ریسک مرگ بیماران قلبی در اثر ابتلا به ویروس کرونا چقدر است؟!

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که بیماران مسن و افراد دارای سابقه مشکلات سلامتی بیش از سایرین در معرض ریسک مرگ و میر ناشی از ابتلا به گونه جدید کروناویروس قرار دارند. این پژوهش توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در کشور چین انجام شد و نشان داد که ریسک کلی مرگ در اثر ابتلا به COVID-19؛ بیماری ناشی از کروناویروس جدید برابر با 2.3 درصد است. سایر برآوردها نشان می‌دهند که نرخ تلفات می‌تواند بالاتر از این رقم و حدودا 4.3 درصد باشد. در مقطع کنونی، نسبت مرگ و میر گزارش شده به کل موارد ابتلا در جهان حدودا معادل 3.4 درصد است. اما مطالعه انجام شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین نشان داد که نرخ مرگ و میر در بیماران 70 تا 79 ساله معادل 8 درصد و در مبتلایان 80 تا 89 ساله برابر با 15 درصد است. در این پژوهش بیش از 44 هزار بیمار مبتلا به کروناویروس مورد بررسی قرار گرفتند و اکثر افراد فوت شده در این طیف دارای سن 60 سال یا بالاتر بودند.

وجود سابقه بیماری در افراد مسن به‌مراتب محتمل‌‌تر است. به‌عنوان مثال نخستین بیماری که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایالات‌متحده درگذشت؛ مردی بود که در دهه 50 زندگی خود قرار داشت و پیش از ابتلا به ویروس دچار یک بیماری مزمن بود. حدودا 5300 نفر از افراد مورد مطالعه در چین دچار بیماری‌های غیر ویروسی نظیر سرطان، بیماری قلبی و دیابت بودند. حدود 7 درصد از این افراد معادل بیش از 370 بیمار فوت کردند. به‌طور کلی بیش از یک‌سوم مرگ‌ و میرهای گزارش شده در این پژوهش متعلق به بیماران دارای سابقه مشکلات سلامت بود. همچنین نرخ مرگ و میر افراد فاقد هرگونه مشکل در زمینه سلامت نیز کمتر از 1 درصد بود. نرخ مرگ و میر برای هر یک از بیماری‌های گزارش شده در پژوهش به شرح زیر است:

محققان در جریان پژوهش خود، اطلاعات مربوط به سوابق سلامت بیش از 20 هزار بیمار را نادیده گرفتند؛ اما مطالعات آن‌ها کماکان یکی از جامع‌ترین تصاویر از نحوه عملکرد بیماری کووید 19 در انسان‌ها تا به امروز را ارایه می‌دهد. در میان مبتلایان به کروناویروس، بیماری‌های قلبی ظاهرا بیش از سایر بیماری‌های زمینه‌ای موجب افزایش خطر مرگ و میر می‌شود. نرخ تلفات در افراد دارای سابقه بیماری‌های قلبی بیش از 10 درصد بود. دیابت دومین بیماری زمینه‌ای خطرناک برای مبتلایان به کروناویروس بود و نرخ تلفات مبتلایان دیابتی نیز حدودا 7 درصد گزارش شد. بیماران مبتلا به شایع‌ترین بیماری زمینه‌ای یعنی فشارخون بالا نیز 6 درصد از آمار تلفات را به خود اختصاص دادند. نرخ تلفات بیماران سرطانی مبتلا به کروناویروس نیز تقریبا معادل 6 درصد بود.

به‌طور کلی بیماری COVID-19 موجب ابتلای 86 هزار نفر و مرگ حدودا 3000 بیمار در سراسر جهان شده است. ووهان؛ پرجمعیت‌ترین شهر مرکزی چین به‌عنوان مبدا شیوع این بیماری شناخته شد و اکنون حداقل 58 کشور دیگر جهان نیز با تبعات ناشی از ویروس کرونا دست‌به‌گریبان هستند. با این‌حال بیش از 90 درصد موارد ابتلا در کشور چین شناسایی شده‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH