حدود پنج سال از زمان معرفی و ارایه نسل فعلی کنسولهای بازی میگذرد اما اینکه چه زمانی نسل بعدی این کنسولها ارایه خواهند شد، داغترین موضوعی است که اغلب کاربران در خصوص آن بحث و گفتگو میکنند. کنسول بعدی ایکس باکس در راه است؛ بنابراین قصد داریم تا کمی بیشتر و تخصصیتر به ویژگیهای آن بپردازیم.
همانطور که اشاره شد، تقریبا پنج سال از زمان عرضه ایکس باکس وان (Xbox One) میگذرد، این کنسول در آن زمان با قطع کینکت، بازسازی کامل ایکس باکس وان اس (Xbox One S) و پیشرفتهای عمده در ایکس باکس وان ایکس (Xbox One X) تغییرات قابل توجهی کرده است.
اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایکس باکس بعدی از چه ویژگیهایی برخوردار خواهد بود؛ با ما همراه باشید چراکه در ادامه این مطلب همه اطلاعات مورد نیاز شما در مورد کنسول بعدی ایکس باکس را ارایه خواهیم داد.
ایکس باکس بعدی در حال حاضر طراحی شده است
بر اساس گزارش فیل اسپنسر (Phil Spencer) مدیر ایکس باکس، در کنفرانس E3 2018 مایکروسافت، این کمپانی در حال حاضر معماری نسل بعدی کنسولهای ایکس باکس را طراحی میکند و تیمی که روی این پروژه فعالیت میکند متشکل از همان افرادی است که بر روی پروژه ایکس باکس وان همکاری داشتهاند.
اما نکته جالب اینجاست که اسپنسر در هنگام اعلام این خبر در کنفرانس به جای کلمه کنسول از عبارت کنسولها استفاده کرده است.
بر اساس شنیدهها، این احتمال وجود دارد که مایکروسافت طراحی بیش از یک کنسول را در برنامهریزی خود قرار داده باشد و ممکن است در تلاش برای سرمایهگذاری بر روی هر دو گزینه یعنی پلیر هاردکور و کژوال باشد.
این کنسول احتمالا از قابلیت استریمینگ بازیها بهره برده است
در حال حاضر سرویس اشتراک پلیاستیشن سونی به کاربران پلی استیشن 4 اجازه میدهد تا به جای خرید و یا دانلود بازیهای خود، از فضای ذخیرهسازی ابری برای استریم کردن آنها استفاده کنند. در حال حاضر در ژاپن، کنسول خانگی سوئیچ نینتندو (Nintendo Switch) از این ویژگی برای Resident Evil 7، استفاده میکند.
این سرویس در ایکس باکس وان وجود ندارد، اما فیل اسپنسر در کنفرانس E3 2018 مایکروسافت اعلام کرد که تیم وی هماکنون در حال توسعه فناوری بازیهای مبتنی بر فضای ابری است که به شما امکان میدهد تا بتوانید از بهترین عناوین با کیفیت کنسول بازی از طریق چندین دستگاه استفاده کنید.
بدون شک میتوان گفت که ایکس باکس بعدی یکی از سیستمهای پشتیبانی شده خواهد بود و این سرویس در صورتی که بازیکنان بخواهند چند ساعت قبل از خرید بازی آن را امتحان کنند، قادر است میزان هزینه آنها را کاهش دهد.
با این حال، بعید به نظر میرسد که ایکس باکس بعدی پشتیبانی از دیسکها را از سرویسهای خود حذف کند. ایکس باکس وان اس (Xbox One S) و ایکس باکس وان ایکس (Xbox One X) تنها دو کنسول موجود در بازار هستند که از دیسکهای 4K Blu-ray پشتیبانی میکنند و از آنجایی که سرعت اینترنت هنوز در بسیاری از شهرهای ایالات متحده پایین است، بنابراین بازیهای اینچنینی هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند.
ایکس باکس بعدی از ویژگی Backwards Compatibility استفاده خواهد کرد
یکی از اصلیترین ویژگیهای ایکس باکس وان، ویژگی سازگاری با قبل یا Backwards Compatibility است که به این کنسول امکان اجرای برخی بازیهای ایکس باکس ۳۶۰ و حتی ایکس باکس اولیه را میدهد و به نظر میرسد که این روند در نسل بعدی ایکس باکس نیز ادامه خواهد داشت، هرچند که شکل ظاهری آن هنوز مشخص نیست.
فیل اسپنسر، سخنگوی یوروگیمر Eurogamer، اظهار داشت: ” او بسیار به ویژگی سازگاری ایکس باکس افتخار میکند و قصد دارد به خریدهای قبلی بازیکنان احترام بگذارد.”
البته هنوز هیچ اعلان مشخصی درباره این موضوع مطرح نشده است اما به احتمال زیاد نسل بعدی ایکس باکس نیز مانند ایکس باکس وان از بازیهای قدیمی پشتیبانی خواهد کرد.
نسل بعدی ایکس باکس از واقعیت مجازی بهرهمند نخواهد بود
مایک نیکولز (Mike Nichols)، مدیر ارشد بازاریابی ایکس باکس در مایکروسافت، با اعلام اینکه ” ما هیچ برنامه خاصی برای استفاده از واقعیت مجازی در ایکس باکس نداریم ” به شایعات موجود در مورد پشتیبانی نسل بعدی ایکس باکس از واقعیت مجازی پایان داد.
اما به نظر میرسد اشاره نیکولز به کلمه ایکس باکس میتواند احتمال استفاده این کمپانی از تکنولوژی واقعیت مجازی در ویندوز را قوت ببخشد. با این حال به نظر میرسد که این یک طرح بلند مدت برای تلاش مایکروسافت به منظور بهرهگیری از این تکنولوژی در سیستمعامل ویندوز باشد.
سختافزار ایکس باکس بعدی شبیه نسخههای قبل اما سریعتر خواهد بود
شایعات زیادی در مورد آنچه در ایکس باکس بعدی اتفاق میافتد، وجود ندارد، اما گزینههای زیادی نیز در این مورد وجود دارد. هر دو کمپانی مایکروسافت و سونی در آخرین نسل کنسولهای خود از پردازندههای مبتنی بر x86، مانند آنچه در رایانههای شخصی یافت میشوند، استفاده کردهاند و همچنین به استفاده از پردازندههای AMD برای دستیابی به گرافیک بهتر روی آوردهاند.
هر دو این راهحلها، معقولترین انتخاب موجود برای این کمپانیها محسوب میشوند، بنابراین بعید به نظر میرسد که در نسل بعدی ایکس باکس شاهد چیزی متفاوت از اینها باشیم.
گفته میشود فالو آپ در نسل بعدی ایکس باکس نسبت به ایکس باکس وان قویتر است. همچنین معماری کنونی ایکس باکس وان و ایکس باکس ایکس نشان میدهد که این شرکت فرصتهای زیادی برای بهبود آنها دارد. به عنوان مثال این شرکت میتواند تعداد هسته پردازنده را افزایش دهد، معماری آن را تغییر دهد و یا پردازشگر گرافیکی خود را به یک معماری جدید مانند Vega AMD و یا شاید حتی Navi ارتقا دهد.
اسکارلت نام نسل بعدی کنسول ایکس باکس است
براساس گزارش منتشر شده، اسکارلت (Scarlett) نام نسل بعدی کنسول ایکس باکس خواهد بود و این درست مانند مدل ویژه ایکس باکس وان ایکس است که Project Scorpio نام گرفته است. همان گزارش ادعا کرده که این سیستمها برای انتشار در سال 2020 برنامهریزی شدهاند، که با زمانبندی کلی مایکروسافت برای راهاندازی سختافزاری همراه است.
جالب است بدانید؛ ایکس باکس وان، هشت سال پس از ارایه ایکس باکس 360 به بازار معرفی شد که البته یک زمان غیر معمول برای معرفی نسل جدید کنسول بود اما با توجه به رقم نسبتا پایین فروش ایکس باکس وان از زمان عرضه آن، به نظر میرسد مایکروسافت این بازه زمانی را کوتاهتر کند.