سه برند سامسونگ، شیائومی و هواوی سردمداران بزرگ گوشیهای هوشمند اندرویدی هستند و با رقابت تنگاتنگی که داشتهاند، موجب شدند دنیای گوشیهای هوشمند، بیش از پیش متحول شود؛ اما به راستی کدام شرکت بهترین گوشیهای هوشمند را تولید و عرضه میکند؟
پاسخ به این سوال مشکل است زیرا هرکدام از این سه شرکت و گوشیهای تولیدی آنها دارای نقاط ضعف و قوت زیادی هستند و شاید نتوان با صدور یک حکم قاطع و انتخاب یکی به عنوان بهترین، شلاق ندامت بر پیکر دیگری برکشید.
ابتدا نگاهی میاندازیم به وضعیت این سه برند و گوشیهای آنها:
۱ـ گوشیهای هوشمند سامسونگ
سامسونگ را به عنوان سلطان و طلایهدار گوشیهای هوشمند اندرویدی میشناسند. این شرکت از سال ۲۰۰۴ تلفن همراه تولید میکند، هرچند که اولین تلفن همراه آن در سال ۱۹۸۸ تولید شد.
نوآوریها، خلاقیتها، قابلیتها و ویژگیهای گوشیهای هوشمند این برند، به خصوص در سطح پرچمداران، یگانه و بیهمتا است و هیچ شرکتی توان رقابت با آن را ندارد. هر یک از پرچمداران گوشی سامسونگ، مجموعهی عظیمی از خلاقیتها، امکانات، ویژگیها و قابلیتهایی با خود حمل میکند که در هیچ گوشی پرچمدار دیگری مشاهده نمیشود. به دلیل استفاده از قدرتمندترین پردازندهها و قویترین تراشههای گرافیکی، عملکرد و قدرت پردازشی این گوشیها شاید از قدرت بسیاری از لپتاپهای شخصی و سیستمهای خانگی بیشتر باشد.
از نظر عکاسی نیز کیفیت دوربین پرچمداران سامسونگ (به خصوص نوت ۲۰ اولترا و اس ۲۱ اولترا با لنزهای ۱۰۸ مگاپیکسلی و استفاده از برنامههای نرمافزاری و هوش مصنوعی) از کیفیت دوربینهای کامپکت (compact camera) فراتر رفته و به دنبال دوربینهای DSLR میدوند تا به کیفیت آنها دست پیدا کنند. ضبط ویدیوهایی با کیفیت 8K که از هر فریم آن میتوان یک عکس ۳۲ مگاپیکسلی استخراج کرد، قدرت بینظیر دوربین آن را به رخ میکشد.
از نظر پخش کیفیت موسیقی نیز با ارائهی بلندگوهای استریو، کیفیت صدای تحسین برانگیز و خارقالعادهی ۳۲ بیت/۳۸۴ کیلوهرتز که توسط شرکت AKG تنظیم شده، میتوانید اوج کیفیت صدا را تا اعماق جسم و ژرفای جان خود احساس کنید. این دستگاهها، درواقع موزیک پلیرهایی بسیار باکیفیت و قدرتمند نیز محسوب میشوند. بنابراین، پرچمداران سامسونگ در میان گوشیهای دنیای اندروید در سه زمینهی عملکرد و کارایی، کیفیت عکس و فیلم و کیفیت پخش موسیقی یکهتاز میدان و بیرقیب هستند.
سامسونگ در سطح گوشیهای میانرده نیز با سیلی از مدلها و نسخههای مختلف و دارای ویژگیها و قابلیتهای متفاوت سعی کرده برای هر بودجهای یا سلیقهای گوشی هوشمند تولید کند. بنابراین از نظر حق انتخاب نیز طیف وسیعی از تلفنهای همراه برای گزینش کاربر موجود است که شاید یکی از نقاط منفی عملکرد سامسونگ نیز اتفاقاً همین مورد باشد که گاهی کاربر در میان دهها مدل با بیش از یکصد نسخه چنان گیج میشود که گاهی اوقات قدرت تصمیمگیری از او سلب میشود و متحیر میماند که کدام دستگاه را انتخاب کند.
حتی در گوشیهای پایینردهی سامسونگ نیز هماکنون از ماژول چهارگانهی دوربین استفاده میشود که یکی از دلایل استقبال کاربران از گوشیهای سامسونگ همین مورد است تا بتوانند خاطرات خود را با کمترین هزینه، با کیفیت خوب و مناسب به تصویر بکشند.
۲ـ گوشیهای هوشمند هواوی
هواوی از سال ۲۰۰۴ شروع به تولید تلفن همراه کرد و با برنامهریزی کاملاً حرفهای و حساب شده موفق شد تا رتبهی دوم بزرگترین شرکت تولید کنندهی تلفن همراه جهان نیز بالا برود اما تحریمهای آمریکا و به تبع آن، قطع زنجیرهی تأمین قطعات و همچنین عدم استفاده از سرویسهای گوگل، نه تنها ترمز پیشرفت و ترقی این شرکت را کشید بلکه باعث شد تا در چاه ویل سقوط کند! شاید اگر تحریم آمریکا نبود، تاکنون رتبهی اول بزرگترین سازندهی گوشی هوشمند را به خود اختصاص میداد.
گوشیهای سری P و Mate دستگاههایی قدرتمند و دوربین محور هستند که در بسیاری موارد از نظر کیفیت عکس و فیلم، بالاترین امتیازهای DXOMARK را کسب کرده و در جایگاهی بالاتر از امتیازات گوشیهای پرچمدار سامسونگ و اپل قرار گرفته است. عدم استفاده از سرویسهای گوگل، گرچه در داخل سرزمین چین که بسیاری از کاربران از سرویسهای گوگل استفاده نمیکنند، خیلی مهم نیست اما در بازار جهانی این موضوع به یک چالش بزرگ برای هواوی تبدیل شده که باعث شد سهم فروش بازار تلفنهای اندرویدی این شرکت به شدت سقوط کند.
هواوی، اگر بتواند از دام تحریمها رهایی یابد باز هم خواهد توانست در بازار تلفن هوشمند عرض اندام کند، هرچند که ممکن است به چند سال زمان نیاز داشته باشد تا موفق شود گرد و غبار این آواری را که بر سرش خراب شده، بتکاند.
۳ـ گوشیهای هوشمند شیائومی
شیائومی همچون کره اسبی چموش و ناآرام، در سال ۲۰۱۰ به دنیای گوشیهای هوشمند وارد شد و اولین گوشی همراه خود را در سال ۲۰۱۱ عرضه کرد و سپس با الهام از طراحیهای اپل، گوشیهای اندرویدی با مشخصات تقریباً پرچمدار را با قیمتهای میانرده در بازار عرضه کرد که باعث شد بتواند چهار نعل به پیش بتازد و اکنون گوشی شیائومی بتواند ردهی اول بزرگترین سازندهی گوشیهای هوشمند جهان را به خود اختصاص دهد.
شیائومی از همان ابتدا سعی کرد به توجه به نیازهای مشتریان، گوشیهایی کاملاً مطلوب آنها و با قیمتهایی بسیار رقابتی و مقرون به صرفه روانهی بازار کند. این استراتژی باعث شد تا این شرکت موفق شود در سه ماههی دوم سال ۲۰۲۱، با سبقت گرفتن از سامسونگ، غول دنیای فناوری کرهی جنوبی را کنار بزند و خود در رتبهی اول و پر فروشترین گوشیهای هوشمند در اروپا قرار بگیرد. کاربران اروپایی مشتاق سریهای Mi و Redmi تلفنهای هوشمند با ارزش شیائومی هستند زیرا، از نظر این کاربران، این تلفنها دارای ویژگیها و قابلیتهای زیادی هستند.
گوشیهای شیائومی در کنار قیمتهای مناسب، قابلیتها و امکانات بسیار زیادی را ارائه میدهند. اگر همین روند موفقیتهای شیائومی ادامه پیدا کند، چندان طول نخواهد کشید که رتبهی اول بزرگترین تولید کنندهی گوشیهای هوشمند جهان را نیز از چنگ سامسونگ بیرون آورده و افتخاری دیگر به ویترین طویل افتخارات خود بیفزاید.
جمعبندی
انتخاب این که گوشیهای هوشمند کدام برند بر دو شرکت دیگر برتری دارد، قضاوتی بسیار مشکل است اما اگر قرار بر گزینش باشد، در سطح گوشیهای پرچمدار، جای هیچ شک و شبههای نیست که گوشیهای هوشمندپرچمدار سامسونگ مانند سری اس و سری نوت فرمانروای مطلق بازار اندروید هستند، هرچند که به همان اندازه که کیفیت و خدمات عرضه میکنند، از قیمتهای نجومی نیز برخوردار هستند.
اگر قصد خرید گوشی پرچمدار دوربین محور دارید و نمیخواهید به اندازهی قیمت گوشیهای پرچمدار سامسونگ هزینه کنید، گوشیهای هوشمند پرچمدار و ردهبالای هواوی همچون سری میت و سری پی (P Series) بهترین گزینههای بازار هستند؛ حتی گوشیهای تازه رونمایی شدهی این برند یعنی پی ۵۰ پرو (P50 Pro) موفق شد در بخش دوربین و کیفیت عکس بالاترین امتیاز (۱۴۴) را در میان تمام تلفنهای هوشمند اندروید و ios به دست آورد. اما مشکل بزرگ این گوشیها عدم ارائهی سرویسهای گوگل است. بینید میتوانید با این موضوع کنار بیایید یا نه.
اگر قصد خرید یک گوشی میانرده دارید که امکانات و ویژگیهایی در حد تقریباً پرچمداران را با قیمتی بسیار نازلتر عرضه کند، گوشیهای ردهبالا و پرچمدار شیائومی همچون سری پوکو، ردمی نوت (ردمی نوت ۱۰ پرو با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی) و سری می شیائومی را از technolife با تضمین کمترین قیمت تهیه کنید.
شیائومی با اقتدار بقیه رو کنار زده
من تا پارسال که redmi 8 pro خریدم، خودم میگفتم شیائومی اشغاله، ولی الان طرفدار پر و پا قرصشم…..