به نظر تب تند دعوای میان اپل و کوالکام به این زودیها قصد سرد شدن ندارد چراکه امروز کوالکام رسما شکایت جدیدی را علیه کمپانی اپل تنظیم و آن را تقدیم کمیسیون تجارت بیناللملی (ITC) و دادگاه فدرال آمریکا کرده است. کوالکام در این شکایت، اپل را به استفاده ناعادلانه از تکنولوژیهای خود محکوم کرد و خواستار ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون به بازار آمریکا شد.
براساس این شکایت، گوشیهای آیفونی که در کشور چین تولید میشوند در صورت رعایت نکردن حقوق مربوط به پتنتهای کوالکام، نباید اجازه ورود به بازار آمریکا را پیدا کنند. در شکایتی که این شرکت به دادگاه محلی کالیفرنیای جنوبی تقدیم کرده، خواستار دریافت غرامت از کمپانی اپل شده است.
کوالکام در این شکایت، اپل را به عدم رعایت حق امتیاز شش نمونه از پتنتهای تکنولوژی خود محکوم کرد که هماکنون از این موارد بهعنوان ویژگیهای اصلی در گوشیهای آیفون استفاده میشود. این شرکت معتقد است که اپل بدون پرداخت حق امتیاز از این پتنتها استفاده میکند.
هنوز بهطور دقیق مشخص نیست که کدامیک از مدلهای آیفون، پتنتهای متعلق به شرکت کوالکام را نقض کردهاند. از این رو، این شرکت فعالیتهای مختلف اپل اعم از فروش، تبلیغات، واردات و انبار کردن گوشیهای آیفون این کمپانی را نشانه گرفته است.
شش پتنتی که به ادعای کوالکوم توسط اپل نقض شدهاند مربوط به بهبود عملکرد باتری، افزایش طول عمر باتری در حین ارسال ویدیوی زنده از طریق ایجاد سوپر بزرگراه اطلاعاتی، مدیریت شبکه و عملکرد سیستم میشوند. تمامی این پتنتها در طی چهار سال گذشته منتشر شدهاند. تصاویر زیر شش پتنت مورد مناقشه را بههمراه توضیحاتی در خصوص هر کدام از آنها نشان می دهد.
اگر خاطرتان باشد اپل در ماه آوریل امسال شکایتی را علیه کوالکام در خصوص دریافت ناعادلانه هزینههای مربوط به حق امتیاز پتنتها تنظیم و تسلیم دادگاه کرد. اپل در این شکایت اعلام نمود که کوالکام 5 برابر بیشتر از سایر شرکتها بهخاطر دریافت لایسنس از آنها پول دریافت میکند. کوپرتینوییها همچنین عنوان کردند که فعالیتهای غیرقانونی کوالکام، نه تنها فعالیتهای اپل، بلکه کل صنعت را تحتالشعاع خود قرار خواهد داد.
به گفته اپل، کوالکام تنها یک قطعه ارتباطی مورد استفاده در گوشیهای این شرکت را تامین میکند که به هیچ یک از نوآوریهایی که اپل در گوشیهای آیفون خود بهکار برده، مربوط نمیشود؛ بااینحال این شرکت همچنان خواستار دریافت درصدی از درآمد حاصل از فروش دستگاههای مجهز به تراشههای خود است.
شرکت کوالکام نیز در واکنش به ادعاهای اپل عنوان کرد که این شرکت، اطلاعات غلط و گمراهکننده را در اختیار سازمانهای مختلف قرار میدهد تا از این طریق بتواند از میزان خسارتهای پرداختی خود بکاهد.