بیتردید تکنولوژیها و گجتها در پی آن هستند که زندگی انسانها را راحتتر کنند. یکی از همین فنآوریها، API نام دارد. در واقع با کمک ابزارهای آنلاین و کالاهای دیجیتال میتوانیم طیف گستردهای از کارها را در زمان کمتر و با زحمت اندکی انجام دهیم. این چیزیست که در گذشته آرزوی انسانها بوده و حالا به حقیقت پیوسته است. برای اینکه بتوانیم با تکتک تکنولوژیها کار کنیم و آنها را در جهت سادهتر کردن زندگی بهکار بگیریم، باید آنها را بشناسیم و با کاربردهایشان آشنا شویم. اما API چیست و چه کاربردی دارد؟ در این نوبت قصد داریم تا به این پرسشها پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.
API چیست؟
تصویر کنید میخواهید از داخل یک اپلیکیشن آدرس خانهتان را پیدا کنید. برای اینکه کارتان سادهتر شود، توسعهدهنده از گوگل مپ بهره برده تا با کلیک بر روی دکمه آن به نقشه مذکور هدایت شوید و خانهتان را بیابید. در واقع API همین ارتباط بین اپهاست که انجام اعمال را راحتتر میکند. Application Programming Interface که به اختصار API نامیده میشود، این امکان را به شما میدهد تا بدون اتلاف وقت در شبکه اجتماعی یا وبسایت مورد نظرتان عضو شوید و با یک کلیک اقدام به ساخت حساب نمایید. بسیاری از شرکتهای معتبر و پرآوازه از این تکنولوژی بهره میبرند تا تجربه کاربری بهبود یابد و از کار با برنامهها لذت ببرید. بهعنوان مثال میتوان به تاکسیهای اینترنتی اشاره کرد. بهطور قطع طراحی و توسعه یک نقشه اختصاصی برای نرمافزارهای این چنینی هزینه زیادی میبرد و در آخر هم شاید شاهد کیفیت و دقت مطلوبی نباشیم. برای همین تاکسیهای اینترنتی از دیگر کمپانیها برای قسمت نقشه خود بهره میبرند که این موضوع با API عملی میشود. این فنآوری تعامل بین برنامهها، دیوایسها و اکانتها را سادهتر نموده. بهعنوان مثال فرقی نمیکند که با اسمارت فون یا لپتاپتان وارد اکانت اینستاگرام خود شوید. در هر صورت با API میتوانید از طریق حساب گوگلتان در شبکه اجتماعی ثبتنام کنید یا تنها در چند ثانیه به اکانت خود وارد شوید.
بهلطف API دیگر نیازی نیست برای ارتباط دو یا چند اپلیکیشن توسعهدهنگان حضور فعالی داشته باشند و شروع به کدنویسی کنند. این فنآوری بهصورت خودکار و با سرعت بالایی کار خود را انجام میدهد. نگران حریم خصوصی کاربران و امنیت اپلیکیشنتان هستید؟ خوشبختانه این مشکل نیز رفع شده و با خاطری آسوده میتوانید از APIهای مختلف بهره ببرید. چراکه این تکنولوژی دسترسی اپهای خارجی را محدود میکند و به آنها اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی یوزرها یا دیتاهای برنامه را نمیدهد. امروزه API اهمیت بسیار زیادی برای برنامهنویسان دارد. آنها با کمک این فنآوری میتوانند استفاده از اپلیکیشنهایی مثل فیسبوک یا Box را سادهتر کنند و قابلیتهای برنامه را افزایش دهند. حالا که با مفهوم API آشنا شدیم، بهتر است به کاربردهای این تکنولوژی بپردازیم.
API چه کاربردهایی دارد؟
این تکنولوژی کاربردهای زیادی دارد که همه آنها تاثیر بزرگی بر دنیای دیجیتال گذاشتهاند. APIها در محبوبترین و در عین حال ناشناختهترین اپلیکیشنهای بازار بهچشم میخورند و کار یوزرها را راحتتر میکنند.
بهراحتی اپلیکیشنتان را توسعه دهید!
وقتی یک کمپانی از APIهای شرکتی مثل گوگل بهره میبرد، در واقع به توسعه برنامه خود کمک کرده. در واقع همین گزینهها باعث میشوند تا تعداد نصبهای یک اپ افزایش یابد و کاربران فعال آن بیشتر از قبل شود. در حقیقت یوزرها به زمان اهمیت زیادی میدهند و اگر اپ شما با روشهایی بتواند موجب صرفهجویی در تایم شود، مطمئن باشید نظر کاربران را بهسمت خود جلب خواهد کرد. با کمک یک برنامهنویس میتوانید از APIها بهره ببرید و مثلا قابلیت جدیدی را به برنامه اضافه کنید. این در حالیست که اگر قصد توسعه اختصاصی همان قابلیت را داشتید، باید زمان و هزینه زیادی را صرف این کار میکردید. ولی حالا با چند کلیک و غالبا رایگان میتوانید از این تکنولوژی بهره بجویید.
بهبود تجربه کار با اپلیکیشن و راحتتر شدن توسعه آن
قبل از هر چیزی، API کار برنامهنویسان را سادهتر میسازد. فرض کنید که میخواهید کاربران را در نرمافزار خود به یک صفحه وب هدایت کنید. در گذشته باید یک مروگر اختصاصی طراحی میشد تا این قابلیت فعال شود. اما حالا در کمترین زمان ممکن میتوانید از این ویژگی استفاده کنید و برای مثال از APIهای کروم بهره ببرید. این هم موجب صرفهجویی در زمان میشود و هم کیفیت کارتان را بهبود میبخشد. اما کاربران هم از حضور API سود میبرند. بهلطف آن ورود به اکانتها سادهتر شده و میتوانید از نقشههای جامع و دقیق برای پیدا کردن محل کارتان در تاکسیهای اینترنتی بهره ببرید.