سرویس ناظر بر آب و هوای اتحادیه اروپا اخیرا اعلام کرد که سال 2020 پس از سال 2016 به عنوان گرمترین سال جهان ثبت شده است. کره زمین در مسیر سریع گرم شدن قرار گرفته است که ممکن است باعث نابودی بشریت شود. سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک (C3S) گزارش داد که شش سال پس از سال 2015، گرمترین سالهای جهان ثبت شده است و در 20 سال گذشته نیز میتوان این تغییرات را به راحتی مشاهده کرد.
درجه حرارت سال گذشته که 1.25 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از دوران صنعتی شدن بود، باعث نگرانی افراد شده است، زیرا یک رویداد آب و هوایی طبیعی دورهای معروف به ال نینو رخ داد؛ در این رویداد، طبق گفته ناسا و دفتر مت بریتانیا میانگین سال 2016، دمای هوا دو دهم درجه سانتیگراد اضافه میشود. در ادامه این مطلب با آیتیرسان همراه باشید.
زیک هاسفادر (Zeke Hausfather)، مدیر آب و هوا و انرژی در اوکلند، کالیفرنیا، در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت:
کاملا واضح است که در صورت عدم تأثیر رویداد ال نینو بر دمای هوا، 2020 گرمترین سال جهان ثبت خواهد شد.
در طول این رویداد، که هفت سال یک بار اتفاق میافتد، آب گرم سطح در اقیانوس آرام گرمسیری میتواند دمای کره زمین را افزایش دهد. این رویداد اثر خنککنندگی معکوس دارد.
کارلو بونتونتو (Carlo Buontempo)، مدیر سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک گفت:
سال 2020 به خاطر گرمای استثنایی خود بسیار سال مهمی بوده است. این رویداد میتواند یک یادآوری دیگر از فوریت اقداماتی برای کاهش اثرات نامساعد آب و هوایی در آینده باشد.
در سال 2015، کشورهای جهان عهد بستند که گرمایش کره زمین را بسیار کمتر از 2 درجه سانتیگراد و یا در صورت امکان 1.5 درجه سانتیگراد کاهش دهند.
گزارش بعدی از هیئت مشاوره علوم آب و هوای سازمان ملل بوده است که نشان داد کاهش دما باید تا 1.5 درجه سانتیگراد باشد. با افزایش دمای بیش از 1 درجه سانتیگراد در کره زمین، جهان شاهد افزایش کامل خشکسالیهای مهلک، موجهای گرما، بارندگیهای شدید ناشی از سیل و ابر طوفانها خواهد بود که بالا آمدن دریاها نیز نقش بدتری برای تخریب زمین خواهند داشت.
سازمان جهانی هوا (WMO)، سال 2020 از نظر میزان طوفان در اقیانوس اطلس نیز رتبه اول را کسب کرد.
باید سطح انتشارات کربنی را کاهش دهیم!
بر اساس گزارش کوپرنیک، سال گذشته بیشتر مناطق مبتنی بر دادههای ماهوارهای، گرمتر از حد متوسط جهانی بودهاند. میانگین دمای سطح اروپا در طول سال 2020 بیش از 2.2 درجه سانتیگراد نسبت به معیار قبل از دوران صنعتی شدن بود و تقریباً نیم درجه از 2019، سال رکورد پیشین، نیز بالاتر بوده است.
گرم شدن منطقه در قطب شمال با وجود شمال سیبری و مناطقی از قطب شمال تقریباً 7 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح اواسط قرن نوزدهم، بوده است. آتشسوزی که در سراسر سیبری تا پاییز ادامه داشت، توانست یک چهارم میلیارد تن دیاکسید کربن به اتمسفر را که برابر با انتشار سالانه اسپانیا، مصر یا ویتنام است، منتشر کند. این مقدار یک سوم بیشتر از سال 2019، سال رکورد قبلی، بوده است.
سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک گزارش داد که سطح دیاکسید کربن در جو زمین به 413 قسمت در میلیون رسیده است، یعنی تقریبا 50 درصد بیشتر از اوایل قرن 18، قبل از اینکه سوختهای فسیلی شروع به انتشار گازهای گلخانهای و گرما کنند. این ارقام بیسابقه علیرغم کاهش هفت درصدی انتشار گازهای گلخانهای ناشی از قرنطینه ویروس کرونا بدست آمده است.
استفان رمستورف (Stefan Rahmstorf)، رئیس نظارت بر سیستم زمین در انستیتوی تحقیقات تأثیر آب و هوا به این خبرگزاری گفته است:
از آنجا که دیاکسید کربن در هوا مانند آب در وان جمع میشود، اگر هفت درصد آن را کم کنیم، سطح دیاکسید کربن کمی آهستهتر افزایش مییابد. باید میزان کربن را کم کنیم تا دوباره آب و هوایی پایدار داشته باشیم.
میزان انتشار گازهای گلخانهای جهانی از سال 2019 روند رو به بالا داشت و هنوز مشخص نیست که آیا بشریت میتواند به روال عادی خود بازگردد یا اینکه به سرعت با آلودگی کربن تأثیرات فاجعهباری در آب و هوا رقم خواهد زد! حتی اگر همه ملتها بتوانند سر وعدههای خود در پیوست موافقتنامه پاریس 2015 بمانند، تا پایان قرن همچنان شاهد افزایش دمای بیش از 3 درجه سانتیگراد خواهیم بود.
هاوسپری خاطرنشان کرد:
از دهه 1970 جهان با سرعت ثابت با افزایش در حدود 0.2 درجه سانتیگراد در هر دهه در حال گرم شدن است. اگر این دما با سرعت فعلی ادامه پیدا کند، در اواسط دهه 2030 از 1.5 درجه سانتیگراد عبور خواهیم کرد.
امسالم کهکلا بارون نداریم
آدما دارن زمینو نابود میکنن