تشخیص ابتلا به کرونا توسط یک اپلیکیشن کاربردی در گوشی!

پس از نزدیک به 1 سال زندگی بشر با ویروس کرونا به‌نظر می‌رسد که بسیاری از افراد پس از هر نوبت عطسه، سرفه یا احساس خارش در گلو دیگر دچار استرس نمی‌شوند؛ اما کماکان بسیاری از افراد بابت احتمال ابتلا به این ویروس نگران هستند. با توجه به شناسایی روزانه 90 تا 100 هزار مورد ابتلای جدید در ایالات‌متحده و اجرای قوانین قرنطینه برای دومین بار در بریتانیا یقینا اکنون زمان اعلام پیروزی و کنار گذاشتن استفاده از ماسک‌های صورت فرا نرسیده است.

چنان‌چه پس از هر نوبت عطسه و سرفه یا تضعیف قوه بویایی و چشایی خود سریعا نگران ابتلا به ویروس کرونا شده و از تب‌سنج استفاده می‌کنید؛ در این‌صورت جالب است بدانید که عرضه یک اپلیکیشن در آینده‌ای نزدیک احتمالا به دغدغه ذهنی شما در خصوص ابتلا به بیماری کووید 19 پاسخی قطعی خواهد داد.

گزارش جدیدی که توسط انستیتوی مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) منتشر شده است؛ به استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل حالات سرفه افراد اشاره می‌کند. این برنامه با استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشینی شیوه ایجاد تمایز میان مبتلایان بدون علامت بیماری کووید 19 و افراد سالم و غیرمبتلا به ویروس را فرا می‌گیرد. در این میان تیم توسعه‌دهنده برنامه با مراجعه به یک وبسایت اطلاعات مربوط به 70 هزار رکورد ثبت شده را گردآوری کرد. این وبسایت به عموم افراد امکان می‌دهد تا نمونه‌های مربوط به سرفه‌های خود که از طریق اسمارت‌فون یا سایر دستگاه‌ها ضبط شده است را به سامانه مذکور ارسال نمایند. به‌طور کلی 200 هزار نمونه سرفه اجباری گردآوری شد و در این میان 2500 نفر در طیف مبتلایان به بیماری کووید 19 یا افراد بدون‌علامت طبقه‌بندی شدند. این مدل در 98.5 درصد مواقع قادر به تعیین دقیق ابتلای فرد به کووید 19 بود؛ در حالی‌که دقت تشخیص برای افراد فاقد علامت برابر با 100 درصد بود.

جمع‌بندی ارائه شده در این گزارش خاطرنشان می‌کند که “تکنیک‌های هوش مصنوعی قادر به ایجاد یک ابزار غربال‌گری بدون‌علامت، رایگان، بلادرنگ و غیرتهاجمی برای بیماری کووید 19 در مقیاسی کلان بوده و این ابزار همواره می‌تواند به تقویت رویکردهای فعلی برای مهار شیوع ویروس کرونا کمک کند. موارد استفاده عملی از این ابزار می‌تواند شامل غربال‌گری روزانه دانش‌آموزان، کارگران، افراد حاضر در مدارس، مشاغل، سامانه‌های حمل و نقل و حتی استخرها جهت اطلاع‌رسانی فوری شیوع بیماری در این گروه‌ها باشد.”

بر اساس گزارشات، محققان به‌دنبال توزیع نسخه‌ای از یک برنامه پیش‌غربال‌گری رایگان هستند. این برنامه بر پایه تکنیک‌های هوش مصنوعی طراحی شده و در عین‌حال به منظور گردآوری نمونه‌های بیش‌تر سرفه برای آزمایشات آتی با بیمارستان‌ها در تعامل خواهد بود. مدل تشخیصی مبتنی بر سرفه به منظور تجزیه و تحلیل روزانه نهایتا می‌تواند در اسپیکرهای هوشمند و دستیارهای دیجیتالی نظیر سیری، گوگل اسیستنت و الکسا به‌کار گرفته شود. به منظور دستیابی به دقت موردنیاز جهت کاربری مناسب این فناوری توصیه می‌شود تا فرآیند تست بر روی دستگاه‌های مجهز به میکروفون‌هایی باکیفیت بالا اجرا شود. همچنین در این میان بایستی نگرانی‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی نیز برطرف شوند.

امکان اجرای یک برنامه، دریافت نمونه سرفه از فرد و اعلام نظر فوری در خصوص ابتلای وی به کووید 19 یقینا به تلاش‌های انجام شده برای ریشه‌کن نمودن این بیماری کمک قابل‌توجهی خواهد کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH