کسانی که هندستی به غیر از گوگل پیکسل و اسنشالفون دارند، طبیعتا با دریافت آپدیت اندروید 10 بسیار خوشحال میشوند. این موضوع درباره کاربران گوشیهای سونی هم صادق است، اما ظاهرا آنها با مشکلاتی در اینباره مواجه شدهاند.
تعدادی از گوشیهای سونی، دریافت آپدیت اندروید 10 را از ماه دسامبر سال 2019 شروع کردهاند و سایر مدلها مثل اکسپریا XZ3، اکسپریا XZ2، اکسپریا XZ2 پریمیوم و اکسپریا XZ2 کامپکت هم آن را در طول هفته اول سال 2020 دریافت کردند. با اینحال، برخی از کاربران اکسپریا XZ3 و XZ2، پستهایی را در ردیت منتشر کردهاند که نشان میدهد آپدیت جدید، مشکلاتی را برای گوشی آنها به وجود آورده است.
یکی از مشکلات اصلی، کند شدن پروسه باز کردن قفل هندست با استفاده از اثرانگشت بوده است. یکی از دارندگان اکسپریا XZ3 همچنین گفته است که ساعت آلارم گوشی بهطور خودکار هر یک دقیقه زنگ میزند.
برخی دیگر شکایت کردهاند که مدلهای اکسپریا آنها، فریز و ریبوت میشود. تعدادی از کاربران هم به خالی شدن سریع باتری یا روشن شدن ناگهانی صفحه گوشی اشاره کردهاند. برخیها هم گفتهاند که اپلیکیشن پیشفرض اساماسشان بدون اطلاع آنها تغییر پیدا کرده است. تعدادی از هندستها هم ظاهرا بعد از آپدیت اندروید 10 نمیتوانند بیش از یک اپلیکیشن را همزمان باز کنند. متاسفانه ریاستارت یا ریبوت کردن گوشی باعث رفع این مشکلات نشده است.
سونی ظاهرا میخواهد آپدیت اندروید 10 را مجددا برای مدلهای خاص اکسپریا ارایه کند
همانطور که میدانید گوشیهای اکسپریا XZ3 و اکسپریا XZ2 در سال 2018 معرفی شدهاند و هر دوی آنها مجهز به تراشه اسنپدراگون 845 هستند. با اینحال، حتی مدلهای مجهز به اسنپدراگون 855، مثل گوشیهای 2019 اکسپریا 1 و اکسپریا 5 هم دچار این مشکلات شدهاند. ظاهرا برخی از کاربران با اجرای ترمیم نرمافزار با استفاده از اپلیکیشن Xperia Companion، موفق به رفع کوتاهمدت باگها شدهاند؛ اما ظاهرا بعد از چند روز، همه مشکلات دوباره برگشتهاند.
به نظر میرسد که سونی عرضه آپدیت اندروید 10 بر روی گوشیهای خود را فعلا متوقف کرده است و یکی از کاربران ردیت هم گفته است که این بهروزرسانی مجددا ارایه خواهد شد. کاربر دیگری به این اشاره کرده که فقط نصف مشتریان اروپایی سونی که واجد شرایط دریافت آپدیت بر روی هندستشان بودهاند، آن را دریافت کردهاند. یکی از کاربران ردیت به نام CasualBasicDude هم نوشته است: اینگونه مشکلات، اغلب با آپدیتهای تلویزیون اندرویدی سونی به وجود میآمدند، اما بعد از ارایه ورژن نهایی، تقریبا هیچ مشکلی وجود نداشته است. مشکلات ایجادشده در گوشیهای سونی، احتمالا مواردی هستند که در زمان تست قابلمشاهده نبودهاند.
درباره عملکرد سونی در سالهای اخیر باید بگوییم که چندین موضوع باعث شده تا این شرکت ژاپنی نتواند در صنعت اسمارتفون آنگونه که باید، موفق باشد. یکی، نامگذاریهای نامناسب شرکت بر روی گوشیهایش است که اغلب گیجکنندهاند و این مساله حتی در حال بدتر شدن هم است. برای مثال، نام گوشی پرچمدار بعدی شرکت ممکن است اکسپریا 3 باشد، در حالیکه اکسپریا 1 و اکسپریا 5 پیشاپیش عرضه شدهاند. نام احتمالی دیگر این هندست شاید اکسپریا 1.1 5G باشد. Kaz Hirai، رییس قبلی سونی، در ژانویه 2018 گفته بود که این شرکت همچنان به ساخت گوشیها ادامه خواهد داد، اما نه برای رقابت با اپل یا سامسونگ. او بیان کرده بود که سونی نیاز به ماندن در کسبوکار اسمارتفونها دارد تا بتواند اتفاقات این حوزه را تا زمان تغییر پارادایم بعدی رصد کند. حتی با روی کار آمدن رییس جدید شرکت نیز چیزی تغییر نکرده است. سونی در طول سه ماهه سوم سال 2019، فقط ۶۰۰ هزار اسمارتفون فروخت؛ این در حالی است که هواوی در همان بازه زمانی توانسته بود هر روز همین تعداد گوشی بفروشد.