به گزارش آیتیرسان و به نقل از روابط عمومی ایرانسل، مرکز دادۀ بزرگ ایرانسل (مرکز دادۀ اقماری شماره یک شبکه ملی اطلاعات) در غرب تهران، صبح پنجشنبه، 8 خرداد 1399، طی یک مراسم آنلاین با عنوان «آیین رونمایی از پروژههای پیشران اقتصاد دیجیتال»، توسط حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران افتتاح شد. مهندس محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل و نیز جمعی از مدیران و فعالان عرصۀ ارتباطات و فناوری اطلاعات و اصحاب رسانه، در این مراسم آنلاین حضور داشتند.
مدیرعامل ایرانسل در این مراسم آنلاین، شرکت ایرانسل را نتیجۀ همکاری موفقیتآمیز سرمایهگذار خارجی (شرکت MTN آفریقای جنوبی) و شرکای داخلی در حوزۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و هدف از راهاندازی آن را ارائۀ بهترین خدمات با بالاترین کیفیت و قیمت مقرون به صرفه، ترویج و تضمین رقابت سالم، تبدیل خدمات تلفن همراه از حالت لوکس و انحصاری به محصولی ارزان قیمت و کاربردی، بهبود کیفیت خدمات ارتباطی، گسترش دسترسی آحاد مردم به این خدمات و توسعۀ سریع نسلهای جدید فناوری در کشور عنوان کرد.
عباسی آرند گفت: ایرانسل با پوشش 87.05 جمعیتی در کل کشور، از جمله 17644 روستا و 51 میلیون مشترک، به سهم بازار 43.46 درصدی و سهم مصرفی دیتای 49.7 درصدی در میان اپراتورهای همراه دست یافته است.
وی افزود: کل سرمایهگذاری انجام شده در پروژۀ ایرانسل از ابتدا تاکنون هشت میلیارد دلار بوده که موجب ایجاد بیش از 2300 شغل مستقیم و بیش از 68هزار شغل غیرمستقیم، سهم سالانه 15 هزار میلیارد تومانی ایرانسل در اقتصاد دیجیتال کشور و همکاری با 300 شرکت فناور شده است.
عباسی آرند تأکید کرد: ایرانسل در عبور از اپراتور دیتا به اپراتور دیجیتال، با حمایت از بومیسازی و توسعۀ کسبوکارهای دیجیتال و حمایت از شرکتهای توسعهدهندۀ نرمافزار و پیمانکاران داخلی در سالهای 97 و 98 به ارزش حدودی 20 هزار میلیارد ریال، راهاندازی مرکز نوآوری ایرانسل در دانشگاه شریف برای استفاده از توان تیمهای استارتاپی، مشارکت در شکلگیری صندوق نوآفرین و راهاندازی واحد تحقیق و توسعه به توسعۀ کسبوکارهای دیجیتال کمک کرده است.
مدیرعامل ایرانسل همچنین با اشاره به سرمایه گذاری این اپراتور در گروه اسنپ، به عنوان الهامبخش کسبوکارهای نوپا و شرکتهای دانشبنیان، این سرمایهگذاری را موجب ایجاد 2900 شغل مستقیم در گروه اسنپ دانست.
به گفتۀ مدیرعامل ایرانسل، مرکز دادۀ بزرگ ایرانسل طی کمتر از یک سال (9 ماه) با ظرفیت 407 عدد رک، با سرمایه گذاری 1100 میلیارد تومانی راهاندازی شده که با رونمایی از این مرکز، حدود 4500 سرور جدید با قابلیت میزبانی بیش از 40هزار سرور مجازی با کاربریهای گوناگون در محیط ابری، به ظرفیت ایرانسل و شبکۀ ملی اطلاعات افزوده میشود.
عباسی آرند همچنین تأکید کرد: ایرانسل به عنوان اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، پیش از درگیر شدن کشور با شرایط کرونا، با پیشبینی تقاضا و ایجاد زیرساختها و ظرفیتهای لازم، به دسترسی عمومی به خدمات دیجیتال کمک کرده است.
در ابتدای این مراسم آنلاین، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، طی ارائۀ گزارشی به رئیس جمهور از اقدامات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در رشد چشمگیر اقتصاد دیجیتال، با اشاره به سرمایهگذاری 1100 میلیارد تومانی ایرانسل برای راهاندازی مرکز داده اقماری شماره یک شبکه ملی اطلاعات، گفت: با این افتتاح و اضافه شدن 407 رک جدید، 25 درصد به ظرفیت رکهای فعال در شبکۀ ملی اطلاعات افزوده شده و اهداف زیرساختی شبکۀ ملی اطلاعات محقق میشود.
آذری جهرمی با بیان این که ایران در هستۀ اقتصاد دیجیتال به متوسط جهانی دست یافته، تأکید کرد: زیرساختهای شبکۀ ملی اطلاعات در حد قابل قبولی توسعه یافته است.
این مراسم آنلاین، در راستای ادامۀ توسعۀ زیرساختهای شبکۀ ملی اطلاعات، با عنوان «آیین رونمایی از پروژههای پیشران اقتصاد دیجیتال» و با شعار «تدبیر و امید، برای جهش تولید» از ساعت 10 صبح پنجشنبه آغاز شد.
در بخشهای دیگر این برنامه و پیش از سخنرانی رئیسجمهور، پروژههای «خدمات ابری آسیاتک»، «طرح حمایتی استارتاپهای آسیبدیده از کرونا» و طرح «هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی» توسط مهندس محمدعلی یوسفزاده مدیرعامل آسیاتک و دکتر امیر ناظمی معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات معرفی و رونمایی شدند.