مدیاتک با عرضه تراشه Dimensity 7000 در صدد رقابت با اسنپ‌دراگون 870 است

کمپانی تایوانی مدیاتک اخیرا از تراشه پرچم‌دار جدید خود با نام Dimensity 9000 رونمایی کرد. اما همان‌طور که می‌دانید؛ هر ساله تراشه‌های دیگری برای دستگاه‌های رده پایین‌تر نیز عرضه می‌شوند. در این میان، تراشه میان‌رده Dimensity 7000 ساخت شرکت مدیاتک اولین و محتمل‌ترین گزینه به‌شمار می‌رود.

این تراشه در طیف مدل‌های فوق میان‌رده طبقه‌بندی شده و در سال 2022 روانه بازار می‌شود. در واقع برای عرضه این تراشه به هیچ بازه زمانی خاصی اشاره نشده است؛ اما یک خبرچین مشهور در شبکه اجتماعی Weibo به جزئیات جالبی پیرامون تراشه Dimensity 7000 اشاره نموده است. این اطلاعات تا حد زیادی قابل‌اعتماد به‌نظر می‌رسند.

این منبع خبری ادعا می‌کند که تراشه Dimensity 7000 مدیاتک وارد مرحله تست شده است. این تراشه احتمالا با استفاده از معماری جدید ARM v9 و فرآیند 5 نانومتری کمپانی TSMC تولید خواهد شد. بنابراین 2 پارامتر کلیدی در تراشه آینده با پارامترهای موجود در مدل پیشرفته‌تر Dimensity 9000 یکسان هستند.

با این‌حال تا موعد عرضه تراشه Dimensity 7000 به بازار کماکان چند ماه زمان باقی مانده است. بنابراین برای اظهارنظر پیرامون سرعت فرکانس و پیکره‌بندی CPU هنوز خیلی زود است. اما شخص خبرچین ادعا می‌کند که این تراشه به لحاظ عملکرد در حد فاصل مدل‌های اسنپ‌دراگون 870 و اسنپ‌دراگون 888 قرار خواهد گرفت. در صورت صحت چنین ادعایی انتظار می‌رود که تراشه مذکور در تعداد زیادی از اسمارت‌فون‌ها به‌کار گرفته شود.

به منظور درک پارامترهای احتمالی این تراشه می‌توانیم ویژگی‌های 2 تراشه کوالکام با اسامی اسنپ‌دراگون 870 و اسنپ‌دراگون 888 را با یکدیگر مرور نماییم:

مشخصات تراشه اسنپ‌دراگون 870

تراشه اسنپ‌دراگون 870 مجهز به یک هسته بسیار قدرتمند با حداکثر فرکانس 3.2 گیگاهرتز و 3 هسته کورتکس A77 با کارآیی بالا و حداکثر فرکانس 2.42 گیگاهرتز است. همچنین 4 هسته کم‌صرف کورتکس A55 نیز با فرکانس حداکثر 1.8 گیگاهرتز فعالیت می‌کنند. ما با یک تراشه 5G سروکار داریم؛ بنابراین انتظار می‌رود که شاهد استفاده از مودم کوالکام X55 5G با قابلیت پشتیبانی از شبکه‌های موج میلی‌متری، امواج با فرکانس زیر 5 گیگاهرتز و باندهای جهانی شبکه 5G با حداکثر سرعت 7.5 گیگابیت برثانیه باشیم. در عین‌حال این تراشه به‌دلیل بهره‌گیری از مودم SmartConnect 6800 از اتصال وای‌فای 6 پشتیبانی می‌کند. با این‌حال کماکان از پردازنده گرافیکی آدرنو 650 با سرعت فرکانس 670 مگاهرتز استفاده می‌شود. پردازنده سیگنال دیجیتالی نیز از نوع Hexagon 698 است. عملکرد KI این پردازنده به حداکثر 15 ترا عملیات محاسباتی در هر ثانیه (TOPS) می‌رسد. پردازنده سیگنال تصویر (ISP) از نوع Spectra 480 از ضبط ویدیویی 8K و تصاویر 200 مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کند. تراشه اسنپ‌دراگون 870 با استفاده از فرآیند 7 نانومتری تولید می‌شود.

مشخصات تراشه اسنپ‌دراگون 888

در تراشه اسنپ‌دراگون 888 تقریبا همه چیز ایده‌آل است. این مدل قدرتمندترین تراشه اندرویدی حال حاضر بازار محسوب می‌شود. این تراشه از فرآیند تولید 5 نانومتری سامسونگ استفاده می‌کند. یک هسته بسیار قدرتمند این تراشه از معماری کورتکس X1 بهره گرفته و دارای حداکثر فرکانس 2.84 گیگاهرتز است. 3 هسته کورتکس A78 با حداکثر فرکانس 2.42 گیگاهرتز فعالیت نموده و نهایتا 4 هسته کم‌مصرف نیز از حداکثر فرکانس 1.8 گیگاهرتزی برخوردار هستند.

از جنبه امکانات ارتباطی نیز این تراشه از اتصال پیشرفته‌تر وای‌فای 6E پشتیبانی می‌کند. مودم یکپارچه اسنپ‌دراگون X60 نیز مسئولیت برقراری اتصال به شبکه 5G را بر عهده دارد. پردازنده سیگنال دیجیتالی از نوع Hexagon 780 قادر به اجرای حداکثر 26 ترا عملیات محاسباتی هوش مصنوعی در هر ثانیه است. همچنین پردازنده سیگنال تصویری از نوع Spectra 580 به عملکرد فوق‌العاده تراشه هنگام عکس‌برداری کمک می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH