محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از رومهای کلابهاوس اعلام کرد: اینترنت ماهوارهای از نظر اقتصادی تهدیدی برای اپراتورها نیست.
جهرمی در مورد شرایط اینترنت ماهوارهای در کشور گفت: مدل اقتصادی اینترنت ماهوارهای که در حال حاضر در موردش صحبت میشود، برای مردم مقرونبهصرفه نیست، مگر آن که شرکت ارائه دهنده اینترنت برنامهای فرا اقتصادی برای ایران داشته باشد.
این مطلب را نیز مطالعه کنید: بررسی وضعیت اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران
وی ادامه داد: جذابیت اینترنت ماهوارهای برای مردم به دلیل سرعت بالای آن نیست، بلکه رهایی از یکسری محدودیتها و دردسرهاست که برای مردم اهمیت دارد، به همین دلیل از لحاظ اقتصادی، اینترنت ماهوارهای تهدیدی برای اپراتورها محسوب نمیشود. مگر آنکه شرکت ارائه دهنده به دلایل سیاسی، سرویسهای خود را در ایران با قیمت ارزانتر عرضه کند.
وزیر ارتباطات در خصوص فرصتهای رشد اقتصاد دیجیتال در آینده تاکید کرد: دولت آینده فرصت بسیار بزرگی برای رشد اقتصاد دیجیتال دارد، توسعه دولت آینده منوط به استفاده از ظرفیت 5G و فیبرنوری است و اگر به این بخش توجهی نداشته باشد جلوی توسعه دولت خود را گرفته است.
تعرفهها ثابت مانده است
آذری جهرمی با اشاره به کاهش سهم دولت از درآمد اپراتورها گفت: استراتژی ما در بیش از سه سال گذشته، مبتنی بر تثبیت قیمت بوده، به همین دلیل سهم دولت از درآمد اپراتورها را به 4 درصد کاهش دادیم. پیشتر از 28 درصد مالیات که دولت دریافت میکرد، سه درصد برای توسعه روستایی استفاده میشد. اما ما سه درصد را به اپراتور بازگرداندیم، چهار درصد دیگر از سال 99 کاهش پیدا کرد و ما 7 درصد درآمد را نیز به توسعه مناطق محروم اختصاص دادیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: مجموع این سیاستگذاریها به توسعه این بازار از 30 میلیون مشترک به 70 میلیون مشترک شد و شاهد افزایش درآمد اپراتور به ازای هر مشترک نیز بودیم. متوسط درآمد مخابرات به ازای هر مشترک ADSL نزدیک به 11 هزار تومان بود که اکنون این عدد چیزی حدود 26 هزار تومان است.
آذری جهرمی افزود: در سال 99 نیز چهار درصد درآمد را کم کردیم و دولت بهطور تقریبی هفت درصد سهم درآمد باقی مانده را به توسعه مناطق محروم اختصاص داد.
هزینه تعرفه 5G بالاتر از 4G خواهد بود
وزیر ارتباطات در مقایسه تعرفه 5G و 4G افزود: در حال حاضر اپراتورها به سمت توسعه 5G پیش رفتهاند، در عین حال اپراتورهای ثابت به دنبال گسترش VDSL و اتصال شبکه فیبر نوری هستند. اما بحث بر این است که تعرفه سرویسها به مقداری باشد که سرمایهگذاری و برگشت سرمایه توجیهپذیر باشد. از این رو تعرفههای سرویس 5G بالاتر از 4G خواهد بود.
فرض کن اینترنت 5G داشته باشی با بسته 500 مگابایت ماهانه به قیمت 20000 تومن.حتی فکرش هم لرزه به تن میندازه
سالی چند بار قیمتارو گرون میکننن بعد با پررویی میگن استراتژی ما روی تثبیت تعرفه هاست
یاد برره به خیر اینا همش افعال معکوسه و ما نمیففهمیم
دوروز پیش میگفت گرون نمیشه حالا با ترفند جدید میخوان گرونش کنن دستتون درد نکنه واقعا