کاهش میزان فروش اسمارت‌فون در بازار هندوستان طی 3 ماهه دوم سال 2020

دومین بازار بزرگ اسمارت‌فون در جهان طی 3 ماهه دوم سال 2020 با روند نزولی عجیبی مواجه شد. بر اساس اظهارات موسسه کانالیز، شیوع فراگیر ویروس کرونا موجب توقف تولید اسمارت‌فون در هندوستان شده است. همچنین میزان تقاضا برای این هندست‌ها نیز به میزان چشمگیری کاهش یافت؛ چرا که خرده فروشی‌های آنلاین و آفلاین از فروش این محصولات منع شدند. چنین وضعیتی تا اواسط ماه مه در هندوستان ادامه یافت. بدین‌ترتیب به‌نظر می‌رسد که شیوع فراگیر بیماری کووید 19 بر زنجیره عرضه و تقاضای اسمارت‌فون در بازار هند طی 3 ماهه دوم سال جاری میلادی تاثیر گذاشته است.

شیائومی کماکان عنوان بزرگترین تولیدکننده اسمارت‌فون در هندوستان طی 3 ماهه دوم سال 2020 را کسب کرد

شیائومی با توجه به رویکرد خود مبنی بر عرضه محصولات مقرون‌به‌صرفه گزینه مناسبی برای کشورهای در حال توسعه از جمله هندوستان به‌شمار می‌رود. این کمپانی طی 3 ماهه دوم امسال نیز کماکان عنوان برترین تولیدکننده اسمارت‌فون در بازار هند را به خود اختصاص داد. اگرچه فروش 5.3 میلیون دستگاهی این برند در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 48 درصد کاهش یافته است (سال گذشته کمپانی طی همین دوره زمانی موفق به فروش 10.3 میلیون دستگاه گوشی شده بود)؛ اما سهم 31.3 درصدی شیائومی از بازار طی 3 ماهه دوم سال 2019 به 30.9 درصد طی 3 ماهه دوم امسال رسید و افتی خفیف را تجربه کرد.

شیائومی برترین تولیدکننده اسمارت‌فون در هندوستان طی 3 ماهه دوم سال 2020 بوده است

ویوو عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اسمارت‌فون در بازار هند طی 3 ماهه دوم سال 2020 را کسب کرد. این کمپانی طی بازه زمانی 3 ماهه موفق به فروش 3.7 میلیون دستگاه گوشی شد. حتی با وجود افت 36 درصدی تعداد هندست‌های فروخته شده، سهم این برند از بازار در حد فاصل ماه‌های آوریل تا ژوئن امسال افزایش یافت و از 17.5 به 21.3 درصد رسید. میزان فروش هندست‌های سامسونگ در هندوستان نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهشی 60 درصدی را تجربه کرد؛ به طوری‌که تعداد گوشی‌های فروخته شده از 7.3 میلیون دستگاه طی 3 ماهه دوم پارسال به 2.9 میلیون واحد در 3 ماهه دوم امسال رسید. حتی هندست‌های محبوب سری گلکسی A نیز در توقف این روند ناکام بودند؛ لذا سهم سامسونگ از بازار اسمارت‌فون در هندوستان از 22.1 درصد به 16.8 درصد کاهش پیدا کرد.

اوپو با کسب عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ اسمارت‌فون در هندوستان دوره زمانی 3 ماهه دوم امسال را به پایان رساند. فروش این برند در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 27 درصد کاهش یافت و از 3 میلیون به 2.2 میلیون دستگاه رسید. با این‌حال کمپانی موفق به افزایش سهم خود از بازار شد و سهم 9.2 درصدی اوپو از بازار هندوستان به 12.9 درصد افزایش یافت. همچنین طی این مدت ریلمی نیز جایگاه پنجمین تولیدکننده بزرگ اسمارت‌فون را تصاحب نمود. این برند موفق به فروش 1.7 میلیون دستگاه گوشی طی دوره زمانی 3 ماهه شد؛ رقمی که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته افت 1 میلیون واحدی یا 35 درصدی را نشان می‌دهد. طی 3 ماهه دوم امسال ریلمی 10 درصد از بازار اسمارت‌فون در هندوستان را به خود اختصاص داد؛ رقمی که در مقایسه با سهم 8.1 درصدی این برند طی 3 ماهه دوم سال 2019 افزایش یافته است.

Madhumita Chaudhary؛ تحلیل‌گر موسسه کانالیز ضمن ارائه توضیحاتی خاطرنشان کرد: “اگرچه به محض بازگشایی بازارها فروشندگان شاهد هجوم خریداران بودند؛ اما به‌دنبال وضع قوانین جدید در زمینه تولید، خطوط تولید کارخانه‌ها با کمبود نیرو مواجه شدند و در نتیجه میزان بازدهی تولید کاهش یافت. برقراری مقررات منع آمد و شد در سراسر هندوستان بر راهبرد فروشندگان در بازار تاثیر عمیقی گذاشت. در این میان شیائومی و ویوو به منظور حمایت از شبکه گسترده آفلاین خود استراتژی O2O (آفلاین به آنلاین) را در پیش گرفتند. از سوی دیگر شیوع فراگیر ویروس کرونا موجب افزایش سهم مجاری فروش آنلاین در بازار شد. با این‌حال میزان فروش اسمارت‌فون‌ها به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کرد.”

مناقشات مرزی میان 2 کشور هند و چین یکی دیگر از عواملی است که احتمالا بر عملکرد شرکت‌های چینی نظیر اوپو، ویوو، شیائومی و ریلمی در بازار هندوستان طی 3 ماهه دوم امسال تاثیر منفی گذاشته است. با کشته شدن 20 سرباز هندی توسط چین، هندوستان محموله‌های وارداتی از این کشور را توقیف کرد. موسسه کانالیز ادعا می‌کند که 96 درصد اسمارت‌فون‌های فروخته شده در هندوستان طی سال گذشته به‌صورت بومی تولید شده بودند. علیرغم این پدیده Adwait Mardikar؛ تحلیل‌گر کانالیز خاطرنشان می‌کند که ترفند قیمت‌گذاری ارزان‌تر گوشی‌ها توسط برخی کمپانی‌های چینی نظیر شیائومی به این تولیدکنندگان کمک می‌کند تا محصولات خود را در هندوستان به فروش برسانند. وی می‌گوید: “عرضه‌کنندگان پیام (ساخته شده در هند) را به مصرف‌کنندگان منتقل نموده و مایل هستند تا نام هندوستان را بر روی محصولات برند خود قرار دهند. با این‌حال تاثیرات چنین اقدامی بر روی برندهای شیائومی، اوپو، ویوو و ریلمی احتمالا حداقلی خواهد بود؛ چرا که گزینه‌های ارائه شده توسط سامسونگ، نوکیا و حتی اپل از جنبه قیمت‌گذاری به سختی می‌توانند با برندهای چینی رقابت نمایند.”

Chaudhary؛ یکی دیگر از تحلیل‌گران موسسه کانالیز معتقد است که تولیدکنندگان امیدوارند تا با عرضه هندست‌های 5G جدید میزان فروش آن‌ها نیز افزایش پیدا کند. وی خاطرنشان کرد: “انتقال به عصر 5G فرصت بزرگ بعدی به‌شمار می‌رود و اعلام آمادگی اپراتور هندی Jio برای راه‌اندازی شبکه 5G به محض دسترسی به طیف فرکانسی آن، بارقه امید را به قلب تولیدکنندگانی تابانده که از شیوع فراگیر ویروس کرونا در مقطع کنونی متضرر شده‌اند.”

استراتژی شیائومی مبنی بر عرضه محصولات مقرون‌به‌صرفه در هندوستان دستاوردهای بسیار مناسبی را به‌دنبال داشته است

اپل در میان 10 تولیدکننده برتر اسمارت‌فون در بازار هند بهترین عملکرد را از خود نشان داد. با این‌حال میزان فروش گوشی‌های آی‌فون اپل در هندوستان نسبت به دوره زمانی مشابه در سال گذشته 20 درصد کاهش یافت. تعداد آی‌فون‌های عرضه شده در هند طی این مدت کمی بیش‌‌تر از 250 هزار دستگاه بود. حتی اگر قیمت‌گذاری بالای آی‌فون در چین موجب تبدیل شدن آن به یک کالای لوکس شود؛ اما یکی دیگر از مونتاژکنندگان آی‌فون مشغول ساخت کارخانه‌ای جدید برای تولید آی‌فون در هندوستان است. بعلاوه کمپانی‌های ویسترون و فاکسکان نیز کماکان به تولید آی‌فون ادامه می‌دهند. نشریه بلومبرگ گزارش می‌دهد که کمپانی پگاترون؛ دومین مونتاژکننده بزرگ آی‌فون در چین پس از فاکسکان بالاخره تولید مدل‌های جدید آی‌فون در هندوستان را آغاز خواهد کرد.

اپل به‌دلیل نگرانی از اعمال تعرفه‌های تجاری در آینده قصد دارد تا حداکثر 20 درصد از ظرفیت تولید آی‌فون را به خارج از چین منتقل نماید. این نگرانی از ادامه روابط پرتنش میان ایالات‌متحده و چین ناشی می‌شود. به‌طور کلی طی 3 ماهه دوم سال 2020 مجموعا 17.3میلیون دستگاه هندست در هندوستان فروخته شد که در مقایسه با فروش 33 میلیون دستگاهی طی دوره زمانی مشابه در سال گذشته حدودا 48 درصد کاهش یافته است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید