تلگرام ایکس

هر آنچه که باید برای کار کردن با تلگرام ایکس بدانید!

همان‌طور که می‌دانید، اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام آن‌قدر نسبت به رقبای داخلی و خارجی خود پیشرفته‌ و کاربردی‌تر است که به‌سختی می‌توان برنامه‌ای را یافت که توانایی مقابله با آن را داشته باشد. شاید همین مسئله توسعه‌دهندگان تلگرام را به این فکر فرو برد تا نسخه دیگری از این اپلیکیشن را با نام تلگرام ایکس برای رقابت با ورژن اصلی و با هدف دربرگرفتن طیف بیشتری از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند.

به جرات می‌توان گفت تا پیش از انتشار رسمی تلگرام ایکس به‌راحتی نمی‌توانستیم درباره نقاط ضعف ورژن اصلی برنامه صحبت کنیم چراکه همه‌چیز کامل و بدون نقص به‌ نظر می‌رسید. اما با عرضه اپلیکیشن یاد شده و افزودن قابلیت‌های جذاب و تنظیمات ریزنقش بازهم موجب گشت تا توسعه‌دهندگان این پیام‌‌رسان را تحسین کنیم و بدانیم تلگرام هنوز هم در مسیری بی‌پایان برای پیشرفت قرار دارد. در این مقاله با آی‌تی‌رسان همراه شوید تا هرآنچه را که نیاز است برای استفاده کردن از تلگرام ایکس بدانید، باهم بررسی نماییم.

در ابتدای کار همه‌چیز کاملا مشابه با ورژن اصلی طراحی شده و با پشت سر گذاشتن شعارهای تلگرام مانند: ایمن و سریع بودن و… وارد صفحه‌ای برای ساخت یا وارد شدن به اکانت خود خواهید شد که با وارد نمودن شماره سیم‌کارت خود و احراز هویت، مستقیما به صفحه اصلی هدایت می‌شوید.

تلگرام ایکس

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، برخلاف تلگرام در این اپلیکیشن دو تب اصلی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. توسعه‌دهندگان برای راحتی بیشتر کاربران تب تماس‌ها (CALLS) را در صفحه اول تلگرام ایکس قرار داده‌اند و با سوایپ کردن می‌توانید به‌سرعت با فرد دل‌خواه‌تان تماس بگیرید.

اما در منوی چت‌ها با یک تغییر مهم و بسیار کاربردی مواجه شدیم و آن‌ هم نمایش تمام محتوای چت بدون باز کردن صفحه گفت‌وگو است. برای این‌کار باید گفت‌و‌گوی مورد نظر (یا حتی کانال) را برای مدت بیشتری لمس کنید با انجام این‌کار محتوای موجود به شکل یک پنجره مجزا و بدون متوجه شدن طرف مقابل باز خواهد ولی علاوه‌بر خواندن پیام امکانات دیگری هم در این قسمت در اختیارتان گذاشته می‌شود. می‌توانید به‌راحتی صفحه چت یا کانال را بالا و پایین برده، آن را پین یا حذف کرده یا روی حالت بی‌صدا قرار دهید.

هنگامی‌که با تلگرام ایکس با فردی شروع به چت کردن می‌کنید، شکلک‌های ایموجی در این برنامه برخلاف مدل اصلی به‌صورت لیست‌گونه نمایش داده می‌شود و همچنین قادر هستید، موارد به اشتراک گذاشته شده را به‌طور تفکیک شده به صدا، رسانه تصویری، فایل و لینک در تب‌های جداگانه مشاهده نمایید. این موضوع در بخش “Saved Message” و کانالها نیز رعایت شده و مشاهده فایل‌های به اشتراک گذاشته شده را آسان‌تر ساخته است.

تلگرام ایکس

نکته بعدی نبود نوار پایینی برای بی‌صدا کردن کانال‌ها و نبود قاب دور تصاویر است که باعث می‌گردد تجربه کاربری بهبود یافته و فضای بیشتری برای نمایش محتوا وجود داشته باشد که البته برای بهره‌مندی از قابلیت بی‌صدا کردن باید از طریق گزینه سه نقطه موجود در بالا و سمت راست نمایشگر اقدام نمایید.

با باز نمودن منوی کناری برنامه علاوه‌بر گزینه‌های رایج دو ویژگی جدید در این بخش قرار گرفته که یکی روشن و خاموش نمودن حالت شب و دیگری حذف حباب دور پیام‌هاست. با حذف حباب دور پیام‌ها، چت‌ها بدون هیچ قاب اضافی و به‌صورت یکپارچه نمایش داده‌ می‌شوند که اندکی گیج‌کننده است.

با انتخاب گزینه “Settings” در منوی کناری و ورود به بخش “Data and Storage” می‌توانید به‌راحتی نحوه دانلود شدن خودکار فایل‌های مختلف در کانال‌ها و چت‌ها را مدیریت و برای هر بخش محدودیت دل‌خواه‌تان را اعمال نمایید. گزینه جدید موجود در این بخش قابلیت “Data Saver” بوده که با فعال‌سازی آن تلگرام ایکس از دانلود خودکار همه فایل‌ها جلوگیری نموده و مصرف اینترنت را به‌طرز چشمگیری کاهش می‌دهد.

تلگرام ایکس

گزینه بعدی “Themes and Mods” نام گرفته که این قسمت به کاربر اجازه می‌دهد سایز نوشته‌هایی را که در این برنامه نمایش داده می‌شوند به اندازه مورد نظر تغییر دهد. کمی پایین‌تر امکان فعال‌سازی حالت تیره برای شب و حالت روشن برای استفاده در روز قرار گرفته که البته یک گزینه کاربردی به نام “Auto Night Mode” وجود دارد که با استفاده از سنسور روشنایی نمایشگر اسمارت‌فون به شکل اتوماتیک روشنایی و میزان تیره شدن تم برنامه را کنترل و حالت شب را در محیط‌های تاریک فعال می‌کند.

در بخش “Modification” گزینه‌ای به نام “Advanced” وجود دارد که امکانات جالبی را برای کاربر به ارمغان می‌آورد. در بخش “Swipe Action” می‌توانید ژست‌های حرکتی موجود را فعال نمایید تا با سوایپ به سمت چپ به یک پیام پاسخ داده یا با سوایپ به سمت راست پست مورد نظرتان را به اشتراک بگذارید.

از دیگر گزینه‌های موجود در این قسمت می‌توان به گزینه ارسال پیام با دکمه اینتر، بسته شدن اتوماتیک کیبورد هنگام اسکرول در صفحه و نمایش گزینه فوروارد پیام و برگزیدن حالت نشانه‌گذاری اشاره کرد که به توضیح مورد آخر بسنده می‌کنیم. در واقع غیرفعال ساختن این گزینه موجب می‌گردد تا تلگرام ایکس شما بین متن‌های ساده، بولد شده، کج و لینک‌ها هیچ تفاوتی قائل نشده و همه آنها را به شکل یکسان نشان دهد.

از آنجایی که ممکن است کیفیت دوربین سلفی گوشی کاربران چندان مناسب نباشد و هربار مجبور شوید به دوربین پشت گوشی برای ضبط ویدیو پناه ببرید، در این بخش گزینه‌ای با عنوان استفاده پیش‌فرض از دوربین اصلی وجود دارد که درصورت لزوم می‌توانید آن را فعال نمایید. همچنین می‌توانید میزان کیفیت ویدیوهای دایره مانندی را که برای دیگران می‌فرستید به کیفیت HQ تغییر داده، پیش از برقراری تماس با هر شخص یک منوی تایید بگذارید یا ویبره موجود هنگام پیش‌نمایش چت‌ها با لمس طولانی را قطع کنید.

تلگرام ایکس

باید افزود که در منوی کشویی گزینه دیگری به نام استیکرها (Stickers) نیز تعبیه گشته که از طریق آن به استیکرهای محبوب در روزهای اخیر، استیکرهای نصب گشته، موارد آرشیو شده و ماسک‌ها دسترسی خواهید داشت.

بقیه موارد موجود در تلگرام ایکس مشابه نسخه اصلی بوده ولی گفتنی است که انیمیشن‌ها و آیکون‌های متریال استفاده شده در این برنامه تا حد بسیار زیادی روان‌تر و زیباتر طراحی شده‌اند که با نصب آن بدون شک از تغییرات موجود شگفت‌زده خواهید شد. موضوع بعدی سرعت بسیار بالای این اپلیکیشن بوده که مطمئنا شما را هنگام دانلود و برقراری ارتباط متعجب می‌کند و همچنین این نرم‌افزار تعداد دقیق اعضای کانال‌ها و گروه‌ها را برای کاربر به نمایش می‌گذارد.

انتظار می‌رود در آینده قابلیت‌های متنوع‌تری به برنامه مورد بحث اضافه گردد. شما می‌توانید این برنامه را از طریق آیکون‌های زیر دانلود کنید. نظر شما درباره آینده تلگرام ایکس چیست؟

4 در مورد “هر آنچه که باید برای کار کردن با تلگرام ایکس بدانید!”

  1. واقعا تغیرات خوبی رو داشته ولی یکی از مواردی که باید اضافه بشه دسته بندی کانال ها. گروه ها و … است

    1. مهدی حاجیان

      من هم در تعجبم که چنین امکان مهمی که همه ازش استفاده میکنن رو چرای پاول دورف نمیزاره؟
      حتی توی پلاس هم هست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH