روسیه به زودی از ربات‌های نظامی در میدان‌های جنگ استفاده خواهد کرد!

گزارش جدید مرکز تحقیقات نظامی روسیه نشان می‌دهد که وزارت دفاع این کشور در حال ساخت ربات‌های نظامی برای جنگیدن در میدان‌های نبرد است که احتمالا به‌زودی جایگزین انسان‌ها خواهند شد.

ویتالی داویدف (Vitaly Davydov) مدیر ارشد موسسه Advanced Research Foundation به خبرگزاری رسمی روسیه گفت: سربازان انسان به تدریج توسط ربات‌هایی جایگزین خواهند شد که سریع‌تر، دقیق‌تر و بسیار گزینشی‌تر از انسان‌ها در صحنه‌های نبرد عمل خواهند کرد.

به گفته داویدف، ربات نظامی نه‌تنها در انتخاب اهداف خود سریع‌تر و آگاهانه‌تر خواهد بود، بلکه عملکرد بسیار دقیق‌تری نیز خواهد داشت. البته موضوع اساسی اینجاست که ربات‌ها گرچه قادر به پاسخ‌ دادن به داده‌های سنسور هستند، اما هنوز هیچ الگوریتمی وجود ندارد که بتواند پاسخ حملات را به این ربات‌ها انتقال دهد.

ساموئل بندت (Samuel Bendett)، مشاور نظامی در موسسه Center for Naval Analyses به مجله فوربز گفت: در این مرحله، وزارت دفاع روسیه معتقد است که ربات‌های جایگزین انسان‌ها می‌توانند جان سربازان را از خطر مرگ نجات دهند. البته فرض اولیه آن‌ها این است که این ربات‌ها درنهایت قادر به تشخیص اهداف نظامی از اهداف غیرنظامی خواهند شد و از بروز خسارت‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری خواهند کرد.

روسیه مدت‌هاست که به‌دنبال ساخت ربات‌های نظامی است. در فوریه 2019، موسسه Advanced Research Foundation ویدیویی را منتشر کرد که تانک‌های کوچک و پهبادهایی را نشان می‌داد که نیروهای نظامی می‌توانستند از آن‌ها در کنار پیاده‌نظام استفاده کنند. ایده اصلی این نوع آرایش جنگی این است که تانک‌ها و پهبادها بتوانند اطلاعات ضروری را برای ربات‌های نظامی حاضر در میدان نبرد ارسال کنند تا این ربات‌ها بتوانند براساس اطلاعات دریافتی اهداف خود را مورد حمله قرار دهند.

در سال 2019، یک مقام رسمی روسیه که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری روسیه گفت که نیروهای نظامی این کشور براساس تجربیاتی که در جنگ‌های مختلف به دست آورده‌اند، تا سال آینده از ربات‌های زمینی برای نبردهای خیابانی استفاده خواهند کرد.

این منبع گفته است که بزرگترین چالشی که روسیه در استفاده از ربات نظامی با آن مواجه است، کنترل مرکزی همه آن‌ها در یک میدان نبرد واقعی است. با این‌حال، انتظار می‌رود که کرملین تا سال 2025 ربات‌هایی چندمنظوره‌ای بسازد که بتوانند ماموریت‌های‌ جنگی تعریف‌شده‌ای را انجام دهند.

تابستان سال گذشته، سازمان ملل جلسه‌ای را درباره سلاح‌های خودکار کشنده تشکیل داد که در آنجا روسیه تلاش‌های رییس جلسه برای رسیدن به توافقی در مورد این نوع سلاح‌ها را ناکام گذاشت، دلیل این کار روسیه آن بود که فکر می‌کرد این توافق در آینده می‌تواند تبدیل به معاهده‌ای الزام‌آور برای کشورها گردد.

در گزارش سازمان ملل آمده است: روسیه با هرگونه ارجاعی به حقوق بین‌المللی به غیر از حقوق بین‌المللی بشردوستانه مخالفت کرد. علی‌رغم بحث‌های زیاد و توافق‌های به دست آمده در جلسات قبلی، روسیه تلاش کرد تا همه بندهای مربوط به کنترل انسانی سلاح‌های خودکار را حذف کند و موضوع گفتگوها را از تکنولوژی‌های نوظهور به سیستم‌‌های جنگی خاصی منحرف نماید. این در حالی است که تکنولوژی‌های نوظهور، سال‌ها موضوع گفتگوها درباره سلاح‌های اتوماتیک بوده است.

البته ایالات متحده نیز هرگونه ارجاع به کنترل انسانی این سیستم‌ها و سلاح‌های خودکار را رد کرد. این کشور در حال حاضر سرمایه‌گذاری سنگینی روی استفاده از تکنولوژی‌های رباتیک خودکار در میدان‌های جنگ کرده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH