موفقیت اپل واچ تا به امروز مثالزدنی بوده است. این گجت با نقل و انتقال 5.7 میلیونی در سرتاسر جهان در سه ماهه مالی دوم سال جاری تبدیل به مشهورترین ساعت هوشمند شد. برای درک بهتر بزرگی این رقم باید به مقام دوم در همان بازه زمانی اشاره کنیم که در اختیار سامسونگ و آن هم تنها با عرضه 2 میلیون دستگاه اسمارتواچ به بازار بود. باید گفت سیطره اپل واچ بر دنیای اسمارتواچها ختم نمیشود و فروش سال 2017 این گجت در کشور سوییس تمام صنعت ساعت این کشور را تحت تاثیر قرار داده بود. همانطور که اطلاع دارید، کشور سوییس با دارا بودن برندهایی مانند رولکس و سواچ، نبض عرصه جهانی ساعت را در اختیار خود دارد.
در هر صورت، تحلیلگر مشهور مینگ چی کو به تازگی در گزارشی برای نشریات چینی اعلام کرده است که نسل جدید اپل واچ در کنار آیفونهای 2019 معرفی خواهد شد. با توجه به اخبار و شایعات که تاریخ دقیق رونمایی از جدیدترین اسمارتفونهای کوپرتنوییها را دهم سپتامبر اعلام کردهاند، باید گفت مدت زمان زیادی به عرضه اپل واچ 5 نمانده است. اگر پیگیر اخبار شرکت اپل بوده باشد، حتما از همکاریهای تنگاتنگ این شرکت و شرکت Japan Display خبر دارید. این شرکت ژاپنی در تولید پنلهای اولد مورد نیاز آیفونها توفیق چندانی نداشته است، اما گفته میشود 15 تا 20 درصد پنلهای اولد اسمارتواچهای جدید شرکت اپل را تولید کرده و در سال بعد این مقدار به 40 تا 50 درصد خواهد رسید. کو اعتقاد دارد تا سال 2021 حدود 70 تا 80 درصد پنلهای اولد گجت پوشیدنی اپل توسط این شرکت تولید خواهد شد.
مینگ چی کو پیش از این اعلام کرده بود که نسل پنجم اپل واچ از نظر طراحی تفاوتی با نسل پیشین خود نخواهد داشت. صحبتهای زیادی در خصوص پشتیبانی ساعت هوشمند جدید اپل از جسچرهای حرکتی دست مطرح شده است. در همین زمینه شرکت پتنتی به ثبت رسانده بود که در آن فرد میتوانست با حرکت دادن مچ دست خود بین پیامها اسکرول کند یا با مشت کردن دست به تماسها پاسخ دهد. یکی از مورد انتظارترین ویژگیها برای اپل واچ، قابلیت مانیتورینگ خواب است که ظاهرا باید سال بعدی میلادی منتظر آن باشیم و امسال هم خبری از آن نخواهد بود.
اپل واچ 4 که سال گذشته وارد بازار شد، دارای دو قابلیت شاخص بود؛ اسکنر ECG این گجت میتوانست با بررسی وضعیت فرد در صورت غیرعادی بودن ضربان قلب به وی هشدار دهد. همین قابلیت از زمان عرضه و فعال شدن، جان بسیاری از افراد را نجات داده است. دومین قابلیت تحت عنوان fall detection معرفی شد که به موجب آن دستگاه میتوانست سقوط یا افتادن صاحب خود را شناسایی کرده و صدای هشداری تولید کند و در صورت نیاز با اورژانس تماس بگیرد یا به مخاطب فرد در بخش تماس اضطراری اطلاع دهد. سامسونگ نیز به تازگی در گلکسی واچ اکتیو 2 خود از قابلیت ECG استفاده کرده است، البته این قابلیت تا زمان اخذ تاییدیه FDA بر روی گجت فعال نخواهد بود.
اپل از WatchOS 6 در کنفرانس توسعهدهندگان WWDC در ماه ژوئن رونمایی کرد. سیستم عامل کوپرتینوییها برای ساعتهای هوشمند برای اولین بار اپ استور مخصوص خود را خواهد داشت. این سیستم عامل بازدهی بهتری در زمینه مصرف باتری دارد و مدت زمان بیشتری پس از هر بار شارژ مشغول به کار خواهد بود. در هر صورت اگر صحبتهای کو واقعیت داشته باشد، باید گفت تا چند هفته دیگر ضمن آشنایی بیشتر یا نسل پنجم اپل واچ، میتوان استفاده از آن را نیز تجربه کرد.