۸ حقیقت جالب پیرامون ویروس کرونا که بایستی بدانید

در اواخر سال گذشته گزارشات نگران‌کننده‌ای از شیوع مرموز بیماری‌های تنفسی در ایالت ووهان چین منتشر شد. مقامات چینی پس از بررسی شیوع این ویروس تشخیص دادند که گونه جدیدی از ویروس کرونا به‌عنوان پاتوژن ایجاد این بیماری عمل نموده است. ویروس‌های کرونا موسوم به nCoV-۲۰۱۹ معمولا موجب بروز علائم سرماخوردگی خفیف می‌شوند؛ اما سرعت شیوع آن‌ها نیز معمولا بسیار سریع است. ۲ نمونه مشهورتر ویروس کرونا شامل ویروس سندرم حاد تنفسی (SARS) و ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه‌ای (MERS) است. در نتیجه ویروس nCoV-۲۰۱۹ به سرعت توجه نهادهای بهداشتی بین‌المللی را به سوی خود جلب کرد. در ادامه به بیان ۸ واقعیت جالب پیرامون ویروس کرونا می‌پردازیم:

  • nCoV-۲۰۱۹ گونه جدیدی از ویروس کرونا است که ساختار ژنتیکی آن با ویروس SARS حدودا ۷۰ درصد شباهت دارد. اما این ۲ ویروس مستقل از یکدیگر هستند. MERS، SARS و nCoV-۲۰۱۹ همگی متعلق به خانواده ویروس‌های کرونا بوده و دارای RNA تک‌رشته‌ای هستند.
  • هر ۲ ویروس SARS و MERS میان انسان‌ها و حیوانات مشترک هستند. این پدیده بدان معناست که ویروس ابتدا در بدن حیوانات وجود داشته و سپس به انسان منتقل شده است. خفاش‌ها و گربه‌ها از جمله حیوانات ناقل ویروس SARS و شترها نیز حامل ویروس MERS بودند. nCoV-۲۰۱۹ نیز احتمالا روند مشابهی را دنبال می‌کند؛ با این‌حال نوع جاندار ناقل این ویروس هنوز شناخته نشده است.
  • اندکی پس از شیوع بیماری ذات‌الریه در ایالت ووهان، مقامات چینی مسئولیت قرنطینه نمودن بیماران را بر عهده گرفتند. سپس دانشمندان به منظور فراهم نمودن امکان ساخت کیت‌های تشخیص، دنباله ژنتیکی ویروس را استخراج نموده و در اختیار سایر محققان قرار دادند. چند هفته پس از انتشار اطلاعات ساختار ژنی ویروس، پژوهشگران مرکز تحقیقات عفونی در بیمارستان Charite شهر برلین آلمان برای نخستین بار موفق به انجام آزمایشات تشخیصی برای ویروس شدند.
  • موارد ابتلا به ویروس nCoV-۲۰۱۹ در کشورهایی نظیر چین، تایلند، ایالات‌متحده، فرانسه، کانادا، ایتالیا، استرالیا، تایوان، کره‌جنوبی، سنگاپور، مالزی، نپال، ویتنام، ایران، عراق، کویت و… مشاهده شده است. تاکنون ابتلای حدودا ۸۰ هزار نفر و مرگ ۲۷۰۰ انسان موردتائید قرار گرفته است. در مطالعه انجام شده روی ۴۱ بیمار مبتلا به ویروس nCoV-۲۰۱۹ در ایالت ووهان چین مشخص شد که اکثر بیماران (۷۳ درصد) مرد بوده و به‌طور متوسط ۴۹ سال سن دارند.
  • بر اساس گزارش کارشناسان بهداشتی مبتلا به ویروس nCoV-۲۰۱۹، این ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند. مکانیسم دقیق انتقال این ویروس هنوز مشخص نشده است؛ با این‌حال محققان معتقدند که ویروس nCoV-۲۰۱۹ از طریق ترشحات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه منتقل می‌شود. هر ساله در طول ایام تعطیلات سال نو چینی حدودا ۳ میلیارد نفر یه ایالت ووهان سفر می‌کنند. با این‌حال دولت محلی این ایالت با توجه به نگرانی‌های موجود، حمل و نقل در کلیه فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های مترو و راه آهن و بزرگراه‌های داخل شهر را به حالت تعلیق در آورد.
  • تب، خستگی، سرفه خشک، تنگی نفس و ذات‌الریه از جمله علائم ابتلا به ویروس nCoV-۲۰۱۹ محسوب می‌شوند. بیماری با سرعتی بسیار زیاد و ظرف مدت ۷ روز پیشرفت می‌کند. مشکلات تنفسی در روز هشتم و علائم سندرم حاد تنفسی در نهمین روز پس از ابتلا به ویروس پدیدار می‌شوند.

  • در حال حاضر برای جلوگیری از شیوع ویروس nCoV-۲۰۱۹ هیچ‌گونه واکسن خاصی تولید نشده است. با این وجود اجرای برخی اقدامات احتیاطی در پیشگیری از ابتلای انسان به بیماری موثر است. مرکز کنترل بیماری‌ها در سازمان بهداشت جهانی، بر رعایت اقدامات پیشگیرانه زیر به‌صورت روزمره تاکید دارد:
  1. شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون برای مدت ۲۰ ثانیه
  2. خودداری از لمس چشم‌ها، بینی و دهان با دست‌های شسته نشده
  3. خودداری از تماس نزدیک با افراد بیمار
  4. استراحت کافی در منزل هنگام ابتلا به بیماری
  5. ضدعفونی کردن مناطقی نظیر کلیدهای برق و دستگیره‌ها که غالبا در معرض تماس دست هستند
  6. استفاده از دستمال یکبار مصرف و قرار دادن آن در مقابل دهان و بینی هنگام عطسه یا سرفه زدن
  • در حال حاضر برای درمان قطعی بیماری ناشی از ویروس nCoV-۲۰۱۹ هیچ روش خاصی وجود ندارد. متخصصان بهداشت و درمان نیز صرفا قادر به ارائه مراقبت‌های حمایتی و درمان علائم عفونی ناشی از بیماری هستند. با این‌حال کشف سریع روش تشخیص این بیماری و تلاش‌های هماهنگ جامعه بین‌المللی نویدبخش کنترل موفقیت‌آمیز ویروس کرونا در آینده‌ای نزدیک خواهد بود.

۵ در مورد “۸ حقیقت جالب پیرامون ویروس کرونا که بایستی بدانید”

  1. مردم هجوم اوردن به فروشگاهها خرید میکنن میگن قرار همه فروشگاهها به مدت یک ماه تعطیل بشه مگه میشه اخه اونای که قدرت خرید ندارن چیکار کنن.یه نانوایی هست محله ما همیشه نان فراوان روی میزش بود من تا به دیروز صف ندیده بودم دو روز صف طویلی برای خرید نان ایجاد شده خدا به دادمون برسه قحطی نشه ایران هر کس به فکر خودش فقط.

    ۲
  2. باید تلنگری بشه برای مسئولین بی کفایت شاید به خودشون بیان به فکر مردم باشن با این وضعیت گرانی پیدا نشدن حتی کوچکترین ملزومات ساده بهداشتی واقعا جای تاسف داره

    ۱۵
  3. خدا بداد این مردم بد بخت برسه الان دست فروش کنار خیابان از وزیر بهداشت خوب بلده ماسک تهیه کنه بعدا دولت هم شعار میده ما در کنار ملت هستیم ملتی که تنها مانده و کسی به کسی رحم نمیکنه و نظارتی نیست!!!!!!

    ۱
    ۱۶
  4. این بلا ان شالله که رفع بشه اما باید درسهایش فراموش نشه احتکار گران فروشی ترساندن مردم ، ناز کردن مجرمین بجای مجازات تنها ماندن مردم در مقابل دلالان وسودجویان وفرصت طلبان سواستفاده سیاست بازان شکست خورده از ترس مردم

    ۱
    ۴۹

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید