اپل به دنبال طراحی تراشه‌های مودم بومی برای آی‌فون‌های جدید

پیش‌تر با حل‌وفصل اختلافات میان اپل و کوالکام در ماه آوریل، نهایتا غول کوپرتینویی به یک منبع قابل‌اعتماد برای تامین تراشه‌های مودم 5G موردنیاز خود دست یافت. بر اساس گزارشات، اپل با پرداخت مبلغ 4.5 میلیارد دلار به کمپانی طراح تراشه موفق به انعقاد قراردادی 6 ساله (با گزینه‌هایی جهت تمدید آن برای 2 سال دیگر) و یک تفاهم‌نامه چندساله در حوزه تراشه شد. اما حتی پس از مصالحه میان اپل و کوالکام، شایعات مربوط به تلاش اپل برای تولید تراشه مودم 5G بومی به قوت خود باقی ماند. در قالب بخشی از این توافق، پرونده‌های حقوقی مطرح شده توسط هر کمپانی علیه طرف مقابل از دستور کار خارج شدند.

اما ظاهرا قرار نیست روابط میان اپل و کوالکام به‌صورت پایدار برقرار بماند؛ چرا که پیش‌تر در ماه فوریه، اپل فردی با نام Umashankar Thyagarajan را استخدام کرد. در مقطعی از زمان، این فرد ریاست واحد فناوری موبایلی 5G شرکت اینتل را بر عهده داشت. همچنین وی به‌عنوان یکی از اعضای گروه سازنده تراشه‌های مودم 4G LTE در شرکت اینتل فعالیت می‌کرد. این مودم‌ها در آی‌فون‌های فعلی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. امروز نشریه بلومبرگ گزارش داد که در ماه می گذشته اپل با استخدام فردی با نام مایک فیلیپو، یکی از موانع پیش روی خود در زمینه معماری تراشه را برطرف کرد. فیلیپو پیش‌تر به‌عنوان یکی از مهندسان برتر شرکت ARM Holdings فعالیت کرده است. وی ضمن فعالیت در شرکت بریتانیایی طراح تراشه (که تحت مالکیت گروه SoftBank ژاپن قرار دارد)؛ به طراحی تراشه‌های مورد استفاده در اکثر اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌های امروزی نیز کمک کرد. وی پیش از اشتغال در شرکت ARM، توسط کمپانی‌های AMD و اینتل به خدمت گرفته شده بود. حساب کاربری LinkedIn آقای فیلیپو، خبر پیوستن وی به شرکت اپل در ماه می را تائید نموده است.

در اوایل سال جاری، جرالد ویلیامز شرکت اپل را ترک کرد و بدین‌ترتیب کمپانی یکی از اعضای کلیدی تیم تولید تراشه خود را از دست داد. وی یکی از معماران پیشتاز در زمینه طراحی تراشه‌های آی‌فون و آی‌پد به‌شمار می‌رفت. این طراحی‌ها جهت ساخت تراشه‌های سری A اپل توسط TSMC و بر پایه فناوری شرکت ARM مورد استفاده قرار گرفتند. به همین دلیل، استخدام آقای فیلیپو (ظاهرا به‌عنوان جانشین جرالد ویلیامز) توسط غول کوپرتینویی یک دستاورد قابل‌توجه به‌شمار می‌رود.

آیا اپل کسب‌وکار مودم اسمارت‌فونی شرکت اینتل را خریداری خواهد کرد؟

انتظار می‌رود سال آینده شرکت اپل نخستین آی‌فون 5G خود را عرضه نماید و در این شرایط، مشکلات حقوقی میان اپل و کوالکام ظاهرا مانع بزرگی محسوب می‌شود. اینتل بر روی توسعه تراشه مودم XMM 8160 5G خود با جدیت کار می‌کرد. این شرکت در ماه آوریل گذشته اعلام کرد که بر اساس برنامه‌ریزی قبلی، قرار بود اپل این تراشه‌ها را خریداری نموده و در نخستین آی‌فون 5G خود از آن‌ها استفاده کند. شایعات پیشین از عرضه این هندست طی سال آینده حکایت داشتند. اما این تراشه به اپل فروخته نشد و همین موضوع، غول فناوری را به سمت معامله با کوالکام سوق داد.

اینتل به‌دنبال خروج از کسب‌وکار تراشه‌های مودم اسمارت‌فونی است

پیش از مذاکرات مجدد اپل و کوالکام، اپل به‌دنبال تامین‌کننده دیگری بود. در جریان پرونده حقوقی کمیته ارتباطات فدرال علیه کوالکام در اوایل سال جاری، تونی بلوینز؛ مدیراجرایی زنجیره تامین اپل شهادت داد که کمپانی برای خریداری تراشه‌های مودم 5G ساخت سامسونگ و مدیاتک با این کمپانی‌ها مذاکره نموده است. در صورت عدم دستیابی اپل و کوالکام به یک توافق، آی‌فون 5G سال 2020 به احتمال فراوان با تراشه مودم ساخت اینتل عرضه می‌شد. اینتل غالبا با هدف استفاده اپل از تراشه مودم ساخت خود به توسعه آن مشغول بود و در همان ایام اعلام حصول توافق میان اپل و کوالکام، اینتل نیز خبر ترک کسب‌وکار تراشه مودم 5G موبایلی را علنی کرد. امروز نیز یک گزارش جدید اعلام کرد که اینتل تصمیم گرفته تا مالکیت معنوی کلیه ابزارهای مرتبط با حوزه ارتباطات بی‌سیم خود را به حراج بگذارد. با این همه، کمپانی کماکان به فروش تراشه‌های مودم 4G LTE موبایلی ادامه خواهد داد و اپل نیز همچنان مشتری بزرگ این تراشه‌ها باقی خواهد ماند. اما اینتل در کنار فروش مود‌م‌های IP به‌دنبال یافتن خریداری برای تمامی کسب‌وکار مودم اسمارت‌فونی خود خواهد بود.

با خروج اینتل از کسب‌وکار ارتباطات بی‌سیم، طبیعتا نام اپل به‌عنوان یک خریدار بالقوه در ذهن مطرح خواهد شد. اوایل ماه جاری، یک شایعه منتشر شده ادعا کرد که اپل به‌دنبال خریداری واحد مرکزی کسب‌وکار مودم اسمارت‌فونی اینتل در کشور آلمان بوده است. خریدی بدین شکل، تعدادی از مهندسان را نیز شامل خواهد شد و یقینا فرآیند طراحی تراشه مودم 5G بومی توسط اپل را تسهیل خواهد کرد. اما در این میان بایستی یک مساله را به‌خاطر داشت: حتی چنان‌چه اپل تراشه ارتباطی بی‌سیم 5G خود را نیز توسعه دهد؛ در این‌صورت احتمالا در سریع‌ترین سناریو ممکن نیز حداقل تا سال 2025 شاهد به‌کارگیری آن در یک آی‌فون نخواهیم بود. از آن زمان به بعد، بی‌تردید اپل برای تامین این قطعه حیاتی آی‌فون 5G خود به سراغ کوالکام نخواهد رفت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH