48 ساعت با آی‌فون XS اپل: بازگشت به خانه اول!

آی‌فون‌های جدید معرفی شدند و یکی از کارشناسان وب‌سایت androidpit با نام استفان هرگت نیز یک مدل از آن‌ها را خریداری نمود. این فرد مدت‌هاست که از دستگاه‌های iOS استفاده می‌کند؛ لذا به عقیده وی، زمان آن فرا رسیده تا به دومین سیستم‌عامل موبایلی پرمخاطب در جهان نگاه دقیق‌تری داشته باشیم. آقای هرگت پس از 48 ساعت کار با آی‌فون XS به شکل مثبتی سورپرایز شد؛ اما همچنان چندین پرسش به قوت خود باقی ماند.

از زمان عرضه آی‌فون X، سبک طراحی ظاهری هندست‌های اپل کم‌ و بیش تکرار شده است و آی‌فون XS عملا مدل به‌روزشده هندست نسل قبلی به‌شمار می‌آید. آقای هرگت می‌گوید: “من ظاهر این اسمارت‌فون را دوست دارم. کارکرد دستگاه کامل بوده و قاب خاکستری تیره آی‌فون کاملا مستعد جذب اثرانگشت است. اما این موضوع برای من اهمیتی ندارد؛ زیرا به‌طور معمول چنین اسمارت‌فون گران‌قیمتی نهایتا در یک قاب قرار خواهد گرفت. وجود برش واقعا عریض بر روی نمایشگر گوشی، حقیقتی آزاردهنده نیست و من نسبت به آن هیچ گلایه‌ای ندارم؛ اما در کناره سمت چپ یا راست ناچ تقریبا هیچ فضایی وجود ندارد. اکنون در کنار آی‌فون XS از اسمارت‌فون هواوی P20 پرو استفاده می‌کنم. این هندست به اندازه آی‌فون XS پهنا داشته و طول آن اندکی کشیده‌تر است. هر 2 دستگاه در داخل کیس محافظ قرار دارند که البته این قاب‌ها ابعاد آن‌ها را اندکی افزایش می‌دهند. حمل هیچ‌کدام از 2 اسمارت‌فون واقعا آسان نیست؛ اما من با هر 2 آن‌ها به خوبی کار می‌کنم.”

یادگار عصر آی‌فون 4

وی می‌افزاید: “مسائلی پیرامون iOS وجود دارند که سال‌ها برای من آزاردهنده بوده‌اند. چرا کنترل‌های موجود در رابط کاربری به جای قرار گرفتن در فضای پایین در بخش فوقانی اپلیکیشن‌ها گنجانده می‌شوند؟ آیا دسترسی به آن‌ها با کمک انگشت شست بسیار آسان‌تر خواهد بود؟ این طراحی بی‌فایده است؛ خصوصا اگر فقدان دکمه بازگشت را نیز مدنظر قرار دهید. ژست‌های پیمایشی از لبه‌ها به سمت وسط، جایگزین دکمه “back” شده و معمولا عملکرد قابل‌اتکایی دارد. به عقیده من، اپل بایستی این ویژگی که قدمت آن به دوران نمایشگرهای 4 اینچی باز می‌گردد را به آرامی از رابط کاربری خود حذف نماید. من به‌طور ویژه علاقه فراوانی به فناوری فیس آی‌دی و استفاده از حسگر اثرانگشت دارم. پیرامون عملکرد واقعا مناسب سیستم تشخیص چهره در کلیه موقعیت‌ها تردیدهای زیادی داشتم. در هواوی P20 پرو، مشخصه مذکور در فضاهای روشن عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد؛ اما در تاریکی به‌منظور روشن نمودن چهره شما، سطح روشنایی نمایشگر به حداکثر میزان خود خواهد رسید و این موضوع واقعا آزاردهنده است. اپل از این ویژگی استفاده نکرده است و در حقیقت تاچ آی‌دی بدون کوچک‌ترین مشکلی کار می‌کند. این فناوری به اندازه کافی سریع و کارآمد است. فرآیند تشخیص چهره همواره اجرا می‌شود؛ مگر آن‌که چشمان خود را ببندید. اما با این وجود ناچار نخواهید بود که اسمارت‌فون خود را در مقابل صورت‌تان قرار دهید. این اقدام عالی اپل قابل‌تحسین است.”

کاربری راحت‌تر

استفان هرگت می‌گوید: “آی‌فون XS عملکردی فوق‌العاده‌ای دارد. به‌طور کلی کارکرد این اسمارت‌فون روان بوده و به اندازه کافی سریع است. هواوی P20 پرو و سایر اسمارت‌فون‌های پیشرفته در مجموع کمی ناهمگون‌تر به‌نظر می‌رسند؛ چرا که با وجود اپل همه چیز راحت‌تر، آرام‌تر و هموارتر است. همچنین شاید دلیل آن این حقیقت باشد که iOS مشخصا به‌منظور روان نمودن جابه‌جایی‌ها در سیستم از انیمیشن‌های طولانی‌تر و دقیق‌تری استفاده می‌کند. من از این بابت خشنود هستم. پس از جدایی طولانی مدت از iOS، همچنان نسبت به شکل ظاهری قدیمی سیستم اپل شگفت‌زده هستم. حقیقتا طی سالهای اخیر در این حوزه پیشرفت‌های چندانی روی نداده است و در واقع iOS از نظر اپتیکی ابدا جذاب به‌نظر نمی‌رسد. قالب تنظیمات سیستمی در بسیاری از مکان‌ها بسیار غیرمنطقی است؛ تا حدی که می‌خواهم سر خود را به دیوار بکوبم! در این زمینه تقریبا هیچ ساختاری وجود ندارد. واقعا این‌جا چه اتفاقی برای اپل رخ داده است؟

با وجود هندست‌های هواوی P20 پرو و آی‌فون XS، اکنون 2 نمونه از جذاب‌ترین دوربین‌های اسمارت‌فون را در جیب خود دارم. هنوز عکس‌ها را به‌صورت مستقیم با یکدیگر مقایسه نکرده‌ام؛ اما عکاسی با آی‌فون XS سرگرم‌کننده است. البته میزان بزرگ‌نمایی تصویر در هواوی P20 پرو غالبا فراتر از حد انتظارات من است؛ به گونه‌ای که با در دست گرفتن کلیه اسمارت‌فون‌های ارایه‌دهنده عکس‌های زنده، بلافاصله آن‌ها را خاموش می‌کنم. من در تمامی این مجموعه کوچک از عکس‌ها، حقیقتا هیچ مسئله خاصی را مشاهده نکردم.”

اولین برداشت دوربین، نتایج مناسبی را ارایه می‌دهد.

من ناراحت به‌نظر می‌رسم؛ اما در واقع کاملا خوشحال هستم.

طول عمر باتری: بیش از حد انتظار

وی می‌افزاید: “باتری آی‌فون XS به‌طور مثبتی مرا شگفت‌زده می‌کند. من در اسمارت‌فون خود یک سیم‌کارت دارم و وای‌فای و بلوتوث گوشی نیز دایما فعال است. بعلاوه در حال حاضر حداقل تعدادی از حساب‌های کاربری من در رسانه‌های اجتماعی نیز تنظیم شده‌اند. پس از گذشت یک‌ونیم روز، هنوز دستگاه خود را به شارژر متصل نکرده‌ام و باتری دستگاه کماکان 30 درصد شارژ دارد. اعتراف می‌کنم که انتظار من کم‌تر از این بود. همچنین به‌عنوان یکی از طرفداران قدیمی گوشی‌های لومیا از در اختیار داشتن اسمارت‌فون دیگری با قابلیت شارژ بی‌سیم خوشحال هستم؛ مشخصه‌ای که در هواوی P20 پرو وجود ندارد. کنجکاو هستم تا ببینم ظرف روزهای آینده تا چه اندازه به آی‌فون XS علاقه خواهم داشت. در واقع تا این لحظه از کار با جایگزین اندرویدی گران‌قیمت اپل کاملا راضی هستم. آی‌فون جدید سرگرم‌کننده بوده و ابزاری متفاوت است. گاهی اوقات هنگام پیمایش ناموفق در بخش تنظیمات سیستمی، حسی مشابه یک کاربر مبتدی را تجربه می‌کنم. اما این مسئله به مرور زمان حل خواهد شد. ناچارا بایستی منتظر باشیم و ببینیم که ادامه این داستان به چه ترتیب خواهد بود.”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH