تفاوت USB-C با USB 4.0

USB 4.0 چه تفاوتی با USB-C دارد؟

USB از زمان عرضه رسمی خود در سال 1996، راحتی‌های بسیاری را برای کاربران به‌ وجود آورده است. از آن زمان تاکنون، نسخه‌های مختلفی از این درگاه معرفی شده که همین موضوع تاحدودی کاربران را دچار سردرگمی کرده است. حال USB 4.0 آمده تا این سردرگمی را کاهش دهد، اما شاید از خود بپرسید که تفاوت آن با USB-C در چیست؟ در ادامه بیشتر به تفاوت USB-C با USB 4.0 می‌پردازیم.

USB مخفف Universal Serial Bus بوده و از طریق آن می‌توان وسایل جانبی را به‌‎صورت سریع و آسان به کامپیوترها متصل کرد.

USB-C چیست؟

USB-C یکی از انواع اصلی USBها بوده (Type B ،Type A و Type C) و یکی از تفاوت‌های بزرگ آن با سایرین این است که می‌توانید آن را از هر دو جهت به دستگاه‌ها متصل کنید (برخلاف نوع‌های پیشین). همچنین USB-C می‌تواند جریان الکتریکی بیشتری را نیز ارائه دهد (تا 3 آمپر به ازای هر پورت).

USB 4.0 چیست؟

USB 4.0 نسل بعدی USBها بوده که در سال 2019 معرفی شد و نوید سرعت، استفاده بهتر از درگاه و همچنین امکان اتصال درگاه‌های نمایشگر و PCIe به دستگاه‌های خارجی را می‌دهد.

USB 4.0 از کانکتور USB-C استفاده کرده و چندین استاندارد اتصال را با یکدیگر ترکیب می‌کند. USB 4.0 همچنین با اکثر ورودی‌های استاندارد از جمله USB 3.0 و USB 2.0 سازگار است (از لحاظ فناوری‌های داخلی نه شکل کانکتور). اولین کامپیوتر مجهز به USB 4.0 در اواخر 2020 معرفی شد و در سال 2021 نیز امید می‌رود که این روند گسترده‌تر شود.

این مطلب را نیز بخوانید: با انواع کابل‌های کامپیوتر و ویژگی‌های هرکدام آشنا شوید

تفاوت USB-C با USB 4.0

USB 4.0 جدیدترین نسخه USB بوده که در قالب یک کابل USB-C طراحی شده است؛ یعنی اینکه USB 4.0 ظاهری همانند USB-C داشته، اما توانایی‌های آن بیشتر هستند. کانکتورهای فیزیکی USB-C با درگاه‌های قبلی سازگار نیستند، اما خود استاندارد USB از این لحاظ مشکلی ندارد. مثلا شما نمی‌توانید USBهای پیشین را به درگاه‌های جدید USB-C وصل کنید.

کانکتورهای USB-C با نسخه‌های قبلی خود سازگار نیستند، اما از طرفی خود استاندارد USB 4.0 محدودیت‌های کمتری داشته و با نسخه‌های قدیمی‌تر، سازگاری دارد. به بیانی دیگر، در USB 4.0 ظاهر کانکتور نسبت به USB-C تغییری نکرده، بلکه فقط توانایی‌هایی همانند سرعت انتقال اطلاعات، تغییراتی را به خود دیده‌اند.

USB 4.0 امکان انتقال اطلاعات را با نرخ 20 و 40 گیگابیت بر ثانیه فراهم می‌آورد که این مقدار، بسیار بیشتر از USB-C است. همچنین کابل دو طرفه USB 4.0 نیز نسبت به نسخه‌های قبلی، پهنای باند بیشتری دارد که این نیز به نوبه خود، سرعت انتقال را افزایش می‌دهد.

USB PD چیست؟

USB PD یا همان USB Power Delivery می‌تواند انرژی الکتریکی بسیاری را جهت شارژ کردن سریع دستگاه‌ها از طریق اتصال USB، فراهم آورد. USB-C لزوما همیشه با ویژگی‌های USB PD سازگار نیست، اما اتصال USB 4.0 چنین مشکلی را نخواهد داشت. در نهایت با این اوصاف می‌توان گفت که در آینده USB 4.0 و USB-C بیشترین تسلط را بر این بازار خواهند داشت.

3 در مورد “USB 4.0 چه تفاوتی با USB-C دارد؟”

  1. چرا این اعداد هیچثوت در واقعیت عملی نمیشن
    20 تا 40 گیگ در ثانیه ولی وقتی استقاده میکنیم تهش برسیم به 4 گیگ در ثانیه طبق تجربه تبلیغات یو اس بی های قدیمی تر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH