رن ژنگفی؛ موسس و مدیرعامل شرکت هواوی در گفتگو با نشریه فایننشیال تایمز (به نقل از وبسایت CNBC) اعلام کرد که در صورت درخواست دولت چین از کمپانی وی جهت شکستن قفل دستگاههای خود، نامبرده از رویکرد اپل تبعیت نموده و از انجام چنین کاری امتناع خواهد کرد.
این مدیراجرایی، هنگام گفتگو پیرامون حفظ حریم خصوصی مشتریان از اپل بهعنوان مدل اصلی مدنظر خود یاد کرد. سال گذشته تیم کوک؛ مدیرعامل اپل علنا اعلام کرد که اپل هرگز مشتریان خود را به یک کالا مبدل نخواهد کرد. بعلاوه پیشتر در سال 2016، اپل برای دفاع از خود در برابر امتناع از پذیرش درخواست آنلاک کردن گوشی آیفون 5c متعلق به سید فاروق؛ تیرانداز حادثه سن برناردینو در دادگاه حاضر شد. این کمپانی نگران بود که در صورت ایجاد ورژن ویژهای از سیستمعامل iOS که امکان بازگشایی قفل آیفون فاروق را در اختیار ماموران FBI قرار دهد؛ این نرمافزار احتمالا مورد سوءاستفاده قرار گرفته و حریم خصوصی کلیه کاربران آیفون را تهدید خواهد کرد.
آقای رن به دادههای تحت مالکیت مشتریان هواوی اشاره نموده و خاطرنشان کرد که مسئولیت ردیابی کاربران بر عهده شرکتهای مخابراتی و نه کمپانیهای تولیدکننده گوشی است. اما علیرغم اظهارنظرهای ضدونقیض مطرح شده از سوی دونالد ترامپ؛ رئیسجمهور آمریکا، اقدام اخیر این کشور مبنی بر قرار دادن نام هواوی در لیست سیاه وزارت بازرگانی ایالاتمتحده با مقوله حریم خصوصی هیچ ارتباطی نداشته و دسترسی کمپانی چینی به قطعات و نرمافزارهای آمریکایی را مسدود نموده است. ایالاتمتحده نگران است که هواوی در سایه قوانین دولت کمونیستی چین و بر اساس دستورات آن به سمت جاسوسی از مشتریان خود گرایش پیدا کند. این موضوع منجر به طرح شایعاتی پیرامون وجود حفرههای مخفی در محصولات هواوی و ارسال اطلاعات از طریق این کانال به دولت پکن شد. هواوی چنین اتهامی را بارها رد کرده و لیانگ هوا؛ ریاست کمپانی نیز پیشنهاد امضای سند “ضدجاسوسی” با کلیه کشورها را مطرح نموده است.
موسس هواوی میگوید که ایالاتمتحده بر کلیه فعالیتهای شرکتهای فنی خود نظارت دارد
“ما هرگز چنین کاری (فروش دادههای مشتریان) را انجام نخواهیم داد. در صورت انجام چنین کاری حتی برای یک نوبت نیز ایالاتمتحده شواهد گردآوری شده خود را در سراسر جهان منتشر میکرد و بهدنبال آن 170 کشور و منطقهای که ما در آنها مشغول فعالیت هستیم؛ خریداری محصولات هواوی را متوقف میکردند و کمپانی ما دچار فروپاشی میشد. پس از این اتفاقات، چه کسی بدهیهای ما را پرداخت خواهد کرد؟ همگی کارکنان ما افراد بسیار شایستهای هستند؛ لذا از کار استعفا داده و شرکتهای خود را راهاندازی خواهند کرد و مرا در مسیر پرداخت بدهیهایمان تنها خواهند گذاشت. در آن لحظه من مرگ را بر زندگی ترجیح میدهم. – رن ژنگفی؛ موسس و مدیرعامل هواوی”
این مدیراجرایی میگوید که نگرانیهای دولت ترامپ بیاساس بوده و دولت چین، شرکتهای خصوصی نظیر هواوی را از طریق بهکارگیری قوانین و مالیات مدیریت میکند. رن همچنین میافزاید که چین در فعالیتهای تجاری هواوی هیچگونه دخالتی ندارد. وی میگوید: “من نمیدانم که چرا دولت آمریکا کلیه فعالیتهای کمپانیهای فنی خود را بهصورت موبهمو رصد میکند. آنها همانند یک مادرخوانده عمل میکنند و حتی در صورت تن دادن شرکتها به این وضعیت نیز دخترخواندههایشان احتمالا مستثنی خواهند شد.”
در حال حاضر هواوی P30 پرو، هندست پیشرفته این کمپانی بهشمار میرود.
با توجه به ممنوعیت اعمال شده علیه هواوی انتظار میرود که درآمد این کمپانی طی سال جاری با افت چشمگیر 30 میلیارد دلاری مواجه شود. اما این کمپانی کماکان سودآور بوده و در سال 2019 به سوددهی تقریبی 8 میلیارد دلاری دست خواهد یافت. با اینحال این تولیدکننده اعلام کرده که طی سال آینده قادر به پیشی گرفتن از سامسونگ و تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکننده اسمارتفون در جهان نخواهد بود. این همان هدفی است که هواوی از سال 2016 پیرامون آن صحبت کرده است. سال گذشته این کمپانی توانست 206 میلیون دستگاه گوشی را به فروش برساند و پس از سامسونگ و اپل، جایگاه سوم را به خود اختصاص دهد. همچنین فروش 59 میلیون واحدی هندستهای هواوی طی 3 ماهه نخست امسال نیز این کمپانی را در رتبه دوم و پشت سر سامسونگ قرار داد. اما کمپانی چینی اعلام کرده که فروش هندستهای هواوی در خارج از چین طی سال جاری 40 تا 60 درصد کاهش خواهد یافت. این موضوع از فروش کلی 140 تا 160 میلیون دستگاهی اسمارتفونهای هواوی طی سال 2019 حکایت دارد.
بیلبورد تبلیغاتی اپل با محوریت سیاستهای این کمپانی در زمینه حفظ حریم خصوصی
هفته گذشته، دونالد ترامپ و شی جینپینگ؛ روسایجمهور ایالاتمتحده و چین با اجرای یک آتشبس موقت جهت توقف جنگ تجاری بهراه افتاده میان 2 کشور موافقت کردند. آقای ترامپ اعلام کرد که چین با خریداری مقادیر فراوانی از محصولات کشاورزی آمریکا موافقت نموده است. وی همچنین خاطرنشان کرد که کمپانیهای آمریکایی میتوانند تجهیزات خود را به هواوی بفروشند. البته در اینجا روی کلام با تجهیزاتی است که برای امنیت ملی ایالاتمتحده چندان مشکلساز نیستند. با اینحال جان ساندرمن؛ معاون واحد امور صادرات در اداره صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا (BIS) هفته گذشته با ارسال ایمیلی اعلام کرد که نام هواوی کماکان در لیست سیاه قرار دارد و این موضوع کماکان بایستی مدنظر قرار گیرد. لذا تا این لحظه هیچیک از کمپانیهای آمریکایی در خصوص ادامه فروش خدمات به تولیدکننده چینی، بیانیهای صادر نکردهاند.