تشنج ناشی از حملات صرع در برخی افراد موجب میشود تا روند طبیعی زندگی آنها دچار مشکل شود. دلیل چنین پدیدهای این است که حالات تشنج بعضا بدون هرگونه هشدار و بهصورت ناگهانی روی داده و احتمالا خطرناک هستند؛ زیرا میتوانند موجب بروز تصادف، جراحت و حتی مرگ شوند. با اینحال محققان دانشگاه بنگوریون در اسرائیل موفق به توسعه ابزاری جهت حل این مشکل شدهاند.
این محصول در قالب یک دستگاه EEG پوشیدنی عرضه شده و به منظور کمک به تشخیص حملات صرع تا 1 ساعت پیش از بروز واقعی آنها از تکنیکهای یادگیری ماشینی بهره میگیرد. این پدیده بدان معناست که دستگاه با تشخیص احتمال بروز حمله تشنجی میتواند هشدارهای لازم را به اطلاع کاربر برساند. بدینترتیب فرد برای پیشگیری از بروز تشنج میتواند داروهای خاصی را مصرف کرده یا حداقل در صورت بروز این حملات از حضور خود در یک مکان امن یا امکان تماس جهت درخواست کمک از سایرین اطمینان حاصل کند.
این دستگاه پوشیدنی در واقع نخستین محصول از این طیف بهشمار نمیرود. پیشتر و در سال 2019 محققان دانشگاه لوئیزیانا نیز دستگاه مشابهی را تولید کرده و به نتایج مشابهی نیز دست یافتند. با اینحال محققان دانشگاه بنگوریون ادعا میکنند که دستگاه طراحی شده توسط آنها از الکترودهای EEG کمتری استفاده میکند؛ موضوعی که در صورت تجاریسازی محصول میتواند به کاهش ابعاد دستگاه و حملپذیری آسانتر آن کمک نماید.
بر اساس نتایج آزمایشات محققان تا این لحظه بهنظر میرسد که الگوریتمهای آنها با دقتی بین 95 تا 97 درصد عمل میکنند. حتی در صورت تشخیص حملات صرع بهصورت نادرست هم این موضوع لزوما بد نیست. از این گذشته ایمن ماندن همواره بهتر از تاسف خوردن است.