بررسی صفحه نمایش هواوی نوا 3e: رابین هود گوشی‌های میان رده!

تلفن‌های همراه هوشمند امروزی بدون شک به داشتن نمایشگرهای خوب نیازمند هستند. نمایشگرهای تلفن‌های همراه در نوع خود بسیار شبیه به هم شده‌اند ولی وقتی که صحبت از نوآوری در نمایشگرها به میان می‌آید، همه انتظار دارند که این نوآوری‌ها را در همراه‌های پرچم‌دار ببیند.

با این وجود شرکت هواوی یکی از کمپانی‌هایی است که این معادله را به هم می‌زند و محصولات میان رده‌ای را با نوآوری‌های جذاب تلفن‌های همراه عرضه می‌کند. هواوی نوا 3e یکی از محصولات جدید این شرکت است که نمایشگری منحصربه‌فرد را در اختیار دارد و در ادامه در یک بررسی دقیق‌تر، نگاهی به این نمایشگر خواهیم داشت.

صفحه نمایش هواوی نوا 3e

انقلاب ظاهری در محصولات میان رده

وقتی همراه‌های میان رده را در نظر می‌گیریم، معمولا با یک ساختار و چهارچوب ساده برای نمایشگر روبرو هستیم. نمایشگر دستگاه‌های این رده همیشه دارای چهارچوب مستطیلی ساده بوده‌اند ولی هواوی نوا 3e با تمامی میان رده‌هایی که تا به امروز دیده‌اید، فرق دارد.

این تلفن همراه به یک نمایشگر دارای شکاف بالایی مجهز است که موجب می‌شود بیشتر بخش جلویی بدنه آن از نمایشگر پوشیده شده باشد. این تغییر ظاهری موجب شده که این دستگاه، شباهت زیادی به پرچم‌داران بزرگی مثل آیفون X شرکت اپل داشته باشد ولی نکته مهم اینجاست که قیمت این دو محصول زمین تا آسمان با هم فرق دارد و برای همین هم باید هواوی نوا 3e را یک انقلاب ظاهری در نمایشگر  محصولات میان رده دانست.

این انقلاب از نظر بصری به این دستگاه حس و حالی را داده است که پیش‌ از این در این رده تجربه نشده و به همین دلیل نیز باید گفت که هواوی نوا 3e می‌تواند آغازگر راه محصولات میان رده با نمایشگرهایی از جنس پرچم‌داران باشد. این نوع طراحی نمایشگر موجب شده که در بخش بالایی دستگاه شاهد حضور نشانگرهایی مانند وضعیت آنتن و باتری باشیم و به همین دلیل نیز دیگر این موارد، بخشی از قسمت کاربردی بالای نمایشگر را اشغال نخواهند کرد. این امر موجب می‌شود که بتوان خروجی برنامه‌ها را با ابعادی بزرگ‌تر از وضعیت مرسوم در نمایشگرهای این رده مشاهده کرد.

اندکی جلوتر از فول اچ‌دی

بهتر است صحبت درباره ظاهر نمایشگر را کنار بگذاریم و به سراغ کیفیت خروجی آن برویم. هواوی نوا 3e دارای یک نمایشگر ال‌سی‌دی است و به همین دلیل نیز نمی‌توان آن را از این نظر با پرچم‌داران بزرگ بازار که معمولا از نمایشگرهای OLED بهره می‌برند، مقایسه کرد.

این نمایشگر ال‌سی‌دی دارای رزولوشن 2280 در 1080 پیکسل است. این امر به این معنی است که هواوی نوا 3e در سطحی بالاتر از نمایشگرهای فول اچ‌دی قرار می‌گیرد. البته این تفاوت بسیار اندک است. دلیل اصلی این تفاوت نیز نسبت ترکیب نمایشگر این محصول است. هواوی نوا 3e با نسبت 19 به 9 عرضه شده و این ترکیب موجب ایجاد شدن ساختاری کشیده بر روی این دستگاه شده است.

صفحه نمایش هواوی نوا 3e

هواوی نوا 3e از نظر کیفیت به محصولات فول اچ‌دی نزدیک است ولی از نظر کیفیت خروجی، بهتر از بیشتر نمایشگرهای فول اچ‌دی جهان عمل می‌کند. همچنین باید یادآور شد که یکی از مزایای این نمایشگر این است که اثرانگشت کاربران بر روی آن به‌ندرت دردسرساز شده و شفافیت خروجی نمایشگر به‌اندازه‌ای خوب است که اثرانگشت اذیت کننده نیست. در مقاله بررسی هواوی نوا 3e به باقی ماندن اثرانگشت بر روی بخش پشتی دستگاه اشاره کردم و باید بگویم که در زمینه نمایشگر، این موضوع کاملا برعکس شده و شاهد عملکردی عالی از هواوی هستیم.

رنگ‌هایی زنده و نوری درخشان

وقتی که نمایشگر تلفن‌های همراه را به‌تنهایی نگاه می‌کنیم، تشخیص رنگ‌بندی آن‌ها و تفاوت‌های موجود با سایر مدل‌ها اندکی دشوار است ولی در زمینه این دستگاه اقدام به مقایسه مستقیم آن با تلفن همراه شخصی خودم کردم. دستگاهی که استفاده می‌کنم،  زدتی‌‌ای بلید A2 پلاس است. نمایشگر این مدل از نوع ال‌سی‌دی و 5.5 اینچی است. رزولوشن خروجی این دستگاه هم 1920 در 1080 پیکسل است. به‌این‌ترتیب مقایسه این دو دستگاه که نمایشگری تقریبا هم‌رده دارند، منطقی به نظر می‌رسد.

صفحه نمایش هواوی نوا 3e

وقتی که دو تلفن همراه را در کنار هم قرار دادیم، نخستین مورد قابل توجه، ارتفاع بیشتر نمایشگر هواوی نوا 3e بود. در ادامه رنگ‌بندی، کیفیت نور و تمامی مواردی که از یک نمایشگر انتظار می‌رفت، رای به برتری محصول هواوی می‌دادند. کیفیت نمایشگر هواوی نوا 3e از نظر بافت رنگ‌ها به‌شدت بالاتر و غنی‌تر از تلفن همراه ZTE بود.

وقتی که نور نمایشگرها را به حداکثر رساندم، این تفاوت کیفیت بیشتر به چشم آمد ولی بیشترین میزان تفاوت وقتی وجود داشت که نور نمایشگر را در وضعیت خودکار تنظیم کرده بودم. از سوی دیگر شفافیت نمایشگر هواوی نوا 3e نیز بسیار مناسب بود. البته یکی از معایب معدود این نمایشگر را می‌توان محدود شدن کیفیت رنگ آن در زیر نور مستقیم آفتاب دانست. البته محتوای نمایشگر در این شرایط قابل مشاهده است و مشکل چندانی برای کار کردن با دستگاه نخواهید داشت ولی رنگ‌ها زیر این نوع از نور تا حدی مرده به نظر می‌رسند.

زاویه دید قابل مشاهده بر روی نمایشگر هواوی نوا 3e به میزان 178 درجه است ولی کیفیت رنگ محتوا با افزایش زاویه، کمتر می‌شود و در زاویه 178 درجه عملا کیفیت درخوری را از این صفحه نمایش شاهد نیستیم. البته این امر می‌تواند برای عدم سرک کشیدن دیگران به تلفن همراه شما مفید باشد.

کلام پایانی

در پایان باید گفت که تلفن همراه هواوی نوا 3e دارای یک نمایشگر بسیار خوب و جذاب است ولی نباید از آن انتظار داشت که با محصولاتی که به نمایشگرهای AMOLED مجهز هستند، رقابت کند. این نمایشگر در میان  محصولات میان رده، یک مورد بسیار عالی و جذاب است و باید گفت که هواوی در این رده قیمتی توانسته است تا نمایشگر هواوی نوا 3e را از نظر طراحی در حد یک شاهکار عرضه کند.

این نمایشگر می‌تواند آغازگر انقلابی در طراحی نمایشگر تلفن‌های همراه میان رده باشد و وجود شکاف بالایی نمایشگر در نوع خود یک تفاوت بزرگ بین هواوی نوا 3e و سایر میان رده‌های موجود در سال‌های اخیر ایجاد کرده است. هواوی نوا 3e شاید در میان بزرگ‌ترین نام‌های تاریخ تلفن‌های همراه هوشمند جایی نداشته باشید ولی در آینده از آن به‌عنوان یک محصول انقلابی و جذاب یاد خواهد شد. نوا 3e را می‌توان رابین‌هود دنیای تلفن‌های همراه دانست، محصولی  که یک فناوری لوکس را به میان رده‌ها آورد.

8 در مورد “بررسی صفحه نمایش هواوی نوا 3e: رابین هود گوشی‌های میان رده!”

  1. کل مقالتون یه طرف، تیتر مقالتون یه طرف!
    همیشه تیترهایی که برای مقاله های ایتی رسان انتخاب میشه برام خیلی جذابه!

  2. ایتی رسان یه بار میگه امولد خوبه یه بار ips
    والا ما که از نزدیک دیدیم میان رده های امولد خیلی کیفیت بهتری دارن خب این واضحه!

  3. به نظرم هوآوی مثل همیشه یه محصول عالی روانه بازار کرده اما ای کاش از نظر طراحی بجای کپی از اپل یه طراحی منحصر به فرد رو میکرد اما از نظر سخت افزار و رابط کاربری واقعا که حرف نداره

  4. آقای محمد حسینی شما و سایر همکاراتون چرا میخواین طوری القا کنین که این بریدگی صفحه نمایش یه مزیته؟فقط برا اینکه اپل طراحی کرده؟لنز برآمده قبلا و الان صفحه برش خورده الان از ایرادهای طراحی تو تلفن همراهن. ولی چون اولین بار اپل این کار اشتباهو کرده همه دارن ازش تقلید میکنن یه تقلید صد در صد کورکورانه

    1. احمد محمد حسینی

      دوست من
      این موردی که شما اشاره کردین هنوز که هنوز جبهه های مخالف و موافق رو داره
      به شخصه از این بریدگی در زمینه کارآمد بودن چیز خاصی ندیدم و فقط از نظر ظاهر نمایشگر باید گفت که جدید و متفاوت هست ولی کسان زیادی هستند که به این نوع نمایشگر علاقه دارند و نمیشه انتظار داشت که نظر اون گروه صد درصد نادرست باشه
      مزیت طراحی به حساب میاد چون یک موضوع جدید و متفاوت هست ولی از نظر کاربری همون طوری که گفتم مزیت خاصی رو اضافه نمیکنه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH