پس از مدتها میخواهیم به سراغ بررسی یکی از محصولات سونی برویم، البته این اسمارت فون در دسته پرچمداران نبوده و عضوی از خانواده میان ردهها محسوب میشود. اینکه بازار فروش محصولات سونی در حال حاضر چه شرایطی داشته و این کمپانی پس از چند سال ضرر دهی هم اکنون در چه اوضاعی به سر میبرد، خیلی جایی در این بررسی ندارد؛ اما خب سونی است دیگر… برای خود استراتژیهای عجیب و غریبی دارد. اگرچه بخش موبایل این شرکت پس از مدتها موفق به سوددهی شد و این نشان از عملکرد مثبت و رو به رشد آن دارد.
عرضه محصولاتی پی در پی، با ظاهری کاملا شبیه و اسمی متفاوت یا تغییر کلی سری آن، چیزی است که این چند مدت از سونی در خاطر ما مانده است. این حرکت سونی مرا یاد تولیدات ایران خودرو میاندازد! وقتی سمند را تولید و هر بار نامی جدید بر روی آن میگذارد!
پس اگر ناگهان در جدیدترین رویداد بینالمللی سونی سری جدیدی با نام مثلا F را معرفی کرد و همان محصولات قبلی را با همان ظاهر به شما نشان داد، اصلا تعجب نکنید!
میخواهیم به سراغ بررسی سونی ایکسپریا L1 برویم. با ما باشید.
طراحی و کیفیت ساخت
خب اجازه دهید تا ابتدا کمی از مشخصات ظاهری این محصول برای شما بگوییم.
سونی L1 یک اسمارت فون نسبتا بزرگ 5.5 اینچی است که ابعادی برابر 151 در 74 میلیمتر داشته و ضخامتش 8.7 میلیمتر است. این محصول که از بدنهای پلاستیکی بهرهمند است، وزنی برابر 180 گرم نیز دارد.
ایکسپریا ال1 در ماه مارس سال 2017 رسما معرفی شد و در ماه ژوئن نیز در دسترس عموم قرار گرفت. اگر بخواهیم به سراغ کیفیت ساخت برویم، خب محصولات سونی برای خود نام و نشانی دارند و از این لحاظ نمیتوان به آن ایرادی گرفت. درست است که این تولیدات همه در کشور چین سرهم شده و به دنیا صادر میشود، اما وقتی نام سونی این کمپانی ژاپنی و قدیمی پشت آن است، میتوان به کیفیت تولید محصولاتش مطمئن شد.
اما به سراغ طراحی این میان رده سونی میرویم. اگر پیش از این اسمارت فونهای سونی را در دست گرفته باشید، پس از رویت این گوشی برای اولین بار، هیچ ویژگی یا قسمت جذابی از آن شما را متعجب نخواهد کرد.
یک اسمارت فون با بدنه پلاستیکی، مستطیل شکل، بزرگ و بسیار ساده!
رنگ نسخه ای که برای بررسی به دست ما رسیده، سفید مات است. جنس آن را پس از به دست گرفتن دوست خواهید داشت. بهره گیری از این نوع رنگ کمک میکند تا اثر انگشت شما به هیچ وجه بر روی بدنه دیده نشود و حتی خط و خش های ریز هم بر روی آن خودنمایی نکنند.
اما بگذارید تا کمی ریزتر به سراغ زوایا و قسمتهای مختلف این محصول برویم.
در قسمت پنل جلویی و بالای نمایشگر، همچون همیشه، بلندگوی مخصوص مکالمه، یک لنز دوربین، فضایی مربوط به سنسورها، لوگوی بزرگ سونی و برچسب کوچکی که نشان میدهد این محصول توانایی پشتیبانی از دو سیم کارت را دارد، مشاهده میشود.
فضای بالای نمایشگر کمی بیش از حد بزرگ به نظر میرسد که همین باعث شده سایز گوشی کمی بزرگتر از سایر اسمارت فونهای 5.5 اینچی شود.
در قسمت پایین نمایشگر نیز یک فضای خالی هم رنگ بدنه وجود دارد که هیچ کارایی خاصی نداشته و تنها برای کمی بالانس شدن فضای بالا و پایین طراحی شده است.
اما حاشیه اطراف نمایشگر بسیار ناچیز بوده و آن را میتوان جز نقاط قوت و طراحی بسیار عالی سونی به حساب آورد. در واقع هرچه بالا و پایین فضای اضافه وجود دارد، این موضوع در دو طرف نمایشگر اصلا مشهود نبوده و بسیار زیباست.
نسبت سایز نمایشگر به بدنه در این محصول برابر 74.6 درصد است. در قسمت فوقانی این گوشی، جک 3.5 میلیمتری استاندارد و یک عدد میکروفون دیده میشود.
در قسمت تحتانی، فضا کمی شلوغ تر است. وجود فضای مربوط به اسپیکر مونو، یک عدد میکروفون و نهایتا درگاه USB Type C در مرکز آن به خوبی قابل مشاهده است.
در سمت راست L1 در قسمت بالایی دکمههای افزایش و کاهش صدا و کمی پایینتر نیز دکمه پاور خودنمایی میکند.
نهایتا در قسمت بالایی سمت چپ، پوششی دیده میشود که با درآوردن آن، فضای مخصوص به قرار گیری دو نانو سیم کارت و یک کارت میکرو SD مشاهده میشود.
به پشت این اسمارت فون نگاهی میاندازیم.
در قسمت بالایی لنز گرد و بزرگ دوربین دیده شده و زیر آن نیز یک فلش LED تک رنگ مشاهده میشود. در مرکز قاب پشتی، لوگوی کوچک NFC و برند Xperia حضور دارد و تا پایین این قاب دیگر هیچ شلوغ کاری خاصی نیست.
به طور کلی، با اینکه این محصول از طراحی خارق العادهای بهره نبرده و همانطور که گفته شد چیزی شبیه به 90 درصد تولیدات سونی است، اما جنس خوب بدنه و مات بودن آن حس مناسبی را به کاربر منتقل میکند؛ اما بزرگ بودن گوشی برای یک محصول 5.5 اینچی آنچنان ارزشمند نبوده و کار با آن را برای بانوان و افرادی که دستان کوچکی دارند کمی سخت میکند. درواقع برای کار با L1 شما نیاز به هر دو دست خود خواهید داشت.
نمایشگر
همیشه این موضوع را در بررسیهای خودم ذکر میکنم که وقتی به سراغ خرید یک محصول میان رده میرویم، باید کمی سطح توقع خود را با میزان پولی که قرار است خرج نماییم، بالانس کنیم! اما خب گاهی اوقات با دیدن برخی امکانات و ویژگیهای ساده محصولات میان رده کمی اعصابمان به هم میریزد!
این اسمارت فون، با بهره گیری از یک نمایشگر 5.5 اینچی لمسی از نوع IPS LCD و توانایی به نمایش گذاشتن 16 میلیون رنگ عرضه شده است. وضوح در نظر گرفته شده از سوی سونی برای این نمایشگر HD است و چگالی پیکسلی آن نیز برابر 267 پیکسل در هر اینچ است.
شاید شخصا توقع این را داشته باشم که وقتی یک فبلت 5.5 اینچی را به دست میگیرم وضوح نمایشگر آن حداقل فول اچدی باشد! واقعا مگر فرق قیمتی آن چه قدر میشود؟!
بر روی نمایشگر این دستگاه خبری از محافظ معروف گوریلا گلس نیست، اما با لایهای محافظ از ایجاد خط و خش بر رویش جلوگیری میشود.
به طور کلی نمایشگرهای سونی، در ایجاد رنگهای گرم و واقعی توانمند بوده و نمیتوان از آن ایراد چندانی گرفت. البته باید توجه داشت که این محصول با توجه به میان رده بودنش از موتورهای قدرتمند سونی بهرهمند نشده است؛ اما به هر صورت، رنگها دارای وضوح، کیفیت و گرمای خوبی بوده و تصاویر مناسبی به شما نشان داده میشود.
در منوی مربوط به نمایشگر، منوی مربوط به تطبیق نور با محیط و حالت Smart Backlight Control وجود دارد.
روشنایی نمایشگر برای استفاده از این محصول در زیر نور آفتاب مناسب بوده و شما را اذیت نخواهد کرد؛ اما بگذارید تا از حالت تئوری فاصله گرفته کمی در عمل عملکرد نمایشگر سونی L1 را ببینیم:
سخت افزار
به قلب اصلی این میان رده شرقی میرسیم! خب بازهم نامی از میان رده در بین است و در کنارش نام برند مدیا تک میدرخشد!
سونی در زیر کاپوت این اسمارت فون، یک پردازنده 4 هستهای مدیاتک با فرکانس 1.45 گیگاهرتز نصب کرده است. این تراشه با نام کامل Mediatek MT6737T از هسته های Cortex-A53 بهره برده و واحد گرافیکی آن Mali-T720MP2 است. این پردازنده 64 بیتی با بهره گیری از معماری 28 نانومتری ساخته است.
طبیعی است که این پردازنده قرار نیست برای شما ماه را به دو قسمت مساوی تقسیم کند، اما خب در حد خودش میتواند نیازتان را بر طرف سازد. نسخه اندروید انتخاب شده از سوی سونی برای L1 نیز اندروید نوقا یا همان 7 است.
این اسمارت فون ساده و بی آلایش از دو گیگابایت رم و 16 گیگ حافظه داخلی هم بهرهمند است که البته حدود 9 گیگ آن از ابتدا در اختیار کاربر قرار دارد. اعدادی که شاید در سال 2017 قرار گرفتنشان بر روی یک محصول سونی خیلی هیجان انگیز نباشد. لازم به ذکر است که حافظه داخلی این دستگاه با بهرهگیری از رم میکرو SD میتواند تا میزان 256 گیگابایت نیز افزایش یابد.
اما خب طبیعی است که همیشه مباحث تئوری نمیتوانند مطلب را به خوبی بیان کنند. پیش از آنکه به سراغ آزمایشگاه خود رفته و نتایج بنچمارکها را برای شما بیان کنیم، باید بگوییم که هنگام کار با این محصول لگ یا هنگی مشاهده نشد. هرچند محصولات اندرویدی اکثرا پس از چند وقت و سنگین شدن، شروع به لگ زدن میکنند و تست اولیه خیلی نمیتواند برای همه زمانها جوابگوی واقعیت باشد.
نتیجه تست توسط نرم ازفار بنچمارک AnTuTu:
نتیجه تست در نرم افزار GeekBench4:
دوریین
سونی همیشه سعی میکند در قسمت دوربین از رقبایش در این حوزه عقب نیفتاد؛ اما بگذارید ببینیم این میان رده با چه دوربینهایی برای رقابت با محصولات همرده خودش وارد بازارهای جهانی شده است.
دوربین اصلی L1 یک نمونه 13 مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.2 و توانایی فوکوس خودکار است. در زیر این لنز یک فلش LED نیز تعبیه شده تا برای ثبت تصاویر در تاریکی مشکل زیادی نداشته باشید. از مهمترین قابلیتهای این دوربین میتوان به فناوری DIS، فوکوس لمسی، سیستم تشخیص لبخند، سیستم تشخیص چهره، تایمر ثبت تصاویر، زوم دیجیتالی و ثبت موقعیت مکانی بر روی تصاویر اشاره کرد.
همچنین اگر شما برای ثبت تصاویر خود، تنظیمات را از حالت اتوماتیک خارج ساخته و بر روی تنظیمات دستی قرار دهید، میتوانید تنظیماتی چون وایت بالانس و ISO را به راحتی کنترل نمایید.
همچنین لازم به ذکر است که این دوربین 13 مگاپیکسلی میتواند با وضوح فول اچدی و سرعت 30 فریم بر ثانیه برای شما به ضبط فیلم بپردازد.
پیش از آنکه به سراغ نمونه تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی برویم، باید بگوییم که دوربین دوم این اسمارت فون یک نمونه 5 مگاپیکسلی است. این لنز با دیافراگم 2.2 عرضه شده و البته امکانات خاصی را با خود به همراه ندارد. البته بهره گیری از سیستم واید انجل برای ثبت تصاویر عریض سلفی مهمترین قابلیت آن به شمار میرود.
دوربین دوم همچنین توانایی ضبط فیلم با وضوح 1080p را نیز دارد. باید بگوییم که هر دو دوربین به کار گرفته شده بر روی این اسمارت فون، برای رفع نیازهای شما در شبکههای اجتماعی و … کافی است؛ اما خب واضح است که این میان رده شرقی در این حوزه نمیتواند برای شما نقش یک دوربین قدرتمند را ایفا کند.
اما بگذارید تا تصاویر ثبت شده با این دوربین را ببینیم:
رابط کاربری و سیستمعامل
اگر پیش از این محصول با دیگر اسمارت فونهای سونی کارکرده باشید، میدانید که رابط کاربری سونی چیزی در حد و حدود اندروید خام بوده و تنها تغییرات کمی از سوی این کمپانی صاحب نام بر روی آن انجام شده تا حس اصالت این برند ژاپنی هم خیلی دست خوش تغییر نشود!
به شخصه معتقدم اندروید خام هیچ چیزی برای گفتن نداشته و برخی کمپانیها واقعا از سر بی سلیقگی از آن بر روی محصولات جدیدشان استفاده میکنند. در واقع اگر با محصولات کمپانیهای رقیب چون سامسونگ، الجی و یا حتی هوآوی و اچتیسی کارکرده باشید، آن موقع معنی واقعی رابط کاربری خاص و دلنشین را تجربه خواهید کرد.
همانطور که گفتیم L1 با اندروید نوقا وارد بازار شده و البته احتمال بهروز رسانی برای نسخههای بالاتر را هم دارد.
چون این محصول امکانات زیاد خاصی در قسمت رابط کاربری ندارد، شما را دعوت میکنم تا تصاویری از منوهای مختلف این محصول را ببینید:
پخش چند رسانهای
یک گوشی 5.5 اینچی با وضوح HD میتواند نیمی از نیازهای شما را به راحتی برطرف کند. اگر اهل گوش دادن به موسیقی بدون هدفون هستید، چون تک اسپیکر این محصول در قسمت تحتانی قرار گرفته است، خیالتان از بابت آن راحت بوده و به راحتی با قرار دادن گوش خود بر روی هر سطحی میتوانید به موزیک دلخواهتان گوش فرا دهید.
کیفیت صدای خروجی مناسب بوده و بلندی آن نیز شما را راضی نگاه میدارد. در قسمت پخش صدا از هدفون نیز شما به مشکل خاصی بر نخواهید خورد و قطعا اگر اهل شنیدن موزیک از هدفون هستید با بهره گیری از یک هدفون با کیفیت میتوانید لذت خود را کامل کنید.
اگر اهل بازی کردن هستید و یا به چرخیدن بیش از حد در تلگرام و اینستاگرام معتاد، باید بگوییم این گوشی نیازهای شما را برآورده میسازد!
البته یادتان نرود پیش از همه کارها یک پلیر خوب را انتخاب و آن را بر روی گوشی خود نصب نمایید! چون کمپانیهای تولید کننده هنوز به این باور نرسیدهاند که نرمافزارهای پیشفرضشان گاهی مفت هم گران است!
دیگر قابلیتها
خب از این محصول میان رده نباید انتظار خاصی داشته باشیم. همین که بتوانیم در کنار تماس گرفتن و پیامک زدن، وبگردی کرده و در نرمافزارهای فراوان شبکههای اجتماعی خود بچرخیم، نیمی از نیازهای ما برآورده شده است؛ اما برای اینکه کلام ناقص نماند باید بگوییم که این محصول از امکانات سادهای چون بلوتوث نسخه 4.2، فناوری GPS، فناوری NFC، رادیو FM و پورت USB Type C بهرهمند شده است.
همانطور که گفتیم این محصول توانایی پشتیبانی از دو سیم کارت را داشته و همچنین با ساپورت شبکه 4G شما را از داشتن اینترنت پر سرعت نسل 4 محروم نمیکند.
باتری
سونی L1 با استفاده از یک باتری 2620 میلی آمپری عرضه شده که شاید برای اسمارت فونی 5.5 اینچی آنچنان بالا نباشد. این باتری که توسط کاربر قابل تعویض نخواهد بود، میتواند حدود 13 ساعت زمان مکالمه برای شما فراهم سازد. این زمان در شبکه 3G برابر 12 ساعت خواهد بود.
زمان تئوری توان این باتری در پخش موزیک 63 ساعت و در پخش ویدئو 8.30 دقیقه خواهد بود.
نتیجه و کلام آخر
میان رده L1 سونی از ظاهر مناسبی برخوردار بوده و البته سایز نسبتا بزرگی دارد. با توجه به اینکه این اسمارت فون رنج قیمتی حدود 750 تا 850 هزار تومان دارد، شاید در بازار بتوانید رقبای قدرتمندی را برایش پیدا کنید!
اما اگر از عاشقان سینه چاک برند سونی هستید، L1 شما را راضی نگاه خواهد داشت.
سلام من از اول عاشق سونی بودم تا الان حتی سیستم صوتی و تصویری منزلم سونی هستش عیبی نداره و نخواهد داشت متاسفانه سامسونگ و یا ال جی که هر روز دنبال نمونه برداری از سایر برندها هستن سونی همیشه بدتبال خلاقیت بوده بزرگترین مشکل سونی کیفیت بالا به همراه قیمت ان است زنده باد سونی
اقا سونی ال 1 عالی من دارم بیست بیست
سونی همیشه عالیییییییییییییی
با سلام لطفا مدل هواوی هانر ۶ ایکس هم مورد بررسی قرار دهید
با تشکر
بررسی شده دوست عزیز. از این لینک استفاده کنید