پیام رسان گپ (Gap) با توجه به آمارهای رسمی و غیر رسمی منتشر شده از مسئولینش، دومین پیام رسان پرکاربر داخلی است که با امکانات فراوانی که در اختیار یوزرهای خود قرار میدهد، توانسته بیش از 2 میلیون کاربر را جذب کرده و با توجه به رشد روز افزونی که در کاربران تازه وارد این پیام رسان مشاهده میگردد، به زودی تعداد اعضایش به اعداد بسیار بالاتری خواهد رسید.
پیام رسان گپ (Gap) از جمله اپلیکیشنهایی است که از گرافیک جذابی برخوردار بوده و برخلاف بله، ایتا، سروش و آی گپ که سعی بر حفظ سادگی گرافیک داشتند، تنوع رنگهای آن قطعا نگاهتان را به پیام رسانهای داخلی تغییر خواهد داد.
پیام رسان گپ به خوبی فهمیده است که موفقیت بلند مدت نه در کپی کاری از تلگرام است و نه در بی توجهی به امکانات فنی مورد نیاز کاربران ایرانی!
پیام رسان گپ (Gap) جزو اپلیکیشنهایی است که در دی ماه سال 96 شاهد افزایش بسیار زیاد کاربران ایرانی بود ولی نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد و کندیهای فراوان این مسنجر باعث شد انتقادات فراوانی به مسئولینش شود. اما طبق بررسیهایی که در این اواخر انجام دادیم، متوجه شدیم که کیفیت سرورهای گپ افزایش پیدا کرده ولی اندک کندی محسوسی در عملکرد آن وجود دارد که اگر در کنار سایر پیام رسانهای داخلی مقایسه کنیم، این کندی قابل اغماض است.
در این مقاله قصد داریم به بررسی جزییات و ویژگیهای این پیام رسان ایرانی بپردازیم و شما را با عملکرد بخشهای مختلف این اپ مسنجر آشنا نماییم.
رابط کاربری گپ متفاوتتر از سایر داخلیها
اولین ویژگی مهم در مورد پیام رسان گپ رابط کاربری زیبای آن است که تنوع رنگ این اپلیکیشن قطعا یک نقطه قوت بسیار بزرگ برای آن شمرده میشود که سروش، ایتا و… از آن بی بهره هستند. مسئولین گپ به خوبی در طراحی تبها و همچنین منوی این اپلیکیشن خلاقیت به خرج داده و رنگهای بسیار شادی را در تم مسنجر استفاده نمودند.
از قابلیتهای جالب در مورد رابط کاربری پیام رسان گپ (Gap) میتوان به تغییر فونت تمامی بخشهای آن اشاره کرد که برخلاف دیگر پیام رسانها از فونتهای بسیار جذابی استفاده کرده و تا جاییکه ما متوجه شدیم، در حال حاضر امکان انتخاب فونتهایی همچون: ایرانسنس، ایران یکان، ایران شارپ و وزیر برای کاربر وجود دارد که برای افراد آشنا به گرافیک مشخص است که این فونتها جزو فونتهای بسیار محبوب در بین گرافیستها محسوب میشوند.
با دوستانتان گفتگو کنید و گروههای چند هزاره نفره بسازید
شما در پیام رسان گپ (Gap) میتوانید همانند سایر پیام رسانهای داخلی و خارجی با دوستان و آشنایان خود گفتگو کنید. از دیگر قابلیتهای موجود در گفتگوهای شخصی گپ موارد زیر را میتوان مطرح کرد:
- کاربر در این پیام رسان میتواند با فونتهای مختلف پیامهای متنی خود را برای دیگران ارسال نماید. برای تغییر فونت میتوانید به بخش تنظیمات مراجعه کرده و فونت دلخواه خود را از بین موارد موجود انتخاب نمایید.
- امکان ارسال تصاویر و فیلم با سرعت بالا در این پیام رسان ایرانی وجود دارد. طبق بررسیها و تستهایی که به صورت عملی در این مسنجر انجام دادیم، سرعت آپلود تصاویر و ویدیوها بسیار خوب بوده و میتوان گپ و آی گپ را جزو پیام رسانهای خوب در این زمینه ارزیابی کرد. سروش و ایتا با اختلاف بسیار زیاد در ردههای بعدی قرار دارند.
- کاربر در این پیام رسان میتواند برای مخاطبین خود نقاشی بکشد و ارسال نماید! محیط بخش نقاشی این پیام رسان که در منوی ارسال فایل ( سنجاق معروف) دیده میشود، بسیار ساده و قابل فهم بوده و قطعا همه کاربران به راحتی میتوانند با ابزارهای مختلف آن کار کنند.
- کاربر در این پیام رسان قادر خواهد بود مکان دقیق خود را با مخاطبینش به اشتراک بگذارد.
- محدودیتی در فرمت فایلهای ارسالی وجود نداشته و همه فرمتهای موردنیاز کاربران در گپ قابل ارسال است.
- همچنین در نمایش پروفایل کاربران میتوانید اطلاعات کاملی از گفتگوهایتان را مشاهده کنید. شما میتوانید مکالمه با او را بی صدا کنید، او را به لیست سیاه خود اضافه نمایید، محتوای به اشتراک گذاری شده با او را ببینید که همان تصاویر و ویدیوهای اشتراک گذاری شده است، تاریخچه تماس با او را مشاهده کرده و در آخر اگر به هر دلیلی تخلفی از او سر زده است به گپ گزارش دهید تا اقدامات لازم انجام شود.
همچنین در بخش گروههای کاربری این پیام رسان نیز ویژگیهای قابل توجهی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- محدودیت خاصی در تعداد اعضای گروههای این پیام رسان مشاهده نکردیم. البته بدیهی است محدودیتهایی در این مورد وجود داشته باشد ولی با توجه به سایر پیام رسانهای داخلی که محدودیت 5 هزار نفر را برای کاربران اعمال نمودهاند، به نظر میرسد گپ بیش از این تعداد را برای گروهها دسترسی داده است.
- کاربر در پیام رسان گپ میتواند گروه عمومی یا خصوصی تشکیل دهد، بدین معنی که اگر گروهتان خصوصی نیست و افراد خاصی در آن حضور ندارند، میتوانید برای گروه خود آدرس اختصاصی داشته باشید و در همان کانالها با یک @ ساده تبلیغات گروه را انجام دهید. بدیهی است برای گروههای خصوصی لینکهای عضویت اختصاصی ایجاد میشوند که دسترسی را صرفا از آن طریق فراهم میکنند.
- کسب درآمد در گروههای گپ نیز فعال است، به این موضوع که در کانالها نیز مشاهده میشود در بخش جداگانه به طور مفصل خواهیم پرداخت.
- شما در گروههای کاربری خود در گپ میتوانید علاوه بر خودتان، مدیر تعیین کنید و وظایفی را به او بسپارید. البته نکته منفی در این قسمت عدم وجود امکان سطح بندی مدیران است که بهتر بود همانند بعضی از پیام رسانهای خارجی، مدیر اصلی بتواند برای مدیران بعدی سطح دسترسی تعیین نماید.
- کاربران در گروههای کاربری میتوانند پیام دیگران را لایک کنند! این ابزار به مدیران کمک میکند تا از پیامهای تشکر معمول و عرف در بین کاربران شبکههای اجتماعی جلوگیری کند و از ازدیاد بیهوده گفتگوها جلوگیری نماید.
به طور کلی بخش چتهای شخصی و همچنین گروههای کاربری گپ در بین پیام رسانهای داخلی از جذابیت بسیار خوبی برخوردار است که توانسته با گرافیک زیبای خود، محیط متفاوتی را برای ایرانیها تعبیه نماید.
در پیام رسان گپ کانال بسازید
از دیگر امکاناتی که بدیهی است در پیام رسان گپ نیز وجود داشته باشد، امکان ایجاد کانال است که اتفاقا گپ برنامههای زیادی برای کانالها داشته و در بین پیام رسانهای ایرانی و حتی بتوان گفت در بین اکثر پیام رسانهای متعارف در بین کاربران ایرانی بهترین امکانات جانبی را در اختیار مدیران کانالها قرار میدهد.
یکی از مهمترین امکانات موجود در کانالها امکان کسب درآمد است که برای مدیران وجود داشته و رسانههایی که بتوانند بیشترین بازدید را جذب کنند و کاربران بیشتری را به کانال خود اضافه کنند، میتوانند از قابلیت نمایش تبلیغات در بین پستها استفاده و از نمایش و کلیک بر روی بنرها منتفع شوند.
شما در کانالهای پیام رسان گپ (Gap) امکانات زیادی برای معرفی، تبلیغات و همچنین کسب درآمد در اختیار دارید که تقریبا با توجه به شناختی که از دیگر پیام رسانهای داخلی و خارجی داریم، این امکانات بی نظیر بوده و این مسنجر به خوبی توانسته تمایز لازم را با دیگر پیام رسانها ایجاد نماید.
در ادامه به مهمترین ویژگیها و قابلیتهای موجود در دو بخش کاربری و مدیریتی کانالهای این پیام رسان میپردازیم:
- برای ساخت کانال شما میبایست وارد بخشی شوید که با آیکون مداد مشخص شده است. پس از ورود به این بخش از بین دو گزینه مربوط به کانال و گروه، کانال را انتخاب کنید.
- سپس باید نامی برای کانال خود انتخاب نمایید. هیچ محدودیتی در انتخاب نام وجود نداشته و سپس میبایست عمومی یا خصوصی بودن کانال خود را مشخص کنید. در حالت عمومی برای شما یک آدرس دلخواه انتخاب میشود که همانند سایر پیام رسانها با @ شروع شده و همچنین از طریق دامنه کوتاه gap.im قابل دسترسی است.
- در حالت خصوصی اما صرفا کسانی به کانال شما دسترسی خواهند داشت که خود شما آنها را ابتدا یا بعدا اضافه میکنید. بدیهی است از این قابلیت در مورد کانالهایی که محتوای اختصاصی یا پولی ارایه میکنند، استفاده میشود.
- سپس توضیحاتی پیرامون کانال خود وارد میکنید که محدودیت 250 کاراکتری برای آن وجود دارد. این مقدار کاراکتر برای توضیحات به نظر کافیست و مشکلی با آن نخواهید داشت.
- شما در کانال خود میتوانید انواع و اقسام محتوا را ارسال کنید و همانند بخش گفتگوها هیچ محدودیتی در ارسال محتوا وجود ندارد. همچنین یک نکته جالب در مورد بخش کانالها و همه گفتگوهای موجود در پیام رسان گپ، وجود یک منو در سمت راست است که با لمس فلش موجود آن دیده میشود و دسترسی به کانالهای عضو شده را فراهم میکند تا با مراجعه مستقیم به آنها در صورت لزوم محتوایی را فوروارد کنید و در صورت پشیمانی مستقیما به محل اولیه برمیگردید و بر خلاف دیگر پیام رسانها به صفحه ابتدایی ارجاع داده نمیشوید.
- در بخش کاربری نیز نحوه نمایش پیامهای منتشر شده بسیار زیبا و کاربر پسند بوده و اطلاعاتی از قبیل تعداد بازدید، زمان انتشار و همچنین تعداد لایکهای پست را میتوانید مشاهده نمایید.
همچنین پیام رسان گپ (Gap) یک مکان ویژه در نظر گرفته است که در تب دنیای من قابل مشاهده بوده و آن دسته بندی تمامی کانالهای ثبت شده در گپ است که به دیگر کاربران امکان میدهد بدون مشکل به کانالهای خوب موجود در این مسنجر دسترسی داشته باشند.
در پیام رسان گپ کسب درآمد کنید
مهمترین نکتهای که باید به صورت جداگانه به آن اشاره میکردیم، امکان کسب درآمد پیام رسان گپ (Gap) است که به کاربرانش اجازه میدهد از تلاشی که انجام میدهند و معمولا به دلایل مختلف دسترسی به موضوع تبلیغات ندارند، کسب درآمد کرده و اندک درآمدی از تلاش خود داشته باشند.
این قابلیت تقریبا در هیچ پیام رسان داخلی و خارجی وجود نداشته و عملا پیام رسان گپ (Gap) را به یکه تاز در این زمینه تبدیل کرده است. جالب است بدانید که این امکان صرفا در کانالها محصور نشده و اگر جزو کاربرانی هستید که گروههای بزرگ و فعالی دارید، میتوانید این قابلیت را در گروه خود فعال کنید و از تبلیغاتی که در بین پستهایتان انجام میشود، کسب درآمد نمایید.
چیزی که ما در پیام رسان گپ (Gap) مشاهده کردیم، نمایش بسیار زیبا و اندک تبلیغات در کانالهای بزرگ است که کاربر را آزار نمیدهد و اتفاقا اثربخشی زیادی دارد. البته با توجه به اینکه امکان دسترسی به کانال پرطرفدار و پرکاربر برای ما امکانپذیر نبود، نمیدانستیم که مبلغ اعطایی به مدیران چقدر بوده و عملا نحوه محاسبه درآمد چگونه است ولی قطعا برای بسیاری از کانالهای تلگرامی که ریالی درآمد نداشتند، اندک درآمد این پیام رسان غنیمتی است.
با پیام رسان گپ (Gap) تماس صوتی با کیفیت بگیرید
در تستهایی که ما در آیتیرسان انجام دادیم، کیفیت تماس این پیام رسان را متوسط ارزیابی کردیم و به نظر این به هر دلیل موجه یا نا موجهی نتوانسته کیفیت تماس صوتی مناسبی را در اختیار کاربرانش قرار دهد.
پیشخوان خدمات مالی پیام رسان گپ (Gap) رفع نیاز میکند
یکی از بخشهای مهم پیام رسان گپ پیشخوان خدمات مالی است. البته نتوانستیم به موضوع سکهها و مراودات مالی این پیام رسان بپردازیم ولی این بخش از گپ کامل است که بعد از بله یک قسمت مالی کامل را در اختیار کاربران قرار میدهد.
در این بخش میتوانید قبوض مصرفی خود را بپردازید، برای دیگران پول ارسال کنید، برای سیم کارت خود شارژ بخرید، پرداختهای خود را با گپ انجام دهید و بسیار موارد دیگر که با توجه به پیگیری ما از این اپلیکیشن، پیشرفتهای خوبی در این زمینه داشته است و نیازهای ضروری کاربران را مرتفع میکند.
پیام رسان گپ (Gap) چه امکانات امنیتی در اختیار کاربران خود قرار میدهد؟
از جمله مواردی که در مورد امنیت این پیام رسان در دسترس ماست، صرفا مواردی است که در سمت کاربر وجود داشته و چیزی از سمت سرور و خود برنامه نتوانستیم بیابیم. در سمت کاربر مواردی از جمله رمز اختصاصی برای برنامه وجود دارد که با فعال شدن آن میتوانید امنیت دوبرابری برای محیط شخصی خود ایجاد کنید و در صورتی که حتی رمز گوشی شما لو برود، میتوانید حریم شخصی خود را با رمز اختصاصی گپ حفظ نمایید.
همچنین میتوانید همانند تلگرام نشستهای فعال در پلتفرمهای مختلف را مشاهده و اطلاعات جزییتر مانند آیپی و نوع اتصال را ببینید و در صورت نیاز نسبت به لغو اتصال آنها اقدام نمایید.
پیام رسان گپ (Gap) نسخه ویندوز ندارد!
شاید برایتان دیدن این تیتر بسیار عجیب باشد که اپلیکیشنی که با عنوان کراس پلتفرم شناخته میشود، از یک نسخه بسیار پرکاربرد بی بهره بوده و عملا کاربران ویندوزی خود را فراموش کرده است! البته وجود نسخه وب شاید کمی موضوع عدم وجود نسخه ویندوز را تلطیف کند ولی تاسف بارتر که بدانید این پیام رسان حتی نسخه لینوکس نیز نداشته و به طور کلی اعتقادی به کاربران دسکتاپ ندارد!
ابزارهای مدیریتی پیام رسان گپ (Gap) اندک است
با تمام تعاریفی که برای امکانات جانبی موجود در مورد کانالهای این پیام رسان گفتیم ولی عملا بسیاری از ابزارهای موردنیاز مدیران کانال ها در این پیام رسان تعبیه نشده است. به طور مثال شما نمیتوانید یک پیام دلخواه را پین یا برای مدیران کانال سطح دسترسی ایجاد کنید.
پیام رسان گپ (Gap) ورود دو مرحلهای ندارد!
یکی دیگر از اشکالات بزرگ این پیام رسان عدم وجود امکان ورود دو مرحلهایست که در حال حاضر حتی بعضی از پیام رسانهای داخلی نیز از آن بهره مند هستند و فقدان این قابلیت در پیام رسان گپ یک ضعف بسیار بزرگ ارزیابی میشود چرا که در حال حاضر با توجه به آموزشهای مختلفی که پیرامون امنیت در ورود به پیام رسانها گفته شده است، نبود این امکان عملا یک نقض غرض بزرگ است که حریم شخصی کاربران را مورد خطر قرار میدهد.
بسته شدن بی موقع اپلیکیشن
یکی دیگر از مشکلات موجود بسته شدن گاه و بیگاه اپ است که خیلی خودجوش رخ میدهد!
همچنین یکی دیگر از اشکالات این برنامه زمانی است که وقتی بروزرسانی جدیدی برای آن منتشر میشود و یا برای مدتی به آن سر نمیزنید! هربار که برنامه را بروز رسانی میکنید و یا پس از مدتی به آن سر میزنید، میبایست اطلاعات خود را دوباره وارد کنید. البته نه اینکه برای امنیت شما فکری شده باشد، بلکه اطلاعات شناسنامهای شما دوباره درخواست میگردد که معلوم نیست چرا از یک کاربر بارها این اطلاعات دریافت میشود!
نتیجه گیری
در صورتیکه بخواهیم به عنوان یک جمع بندی مهم در مورد گپ نظرمان را مطرح کنیم، باید بگوییم که قطعا گپ به مراتب بهتر از ایتا و سروش است و اگر قرار بر حمایت از پیام رسانی با کاربر زیاد و امکانات قابل قبول باشد، حمایت از گپ معقولتر به نظر میرسد.
البته گپ به دلایل مختلف از جمله ابهام در بحث امنیت، عدم ارایه بعضی از سرویسها و… رتبه اول پیام رسانهای ایرانی را در اختیار نمیگیرد ولی قطعا در آیندهای نه چندان دور پیشرفتهای قابل ملاحظهای را با توجه روند رشد کاربران و امکانات آن مشاهده خواهیم کرد.
سلام من پیام ورود به گپ برام اومد ولی دستم خورد از گپ اومدم بیرون حالا نمیشه وارد شد میزنه محدودیت تعداد در خواست
سلام، با پشتیبانی آیگپ ارتباطت برقرار کنید و مشکل رو بهشون بگید
سلام
این پیامرسان در تمامی بستر (پلتفرم ها) شامل اندروید، ios، pwa، ویندوز، لینوکس و مک منتشر شده است
صفحه ی دریافت نسخه های مختلف گپ از سایت رسمی این پیامرسان: ********
گپ خلیلی پیام رسان خوبیه
اگه میشه مقالتون رو بروز کنید اطلاعات خیلی قدیمی اند
امکان پین گذاری پیام در گپ وجود داره.
سلام
گپ بسیار عالی است.
آزمون انلاین ساخته شده را چگونه میتوان برای گروه خود در گپ ارسال نمود؟
این مقاله قدیمی است.
موافقم
گپ الان هم نسخه ویندوز داره هم نسخه لینوکس هم نسخه مکینتاش.
گپ نسخه ویندوز هم داره اشتباها نوشتید ندارد
از میان اپلیکیشن های ایرانی گپ بهترین انتخابه ولی هنوز سرعت آپلود فایل پایینی داره
جنگ جنگ تا نابودی تلگرام و هواداران موزدورش
من مدتی هست که از این نرم افزار استفاده می کنم… یه چیز خوبی که داره تمام گروه ها، کانال ها، دنیاها و … دسته بندی هستن براتون… و یک چیز جالب به نام دنیای من داره و تا میشه از گذاشتن پیام های زیاد جلوگیری می کنه. مثلا توی قانون اون دنیایی که عضو می شید براتون نوشته این دنیا فقط روزی دوتا پیام میذاره اونم مثلا فلان ساعت تا فلان ساعت… یعنی کاااملا احترام برای عضو دنیاشون قائل هستن… از نظر گرافیکی هم بسیار بهتره نسبت به سایر پیام رسان ها..(البته از حق نگذریم بله هم خوش ساخته ولی باگ داره یکمی)
اصلا خوشم نیومذ ازش خیلی بی خوده
من با نیما فلاح موافقم
میشه گفت بین داخلی ها از همه کامل تره اما هیچی به تلگرام نمیرسه!!
تلگرام هم یک روز همینجور عقب افتاده بوده!!!