موسسه تحقیقاتی Counterpoint Research در آخرین تحلیل خود پیشبینی کرده که کمپانیهای تولیدکننده تراشه نظیر مدیاتک و کوالکام کماکان به سیطره خود بر بازار ادامه خواهند داد. محاسبات این موسسه تحقیقاتی نشان میدهند که شرکت مدیاتک به سهم 37 درصدی از بازار جهانی تراشه دست خواهد یافت؛ در حالیکه کوالکام کماکان با فاصله ای اندک پیشتازی خود را در بخش تراشههای 5G حفظ خواهد کرد.
پیشبینیها در خصوص تقویم زمانی سال 2021 نشان میدهند که محدودیتهای زنجیره تامین مدارات RFIC (مدارات مجتمع رادیو فرکانسی) از جانب کارخانه سامسونگ در شهر آستین ایالت تگزاس آمریکا موجب پیشی گرفتن مدیاتک از کوالکام خواهد شد. بعلاوه بهطور کلی بهرهوری تولید ویفرهای 5 نانومتری نیز کاهش خواهد یافت. این ویفرها حتی از سوی شرکت مدیاتک مورد استفاده قرار نمیگیرند. بنابراین این موضوع بهعنوان یک مزیت برای کوالکام قلمداد نمیشود.
هایسیلیکون بزرگترین بازنده این رقابت بهشمار خواهد رفت. این شرکت از گردونه 5 تولیدکننده برتر خارج شده و کمپانی Unisoc جایگاه آنرا تصاحب خواهد کرد. Unisoc یک کمپانی چینی است که بهدلیل تولید تراشههای فوق مقرونبهصرفه خود به شهرت رسیده است.
سهم شرکتهای مختلف از بازار جهانی تراشههای اسمارتفونی
شرایط در بازار تراشههای 5G کمی متفاوت بهنظر میرسد. به گفته موسسه تحقیقاتی Counterpoint محبوبیت تراشههای اختصاصی 5G به تدریج در حال افزایش است. با رفع مشکلات پیش روی تولید در 6 ماهه دوم سال 2021 کمپانی کوالکام بازگشت قدرتمندی را رقم خواهد زد. با اینحال نبرد برای کسب جایگاه نخست بیش از هر زمان دیگری فشرده خواهد بود؛ چرا که پیشبینیها نشاندهنده فاصله حداقلی میان سهم 3 بازیگر برتر میدان از بازار هستند. بعلاوه از هر 10 اسمارتفون 5G تقریبا 9 عدد از آنها مجهز به تراشههای ساخت کوالکام، اپل یا مدیاتک خواهند بود. این موضوع موجب برتری برندهای مذکور نسبت به سایر رقبا از جمله سامسونگ و تراشههای اگزینوس ساخت این شرکت خواهد شد.
سهم شرکتهای مختلف از بازار تراشههای 5G اسمارتفونی
با کیفیت ترین و بهترین تراشه هارو اپل میزنه . مشخصات اسمیش واقعیه بقیه شرکتا اعدادشون تبلیغاتی و الکیه
رقابت عجیبی شده. ولی من به آینده ی تراشه های سامسونگ خیلی خوشبینم