اکثر کاربران اندروید از اپلیکیشن گوگل سرچ برای مرور اینترنت استفاده میکنند. اما این شرکت اپلیکیشن اصلی خود را (گوگل اپ) با ویژگیهای جدیدی کاملتر کرده است. ما معمولا برای داشتن این قابلیتها به سایر برنامههای شخص ثالث رجوع میکنیم. در اینجا قصد داریم نشان دهیم که گوگل اپ امکانات فراوانی را بر روی گوشی در اختیارتان قرار میدهد که احتمالا تابهحال به تعداد کمی از آنها برخوردهاید.
۱. یادآوریها (Reminders)
با گزینه Reminders در داخل گوگل اپ شروع میکنیم. این برنامه به شما اجازه میدهد تا بهسادگی آلارمهایی را برای کارهای ضروری براساس مکان یا زمان مشخص نمایید. اضافه کردن کارها به روشهای مختلفی قابل انجام است.
شما یا میتوانید با پرسیدن از گوگل اسیستنت و یا با وارد کردن سوال خود در نوار جستجو (مثلا «خرید شیر برای فردا را به من یادآوری کن») آن را انجام دهید. اگر ترجیحتان خود Reminders است وارد آن شده و بر روی آیکون Plus تب کنید.
بخش Reminders، در منو گوشه پایین سمت راست گوگل اپ قرار دارد. آنجا همچنین لیستی از یادآوریهای فعال و گذشته خود را مشاهده خواهید کرد که با کلیک بر روی هر کدام از آنها امکان ویرایش یا پاک کردن را خواهید داشت.
۲. آب و هوا
ویژگی قدیمی دیگر گوگل اپ، چک کردن وضعیت آب و هوا است. این برنامه، آپدیتهای فراوانی را اخیرا دریافت کرده تا تجربه بهتری را در اختیار کاربران قرار دهد.
برای دانستن پیشبینی آب و هوای مکان یا شهر خود، دو انتخاب وجود دارد: گوگل اسیستنت یا گوگل فید (که بهصورت یک کارت در صفحه هوم قابل دسترس است). همچنین با تب کردن بر روی علامت سهنقطه در لبه سمت راست کارت، اجازه خواهید یافت تا واحدهای درجه حرارت را تغییر دهید یا مکان فعلی خود را بهروزرسانی نمایید.
بهعلاوه، این امکان برایتان وجود دارد تا میانبری برای جزییات آب و هوای محل خود، به صفحه هوم اضافه کنید. برای این کار، بر روی کارت مزبور فشار داده و بعد از آنکه برنامه از شما پرسید آیا قصد ایجاد میانبر را دارید، Add را انتخاب کرده و آیکون آب و هوا را در هر جایی که دوست دارید قرار دهید.
۳. پادکستها
قابلیت دیگر، دنبال کردن و شنیدن مستقیم پادکستهای دلخواهتان از داخل گوگل اپ است. پادکست موردنظر خود را جستجو کرده و با دیدن لیستی از تِرکها، روی دکمه Follow فشار دهید تا آپدیتها را در فید دریافت کنید و با فشردن Play آنها را بشنوید. حتی نوتیفیکیشن بازپخش، امکان پرش ۳۰ ثانیهای دارد که بسیار مفید است.
۴. ماشینحساب صورتحساب
گوگل اپ همچنین دارای یک ماشینحساب عالی است. برای استفاده از آن، عبارت calculate the tip یا tip calculator را در نوار جستجو تایپ کنید. شما میتوانید در داخل آن، مقدار صورتحساب، یا تعداد افراد و مقداری را که هر کدام به شما بدهی دارند، مشخص نمایید.
۵. لیست خرید
درست کردن لیست خرید، یکی دیگر از ویژگی خوب گوگل اپ است. با اینحال هیچ مینیاپلیکیشن داخلی برای آن وجود ندارد. در عوض، میتوانید از گوگل اسیستنت یا یک اپلیکیشن وب بهره بگیرید. در دستیار گوگل برای اضافه کردن یک آیتم به لیست خرید، بهعنوان مثال کافی است بگویید: «شیر را به لیست خرید من اضافه کن». روش دوم این است که صفحه Google Shopping List را باز کنید و عبارت موردنظر خود را در آنجا تایپ نمایید. برای چک کردن لیستتان میتوانید به دستیار گوگل بگویید « لیست خرید من» و یا اینکه دوباره وارد اپلیکیشن وب شوید.
۶. اخبار و علاقمندیها
یکی از اولین آیتمهایی که شما بهمحض ورود به گوگل اپ مشاهید خواهید کرد، اخبار و محتواهایی است که الگوریتمهای گوگل براساس علاقمندیهای شما پیشنهاد میدهند. یکی از کارهایی که میتوانید در این قسمت انجام دهید این است که نوع محتواهای نشان داده شده را سفارشی کنید. این کار به شما اجازه خواهد داد تا از دست برنامه RSS که از حافظه گوشیتان هم استفاده میکند، خلاصی یابید.
برای شخصیسازی و بهروز کردن موضوعات مورد دلخواهتان، وارد منو موجود در گوشه پایین سمت راست برنامه شده و سپس بر روی Customize تب نمایید. در اینجا میتوانید موضوعات جدید را اضافه کرده و یا موارد موجود را ویرایش کنید.
اکثر مقالاتی که در فید ظاهر میشوند در واقع مطابق با ترجیحات و تاریخچه جستجوهای شما نشان داده میشوند. اگر تمایلی به این روال ندارید با تب کردن بر روی منو سهنقطه کارت، سه انتخاب خواهید داشت: مخفی کردن یک استوری خاص، آنفالو کردن موضوع موردنظر یا بلاک نمودن وبسایت منبع.
۷. سفارشها و رزروها
گوگل همچنین میتواند لیست سفارشها و رزروهای شما را در یک تک صفحه به شما نمایش دهد. این امکان به شما اجازه میدهد تا با نگاه گذرا، جزییات آنها را مشاهده کنید. البته اگر در این برنامه، اکانت جیمیل ندارید کار خاصی داخل آن نمیتوانید انجام دهید. با فشار دادن علامت پیکان کوچک کنار هر رزرو قادر خواهید بود تا اطلاعات بیشتری درباره جزییات سفارش و تاریخها در اختیار داشته باشید. یک گزینه View in Gmail هم وجود دارد که شما را به ایمیل مربوطه، هدایت خواهد کرد.
۸. ذخیره برای بعد
ویژگی دیگری که در اختیار کاربران وجود دارد امکان ذخیره کردن مقالات خوانده شده و عکسها و مکانهای دیده شده، بر روی گوگل اپ است. با باز کردن هر لینکی، آیکون بوکمارک در بالای آن نشان داده میشود. روی آن فشار داده و مقاله یا صفحه موردنظر را به علاقمندیهای خود اضافه کنید.
شما همچنین میتوانید مجموعه جدیدی را (بهعنوان مثال برای تحقیقات و پروژهایی که در دست اقدام دارید) ایجاد نمایید. متاسفانه در حال حاضر امکان دسترسی آنلاین وجود ندارد، اما احتمالا گوگل این قابلیت را در آپدیتهای بعدی ارایه کند.
۹. تبدیل پولهای رایج
تبدیل پولهای رایج هم در گوگل اپ در دسترس است. این کار را میتوان با تایپ یک سوال مشخص مانند in INR $5 و یا با جستجوی عبارت $ to INR و وارد کردن ارقام انجام داد. گوگل سرچ نیز چارتی از ارزهای معروف را نشان میدهد و امکان سوییچ کردن بین واحدهای پولی مختلف وجود خواهد داشت.
۱۰. ورزشها
گوگل اپ بهسادگی به شما اجازه میدهد تا لیگها و تیمهای ورزشی محبوب خود را دنبال کنید. برای اضافه کردن تیمهایی که به آنها علاقمندید، وارد Customize شده و روی View all settings تب نمایید. آنجا در بخش Sports امکان افزودن مواردی که تمایل به پیگیری اخبار آنها را دارید، خواهید داشت.
گوگل همچنین میتواند هایلایتهای ویدیویی را از طریق نوتیفیکیشن برای شما ارسال کند. بهعلاوه، در پایین صفحه گزینه Not Interested وجود دارد تا تیمهایی را به دلخواه خودتان از فید حذف نمایید.
۱۱. اخبار بورسها
امکان دنبال کردن نرخهای سهام و اطلاعات مربوط به آن از طریق گوگل فید نیز برای شما وجود دارد. موارد گفته شده در بالا را طی کنید اما بهجای Sports وارد تنظیمات Stocks شوید. حتی میتوان با جستجو، سهامهای مختلف را باهم مقایسه کرد.
برای این کار، بورس موردنظرتان را سرچ کرده و بر روی پیکان آبیرنگ زیر کارت فشار دهید. آنجا دکمهای با برچسب Compare with a share or index مشاهده خواهید کرد که با تب کردن آن، بورسهای دیگر را انتخاب کرده و آنها را باهم میسنجید.
۱۲. ترجمه
شما میتوانید به یک نسخه کوچکی از گوگل ترنسلیت در داخل گوگل اپ دسترسی داشته باشید. در داخل آن، با جستجوی عبارتهای موردنظر خود (مثلا «Hello in French»)، آنها را ترجمه میکنید. همچنین امکان بزرگ کردن متن ترجمه شده هم وجود دارد.
حالا شما استاد گوگل اپ شدهاید
گرچه این ویژگیها نمیتوانند جای اپلیکیشنهای حرفهای را بگیرند، اما برای افرادی که بهندرت از آن نوع برنامهها استفاده میکنند، بسیار عالی و کاربردی است. مهمتر اینکه گوگل اپ، پیشاپیش بر روی گوشی شما وجود دارد و با دستورات صوتی هم کار میکند.