اندروید چیست؟ هر آن چیزی که درباره سیستم عامل گوگل بایستی بدانید!

تصور دنیای بدون اندروید بسیار سخت است. تقریبا یک دهه از زمان انتشار رسمی این سیستم‌عامل گذشته است. سیستم‌ عاملی که از ابتدای کار بسیار ساده و بی‌آلایش کار خود را شروع کرد و در حال حاضر به محبوب‌ترین سیستم‌عامل هوشمند در جهان با بیش از 2 میلیارد کاربر تبدیل شده است.

اما با وجود حضور گسترده آن، توضیح درباره این سیستم‌عامل پرطرفدار کار ساده‌ای نیست. سیستم‌عامل اندروید که توسط گوگل طراحی شده، می‌تواند تا حدودی گیج‌کننده باشد. در این گزارش ما اغلب سوالات رایج که ممکن است در مورد این سیستم‌عامل محبوب داشته باشید، گردآوری کرده‌ایم و سعی در ارایه پاسخ‌های ساده در این خصوص داریم؛ با ما همراه باشید.

اندروید چیست؟

اندروید یک سیستم‌عامل منبع باز است زیرا کد اصلی آن برای استفاده رایگان بوده و می‌تواند توسط هر کسی که می‌خواهد آن را برای دستگاه خود سازگار کند، استفاده شود. با توجه به ماهیت منبع باز و پایه آشنای اندروید، این سیستم‌عامل در تعدادی از دستگاه‌های شخصی و فراتر از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود. شما می‌توانید اندروید را در کنسول‌های بازی ویدیویی، ماشین، تلویزیون و بسیاری از موارد دیگر پیدا کنید.

تفاوت بین گوشی اندرویدی و آی فون در چیست؟

بدون توجه به هر ترجیح شخصی، احتمالا تفاوت بین این دو را از لحاظ کارهای روزانه به دست می‌آورید، زیرا هر دو وظایف تلفن‌های هوشمند معمولی را به شیوه‌ای مشابه انجام می‌دهند. اما اگر شما علاقه‌مند به دریافت کنترل‌های بیشتری هستید، باید سیستم‌عامل اندروید را برای خود انتخاب کنید چراکه بر خلاف سیستم‌عامل iOS که از سوی اپل محدود شده است، اندروید با چنین مشکلی مواجه نیست و گوگل به هیچ‌عنوان این محدودیت را برای آن قائل نشده است.

طبیعت متن باز بودن سیستم‌عامل اندروید فقط به این معنی است که سازندگان می‌توانند این سیستم‌عامل را برای دستگاه‌های خود سفارشی کنند و این سفارشی سازی را در اختیار کاربران قرار دهند. اکثر دستگاه‌های استاندارد اندرویدی نیز توانایی اجرای قابلیت “custom launcher” را دارند. این سفارشی‌سازی درواقع برنامه‌ای است که به جای صفحه اصلی معمولی شما اجرا می‌شود و این امکان را می‌دهد که ظاهر دستگاه خود را تغییر دهید، از چیزهای ساده مانند نحوه نمایش آیکون‌ها، تا تصمیم‌گیری در مورد چگونگی حرکت کشویی برنامه‌ها و تعداد آیکون‌ها در یک صفحه، شامل این سفارشی‌سازی می‌شود.

اندروید استوک چیست؟

ممکن است شما قبلا هم نام stock Android را به‌عنوان سیستم‌عامل در حال اجرا بر روی یک دستگاه و یا نقطه‌ای برای مقایسه شنیده باشید. اما به نظر شما اندروید استوک یا همان نسخه دستکاری شده اندروید چیست؟ در واقع stock Android، مانند یک سوپ نیست که از جوشاندن برخی گوشی‌های اندرویدی قدیمی اندروید بدست آمده باشد، پس بهتر است تفکر خود را در این خصوص تغیر دهید.

اندروید استوک، به نسخه سیستم‌عامل مورد استفاده توسط صاحب اندروید و توسعه دهنده اصلی آن یعنی گوگل اشاره دارد که از آن در تلفن‌های هوشمند پیکسل و نکسوس خود استفاده کرده است. این نسخه معمولا به‌عنوان پایه‌ای‌ترین نسخه اندروید در نظر گرفته می‌شود و نشان دهنده لایه پایه این سیستم‌عامل، همراه با برنامه‌های استاندارد گوگل مانند یوتیوب، نقشه‌های گوگل و گوگل درایو است. اما این موضوع به معنای این نیست که برخی قابلیت‌ها را در بر ندارد، بلکه باید توجه داشته باشید که اندروید استوک، به‌طور گسترده ای به‌عنوان یکی از بهترین سیستم‌عامل‌ها در نظر گرفته شده است. اگرچه این یک ترجیح کاملا شخصی است که شما از کدام‌یک از نسخه‌های اندروید استفاده می‌کنید، اما جالب است بدانید که یکی از سریع‌ترین و در عین حال کم طرفدارترین نسخه‌های اندروید همین مدل استوک است.

اندروید Oreo چیست؟

شاید وقتی شما تفاوت بین اندروید “نوقا” و “اوریو” را متوجه شوید، تعجب کنید. هر به‌روزرسانی اندروید به اندازه کافی بزرگ است تا شماره‌ای را به خود اختصاص دهد. به‌عنوان مثال شماره 7 به اندروید نوقا و شماره 8 به اندروید اوریو داده شده است.

در واقع هر نسخه جدید برخی تغییرات را به ارمغان می‌آورد و معمولا چند پالایش و ویژگی‌های جدید را اضافه می‌کند. از آن‌جا که هیچ سیستم به روز رسانی جهانی برای همه دستگاه‌های اندرویدی وجود ندارد، طیف گسترده‌ای از نسخه‌های مختلف اندروید در گوشی‌های گوناگون وجود دارد که به‌عنوان تکه‌های اندروید شناخته می‌شوند.

اندروید 8 یا همان اوریو آخرین نسخه اصلی اندروید است، اما انتظار می‌رود که اندروید 9 در کنفرانس سالانه گوگل در ماه می 2018 معرفی شود. از آن‌جایی که نسخه‌های اندروید ادامه حروف الفبا و مطابق با ترتیب آن‌هاست، بنابراین به نظر می‌رسد که اندروید 9.0 چیزی است که با حرف P آغاز می‌شود.

اندروید Go یا اندروید One چیست؟

اندروید Go یک نسخه از اندروید استوک است که مخصوص دستگاه‌های دارای سخت‌افزار ضعیف‌تر طراحی شده است. این نسخه از اندروید که به‌تازگی عرضه شد، با توجه به دستگاه‌های ضعیف‌تر در بازارهای هند و برزیل است. از سوی دیگر، Android One یکی از نسخه‌های پیشگام Android Go و به عبارت بهتر نسخه ساده‌تر از stock Android است.

رابط‌های کاربری و پوسته‌های سازندگان

گوگل تنها شرکتی نیست که در حال تغییر اندروید است. هر سازنده دارای گزینه‌ای برای ایجاد ظاهر موردنظر خود برای اندروید در محصولاتش است، و این گزینه‌ای است که بسیاری از شرکت‌ها از آن استفاده می‌کنند.

به‌طور کلی مهم نیست که ما از چه نسخه‌ای از اندروید استفاده می‌کنیم، از آن‌جا که همه آن‌ها در همان چارچوب اندروید اجرا می‌شوند، شما همچنان قادر به دسترسی به برنامه‌های مشابه هستید. با این حال، اگر شما طرفدار داشتن آخرین وصله‌های امنیتی و نرم‌افزاری هستید، ممکن است بخواهید از کاربران دستگاه مبتنی بر stock Android مانند Google Pixel یا یک گوشی با Android One باقی بمانید، زیرا این دستگاه‌ها مستقیما از طریق گوگل از به روز رسانی‌ها بهره می‌برند. به‌طور معمول دریافت به‌روزرسانی‌ها و ارتقای تلفن‌های همراه با پوسته‌های سفارشی تولید کنندگان کمی طول می‌کشد، زیرا هر سازنده باید نرم‌افزار خود را برای اجرای سیستم‌عامل جدید به روز کند و همچنین آزمایش‌هایش را انجام دهد. به همین دلیل است که سامسونگ گلکسی S8 در فوریه 2018، آپدیت اندروید اوریو را دریافت کرد درحالی‌که این به‌روز رسانی رسمی در اوت 2017 منتشر شد.

این خبر بد از نقطه نظر امنیتی است، اما پوسته‌های تولید کنندگان به‌طور کامل بی فایده نیستند. هر رابط کاربری موسوم به UI، مزایا و ویژگی‌هایی را به همراه دارد که شما در stock Android نخواهید یافت. به‌عنوان مثال، نرم‌افزار مدیریت قدرت EMUI در هواوی، نسبت به بسیاری از تلفن‌های دیگر برتر است، گوشی‌های گلکسی می‌توانند برنامه‌های ویژه‌ای را برای کار با سخت‌افزار سامسونگ داشته باشند، و موتورولا محصول خود را با برخی از امکانات سرگرم‌کننده مجهز کرده است. بسیاری از این موارد ترجیح شخصی است، بنابراین همیشه قبل از خرید مطمئن شوید و کاملا تحقیق کنید.

اندروید Forked چیست؟

این یک عنصر از اندروید است که شما احتمالا هرگز نیاز به فکر کردن در مورد ندارید، اما اگر صحبت از اندروید استوک و سازنده پوسته‌ها به میان بیاید، احتمالا بیشتر مشتاق به دریافت اطلاعات در خصوص Forked Android خواهید شد.

همان‌طور ‌که گفته شد، از آن‌جا که اندروید منبع باز است، کد اصلی که اکثر توابع در آن پایه‌گذاری می‌شود، تقریبا می‌تواند مورد استفاده هر کسی باشد. به همین دلیل ما چنین تنوع‌هایی را در اکوسیستم اندرویدی مشاهده می‌کنیم، و بسیاری از تولید کنندگان نسخه‌های اندرویدی خود را می‌سازند. با این حال، اگرچه اندروید رایگان و متن باز است، اما خدمات گوگل به این شکل نیستند و برای دسترسی به مخزن گسترده‌ای از برنامه‌ها در فروشگاه گوگل‌پلی شما باید با قوانین خود بازی کنید و هزینه‌ای را پرداخت نمایید.

برخی از تولید کنندگان نمی‌خواهند با قوانین گوگل بازی کنند و این جایی است که Forked Android وارد می‌شود. دلیل انتخاب نام Forked این است که توسعه‌دهنده آن یعنی ” forks” مستقل از توسعه‌دهنده اصلی است. در واقع یک بسته مستقل توسعه یافته نرم‌افزاری است که از اندروید به‌عنوان پایه خود استفاده می‌کند، اما مجبور به اتصال به اکوسیستم گوگل نیست. شما شاید از نسخه forked اندروید استفاده کرده باشید؛ نمونه این محصول، سیستم‌عامل Fire آمازون است که از هیچ برنامه یا سرویس گوگل در طراحی آن استفاده نشده است. همچنین شما می‌توانید Android forks را بر روی برخی از دستگاه‌های ساخته شده چینی پیدا کنید که رابط‌های شگفت‌انگیزی مانند اندروید را در اختیار کاربران قرار می‌دهد اما به فروشگاه گوگل‌پلی دسترسی ندارد.

4 در مورد “اندروید چیست؟ هر آن چیزی که درباره سیستم عامل گوگل بایستی بدانید!”

  1. عرفان مهرویی

    به نظرم اندروید یک تحول بزرگ توی سیتسم عامل ها بود که باعث شد زندگی انسان ها تغییر کنه. ولی این سیتسم عامل باید روی سخت افزار مناسب سوار بشه نه هر برند و سخت افزاری. به نظرم بهترین کارایی اندروید روی گوشی های ال جی هستش . شرکتهای دیگه نتونستن به خوبی از توانایی اندروید استفاده کنن

  2. اندروید خام به نظرم از ios هم پرسرعت تر و بهتره ..رابط کاربری های گوشی هاست ک گند میزنه به اندروید و اسمش بد در رفته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH