تصور میکنیم تکنولوژی دستیار صوتی زندگی ما را آسانتر میکند، اما کارشناسان امنیت بر این باورند این تکنولوژی تحت حمله روشهای منحصربفردی قرار خواهد گرفت. از ابتدای سال، کاربران دوربینهای امنیتی نِست موارد هک شدن توسط غریبهها و دستور دادن به الکسا، حمله موشکی کره شمالی، صحبت مستقیم با کودک خردسال یک خانواده، افزایش دمای خانه تا 92 درجه و فحاشی را گزارش دادهاند. این موارد، هشدار دهنده هستند، اما سکوت سازندگان این دستیاران صوتی میتواند خطرناکتر باشد.
نِست که در اختیار گوگل قرار دارد و اخیرا دستیار صوتی گوگل را هم پشتیبانی میکند، رمز عبور ساده و عدم فعالسازی تایید هویت دو مرحلهای را دلیل این اتفاق میداند. اما دستیاران صوتی با امنیت بالا هم توسط برخی روشهای زیرکانه مورد حمله قرار گرفتهاند. در بیش از 2 سال گذشته، محققان در دانشگاههای آمریکا، چین و آلمان از فایلهای صوتی پنهانی برای به خدمت گرفتن دستیاران صوتی که با هوش مصنوعی مدیریت میشوند مانند سیری و الکسا استفاده کردهاند.
این تحقیقات نشان میدهند که دستیاران صوتی و همینطور برنامههای فرمان صوتی موبایلها بهراحتی هک میشوند و کارهایی از قبیل باز نمودن وبسایتها، خرید، خاموش کردن سیستمهای هشداری و باز کردن قفل درها را انجام میدهند تمام اینها بدون اینکه انسان متوجه شود اتفاق ناخوشایندی در جریان است، روی میدهند.
صداهایی هستند که گوش انسان قادر به شنیدن آنها نیست ولی هوش مصنوعی میشنود. پس هکرها با ایجاد دستورات متفاوت در فرکانسهای متفاوت که گوش انسان قابلیت درک ندارد، هوش مصنوعی دستیاران صوتی را در اختیار میگیرند. اکنون اطلاعات صوتی در خطرند.
محققان ژیجانگ با پیشنهاد بازطراحی میکروفون دستگاهها جهت محدود کردن شنوایی آنها به رنج آلتراسونیک به استقبال آمازون، گوگل و اپل میروند.
بهتر است کاربران این تکنولوژی با بالا بردن امنیت دستگاههایشان خود را تا حدود زیادی در برابر این دسته از حملات ایمن کنند. پسوردهای قدرتمند و خاص برای دستگاههایی که از اینترنت اشیا استفاده میکنند. هنگامیکه از موبایل خود استفاده نمیکنید آن را باز نگذارید. وظایف صوتی که امنیت منزل، اطلاعات شخصی، مالی یا سوابق سلامتی خود را با رمز محافظت کنید یا بهسادگی آنها را با دستگاههای فرمانپذیر صوتی لینک نکنید.