم به شبکه اینترنت متصل شوید، از یک رابط که همان VPN است استفاده خواهید کرد و بر همین اساس سرعت انتقال داده‌ها با افت همراه خواهد بود. البته این مورد به کیفیت VPN شما و سرورهای اتصالی آن هم بستگی خواهد داشت.

چگونه یک VPN مناسب پیدا کنم؟

پیدا کردن VPN واقعا کار سختی است و نیاز به تحقیق دارد. با استفاده از VPN شما تمامی اطلاعات و داده‌های‌ شخصی‌تان را در اختیار ارایه دهنده سرویس می‌گذارید و به همین دلیل هم باید به دنبال مطمئن‌ترین سرویس‌دهنده‌ها در این زمینه باشید. تعداد زیادی از VPNهای رایگان در فضای اینترنت وجود دارند که با ذخیره سازی اطلاعات شما از فضای اینترنت به دنبال اخاذی و ایجاد مزاحمت‌های مختلف هستند. این موضوع را حتما بدانید که برای داشتن یک VPN خوب باید هزینه کنید و مطمئن باشید سرویس مناسبی را به طور رایگان پیدا نخواهید کرد. از آن‌جایی که ارایه دادن VPN به کاربر نیاز به هزینه برای تامین سرور است، بدون شک آن دسته از سرویس‌هایی که به صورت رایگان کار می‌کنند از راه دیگر هزینه‌شان را بدست می‌آورند. یکی از این راه‌ها می‌تواند فروش اطلاعات شخصی شما باشد! خلاصه که در انتخاب بهترین سرویس دهنده خودتان تحقیق کنید و برای تصمیم‌گیری بسیار سخت‌گیرانه عمل کنید.

راه اندازی و استفاده از VPN

نکته بسیار جالب در این بخش این است که راه اندازی و استفاده از VPN بسیار آسان‌تر از پیدا کردن سرویس دهنده مناسب برای آن است. از هر جایی که VPN را تهیه کرده باشید، نیاز به یک برنامه با نام client software دارید. این اپ را باید در کامپیوتر و گوشی خود نصب کنید تا توسط آن به اکانت VPN خودتان وارد شوید. تنها با چند کلیک ساده و وارد کردن اطلاعات‌تان، اتصال شما به اینترنت رمزگذاری خواهد شد و به سرور VPN متصل می‌شوید.

تقریبا در همه موارد به این صورت بوده که شما برای اتصال باید آی‌پی‌تان را از یک کشور در جهان انتخاب کنید. به عنوان مثال با انتخاب سرور فرانسه، شما به عنوان یک شخص که در این کشور به اینترنت متصل شده، شناخته خواهید شد.

در طی مدتی که اپ Client باز است، به داده‌ها و اطلاعات به نمایش گذاشته شده دقت کنید. پیش از اتصال موفق به سرور، وب‌سایت‌های خطرناک را باز نکنید. گاهی اوقات برنامه ممکن است به شما سرورهای خاصی را بر اساس میزان سرعت و شلوغی معرفی کند که بهتر است به آن‌ها هم توجه کنید و سعی داشته باشید تا اتصال‌تان به این دسته از سرورها باشد.

در آخر این موضوع را بهتر است بدانید که امنیت داشتن در فضای مجازی و اینترنت فقط به استفاده از VPN محدود نمی‌‌شود و عوامل زیادی در این زمینه هستند که شما باید آن‌ها را در نظر داشته باشید.

7 در مورد “VPN چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟”

  1. مطالب ارزنده ای بود از معلومات استفاده کردیم و کلی مطالب یاد گرفتیم از گرد آیندهء مطالب صمیمانه سپاسگزارم بعلت اینکه وی پی ان نصب کرده بودم و مانده بودم چگونه از آن استفاده کنم

    1
    13
  2. سلام‌..وقت‌ بخیر‌…من گوشیم‌ نوت۵ هستش‌ ..تا سال پیش ک اندروید‌ ۶ بود به اینترنت‌ خوابگاه وصل‌ میشد…اما از وقتی که اندروید‌ ۷ شده وصل‌ نمیشه‌…درضمن ما برای وصل‌ شدن ب نت باید vpnبسازیم‌ برا خودمون….با استفاده از شماره دانشجویی و کد ملی‌…اگ میشه کمک کنید‌..مرسی.

    4
    19

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH