بهدنبال گسترش ضریب نفوذ اینترنت در ایران طی سالیان اخیر و در راستای تحقق سند چشمانداز توسعه کشور، امروزه بسیاری از نهادها و ارگانهای حکومتی، دولتی و خصوصی، خدمات خود را بهصورت الکترونیکی در اختیار مخاطبان قرار میدهند. در این میان مدیران عالیرتبه قوه قضائیه نیز نسبت به این موضوع بهصورت ویژه توجه نموده و اخیرا در راستای ارایه خدمات الکترونیک قضائی، گامهای بزرگی برداشته شده است. از سوی دیگر ارتقا دانش الکترونیکی جامعه و افزایش دسترسی آنها به امکانات ITC از حجم مراجعات حضوری مردم به دستگاه قضایی کاسته است و اکنون کلیه هموطنان میتوانند امور مختلف قضایی از جمله شکایات خود را بهصورت الکترونیکی مطرح یا پیگیری نمایند.
راهاندازی سامانه ثنا در سال 1395 یکی از طرحهای کلان و مهم دستگاه قضائی محسوب میشود. این سامانه با همت مرکز آمار و فناوریاطلاعات قوه قضائیه طراحی شده و بر اساس برنامه جامع عدالت الکترونیکی در بستر شبکه ملی عدالت فعالیت میکند. در این سامانه، اوراق قضایی شامل ابلاغیهها و نتایج آرای دعاوی به شکل الکترونیکی در اختیار افراد و وکلا قرار میگیرد. اهداف اصلی از راهاندازی سامانه ثنا (ثبتنام الکترونیکی) بهشرح زیر است:
- افزایش سطح رضایتمندی شهروندان و طرفین دعوی
- جلوگیری از اتلاف زمان و اطاله دادرسی
- صرفهجویی در منابع انسانی و هزینههای مبادله مرسولات پستی
- افزایش اثربخشی ابلاغهای حقیقی و کاهش مشکلات ناشی از ابلاغهای قانونی
- ارتقاء کیفی سلامت قضائی و اداری
- احترام به حریم خصوصی افراد و کاهش سطح بروکراسی اداری
کاربران جهت استفاده از امکانات سامانه ثنا ابتدا بایستی در آن ثبتنام نمایند. بدین منظور بایستی به آدرس اینترنتی www.sana.adliran.ir مراجعه کرده و نسبت به تکمیل اطلاعات موردنظر برای اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام نمود.
با ورود به بخش ثبتنام شخص حقیقی بایستی فیلدهای شماره ملی، تاریخ تولد و شماره سریال شناسنامه را وارد کرد.
در ادامه، سامانه بهصورت خودکار هویت فرد را شناسایی میکند. سپس بایستی اطلاعات مربوط به دین، محل تولد و وضعیت تاهل را در فیلدهای مربوطه وارد کرد.
در مرحله بعدی، ثبت اطلاعات شماره تلفن ثابت و تلفنهمراه الزامی خواهد بود.
در گام نهایی نیز بایستی اطلاعات محل سکونت شامل نام استان، شهرستان، شهر، منطقه شهرداری، خیابان اصلی، کدپستی و نشانی بههمراه شغل و سطح تحصیلات را وارد کرد. پس از درج کلیه اطلاعات و کلیک روی دکمه اتمام ثبت اطلاعات، پیام انجام موفقیتآمیز ثبتنام اولیه نمایش داده میشود.
البته تا پیش از تائید نهایی اطلاعات، کاربر با مراجعه به صفحه نخست سایت و ورود به بخش “تغییر اطلاعات” میتواند آنها را ویرایش نماید. در این مرحله، کاربر بایستی جهت اخذ امضا و احرازهویت با همراه داشتن کارت ملی و شماره تلفنهمراه مورد استفاده هنگام ثبتنام به یکی از دفاتر خدمات قضائی مراجعه نموده و فرآیند ثبتنام را تکمیل کند. پس از احراز هویت کاربر، نامبرده در سامانه ابلاغ الکترونیکی صاحب یک حساب کاربری شده و با استفاده از نامکاربری (کد ملی) و کلمهعبور (رمز شخصی) خود میتواند ابلاغها و پیامهای دریافتی را مشاهده نماید.
فرآیند ثبتنام اشخاص حقوقی نیز روندی مشابه دارد. بنابراین بهطور کلی سامانه ثنا جهت تخصیص رمز شخصی مورد استفاده در درگاه خدمات الکترونیک قضایی طراحی شده است.
اخه یعنی
دلبندم ICT درسته نه ITC
برای ثبت نام خطا میده ومیزنه به دفتر خدمات مراجعه کنید؟؟ برا چی اینطوری میگه؟تنظیمات خاصی باید انجام بدیم یا یه روال طبیعیه که اینور اونور بکشوننمون؟
برادر محترم – این همه پورتال و سایت مردم دارند کار میکنند. این چه قصه ای هست که حتما بخشی از ثبت نام باید در دفاتر الگترونیک انجام شود. و پول مفت بگیرند. در این دفاتر برای یک کپی فرم و دوتا برگه کپی با مناسبت و بی مناسبت کارت میکشند و پول میگیرند. این دفاتر به کی بند هستند.کار الکترونیک یعنی اینکه کار تسهیل بشه نه اینکه بازم به اینجا و اونج رفت و آمد کنی.کاش گوش شنوایی بود که حرف مردم را بشنود.اینها نوعی تحمیق مردم و پیچوندن برای کسب درآمد است . این که نشد ایجاد اشتغال.
سیستم پیچیدگی دارد مثلا ابلاغیه در SMS شماره ابلاغیه دارد و سیستم شماره پرونده و سال و زمان ابلاغ و غیره که اطلاعاتش در اختیار ما نیست میخواهد .خلاصه سرکاریم.!؟
من یه شکواییه تنظیم کردم. نمیدونم چرا هنوز بهش رسیدگی نشده. آیا باید پرینت شکواییه رو خودم به اون شعبه ببرم؟ خب اگه اینطوریه پس این کجاش سامانه الکترونیکیه. آخرش باید تو راهرو های دادگاه اینطرف و اونطرف بدویم
با سلام
تا به حال تعدادی ابلاغیه الکترونیک دریافت نموده ام ولی متاسفانه با رمز شخصی و شماره ملی نتوانستم إبلاغیه را مشاهده نمایم. احتمالاً این سایت نیاز به ساده سازی سافت ور جهت مصرف کننده دارد