کمپانی کوالکام از تراشه 5G جدید و جهانی خود موسوم به اسنپدراگون 750G با قابلیت حذف نویز مبتنی بر هوش مصنوعی و پشتیبانی از گیمینگ با سرعت 120 فریم برثانیه رونمایی کرد. این تراشه بهعنوان جانشین اسنپدراگون 730G و جایگزینی سریعتر برای تراشه اسنپدراگون 690 عرضه شده و از قابلیت اتصال به شبکه 5G برخوردار است. این در حالیست که قیمتگذاری اسنپدراگون 750G کماکان در مقایسه با اسنپدراگون 765 ارزانتر است.
تراشه اسنپدراگون 750G از مودم X52 مورد استفاده در چیپست اسنپدراگون 765 بهره میگیرد. این مودم در مقایسه با مودم X51 بهکارگیری شده در تراشه اسنپدراگون 690 از فرکانسهای 5G موج میلیمتری پشتیبانی نموده و حداکثر پهنای باند دانلود در آن برابر با 3.7 گیگابیت برثانیه (در مقایسه با پهنای باند 2.5 گیگابیت برثانیهای تراشه قدیمیتر) است. تراشه اسنپدراگون 750G از امواج 5G با فرکانس زیر 6 گیگاهرتز نیز پشتیبانی میکند. به گفته کوالکام این محصول یک تراشه 5G جهانی با قابلیت پشتیبانی از چند سیمکارت است. سختافزار هوش مصنوعی قادر به پردازش 4.0 ترا عملیات در هر ثانیه (TOPS) است که در مقایسه با تراشه اسنپدراگون 730G رشد 20 درصدی را نشان میدهد. این مشخصه در فناوری (Aqstic Echo Cancellation and Noise Suppression (ECNS کوالکام بهکار گرفته میشود. بدینترتیب حتی با وجود 1 میکروفون منفرد دستگاه قادر به حذف صداهایی نظیر گریه نوزاد، پارس سگ یا حتی صدای آژیر خودروهای پلیس خواهد بود.
جدول مقایسه مشخصات تراشههای اسنپدراگون 690، 750G، 730G و 765G
قابلیت فوق یک مشخصه کلیدی در سال 2020 بهشمار میرود؛ چرا که بسیاری از کاربران مشغول برقراری تماسهای کنفرانسی از داخل منزل بوده و همواره به فضاهای کاملا آرام و بیسروصدا دسترسی ندارند. سیستم پردازش صوتی قادر به تقویت صداهای ضعیف و افزایش میزان بلندی آنها به حدی است که به آسانی قابل شنیدن باشند. همچنین موتور هوش مصنوعی به لطف بهینهسازیهای سفارشی قادر به شتابدهی فیلترهای اسنپچت خواهد بود.
از جنبه عملکرد کلی نیز تراشه اسنپدراگون 750G مجهز به یک پردازنده 8 هستهای با هستههای کایرو 570 است. این پردازنده با فرکانس 2.2 گیگاهرتز فعالیت نموده و کارآیی آن در مقایسه با تراشه اسنپدراگون 730G حدودا 20 درصد افزایش یافته است. سختافزار دوربین نیز قادر به ضبط ویدیوهای 4K HDR10 (با HLG) و 4K HDR با افکت بوکه است. پردازنده گرافیکی آدرنو 619 در مقایسه با GPU مورد استفاده در تراشه اسنپدراگون 730G حدودا 10 درصد سریعتر بوده و از نمایشگرهای 120 هرتزی با حداکثر رزولوشن فول اچدی پلاس پشتیبانی میکند. این GPU به منظور پردازش کارآمد محتوای گرافیکی HDR10 از مشخصههای Game Color Plus و Adreno HDR Fast Blend برخوردار است.
نخستین اسمارتفونهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 750G تا پایان سال جاری روانه بازار خواهند شد و شیائومی اعلام کرده که نخستین هندست مجهز به این تراشه را عرضه میکند. تراشه جدید به لحاظ اتصالات پین با اسنپدراگون 690 سازگار است؛ لذا تولیدکنندگان به آسانی میتوانند از این نیمههادی ارتقایافته بهرهبرداری نمایند. شرکتهای مخابراتی Deutsche Telekom و ورایزن (تنها سرویسدهنده مخابراتی موج میلیمتری در ایالاتمتحده) نیز مراتب خرسندی و هیجان خود بابت معرفی این تراشه را ابزار نمودهاند.
a42 5g
اولین گوشی سامسونگ با این پردازنده خواهد بود.
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a42_5g_to_be_one_of_the_first_with_snapdragon_750g-news-45416.php
سلام دوست عزیز. ممنون از راهنمایی شما. در همین سایت هم خبری داشتیم که گلکسی A42 با تراشه اسنپدراگون 750G عرضه میشود. اما بایستی توجه داشت که این هندست(ها) هنوز معرفی نشدند و چنین اظهارات صرفا جنبه گمانه زنی دارند. بنابراین برای روشن شدن موضوع ناچارا بایستی منتظر بمانیم.