در صورت فیلتر شدن تلگرام چطور از اطلاعات خود بکاپ بگیریم؟

چه بر سر داده‌ها و اطلاعات ما در تلگرام پس از فیلترینگ می‌آید؟

تصور این که محبوب ترین پیام رسانی که هر روز وسیله ارتباطی بسیاری از آدم‌های آشنا و نا آشنای اطراف بود به یک باره بسته شود و دسترسی به مخاطبان، چت‌ها و اطلاعات ارزشمند غیرممکن شود، خبری است که به دغدغه و نگرانی بسیاری از ایرانی‌ها بدل شده است. بخصوص وقتی گمانه‌زنی‌ها حاکی از فیلترینگ بلند مدت دارد.

گمانه‌زنی‌های غیر رسمی حاکی از آن است که این بار تمامی دسترسی‌های غیرمعمول به پیام‌رسان تلگرام، مانند نرم‌افزارهای فیلترشکن، قطع و دسترسی به آن فقط از طریق VPN‌های پولی امکان‌پذیر خواهد بود که هزینه بسیار بالایی دارد و دسترسی عمومی به آن وجود ندارد.

شواهد نشان‌دهنده این است که این سطح وسیع از فیلترینگ به این دلیل خواهد بود که ارز دیجیتالی منتشر شده توسط تلگرام می‌تواند جایگزین فراگیری برای ارز رایج کشورهای استفاده‌کننده از تلگرام باشد و در نتیجه قابل پیگیری نبودن تراکنش‌های مالی آن کشورهای مصرف‌کننده، این وحشت را به وجود آورده است.

چطور می‌توان از تبعات این عدم دسترسی در امان بود؟

بدون شک بسیاری از ما اطلاعات بسیار زیادی در تلگرام داریم که از جهات مختلفی حائز اهمیت است.

جزوات درسی یک دانشجو، فیلم‌ها و کلیپ‌هایی که برای بسیاری از ما جذاب بوده و هستند، تصاویر و عکس‌هایی که با عزیزترین افراد و دوستانمان به اشتراک گذاشته‌ایم، اطلاعات مشتریان تجاری شرکت‌ها، اسناد اداری و مالی که روی تلگرام به اشتراک گذاشته شده، عاشقانه‌های تکرار ناپذیرمان و …همگی ارزش حفظ و نگهداری دارند.

بکاپ‌گیری یا تهیه فایل پشتیبان از تلگرام یکی از راه‌های حفظ اطلاعات است. برای انجام این کار نرم‌افزارها و راه‌کارهای متعددی وجود دارد که در اینجا قصد داریم به بررسی امنیت، مزایا و معایب آن‌ها بپردازیم.

یکی از روش‌های ساده‌ای که می‌توان نام برد، ذخیره‌سازی پیام‌ها از طریق تهیه فایل پی دی اف بر روی نسخه تلگرام‌وب است. به این‌صورت که از طریق نرم‌افزار تلگرام‌وب بر روی مرورگر، حساب کاربری خود را باز کرده و مکالمه‌ای که قصد ذخیره‌سازی آن را دارید باز می‌کنید، سپس تمامی پیغام‌هایی که برایتان اهمیت دارند را انتخاب کرده و در نهایت روی صفحه کلیک راست کرده و با انتخاب گزینه Save as… می‌توانید آن‌ها را به صورت فایل PDF ذخیره‌سازی کنید. این روش طبیعتا اتوماتیک نیست و وقت بسیار زیادی از کاربر می‌گیرد، و همچنین فقط پیام های متنی ذخیره می شوند و خبری از ذخیره سازی اسناد، تصاویر، استیکر ها، صدا ها و فیلم ها  نیست.

با بررسی‌های انجام شده شاید بهترین گزینه در دسترس برای تهیه نسخه پشتیبان، نرم افزار بک‌آپ‌تلگرام(backuptelegram.com) است. نرم‌افزار تحت ویندوزی که با آن به راحتی می‌توان از تمام داده‌های موجود روی تلگرام به صورت ایمن و تحت پروتکل‌های امنیتی انتقال داده خود تلگرام، فایل پشتیبان (بکاپ) تهیه کرد.

این نرم افزار کاربردی پس از نصب روی کامپیوتر، اطلاعات شما را از طریق حساب کاربری خودتان بر روی کامپیوتر خودتان ذخیره می‌کند.

با انجام این کار شما به صورت آفلاین و حتی در هنگام فیلترینگ تلگرام می‌توانید داده‌های خود را به صورت دسته‌بندی‌شده و حتی به صورت مجزا در ارتباط با هر شخص، گروه و کانال مشاهده کنید و حتی از آن‌ها استفاده کنید.

محیط کاربری فارسی این نرم‌افزار کار را برای کاربران ایرانی این نرم‌افزار بسیار آسان کرده است و خروجی‌های تولید شده نیز در محیطی مشابه تلگرام نمایش داده می‌شوند که این امر دسترسی به اطلاعات را بسیار آسان می‌کند.

از ویژگی‌های جالب بک‌آپ‌تلگرام می‌توان به امکان بکاپ‌گیری اطلاعات به صورت انتخابی اشاره کرد، به این معنا که کاربر می‌تواند انتخاب کند که نرم‌افزار از کدام دسته از اطلاعات بکاپ تهیه کند، فیلم‌ها، عکس‌ها، صداها، متن و یا استیکرها.

همچنین امکان تعیین محدودیت در حجم فایل‌های دریافتی نیز یکی دیگر از ویژگی‌های خوب این نرم افزار است که به شما امکان می‌دهد تا در صورتی که بخواهید از بکاپ‌گیری فایل‌های با حجم‌های خیلی بالا پرهیز کنید.

برای دانلود این نرم‌افزار می‌توانید به آدرس رسمی آن به نشانی www.backuptelegram.com مراجعه کنید.

یکی از نرم‌افزارهای دیگری که تحت اندروید برای بکاپ‌گیری از داده‌های تلگرام وجود دارد، نرم افزار “تله بکاپ” است.

این نرم‌افزار می‌تواند پس از نصب بر روی تلفن همراه شما، از متن‌ها و استیکر‌های موجود در تلگرام به صورت انتخابی (با قابلیت تمایز دادن چت‌ها و گروه‌ها و …) فایل پشتیبان تهیه کند. مزیت این نرم افزار این است که امکان دیدن فایل پشتیبان تهیه شده به صورت آفلاین را بر روی گوشی فراهم کرده است. اما مهم‌ترین مشکل این نرم افزار این است که متون و استیکرها تنها بخشی از اطلاعات شما روی تلگرام هستند و این برنامه راه خاصی برای بکاپ‌گیری از صوت، تصاویر، فیلم‌ها، اسناد و مدارک در اختیار شما قرار نمی‌دهد.

روش دیگر، استفاده از نرم‌افزار “بکاپ گیر و ریکاوری تلفن و تلگرام” است. این نرم‌افزار که توسط گروه نرم‌افزاری هگز توسعه داده شده، تحت سیستم عامل اندروید کار می‌کند و هم اکنون روی کافه بازار قابل دسترسی و دانلود است.

از ویژگی‌های این نرم افزار می‌توان به امکان بکاپ‌گیری از مخاطبین و پیام‌های متنی اشاره کرد. اما قیمت بسیار بالای آن و عدم امکان مشاهده بکاپ ایجاد شده بر روی گوشی تلفن همراه از معایب آن است، ضمن این که به وسیله آن نمی‌توان از پیام‌های غیر متنی مانند فیلم، صوت، عکس و اسناد بکاپ تهیه کرد. در مجموع این نکات منفی باعث شده تا این نرم‌افزار امتیاز بسیار پایینی را در بین کاربران به خود اختصاص دهد و از تعداد کاربران بسیار پایینی برخوردار باشد.

نرم افزار بک آپ تلگرام را رایگان دانلود کنید!

3 در مورد “در صورت فیلتر شدن تلگرام چطور از اطلاعات خود بکاپ بگیریم؟”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH